Super Smash Brothers: Melee Review | 26 augustus 2002 03:10 | Auteur: Arnold

Super Smash Brothers: Melee

De beste fun beat’em up is back! Het vorige deel van de N64 werd al als een erg goed spel gezien, er ontbrak nog wat aan de 1p mode, maar de multiplayer was schitterend! Zijn de slechte punten uit SSB verbetert en is dit spel echt een reden om een Cube te kopen?
Lees maar snel verder!Super Smash Brothers: Melee gaat verder waar z’n voorganger geëindigd was. De 1p mode is aanzienlijk verbeterd, je zult er zeer zeker langer mee bezig zijn dan op de N64, maar het lijkt toch nog steeds iets te kort te schieten. Het is zo uitgebreid dat je er wel een paar maanden mee bezig bent. Dan komt ook nog de multi player erbij. Alle items uit deel 1 zijn er weer bij hoor, er is nog een extra mode bij gestopt. Kortom, ook met de multi player zal je je niet snel vervelen.

Er zijn nu in totaal 25 characters, waaronder ook nieuwe characters die in deel een niet te vinden waren. Bijv. Bowser, Peach, Zelda en de Ice climbers. Er zijn ook weer een aantal geheime characters die je zal moeten verdienen. Er zijn ook weer aardig wat levels en deze keer nog mooier. Er zijn levels waar je op een F-zero circuit vecht en de race auto’s om je oren vliegen en een level waar je op een vliegtuig vecht en het vliegtuig door allemaal verschillende landschappen vliegt, dit zijn maar enkele voor beelden.

Er zijn ook trofeeën te halen. Elke trofee brengt z’n eigen verhaal en eigen stukje geschiedenis, er zijn er 290 te halen. Die 290 bevatten zo’n beetje de hele geschiedenis van Nintendo, dus zorg dat je ze allemaal haalt!

ssb_screen1

De 1p mode

De 1p mode heeft verschillende modi en ik zal ze in het kort uitleggen.

Regular match: deze mode bestaat uit de modi: Classic en Adventure

Classic: Je moet een aantal characters verslaan met een paar bonus stages tussen door

Adventure: hier is het de bedoeling om door een level te gaan met een bepaald doel, dat doel is meestal haal zo snel mogelijk de finish en in de tussen tijd is het de bedoeling om enkele vijanden af te maken

Event match: Dit zijn rond de 50 challanges die je moet behalen voor extra levels, characters en trophies

Stadium: hier zijn een aantal mini games te vinden. Deze zijn: target test, Home-run contest en Multi man melee

Target test: sloop 10 targets in een zo snel mogelijke tijd

Home run contest: hier is het de bedoeling om een zandzak zo ver mogelijk weg te slaan met een honkbal knuppel

Multi man melee: hier is het de bedoeling om zo veel mogelijke vijanden te verslaan

Training mode: de laatste mode, hier kan je tegen een computer tegenstander oefenen je kan deze helemaal niets laten doen, of lekker terug laten vechten.


De multi player


De multi player is ook in verschillende modi onderverdeelt, ook deze zal ik kort uitleggen.

Melee: hier kan je weer de standaard time, stock of coin battle uitvechten.

In een time battle moet je zo weinig mogelijk dood gaan en zoveel mogelijk tegenstanders afmaken, in stock moet je zorgen dat al je tegenstanders hun levens kwijt zijn en in coin moet je zoveel mogelijk munten winnen door te vechten

Tournament melee: hier kan je een tournooi organiseren voor maximaal 64 spelers

Special melee: dit zijn wedstrijden met speciale regels, bijvoorbeeld idereen is super snel, groot of klein.

Custom rules: bepaal zelf alle regels voor de perfecte matches

Name entry: hier kan je je naam in vullen zodat je die kan gebruiken als je gaat vechten

De controls zijn best simpel, aanvallen met A, speciale aanvallen met B, springen met X of Y, iemand vast grijpen met Z en blocken met L of R. het is een kwestie van wennen als je het niet fijn vind en het is zeker niet moeilijk te besturen.

ssb_screen4

De graphics

Het spel ziet er aardig mooi uit, alleen soms is het vervelend als je met 4 spelers speelt en het beeld word helemaal uitgerekt om alle characters in beeld te krijgen, dan is alles klein en ietwat onoverzichtelijk. Voor de rest zijn de characters mooi afgewerkt en de trofeeën zien er ook allemaal erg mooi uit. Kortom, de graphics zitten wel goed.

De sound

Elk character heeft wel z’n eigen deuntje in dit spel, erg leuk en gewoon lekker om te horen, neem bij voorbeeld het deuntje van Super Mario Bros. 2 van de NES of de DK rap uit Donkey Kong 64, gewoon leuk omdat het zo bekend klinkt. Ook heeft ieder character z’n eigen kreten. De sound is aardig uitgebreid en valt niets op aan te merken.

Conclusie

Super Smash Brothers: Melee heeft alles voor een goede beat em up, De graphics zijn mooi, alles klinkt goed, de modi zijn erg uitgebreid, er zijn geheime levels en characters, trophies te halen. Wat wil je nog meer? kortom: Verplichte aanschaf voor elke cube bezitter.


Beoordeling


Graphics: 9,0
Sound: 9,0
Gameplay: 9,7
Replay value: 9.5Totaal: 9.6
0
N1-score
Next articleHiroshi Yamauchi over Final Fantasy Chronicles Previous articleNieuwe Japanse verkoopcijfers

Plaats een reactie

De reacties bij dit bericht zijn gesloten.