Mario Kart: Super Circuit Review | 19 september 2003 23:19 | Auteur: NielsvS2

De game die ruim 2 jaar geleden uitkwam kan beschouwd worden als 1 van de betere games op de GBA. Mario en zijn holmaten zorgen wederom voor veel plezier.

Snes
We hadden hem al op de SNES, waarom zou ik hem dan nog voor mijn GBA kopen? Nou kijk, het is geen directe poort en er is weldegelijk wat veranderd. Zo is het grafisch veel beter en zijn er veel meer banen ter beschikking. Ook mis ik mijn geliefde Koopa Troopa, die vervangen is door Wario himself.


viewerscreen

Mario Kart voor de SNESSaddam
In tegenstelling tot andere racegames hoef je hier geen racetalent te zijn om te winnen, want in deze game kan je gewoon power-ups gebruiken om iemand tot stilstand te brengen of jezelf sneller te laten gaan. Het komt dus ook een beetje aan op geluk. Uiterst vermakelijk als je de nummer 1 net op tijd raakt met een rood schild en zelf als eerst over de finish rijdt. Het wapenarsenaal is ronduit indrukwekkend te noemen. Zo heb je:
Groen schild: deze kan je vooruit of achteruit schieten. Het schild zal in een rechte lijn gaan en zal weerkaatsen tegen de randen van het circuit.
Triple groen schild: 3 groene schilden die je alleen maar vooruit kan knallen. Ook dienen ze als bescherming tegen aanvallen van de tegenstanders
Banaan: rijd erover en je zult in een slip raken. Je kan hem vooruit gooien maar ook direct achter je leggen.
Rood Schild: hetzelfde als het groene schild, alleen deze is hittezoekend.
Triple rood Schild: hetzelfde als triple groen schild, alleen deze 3 zijn hittezoekend.
Boo: Boo jat een item van een willekeurige tegenstander, ook laat ie je even doorzichtig zijn, zodat je niet geraakt kan worden door aanvallen van tegenstanders.
Bliksem: activeer deze en je tegenstanders zullen verkleinen. Ook hun snelheid daalt en je kan ze makkelijk beuken.
Mushroom: gebruik deze paddestoel en je krijgt een turbo boost.
Stekelschild: dit schild beukt zijn weg door andere racers en obstakels om daarna de nummer 1 in de race te raken
Ster: je bent onraakbaar, je gaat snel en je beukt je tegenstanders omver.
Een wapenarsenaal waar zelfs Dhr. Saddam jaloers op is!


viewerscreen

Even zwaaien naar de kijkers thuis


Persoonlijk vind ik het met power-ups leuker. Daarintegen heb je van die raceliefhebbers die het maar al te graag uit willen hebben staan. Maar ik zou zeggen: koop dan een racegame voor je GBA die wat realistischer is, want het realisme hier is ver te zoeken.

Characters
Hier zal ik niet te diep op in gaan. Grofweg heb je 3 soorten. Lichtgewichten, Middelgewichten en Zwaargewichten. Onder de lichtgewichten bevinden zich: Peach, Toad en Yoshi. De middelgewichten zijn de 2 broers Mario en Luigi. En de zwaargewichten zijn Bowser, Donkey Kong en Wario. De lichtgewichten trekken snel op en zijn goed in een bochtig parcours. De zwaargewichten trekken langzaam op en houden meer van lange stukken en grote bochten. De middelgewichten hangen ertussenin. Je moet dus ook een beetje tactisch zijn door te kijken wie je voor welke baan kiest. Verschillen zul je goed zien met time trial.


viewerscreen

Mario is al net zo intelligent als die steen
mktoad

Papa, er leven toch geen paddestoelen op de noordpool?


Speelmodi
Je hebt Mario GP, Time Trial en Quick Race. Bij Mario GP rijd je een bepaalde cup. Hierbij is het de bedoeling om na 4 races de winnaar te zijn door punten te scoren. Als je eerstes bent in een race krijg je de meeste punten. Ben je tweedes dan krijg je er wat minder enz. Wanneer je vijfdes of hoger eindigt, moet je de race opnieuw rijden. Als de cup klaar is, krijg je een ranking. Krijg je een E, dan heb je ronduit slecht gepresteerd. Met een A ben je goed. En krijg je één, twee of drie sterren, dan ben je gewoon meesterlijk.
In Time Trial probeer je zonder tegenstanders de snelste tijd neer te zetten over een race. Je moet je 3 mushrooms tactisch gebruiken en goed rijden, wil je een snelle tijd neerzetten. Je zult je verbazen over de wereldrecordtijden (http://www.mariokart64.com/mksc/wrs.html) nadat jij denkt dat je een perfecte race hebt gereden.
Met Quick Race rijd je gewoon 1 race met tegenstanders en power-ups.
Multiplayer
Multiplayer met 1 cartridge zuigt. Je kunt alleen maar yoshi zijn en rijden in een paar ruklevels. Maargoed…bij veel spellen heb je de mogelijkheid om met 1 cartridge te spelen niet eens. Met 2 cartridges is het een ander verhaal: dit is gewoon superfun! Vooral de battle mode, waarbij je elkaar moet raakknallen, is dikke lol.


mkmario

Bij deze kermisattractie voor kinderen altijd prijs!


Conclusie
Mario Kart voor de GBA is de enige vette racegame voor je GBA. Grafisch ziet het er top uit en de sounds zijn van ongekend hoge kwaliteit. Zo hoor je Bowser brullen als hij je voorbij stormt en Peach half janken wanneer ze geraakt wordt door een schild. Ook het geluid van de wagentjes klinkt wel leuk. Met precies 40 circuits en veel multiplayerfun (2 cartridges) is dit een game die lang houdbaar is. Maar het is geen perfecte game! Ik had graag wat meer characters gezien en de banen kunnen er wel iets beter uitzien, want de GBA kan wel wat meer laten zien dan 2D boompjes en krabbetjes en een berm die niet eens een beetje verhoogd is, maar gewoon net zo laag als de baan zelf ligt. Maar ja, dat is allemaal maar mierenneukkerij. Mario Kart is een uiterst vermakelijke game waar je wel wat weekjes zoet mee bent.
8,7
N1-score
Next articleDe ideale vakantie gadget. Previous articleGolden Sun Prijsvraag+Review

Reacties van gebruikers

Avatar
Richard | 19 september 2003 23:38 | #2675
mario en zijn holmaten ^_^
Avatar
Gebruiker 1550 | 19 september 2003 23:47 | #2676
Ik vond dat deze eigenlijk meer verdiende dan Golden Sun, maar ja Plopperdeplop!
Edit: is het normaal dat de smilies nog niet werken hier?
Avatar
Hans | 19 september 2003 23:56 | #2678
Ze werken idd nóg niet..
Goede review trouwens Niels, alleen ik vind het spel beter dan een 8,7 Smile
Avatar
NielsvS2 | 19 september 2003 23:57 | #2680
boeie, het is afgerond een 9 Razz

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Mario Kart: Super Circuit

Platform: Game Boy Advance
Genre: Racer
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 4
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 06 juni 2004

Screenshots