XGRA Preview | 19 augustus 2003 21:46 | Auteur: Onbekend

XGRA1

Op het gebied van toekomstige race spellen, is dit absoluut de beste uit de Extreme-G serie. De eerste Extreme-G game was gemaakt op het debuut in 1997 voor de Nintendo 64, waar de game goed in de smaak viel. Gelijk aan de eerste versie, kwam XG2 ook uit op de '64 maar was helaas een stuk minder. Dit jaar op de E3 bleek echter dat Acclaim (de developer) er weer hard tegen aan gegaan was, want een nieuwe game uit de Extreme-G serie, Extreme-G Racing Association, bleek een game in topconditie te zijn!

XGRA2

De stijl van Extreme-G racen was altijd al daverend met supersnelle, hightech motoren. XGRA is dan ook geen haar minder als de vorige versies. Jammer genoeg, is XGRA net zoals de vorige games, traag in het begin van het spel. Natuurlijk overwin jij met gemak alle levels, en word het tempo van de brullende, neon-licht gevende motoren snel opgevoerd! Natuurlijk zijn de wapens ook weer eens niet te missen. Elk type motor voertuig heeft zijn eigen standaard hoofdwapen, zoals bijvoorbeeld een machine geweer, een reeks raketten, of een elektrische straal. Dit hoofdwapen is gekoppeld aan een monitor, die weergeeft hoeveel “wapen-energie” je nog hebt. Als je het voor de eerste keer speelt, zal je waarschijnlijk meteen je wapen leegknallen. Maar al snel zul je erachter komen dat je beter rustig aan kan doen. Want de energie vult zich op een heel laag pitje. Ook zijn er door het level heen speciale wapens te vinden waarmee je tegenstanders kunt uitschakelen, zoals power ups: die je snel laten sprinten, mijnen laat leggen, een schild om je heen bouwen, noem het maar op!

XGRA3

Zoals het er nu uit ziet, bevat XGRA 3 soorten van spelen. Allereerst de arcade mode. Dit stelt meer een oefenmode voor. Selecteer gewoon 1 van de zoveel motoren in het spel, selecteer een race baan, en het racen kan beginnen. In je uppie, of met een vriend. Het 2e soort spel wordt Time Trial genoemd, deze komt ons wel bekend voor, maar in XGRA werkt het iets anders. Je racet een parcours maar deze keer draait het erom dat je per lap de beste tijd haalt, én de beste algemene tijd haalt. Dus nu draait het niet om de snelste tijd bij de finish maar ook om je laptijden. Oké, nu het betere werk! Terwijl deze 2 soorten van spelen een leuke bijzaak zijn, is Season Mode, de ware XGRA. Je begint hierbij met het kiezen uit 1 van de 8 personages, ieder met aparte eigenschappen, gebaseerd op gewicht, balans en lenigheid. Nu ben je klaar voor de races. Je begint met 3 test rondes tegen verscheidene computer spelers. (vergelijk het maar met kwalificatie rondes) Heb je het er deze 3 rondes goed afgebracht, dan ben je klaar voor het betere werk.

XGRA4

Nu je je in de grote league bevind, zul je wel wat harder je best moeten doen. Per baan wordt het namelijk een stuk harder, en zul wel genoeg punten moeten scoren, om te vorderen. Ook, ben je gebonden aan verscheidene missies in het spel. Je zult namelijk niet alleen moeten racen, maar ook opdrachten voltooien. Deze variëren van het het uitschakelen van een racer en een bepaalde tijd scoren tot en met een bepaalde plaats op het erepodium winnen. Voltooi je al deze missies? Dan zul je nieuwe motoren en upgrades voor je bestaande motor en racer winnen!

XGRA5

Als je alles op een rijtje zet, kom je erachter dat XGRA stukken verbeterd is in opzicht van de vorige versies uit de Extreme-G serie. Er zijn 8 verschillende tracks, die elk weer 2 banen bevat. Met compleet verschillende lay-outs, twisters, loopings, schuine afdalingen, en interactieve dingen zoals wachttorens die je proberen af te knallen met wapens, word deze game waarschijnlijk een echte hit.

XGRA6

XGRA is ongeveer een maand verwijderd van de release datum, en ook al is er eigenlijk nog wel wat verbetering nodig, het spel baant zich een mooie weg naar de toppers der race games.
Next article[News]US top 20. Previous article[News] Famitsu/Dengeki scores.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.