Boktai: The Sun Is In Your Hand Preview | 18 augustus 2003 15:56 | Auteur: Onbekend

Hideo Kojima is vast wel bekend bij jou. Hij is het brein achter de Metal Gear Solid-series. Zijn games brengen vaak vernieuwende en innovatieve aspecten de gamewereld in.
Kojima wilde weer met iets nieuws komen, iets wat nog nooit eerder uitgebracht was. Hij bedacht een manier om gamers weer naar buiten te krijgen. Hoe? Door een spel te maken waarbij zonlicht vereist is om verder te kunnen komen!


logo

De hoofdpersoon in Boktai: The Sun Is In Your Hand is de vampierjager Django. Hij reist het hele land rond om vampiers op te sporen en te doden. Hij treft op zijn pad naast vampiers ook nog vele andere monsters. Om hen te bestrijden gebruikt hij zijn Gun del Sol, een geweer dat lichtenergie als munitie heeft. De munitie is echter wel beperkt, dus moet de gun af en toe herladen worden. Er zijn wel enkele ammo pick-ups te vinden, maar ze zijn schaars en liggen ver van elkaar; ze zijn meer voor noodgevallen bedoeld. De juiste manier om je gun te herladen is door gebruik te maken van de zon. Je moet dan zelf in real-life in het zonlicht staan, maar ook je character in de virtuele wereld moet lekker bruin worden. De snelheid van het herladen hangt af van de hoeveelheid zonlicht die op je GameBoy Advance (SP) schijnt. Hoe meer zonlicht je opvangt, des ter eerder je geweer weer is voorzien van munitie. De hoeveelheid zonlicht wordt nauwkeurig gemeten door een zonnecel die aan/in de cartridge is bevestigd. De sterkte van het zonlicht is zichtbaar op een balkje op het scherm.

boktai_hardware_01

Als je verder in het spel bent, zul je verschillende lenzen voor je gun vinden. Elke lens heeft een ander effect.
Overdag zul je niet veel vampiers tegen komen; die liggen dan in hun kistje. Mocht je toch zo'n kistje tegen komen, dan moet je die slepen naar de Pile Driver, een machine die vampiers vernietigt. Als je daar eenmaal aangekomen bent en de Pile Driver aanzet begint het gevecht. Om te winnen moet je de machine de hele tijd blijven voorzien van zonlicht. De vampier probeert dan het zonlicht tegen te gaan met zijn eigen donkere licht. Als het donkere licht de Pile Driver weet te bereiken, valt de machine uit en geef je de vampier de kans om te ontsnappen.

boktai_06

Maar het gevecht aangaan is niet altijd de beste oplossing. 's Nachts is het veel beter om de vijand voorbij te sluipen (à la MGS, lampe), omdat de munitie van de Gun del Sol dan afhankelijk is van de ammo pick-ups die je tegenkomt (het geweer kan dan niet meer herladen worden door de zon).

boktai_05

Het spel ziet er ook meer dan in orde uit. Voor een GBA-game zijn de semi-3D-graphics heel mooi. Grafisch kun je het wel vergelijken met Harry Potter And The Chamber Of Secrets.

Boktai: The Sun Is In Your Hand is een zeer origineel en vernieuwend spel. Het is nog wel afwachten of het een hit wordt in Nederland, aangezien je hier niet altijd garantie hebt op zon...

Hans
Next article[Screens]Harvest Moon: A Wonderfull Life. Previous article[Movies]Een groot aantal nieuwe footages.

Reacties van de crew

Avatar
Hans | 22 september 2003 19:26 | #191179
Even voor de duidelijkheid: deze preview heb ik geschreven.

Reacties van gebruikers

Avatar
NielsvS2 | 20 september 2003 23:45 | #2793
de game trekt me weinig aan en na deze preview gelezen te hebben zal ik hem in de gaten blijven houden
Avatar
Gebruiker 1383 | 16 oktober 2003 22:29 | #5393
lijkt me juist zwaar roeleren met die sun cartridge Worship

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Boktai: The Sun is in Your Hands

Platform: Game Boy Advance
Genre: Adventure
Ontwikkelaar: Konami
Uitgever: Konami
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 06 juni 2004

Screenshots