Power Unlimited Gameplay 2005 Special | 16 november 2005 20:53 | Auteur: Michiel

Power Unlimited Gameplay 2005
Zoals elk jaar gebruikelijk is kwam Power Unlimited, een gamesmagazine door sommigen zo gehaat en door anderen zo geliefd, ook dit jaar weer met een gamesevenement op de proppen. Sinds vorig jaar gaat dit evenement schuil onder de naam "Power Unlimited Gameplay", en wie zouden GameQube en M-Gaming nou zijn als we daar niet met een filmcamera en een flinke dosis goede hoop op af gingen?

Zoals ook elk jaar gebruikelijk beloofde de heren en dame van Power Unlimited ook dit jaar weer meer games, meer goodies, meer boothbabes, wat dus moest resulteren in een betere beurs. Zoals gezegd gingen M-Gaming en GameQube met een redelijk grote delegatie, te weten ikzelf, Joost, Lennart, Hans, Arnold, Gary en Jan richting de RAI in Amsterdam. Ja, je hoort het goed, geen Jaarbeurs te Utrecht dit jaar maar een gloednieuwe locatie in de vorm van de RAI. Alleen dit zorgde al voor de nodige problemen bij onze reis, herhaaldelijk belde Lennart met de vraag "of we er bijna zijn?" waarna hij antwoorden kreeg als "nog 10 minuten" en "we zoeken een parkeerplek" terwijl we eigenlijk rustig zaten te chillen in de file vlak boven Ring Utrecht West onder het genot van de Mannen van de Radio.

filerijden1


Na een tergend lange file te hebben doorgeworsteld, en dat ook nog eens op zondagmiddag, en een hoop gescheld en flauwe grappen van Arnold later, kwamen we dan eindelijk bij de RAI aan. Een parkeerplek was zo gevonden, in tegenstelling tot eerder gemaakte uitspraken (sorry Lennart), en toen begon de zoektocht naar deze beste man die in het bezit was van onze kaarten. Het duurde dan ook niet al te lang voordat hij ons had gevonden, wij liepen straal langs hem, en na het laten zien van onze toegangsbewijzen begon het "grote avontuur". Hoe de beurs ons beviel? Neem hieronder een kijkje door de ogen van elke aanwezige redacteur en je zal vast wel een idee krijgen of je wat gemist hebt.


Joost - Een blad wat jaren terug door mij werd aanbeden, gelauwerd, bewierookt, bewonderd, als gamebijbel werd gezien, maar nu door mij met argusogen wordt bekeken, wordt veracht, en bij vlagen zelfs wordt geminacht en gezien als vies, vuil en vuig, zo nu en dan me keihard laat lachen door het gebrek aan professionaliteit, kwaliteit en een overschot aan arrogantie, organiseerde dit jaar voor de zoveelste keer de grootste spellenbeurs van Nederland. Aangezien MG en GQ toch niet de minsten zijn wat betreft grootte, voorzag de PU ons van een flinke stoot ‘kaarten voor de massa’ – VIP kaarten waren klaarblijkelijk bestemd voor onze collega-websites – en konden we er met maarliefst zeven man (Hans, Arnold, Michiel, Jan, Lennart, Gary en ikzelf) keihard tegenaan.

gameplay1


De Power Unlimited en hun GameKings aftakking beloofde veel gaafs: véél games, X360 speelbaar, sappige boothbabes, een professionele en een overzichtelijk geregelde beurs – het leek allemaal te mooi om waar te zijn. En dit was het dan ook. Allereerst was het simpelweg veel te druk. Zover het oog reikte krioelden en waggelden duizenden gamers. Hun natte, warme adem voelde je onaangenaam in je nek, hun geurslierten vonden een weg naar je neusholte, hun kleffe lijven drukten zich tegen je aan. Deze drukte leidde ertoe dat je ontiegelijk lang moest wachten alvorens je een spelcontroller ter hand kon nemen. Nu gold dit niet voor vage shitgames als Spongebob nog iets of een onboeiende GBA-titel, maar als je een X360 spel wilde spelen, tsja, dan wist je wel hoe laat het was.

Wat betreft mijn game-impressies kan ik niet veel zinnigs melden. Eigenlijk elk spel wat ik speelde, is al uitgebreid behandeld in ofwel onze EA World feature ofwel onze Nintendo E3 after-party feature. Onder de door mij gespeelde spellen bevonden zich The Legend of Zelda: Twilight Princess, een leuk spel waarbij de voor mij te sterke eindbaas me deed besluiten de handdoek vroegtijdig in de ring te gooien. New Super Mario Bros. bleek leuk en fris te zijn, terwijl Project Gotham Racing 3 voor de X360 me vies tegenviel; de lelijke graphics in combinatie met onboeiende gameplay liet mij niet warm lopen voor dit spel. Voor de rest heb me vermaakt met een Pokémon XD battle, drie tellen Spongebob en een nano-seconde een of andere Game Boy game waarvan ik geen idee had wat het was. Overall gezien niet al te spectaculair dus.

Concluderend kan ik stellen dat de PUGP me niet tegenviel, ik had er namelijk niets van verwacht. Ik wist dat het druk zou zijn, ik wist dat er veel herrie zou zijn, en bovenal wist ik dat eten te ranzig zou zijn om door je strot te krijgen. Toch moet ik zeggen dat ik een leuke dag heb gehad, maar dit kwam puur en alleen door het gezelschap waar ik me tussen schaarde.

JoostLennart - Vreemd genoeg kan ik me nog precies herinneren hoe de opstelling van de Power Unlimited Gameplay vorig jaar was. Fotografisch geheugen? Neuh, het was vorig jaar gewoon vrij leeg en dus automatisch teleurstellend. Aangekomen in de eerste zaal kreeg ik plotseling last van een déjà vu, want wederom stonden de stands langs de rand en zat er voor het podium een groot gapend gat lucht. Er was maar één woord nodig om deze leegte op te vullen met hordes zweterige, gillende, flauw-vallende nerds, al duikend en kruipend om de ‘GOODIES’! Maar goed, zijn de andere aanwezige nou geen nerds dan? Voordat ik hier een beetje filosofisch ga lopen doen, spring ik maar gauw over na het onderwerp waar het dat event om draaide: de boothba… ehh, games. Je kunt je afvragen wat er speelbaar was, maar het was gewoon onmogelijk om alles te checken. Naast dat er gewoon véél titels waren, was het zo ongelofelijk druk dat je al gauw een kwartier moest wachten voor een B-titel. Dan blijven er over zo’n hele dag maar bar weinig games over die je hebt gespeeld.

gameplay56


Ten eerste mag ik trots melden dat ik de slechtste game óóit heb gespeeld. Op het moment dat we er langs liepen, was de demo-pod onbemand. Ik kneep mijn ogen samen tot spleetjes en gilde met een hoog stemmetje ‘SpongeBob!’. Toen ik me realiseerde dat ik een 17-jarige ben, keek ik zo stoer mogelijk en verbeterde ik mezelf: “hey jongens, daar staat er eentje leeg, laten we eens kijken wat het is’. Wat we aantroffen was een GameCube die een spel afspeelde waardoor het leek alsof we achter een oude, roestige Atari stonden: het liep voor geen meter. Het leek allemaal op een soort 3D party-game a la Smash Brothers, waarin ik met Jimmy Neutron met een soort sperma-blaster de Karaté SpongeBob en andere Nickelodeon-helden aan gort probeerde te knallen. Maar niemand raakte niemand, ook niet als je raak schoot. Decoratie dan maar slopen? Onmogelijk. Bovendien was het spel helemaal Duits-talig, wat voelde als een rotte kers op een hele hoop stront.
Op diezelfde Nintendo-stand zette ik nogmaals mijn feestmuts op voor Viewtiful Joe: Red Hot Rumble, de beat ‘em up van de ineens o zo populaire Joe. Gezien het feit dat de naam best wel aan kwaliteit verbonden staat, waren de verwachtingen hoog gespannen. Zuur is het dan als blijkt dat het zo ongelofelijk chaotisch is, dat je het van mij mag bestempelen als ‘onspeelbaar’. Nee, ook niet als je de al eerder naar voren gehaalde Super Smash Brothers gewend bent, dan kan je het nog niet volgen. Zonde, want het idee erachter is zeker leuk.

Eind deze week in de winkel ligt Super Mario Strikers in de winkel, dus is het misschien wat te laat om er nu nog kritiek op de gaan geven, maar toch nog even een mening over de party-voetbal game. Hij zag er redelijk uit, loopt lekker maar het lijkt alsof de makers van Sega Soccer Slam met deze game helemaal geen vooruitgang hebben geboekt. Gelukkig is het allemaal wel prima te spelen voor iedereen die niet bekend is met die laatste game.
Voor de rest swingde ik de sterren van de hemel met Dancing Stage: Mario Mix, die we met deze feature uit de highlight van GameQube stoten en je voor Jan’s mening hierover nog even rustig na kunt lezen. Ook Project Gotham Racing 3 kreeg ik nog even onder de knoppen, maar die stelde grafisch zó teleur dat ik er voor de rest geen woorden vuil aan wil maken. Of wacht, toch wel. Mij maakte ze namelijk wijs dat dit kwam omdat het op een zogenaamde HD TV werd getoond. Ik zie het al voor me, Hans in de auto bij Arnold: “Hey, jullie weten toch dat grapje met Project Gotham Racing 3 en die HD TV? Lennart trapte erin!” Mij kunnen ze alles wijsmaken.

Lennart
Next articleMario and Luigi 2 Screens Previous articleSpongeBob site online

Reacties van gebruikers

Avatar
Mike7 | 16 november 2005 21:12 | #100164
Ik ben er ook geweest en ik vond het best aardig Smile
Leuke feature Smile
Avatar
Theun | 16 november 2005 21:22 | #100165
Ik ga gewoon voor de Gamexpo, zo te horen was de PUG TMF -dinges dit jaar weer een beetje matig.
Avatar
Cubefanatic | 16 november 2005 21:28 | #100166
Ik ga voortaan jaarlijks naar 2 events, de Futuris GameXperience in België (die afgelopen vrijdag ownde, weinig wachtrijen, alles wat op de PUG te spelen is/was een dag eerder en meer en betaalbaar lekker bier) en de GameXpo. Na dat fatale fiasco van vorig jaar zien Skate en dat stel kleutergeilers van de PU mij nooit meer op dat flutevent van ze. Geef mij maar een event dat niet overdreven veel kaarten kent waardoor zij veel geld krijgen en wij niet kunnen gamen. Schan-da-lig...
Avatar
Cube-master | 16 november 2005 21:32 | #100167
ik was er ook bij op zaterdag maar ik weet nu wel, volgend jaar ga ik niet als het net open gaat!!! ik kom wel ongeveer 5 uur na de opening in de middag. Het was gewoon TE Frikkin' druk, heb mooie games kunnen spelen oa new mario bros, mario Kart, Mario & luigi DS, demos waren overbelast om te downen Mad en nog een stel andere. Ik hoop dat de gamExpo wat rustiger is en dat ik daar wat meer op me gemak kan gamen met degene die ik heb gemist op de Gameplay. Ik vond het maar een tegenvaller door de leegte, ongeinspireerde stand's (vooral van de PS2, supersmalle gangen en superdrukte gaat niet samen sony, tip voor volgende keer?) en de drukte, ben benieuwd naar volgend jaar Smile
Avatar
Gebruiker 3746 | 16 november 2005 21:56 | #100171
@ Gary: Volgens mij had ik perfect dark zero op de xbox360 gespeeld hoor, of bedoel je dat ie niet op de cube aanwezig was?
Ik vond het wel cool, in het begin kon ik tenminste meteen spelen. Als je er vanaf het begin bij was kon je binnen 10 minuten op de xbox360 spelen. Alleen die Socom 2 wachttijd was gewoon veel te lang.....
in totaal 3 uur aan socom kwijt met maar een half uurtje spelen, maarja dat soort dingen gebeuren gewoon.
Avatar
Raoul_Cube | 16 november 2005 22:13 | #100173
Wie is tog dat ownende kleine ventje??? Very Happy
Avatar
Gebruiker 3181 | 16 november 2005 22:21 | #100175
Leuke feature hoor, vooral dat stukje van Lennart en z'n Spongebob ervaring liet me breed grijnzen Wink
Avatar
Timo | 16 november 2005 22:26 | #100176
oh nee, werd nintendo vertegenwoordigd door een dwerg? Daarmee kom je echt niet van je kiddy imago af hoor! Echt niet...
Avatar
Cube-master | 17 november 2005 07:28 | #100188
dat is juist pure humor, geniale zet Ninty Worship
Avatar
Gebruiker 5144 | 17 november 2005 08:53 | #100190
gaap ik was er ook geweest het was supper vet maar het was k*nker druk bij de ds douwnoad stand
Avatar
Cubefanatic | 17 november 2005 09:18 | #100193
Ik snap niet hoe mensen zo'n event vet en geslaagd kunnen noemen als je constant in de drukte staat en geen game goed kunt spelen...
Avatar
-Jelle- | 17 november 2005 10:22 | #100196
wat een kutverhaal
Avatar
Gebruiker 5180 | 17 november 2005 14:16 | #100216
Ik heb gewoon veel op mijn nds gespeeld.
Als ik in de rij stond gewoon hup mijn nds aan en ik was klaar.
Ik was niet geintereseerd in de xbox kant met het grote pudium.
Daar zaten juist de spellen die ik niet leuk vond. Dus ik kon altijd wel downlouden of multiplayer spelen.
Avatar
Gebruiker 4593 | 17 november 2005 14:33 | #100218
OMG bij dat filmpje xD.. joost je moet het onwijken.. joost je doet het fout.. joost! xD
--
Gameplay was wel leuk.. wel VEEL drukker dan de vorige keer..
Avatar
Tom | 17 november 2005 15:05 | #100223
Joost zit dan ook vooral bij de crew vanwege zijn looks.
Avatar
Joost | 17 november 2005 15:22 | #100224
Inderdaad, voor gamen moet je niet bij mij zijn. Echt niet.
Avatar
KingMario | 17 november 2005 15:43 | #100229
Omg.. bij dat filmpje.. jij was dus die gast waar ik zo om zat te lachen Razz
Avatar
JayKwon | 17 november 2005 15:46 | #100230
Ik vond de gameplay echt vet, en net als gamer24.7, klapte ik bijna altijd 'm'n ds open als ik moest wachten ergens, dan was er altijd wel een demo, of multiplayer spelletje single cardridge ergens te spelen Very Happy , ik geef wel toe dat t dowloaden van een demo vaak moeizaam ging. Anyways, bij de andere stands, kwam ik ook vaak snel aan de beurt, zoals bij king kong, en brothers in arms bij de relaxte zitkussens van Ubi. Ik heb toch heel veel spelletjes kunnen checken. Alleen bij counterstrike moest ik een tijdje wachten..
Avatar
Joost | 17 november 2005 15:45 | #100231
Vanwege mijn gebrek aan gameskills? Dat is absoluut niet iets om belachelijk te maken, KingMario. DKC3 laat mij zo nu en dan bijna huilen van wanhoop.
Avatar
Michiel | 17 november 2005 21:41 | #100284
Misschien moest ik inderdaad wat liever tegen Joost doen... Blush
Avatar
Nijnwezen | 17 november 2005 22:06 | #100290
Nehhhhhhhhh ben trouwens op zaterdag geweest hadden ze daar bij de nintendo stand echt maar 1( ! ) pod met New Super Mario Bros DS want ik herkende hem omdat er een bierfles opstond.
Avatar
Johan | 17 november 2005 22:18 | #100292
Die 'Oh nee' van Arnold op het laatst deed het 'm Razz
Avatar
d>attackvirus | 18 november 2005 11:39 | #100321
ik ben er zaterdag ook geweest maar zo druk was het niet en bovendien lekkere bootbabes en vette games zelda the twilight princess owned lls
Avatar
Nijnwezen | 18 november 2005 12:17 | #100327
@ d>attackvirus hoezo het was niet druk. Iedereen liep tegen elkaar bij de zelda games en je zei ook dat het te lang wachten was bij MKDS.
Avatar
Garnaal | 18 november 2005 17:40 | #100373
Joost de fanboy? PGR3 viel ''zwaar tegen op grafisch gebied''. Wees niet zon noob en accepteer gewoon dat t er vet uitziet..
Avatar
Tom | 18 november 2005 21:15 | #100409
Ja Joost, wij wensen geen meningen te zien hier, ga verdomme mee in de massa en geef je eigen identiteit op. N00b!
Avatar
Joost | 19 november 2005 02:54 | #100430
Nee hoor, Garnaal. PFR3 was vet lelijk, echt.
Avatar
Gebruiker 4825 | 19 november 2005 10:03 | #100438
ik kreeg er ook geen stijve van hoor, tzagger wel mooi uit maar niet extreem...

anyway, Perfect dark zero was er wel gewoon! want die heb ik nog gespeeld..
Avatar
Gebruiker 1541 | 20 november 2005 22:16 | #100557
rofl bij zelda Razz

joost.. gaat het weer verkeerd? Razz
Avatar
Kleaver | 23 november 2005 20:09 | #100827
Booth babes....>_<
Avatar
LoneWolf | 28 november 2005 15:33 | #101172
Door kevin_cube op Zaterdag 19 november 2005 10:03

ik kreeg er ook geen stijve van hoor, tzagger wel mooi uit maar niet extreem...

anyway, Perfect dark zero was er wel gewoon! want die heb ik nog gespeeld..
-------------------
omg kan je jezelf nog triester neerzetten.... NERD.......

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.