Baten Kaitos Preview | 22 juli 2003 15:34 | Auteur: Richard

Baten Kaitos is amper een week geleden aangekondigd, maar nu al is er zoveel info vrijgegeven dat het wel een preview waard is.

baten3

RPG’s zijn schaars op de Cube, en de RPG’s die er wel zijn, zijn of niet exclusief, of gewoonweg bagger. Nu probeert Square-Enix met haar Final Fantasy game dit te doorbreken, en Namco doet hier blij aan mee met hun Tales of Symphonia, en velen hebben hier ook vertrouwen in, maar 2 exclusieve RPG's, dat is toch niet genoeg? Dat vindt Namco ook en zijn al bezig met een exclusieve RPG voor de Cube, en dan heb ik het niet over Tales of Symphonia, die tevens door Namco wordt uitgegeven, maar een nieuwe game, genaamd Baten Kaitos.

Baten Kaitos wordt ontwikkeld door Monolith Software en uitgegeven door Namco. Iemand die ook aan de game werkt is Masato Kato, die onder andere aan Chrono Cross (Playstation) heeft gewerkt en ook aan het meesterwerk Chrono Trigger op de Super Nintendo. Masato doet onder andere een deel van het scenario. De naam Baten Kaitos refereert trouwens naar het sterrenstelsel Cetus, en betekent walvissenmaag in het Arabisch

baiten_030721_bg10
Hmmmm...erectieopwekkende screen

In Baten Kaitos hebben de meeste mensen ‘wings of heart’ op hun rug, waarmee ze naar verschillende continenten hoog boven de wolken kunnen vliegen, al generaties lang.
Alleen als je gespannen bent, of je heel erg concentreert kun je de vleugels van anderen zien. Ten tijde van strijd spreiden de degene met de meeste moed hun vleugels ver uit, om zo de vijand te intimideren, en aan te tonen dat ze sterker zijn.

Ook zijn er geesten in de wereld, deze komen vanuit een andere dimensie, of van iemand die is gesneuveld. Geesten kun hun wijsheid en krachten lenen aan het karakter dat jij speelt in de game.

Het karakter waar jij mee speelt heet Karus, en is een 17-jarige soldaat, in plaats van een klein meisje dat Kara heet, zoals ik eerder dus fout vermeldde. Karus gaat op zoek naar de moordenaar van zijn familie, en hen te wreken. Hij heeft maar éen vleugel, maar dit is goedgemaakt door een vliegmachine, waarmee hij toch naar de verschillende continenten kan vliegen. Ook kan Karus geesten op zijn lichaam dragen, en hun wijsheid en krachten lenen wanneer hij dit maar wil.

karus
Karus

De heldin van de game is Sierra, zij is 17 jaar oud, en erg moedig. Zij weet van een slecht plan, en probeert deze natuurlijk te stoppen. Ook heeft zij een raar wezen als huisdier, die zij in d’r capuchon draagt, Meemai. Dit wezen is uiterst intelligent, krachtig en ook nog eens elastisch. Meemai kan elk dier dat ‘ie ziet kopiëren.

sierra
Sierra

meemai
Meemai, Sierra’s huisdier

Baten Kaitos speelt zich af op een andere planeet, waar de grond als een legende wordt beschouwd. De mensen en andere wezens wonen hoog boven de wolken, op 5 continenten, die verder niet met elkaar verbonden zijn. Als je er wilt komen zul je gebruik moeten maken van een vliegend schip (waar kennen we dat van?) of je moet er op je eigen houtje zien te komen.
Elk continent heeft zijn eigen specialiteiten. Zo staat er bijvoorbeeld een bekend om zijn fantastische machines, terwijl een andere het weer van zijn magie moet hebben. Zo zul je dus veel variëteit tegenkomen in het spel, wat het erg interessant maakt.

baiten_030721_bg07
Karus, en het vliegende schip

baiten_030721_bg08
Een van de vijf continenten

karusensierra
Sierra (links) en Karus (rechts)

Natuurlijk moet je ook door vele vreemde werelden reizen, zo zul je door 'candyland', een ijswereld, en vele anderen werelden moeten reizen, om je doel te bereiken.

>
Baten Kaitos wordt zeker een game om te halen, hij staat gepland voor een december uitgave in Japan, dus Europeanen moeten zoals gewoonlijk tot ongeveer mei wachten
Next articleTales of symphonia Previous articleJapanse Charts

Reacties van de crew

Avatar
Paul S | 31 augustus 2003 23:43 | #191089
Het gaat er naar uitzien dat deze game echt de moeite waard wordt. Hoewel het erop lijkt dat het een card based RPG wordt, denk ik dat dat helemaal niet het geval is. Ik den dat de kaarten alleen maar bewegingen voorstellen en je in staat stellen om enorm vette combo's of zo te maken. We zien het resultaat wel als de game hier uit komt. Ik kan niet wachten!

Reacties van gebruikers

Avatar
Gebruiker 1385 | 31 augustus 2003 22:02 | #232
Als ik op GameProfile druk doet iet het niet goed en kom ik terecht bij burnout Weird Mad | Mad
Avatar
Paul S | 31 augustus 2003 23:40 | #239
is gefixed
Avatar
Zwennes | 31 oktober 2003 03:01 | #6855
spuit 11 heeft hem gelezen en wacht met smart op deze game Smile
Avatar
smash master | 01 augustus 2004 10:22 | #45228
w00000000000000t ME WANNA HAVING IT!!!!!!!!

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Baten Kaitos

Platform: Nintendo GameCube
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Monolith Software
Uitgever: Namco Bandai
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: Q2 2004

Screenshots