Kirby Air Ride Preview | 06 augustus 2003 09:09 | Auteur: Randy1

Zuigt deze game netzo hard als de character die de ster erin speelt? Check inside voor een Preview van Kirby Air Ride, als je durft.

kirbyairride_gcn_game

Ik zal het maar meteen eerlijk bekennen; ik HAAT Kirby.

Ik haat de irriterende pokkesmileys die constant vloeien over het web zodra de naam Kirby ergens klinkt. Daarnaast vind ik Kirby, die door anderen beschreven wordt als een ''roze puffball'', een van de meest smakeloze characters allertijden. Het is echt zo'n idee van; ''hmmm...ik neem een ronde roze bal, plak er 2 ogen op, laat 'em zuigen en tadaa!''.

Een nieuw Nintendo character is geboren.

Kirby komt dan ook niet uit dezelfde stal als Mario, Luigi, Captain Olimar en dergelijke. Kirby is niet bedacht door Shigeru Miyamoto, heeft weinig bekendheid en qua games is Kirby ook niet de beste. Ik kan me nog herinneren dat er een game was genaamd Kirby's Dreamland en al ben ik geen fan van Kirby zelf, de game was best wel tof. Kirby heeft namelijk een kracht die gewoon platweg gay genoemd mag worden. Kirby zuigt andere characters namelijk.

a_g_2_3
Wat kijkt Richard toch lief als 'ie boos is!

Als Kirby andere characters zuigt zuigt hij een bepaalde techniek op. Zuigt Kirby Mario in Super Smash Bros., dan zuigt hij Mario's vuurbal-werp techniek op. Kirby is het best te vergelijken met een roze orkaan. Eerst is 'ie zuigend en heftig, maar later neemt 'ie iets kostbaars van jou met zich mee!

Nu ben ik, als respect-voor-elk-soort-cultuur-hebbend, goed geintregeerd staatsburgertje, geen anti-gay. Als ik hoor dat Kirby zuigt, zal ik dus niet gek opkijken. Als ik echter hoor dat Kirby zuigt terwijl hij op een glider door de lucht rijd...start mijn rechterwenkbrauw toch te stijgen en zoals iedereen die mij een beetje kent weet; als Randy's rechterwenkbrauw stijgt, heeft Randy wel iets heel vreemds gehoord!

gl_10
Laat dit een les voor je zijn Richard; vogelzaad is bedoeld voor vogels, niet voor jou.

Oke, ik stop met de crap. Ik haat Kirby niet, integendeel, ik vind 'em wel...funny. Maar kijk mensen...een Preview schrijven van een weinig om het lijf hebbende game als Kirby Air Ride is niet simpel. Ik kan natuurlijk meteen beginnen met het opsommen van feiten, maar dat zou de Preview onboeiend maken. Ik kan starten met het neertypen van de geschiedenis van Kirby, maar dat maakt de Preview weer zo standaard. Ik kan...oh wacht...ik kan alles maken wat ik wil, niemand die me tegenhoudt. Hey, we zijn weer een alinea verder!

Kirby Air Ride is een racegame met een Kirby-concept ontwikkeld door Hal Laboratory, de makers van beide Super Smash Bros. games. Als je Kirby vergelijkt met andere Nintendo racegames als F-Zero GX en Mario Kart: Double Dash!! zie je echter een vage twist; Kirby Air Ride maakt geen gebruik van een gasknop.

s_g_02
Zoals gewoonlijk staat Randy (Rood) op plaats 1, en sukkelt de rest van de luie GQ staff er maar wat achteraan.

In Kirby Air Ride kies je namelijk uit één van de vele verschillend gekleurde Kirby's en uit een glider. Een glider kun je vergelijken met een skateboard zonder wielen, een soort van Airboard dus waarmee je constant een stukje van de grond afzweeft. De gliders in Kirby Air Ride zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, zo kun je gliden op een glider in de vorm van een Arwing uit StarFox of op een glider die lijkt op een F-Zero racewagen, keuzes zijn er genoeg. De gliders hoef je niet vooruit te bewegen door gas te geven met de A-knop zoals in de twee eerder genoemde racegames, de glider beweegt vanzelf vooruit.

Wat doe je dan met de A-knop? Nou, remmen bijvoorbeeld. Soms gaat de glider keihard en bestaat er een kans dat je de bocht uitvliegt. Remmen dus voordat je veranderd in marschmellow-brei (ha-ha-ha)! Ook gebruik je de A-knop om te zuigen. Vinden jullie deze game ook steeds kinky-er worden?

s_g_03
Nadat Richard erachter kwam dat vogelzaad voor vogels was, werd hij zo kwaad dat hij besloot dat de veren dan maar voor hem bestemd waren.

In Kirby Air Ride lopen er in de parcoursen, die bestaan uit berggebieden, sneeuwlanden, ruimtewerelden en woestijnen, verschillende beesten rond. Als Kirby heb je de mogelijkheid om deze beesten op te zuigen met de A-knop en op die manier een techniek van zo'n beest te absorberen. Deze techniek kun je vervolgens gebruiken tegen een andere Kirby, want zoals in elke racegame is het de bedoeling om als eerste te eindigen. Eindig je als laatste...dan zoog je waarschijnlijk niet hard genoeg (dat slaat dus nergens op)...

Dat is dus de game in grote lijnen. Een racegame met een originele manier van racen (je kan niet acceleren, wel remmen) en een nog originelere manier van tegenstanders uitschakelen (zuigen...maar in deze tijd van sex op je 12de, breezer op je 11de en zwanger op je 15de is dat niet zo origineel meer). Als je echter dieper kijkt zie je meer. De game is bijvoorbeeld voornamelijk gemaakt voor kinderen...is dat een plus of minpunt? Tijd zal het zeggen.

gl_08
Als ik niet zo lief was, had ik hier neergezet dat Richard van plan is om met zijn sproeivliegtuigje het Nationale Nederlanden gebouw in te vliegen...ik zal dat hier dus ook vooral niet neerzetten.

Daarnaast is er weer heel wat ''dope shit'' (oke...ik kijk nooit meer GameKings) te unlocken. Zo vertelde ik je al over de gliders en Hal kennende krijgt Kirby Air Ride een ziekelijk SSBM-trophy-style verzamelsysteem waardoor je de game heel wat weekjes zal doorspelen, zoekend naar elke glider. Dan is er nog de LAN optie die je met max. 8 spelers laat ''Air Riden''. Ook dit (als je zoveel vrienden kan optrommelen), zal veel mensen aanspreken.

Of Kirby Air Ride echt zo leuk, dom, idioot, lijp of kinky is als deze Preview laat denken is afwachten. Japanse Reviews geven de game hoge cijfers, maar het bekende magazine EDGE vond dit onterecht en beloonde de game met een 3. Of de game echt zo goed of zo slecht is lees je natuurlijk in de enige Review de nog meer telt dan die van Famitsu...die van ons...verwacht ons oordeel ergens rond de Europese release van begin 2004.
Next article[Screens] Harry Potter: Quidditch World Cup Previous article[Screens]Fifa 2004.

Reacties van gebruikers

Avatar
Gebruiker 1353 | 16 oktober 2003 20:35 | #5385
jij weet echt niks van previews he<(-_-')>
Avatar
Gebruiker 5974 | 29 juli 2005 15:08 | #87769
ik heb kirby air ride en het is echt top

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Kirby Air Ride

Platform: Nintendo GameCube
Genre: Action Flight
Ontwikkelaar: HAL laboratory
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 4
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 2004

Screenshots