Dream Machine Special | 05 september 2002 22:26 | Auteur: Paul S

In de 2 jaar die ik nu voor GameQube.nl schrijf, heb ik al enkele malen hardware artikelen gepost. Het ging hier dan vooral om vergelijkingen en uitleg over de GameCube hardware. Nu het apparaat gereleased is, is het hardware gedeelte naar de achtergrond

Ondanks alle uitleg en ondanks alle artikelen denk ik niet iedereen nu precies snapt hoe hardware werkt. De enige manier om dit echt te snappen is door het zelf te ontwerpen… zelf ontwerpen? Dat is toch niet voor mij weggelegd. Bijna mis, want wat wij gaan doen is een next-generation console ontwerpen. Dus de generatie na de GameCube.

Door zelf de onderdelen te kiezen, configureren en te koppelen zal ik proberen om jullie zoveel mogelijk uit te leggen over de werking van consoles (en zijn onderdelen) en misschien zelfs een blik in de toekomst geven. Misschien zitten we niet eens zo heel ver van die toekomst af!

Wat is de bedoeling? We gaan dus een console ontwerpen, niet alleen de hardware, maar ook de buitenkant en de controller. Daarnaast kijken we wat een geschikt opslagmedium is voor de games en save data, en kijken we naar uitbreidingsmogelijkheden (mooi woord voor galgje).

Instelling

Voordat iedereen begint te gooien met miljoenen Mega Hertzen en TerraBytes aan geheugen, wil ik eerst even duidelijk iets zeggen: We ontwerpen hier wel een Nintendo console en we doen dit dus met een Nintendo instelling. Dit betekend dus dat de console snel, bruikbaar en goedkoop moet zijn. Bovendien wordt het een SPEL computer en geen multimedia machine.

We beginnen met de performance. De prestaties dus. We gaan kijken welke mogelijkheden we willen, want daar moeten we de hardware op toespitsen. Het is allemaal theoretisch, dus ik denk dat dit de enige goede manier is om een realistisch eindproduct te krijgen. Je hebt er namelijk niks aan om de allersnelste onderdelen verkrijgbaar er in te gooien terwijl dit nog nooit in al zijn detail getoond kan worden.

Iedereen die een geregistreerd gebruiker is van GameQube.nl kan vrij mee discussiëren en zijn mening geven via het reactie systeem.

In de volgende aflevering: De resolutie

Tot dan!
Next articleAcclaims prijsvraag doorgestoken kaart? Previous articleGriekenland: Bye, bye games

Plaats een reactie

De reacties bij dit bericht zijn gesloten.