Animal Crossing: Wild World Preview | 16 september 2005 14:26 | Auteur: Johan

Ik ben snip verkouden, de economische recessie, de armoede in de wereld en de koude, lange en donkere winterdagen. Een deprimerend beeld dat mij tot een bezoek aan de dokter dwingt. Ik trek het niet meer. Wat was het recept van deze kwakzalver?

Het is één van die vele koude, donkere december wintermaanden. Je blokhut is ondergesneeuwd, de koelkast puilt uit met verse kalkoen en veels te dure champagne en je kunt geen kant op. De openhaard verwarmt de kamer terwijl jij zorgeloos in een ouderwets krakende schommelstoel heen-en-weer schommelt, terwijl jij met je tenen door het heerlijk zachte berenvel woelt. Een warme kop dampende chocolademelk staat op het kleine, eikenhouten bijzettafeltje samen met een tompoes, waarbij het mooi glanzende roze glazuur wordt opgelikt door de kat. Argeloos sla jij dit gade terwijl je met een brede glimlach Animal Crossing: Wild World in je Nintendo DS stopt. Heerlijk om even te ontsnappen uit deze brute en geweldadige wereld, een enkeltje Animal Crossing raadde de dokter mij aan.

ACToGoLogo


Het idee om na een hobbelige treinreis met een sierlijke sprong uit de achterste coupé te springen om vaste voet te zetten in Animal Crossing bezorgt mijn persoontje kippenvel. Het idee om rond te lopen in je eigen virtuele wereld, bepakt en bezakt met je eigen kleren en spulletjes is toch geweldig? Op de ‘grote’ vierkante broer van de Nintendo DS mochten we al even kennis maken met de wereld die Animal Crossing heet, een kennismaking die naar meer smaakte en gelukkig staan er minstens nog 2 menu’s op de kaart. De release van Animal Crossing 2 voor de Nintendo GameCube is inmiddels overgezet naar een (launch)-game voor de Revolution, terwijl de Nintendo DS bezitters reikhalzend uitkijken naar eind 2005, wanneer Animal Crossing: Wild World in de winkels ligt, de Amerikaanse winkels wel te verstaan.

Meer lekkers van hetzelfde
Mensen die de voorganger hebben gespeeld weten al wat ze te wachten staat; Een bontgekleurd dorpje, met raar pratende dieren in modieuze kleren gestoken. Hiertussen kom jij, als pas afgestudeerde visueel gehandicapte schaker, tussen te wonen en je zult zo snel mogelijk een plekje in het dorp moeten zien te veroveren om zodoende in de hiërarchie te groeien. Ook zullen de mensen die de ‘Cube-versie hebben gespeeld enkele bekende namen tegenkomen. Zo is de winkel van Tom Nook weer van de partij, deze zal echter van een groter formaat zijn zodat je er meer items kan ‘scoren’, maar er zal ditmaal ook een heuse kapsalon in zitten. Hier kan jij jouw kapsel op advies van Leco van Zadelhoff aanpassen naar gelang jouw smaak, zodat die hippe kuif ook bij de rest van het interieur past.

ACToGoScreen07 ACToGoScreen06 ACToGoScreen05
Klik voor vergroting.


Maar niet alleen de winkel van Tom is terug, ook de dagelijkse sleur van het leven keert terug. Want hoe wil je die hypotheek van je huis afbetalen? Toch niet met oma’s oude sokken? Juist, door hard te werken voor de centen, de helpende hand te verlenen aan de buurman en het oplettende oog in de buurt te zijn. Help de buurvrouw met het millimeteren van het gras, plak de band van de driewieler van het meisje op de hoek, help de plaatselijke kiosk met het vouwen van de kranten, breng de melk rond voor de buurtsuper of help de buurman met het verwisselen van een kapot getrapte versnellingsbak. Dit allemaal voor een kleine bijverdienste om zodoende je schuld in kleine stappen af te lossen.

Ben je even niet bezig met het aflossen van je schuld dan kan je even relaxen. Een joint opsteken bij een rustig kabbelend beekje zit er helaas niet in, maar het uitgooien van een hengeltje, het zoeken naar schatten, schelpen of onderdelen voor je nieuwe interieur behoren wel weer tot de mogelijkheden. Er is dus weer meer dan genoeg te doen in jouw eigen stadje, maar mocht je, op onverklaarbare wijze, uitgekeken raken op het rustige voortbestaan in je eigen stadje dan kan je altijd nog op bezoek gaan bij een vriend of vriendin. Kon je bij de ‘Cube versie alleen nog maar rond hobbelen in het dorpje van een ander, met de Nintendo DS kan je ‘In Real Life’ op bezoek gaan.

ACToGoScreen04 ACToGoScreen03 ACToGoScreen02
Klik voor vergroting.


Bezoekjes aan je schoonfamilie zijn met Animal Crossing passé
Na Mario Kart DS moet Animal Crossing Wild World namelijk het tweede spel gaan worden die optimaal gebruik gaat maken van de online mogelijkheden van de Nintendo DS. Maak verbinding met het internet en ga op stap met je vrienden in dat dorpje van dat ene leuke meisje uit West-Friesland. Maar ook voor een verjaardag hoef je voortaan het huis niet meer uit. Geef al je maten een Nintendo DS met een exemplaar van Animal Crossing en vier voortaan elkaars verjaardagen in elkaars Animal Crossing dorpje. Geen gekloot meer met de rotzooi na afloop, geen lamme mensen die je hele plee onder kotsen, geen zeikende buren en het kratje bier kan je helemaal alleen naar binnen gooien. Geen zin om langs te gaan bij je schoonouders? Drink een kopje koffie in hun Animal Crossing huisje terwijl jij die vervelend in de weg zittende eksteroog vakkundig door een pedicure laat verwijderen.

Voor wie is Animal Crossing?
Ben jij iemand die kleurrijke, doelloze, infantiele spelletjes kan waarderen? Ben jij iemand die het niet zo nauw neemt met de werkelijkheid? Ben jij iemand die even wilt ontsnappen uit deze wereld om zorgeloos de bloementjes buiten te zetten? Ben jij een strandjutter in hart en nieren, die iedere morgen voor dag en dauw op zoek gaat naar ‘strandschatten’? Ben jij iemand die zich vermaakt met het dagelijks verbouwen van je interieur? Ben jij een echte levensgenieter? Maar ben jij bovenal iemand die heeft genoten van het eerste deel van Animal Crossing en ben je in het bezit van een Nintendo DS? Dan is Animal Crossing: Wild World een meer dan welkom spel in jouw collectie. Ik kan in ieder geval niet wachten om mijn dokteradvies op te volgen!

ACToGoArt03
Next articleNieuwe media Sonic Rush Previous articleSuper Monkey Ball DS in beweging

Reacties van gebruikers

Avatar
Sjoerd | 16 september 2005 14:58 | #92965
"pas afgestudeerde visueel gehandicapte schaker". Very Happy

Leuke preview. Ik kijk ook naar deze game uit, de GC versie ligt nu voor 30 euro bij de Intertoys, maar ik wacht toch maar op de DS versie. Ik zie mezelf niet echt zo'n game spelen op m'n Cube, misschien komt dat ook door de graphics. Het lijkt me ook veel leuker om dit altijd en overal te kunnen doen vanwege de mobiliteit van de DS.
Avatar
Wokkel | 16 september 2005 15:28 | #92986
Werkelijke een prachtige preview Jopie!
Ik smacht naar meer... Very Happy Razz
Avatar
Tom | 16 september 2005 15:40 | #92993
Ik heb er alweer helemaal zin in! Lekker nutteloos rondhangen in je dorpje, terwijl je het aantal bomen perfect probeert te krijgen. Of rondhangen bij de zee met je hengel, om die dure vis te vangen als het regent. En stiekem hou ik ook van het nichterige inrichten van je woning. Blush
Avatar
Joost | 16 september 2005 16:51 | #92995
Prachtige preview. Worship
Lijkt me ook een gave game dit!
Avatar
Papknulletje | 16 september 2005 16:55 | #93004
Geen joint. :@
Avatar
Michiel | 16 september 2005 20:02 | #93112
Lekkere preview inderdaad, ookal vind ik Animal Crossing de meest debiele game die ik ooit gespeeld heb. Smile Smile Smile
Avatar
Mick | 16 september 2005 20:50 | #93128
Agrees with Michiel.
Avatar
Joost | 17 september 2005 02:46 | #93175
Ach, met een beetje blijheid is niets mis.
Avatar
semper | 17 september 2005 19:03 | #93296
De liefdessappen zijn vervangen door roze glazuur zie ik Very Happy Hippe preview!
Avatar
Lennart | 17 september 2005 22:03 | #93330
Agrees with Michiel und Mick Smile

EDIT: Al heb ik hem nooit gespeeld, ik vind dat gewoon zomaar even.

EDIT2: Die piratenhighlight is ook superstoer trouwens Worship
Avatar
Michiel | 18 september 2005 05:23 | #93377
Cool

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Animal Crossing: Wild World

Platform: Nintendo DS
Genre: Simulation
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 8
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 0
Releasedatum: 31 maart 2006

Screenshots