Rare left the building! Nieuws | 12 september 2002 16:58 | Auteur: Roel

Al maanden was Rare het onderwerp van het gesprek. Bleef, of bleef Rare nou niet, second party van Nintendo? Maar de kogel is door de kerk als we IGNCube en PlanetGamecube mogen geloven. IGNCube blijkt zeker van haar zaak, ze durft zelfs haar reputatie op het spel te zetten!

Enige tijd geleden besloot Nintendo Rare in de verkoop te gooien. Sterk gedaalde inkomsten (zo'n 1,5% van de totale opbrengen van Nintendo) waren redenen om Rare van de hand te doen. Het was simpelweg niet meer rendabel genoeg om Rare aan te houden als Second Party. Verschillende partijen boden er op de Engelse spellenmaker, onderwie Activision en Microsoft. Microsoft tastte het diepste in de buidel en legde en slordige 350 miljoen Pond neer.

Met de 500 miljoen Euro, die Nintendo ontving door de verkoop van haar aandelenbelang in Rare, gaat ze diverse ontwikkelstudios oprichten. Tevens wil zij haar banden met Sega, Namco en Capcom te versterken.

Zien we mogelijk dan niets meer van Perfect Dark en andere Rare games? Mogelijk wel, wanneer Nintendo de licenties van deze game weet te bemachtigen. Het zal wel lastig worden, het zijn sterke franchises en Rare zal ze niet makkelijk los laten.

Over een niet al te lange tijd zal er dan ook een officiele verklaring komen van een van de partijen. Waarschijnlijk zal dit tijdens de XO2 beurs op 24 September.

Zodra er meer informatie is lees je het natuurlijk hier op GameQube.nl
Next articleDe top tien best verkopende games uit Japan! Previous articleReign of Fire Screens!

Plaats een reactie

De reacties bij dit bericht zijn gesloten.