Freedom Fighters Preview | 12 augustus 2003 16:32 | Auteur: Onbekend

Amerikaanse geschiedenis. Wil je als burger deze oorlog meemaken in een interactieve game? Dan zit je bij Freedom Fighters goed. IO Interactieve, de makers van Hitman serie, heeft weer een game nieuw leven ingeblazen.

header(1)

De verhaallijn is aardig simpel. Het verhaal speelt zich af tijdens de Koude Oorlog in een totaal andere dimensie. (In deze andere dimensie speelt ook de Koude Oorlog zich af, maar verloopt “het” ietwat anders.) Je speelt een alledaagse burger, die op zoek is naar zijn broer die ontvoerd is, hoogstwaarschijnlijk door de Russen. De USSR al vele landen bezet, en nu ook al een groot deel van New York City. Wat begint als een simpele redding’s missie eindigt als een totale oorlog tegen de Russen. En nu is het jou taak om in de huid van die burger te kruipen en te zorgen dat New York City weer onder de Amerikaanse wet valt!

roof

Freedom Fighters third-person shooter, die in de story mode een singleplayer gebruikt, maar ook een multiplayer optie bevat. De levels in Freedom Fighters zijn zeer realistisch en de realiteit in de verhaallijn, personages, wapens, sounds noem het maar op, alles is echt om de trillingen van te krijgen zo realistisch. De nadruk in deze game wordt vooral op de verhaallijn gelegd omdat dit bijna echt gebeurd is. De game gaat namelijk over een deel in de Koude Oorlog wat een alinea hierboven heb uitgelegd. De game is dan ook 16+ vanwege de agressie in de game en verhaallijn.

machinegun

Jij en je 19 makkers moeten 19 totaal verschillende, gigantische levels zien te voltooien. In elk level moet je tientallen Russen neerknallen, om het tot een goed einde te brengen. Per sector moet je ook een bepaalde missie voltooien. (bijv. een telefooncentrale laten werken, een Russische locatie opblazen, en noem het maar op) Omdat de nadruk vooral op de verhaallijn is gelegd moet je niet alleen maar Russen afknallen, maar eerder missies uitvoeren, terwijl je 19 NPC kameraden (Non Playable Characters) de andere vijanden afmaken. Jij kunt ze namelijk orders geven en commanderen.

fire

Freedom Fighters lijkt een beetje gebasseerd op de Hitman 2 “engine”. Bij Hitman 2 draait het namelijk ook vooral om de missies, en de actie is in geen van beide games te missen. Dit is dus een goed teken, want welke shooter fanaat vond Hitman 2 nou geen geslaagde game? New York City is in deze game ook perfect nagemaakt, met: afgebroken stenen, vuilnis, knipperende lantaarnpalen, werkzaamheden, noem het maar op. Alle details zijn te vinden in deze game. Door deze top-graphics word je al helemaal meegesleurd in het verhaal. Ook zijn er verscheidene andere effecten te vinden in deze game zoals water- en vuureffecten. Het kan af en toe eens gaan regenen, er kan uit een gootsteen water druppelen. Of een kapot licht, waar vonken van af springen. Echt gewoon heftig gedetailleerd!

sniper

Ook zit er bij deze shooter van goede kwaliteit natuurlijk een multi-player optie. Niet te groot maar er is een mogelijkheid om met z’n viertjes Freedom Fighters te spelen. In deze (helaas maar enige) optie is het de bedoeling om een stuk land van de andere 3 spelers te veroveren. Dus die persoon af maken en het land bezetten. Natuurlijk moet je in die tussen tijd je eigen stukkie land natuurlijk wel beschermen. Anders pikt 1 v/d andere 3 spelers je grond in!

carexplosion

Met deze verhaallijn, grote mooie levels, een gave feature om NPC’s te commanderen, en vele missies, lijken IO en EA games een grote hit te scoren. Het shooter genre is namelijk een grote genre met veel fans, en naar mijn weten valt deze game wel in de smaak! Mede dankzij een goede grafische engine is Freedom Fighters een game die thuishoort in de categorie shooter must-haves!
Next article[Screens] Need for Screens! Previous article[Screens]Oddworld: Munch's Oddysee

Reacties van de crew

Avatar
Richard | 02 september 2003 01:01 | #191100
credits to Willem

Reacties van gebruikers

Avatar
Gebruiker 1379 | 31 augustus 2003 01:22 | #88
Ik heb de Demo gespeeld op de Playstation2 en moest effe wennen aan de besturing en ben ook heel benieuwd hoe ze dat met bij de NGC versie op lossen.
Het idee van de game leek me in ieder geval al goed uitgewerkt en het is eens iets net anders. Very Happy
Avatar
Kuyperkid | 02 september 2003 00:46 | #363
ik heb de PC demo (ik heb geen PS2...) en de graphics zijn zker niet goed, maar het is leuk uitgewerkt met lekkere actie en het leukste is om een vijand af te schieten door de benzinetank die vlakbij hem staat op te blazen, en daar vliegt hij! Very Happy
Avatar
Dabras | 15 oktober 2003 15:44 | #5246
het spel is niet wat ik had verw8..maarja.....
Avatar
gretal-mk-II | 04 november 2003 18:41 | #7237
deze review is beter dan die andere : Smile ) veel beter: Smile )
maar de game is wel vet
cool dat je ook zo'n loodgieter bent maar het lijk me moeilijk

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Freedom Fighters

Platform: Nintendo GameCube
Genre: Action
Ontwikkelaar: IO Interactive
Uitgever: Electronic Arts
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 19 september 2003