Mario Golf: Toadstool Tour Preview | 03 augustus 2003 20:34 | Auteur: Randy1

GameQube blikt vooruit op Mario Golf: Toadstool Tour...kan onze Italiaanse loodgieter Tiger Woods een lesje leren?

top_logo

Golf, het is een sport vol saaiheid, stilheid, geconcentreerdheid en nog meer dingen die de hyperactieve jeugd van tegenwoordig geen bal interesseerd. Golf vat ik persoonlijk samen onder sporten als Biljarten en Paardrijden. Het is geen reet aan als je ernaar moet kijken en het doen is ook niet echt superboeiend, behalve als je er een vreemde twist aangeeft om het cooler te maken. Biljarten, tja, drink een biertje en de ballen rollen ineens anders heb ik vernomen uit mijn alcohol-drinkende bronnen. Paardrijden, nou, geef het beest een mep met de zweep en het beest vliegt vooruit als een opgevoerde NS-sneltrein zonder vertraging. Golfen...mjah...daar zit een probleem...

Hoe maak je het slaan tegen een balletje met een stokkie nou interessant? Ik heb werkelijk geen idee, maar toch speelde ik op de grijze flopbox, ookwel de Nintendo 64 genoemt, constant Mario Golf. Mario Golf, ontwikkeld door Camelot, een second party developer van Nintendo, speelde gewoon lekker. Het was normaal golfen zonder echte twist maar er zat gewoon een niet te verwoorden magische tint aan die de sport golf een nieuwe betekenis gaf.

mgolfgc11
Dit is de posse genaamd W&WW, dat staat voor Westside's Wario & Wailuigi

Natuurlijk mag een vervolg niet ontbreken en dus brengt Nintendo begin 2004 het vervolg op Mario Golf uit. Camelot werkt al een tijdje aan vervolgen op Mario Sports titels en Mario Golf: Toadstool Tour lijkt te worden wat haar voorganger ookal was; een partygame die je niet meer loslaat totdat het vervolg op Mario Tennis verschijnt.

Dus hoe vatten we de game samen? Mwuah, heel simpel. Men neemt Nintendo's indrukwekkende characters, een groot grasveld en een stel golfclubs en balletjes. Vervolgens pomp je op de meest irriterende plaatsen gaten in de grond en dump je overal obstakels. Kies een character, pak een stokkie en sla het balletje in zo'n gat in zo weinig mogelijk slagen. Het slaan is heel simpel uitgewerkt; Eerst kies je wat voor soort club (golfstick) je gebruikt, wil je de bal in een hole (gat) putten? Kies dan niet voor een club die bedoeld is voor een harde mep want dan sla je er gegarandeerd overheen. Kies voor een zachte, rustige ,''duwende'' club die de bal de goede richting inschuift. Na de clubkeuze verschijnt er een balk en deze balk geeft aan met hoeveel kracht je slaat. Voor gevorderde spelers is er de keuze om een meer geavanceerd slag-systeem te gebruiken waarbij je de bal effecten mee kan geven, dit systeem eist meer kwaliteiten maar bied ook meer manieren om de bal het gat in te krijgen. Het is puur inzicht en timing, makkelijk te leren, moeilijk te masteren.

mgolfgc14
''Mario gooi die paddomand! Peach heeft weer last van afkickverschijnselen!''

Obstakels als chain-chombs, reusachtige piranha planten en doodnormale boompjes brengen echter tegenslag. Zorg ervoor dat deze obstakels je bal niet afpakken want de bedoeling is dat je de bal zo snel mogelijk in het gat krijgt. Doe je het snel, dan is het aantal punten dat je ontvangt hoger en degene met de meeste punten na een bepaalde aantal parcoursen is de winnaar uiteindelijk. De obstakels kun je ontwijken via gewoon goed mikken, maar voor de mensen die altijd naast de pot pissen of die het liever met style doen is er de keuze om via warp-pipes de bal verder het veld in te krijgen zonder tegen te worden gehouden door de obstakels.

Naast het ''normale'' golfen zijn er nog minigames en andere soorten modes. In Coin Golf is het de bedoeling zoveel mogelijk munten op een parcours te verzamelen, in Ring Golf is het de bedoeling het balletje door zoveel mogelijk ringen te slaan, in Club Golf moet je aan het begin 3 clubs selecteren en heb je dus maar 3 verschillende manieren om de bal te slaan. Natuurlijk kun je ook tegen of met 3 vrienden golfen, uiteindelijk is het toch meer een multi dan een singleplayer game.

mgolfgc13
Richard...wat doet Peach met jouw jurkje?

Mario Golf: Toadstool Tour veranderd het saaie golfen in een arcadestyle spelletje waar iedereen aan mee kan doen. Vernieuwend zal het niet echt zijn, maar iedereen die na Super Smash Bros. Melee en Mario Party 4 weer snakt naar een leuke partygame mag zeker uitkijken naar deze eerste Mario Sports game voor de Gamecube.

Verwacht ons oordeel van de uiteindelijke versie rond de Europese release begin 2004.
Next article[News]F-Zero AX in GX...en een bug? Previous article[news] Nieuw logo Eidos

Reacties van gebruikers

Avatar
jonnycappong | 16 november 2003 17:22 | #8565
MMMM Mario golf
MMMM Mario kart
MMMM Mario tennis
MMMM Mario Sunshine
MMMM Mariooooo
Avatar
Gebruiker 2213 | 24 november 2003 13:38 | #9441
sorry
Avatar
X-PLoSiVe | 24 november 2003 14:17 | #9442
ow deze moet ik hebben Razz

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Mario Golf: Toadstool Tour

Platform: Nintendo GameCube
Genre: Sports
Ontwikkelaar: Camelot
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 4
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 06 juni 2004

Screenshots