It's a wonderful world Preview | 20 november 2006 18:00 | Auteur: Wessel

Square-Enix is momenteel bezig met een nieuwe game uit een mogelijke nieuwe serie, exclusief voor de Nintendo DS. Zelfs Japanners moeten nog even wachten met hun slaapzakjes er weer bij te pakken aangezien de game daar ook pas over een jaar verkrijgbaar zal zijn. Toch leek het mij al tijd om jullie wat meer te weten te laten komen over deze potentiële topper in een vooruitblik, overladen met informatie over een telepathische jongeman met pertinent een koptelefoon op, zijn vriendinnetje met een oversized grote muts en hun strijd tegen de geluidsoverlast!

/files/iaww6.jpg width=260 border=0 /files/iaww5.jpg width=260 border=0


Wondervolle wereld?
Subarashii Kono Sekai, zoals de officiële Japanse titel luidt is voor ons gelukkig vertaald naar ‘It’s a wonderful world’ en verhaalt over een jongeman die, uitgerust met punkkapsel, koptelefoon en zweetbandje, noodgedwongen een hele reis zal moeten ondernemen. Dit maal niet door verboden bossen, magische dorpen of andere Middeleeuwse of sprookjesachtige werelden maar door het huidige Tokyo en omstreken waar de jongen, Neck woonachtig is. Daar wordt Neck, waarschijnlijk ook nu met koptelefoon op, namelijk wakker op een schijnbaar doodnormale dag. Hij bedenkt zich dan echter iets eigenaardigs: ‘Hij heeft nog maar één week te leven!’ Aanleiding hiervoor is dat de ‘God van de Dood’, die hem uitdaagt voor een gevaarlijk en absurd spel, deze gedachte zijn hoofd in heeft gepompt.

’Ik ben misselijk van de Crazy Caterpillar!’
Gelukkig staat Neck er niet alleen voor: Zijn goedgemutste vriendinnetje Tsuki vergezeld hem op zijn reis. Beide pubers bezitten echter nog geen wapens maar gelukkig heeft Neck, behalve een apart uiterlijk, ook een aparte gave. Hij kan namelijk gedachtes van mensen lezen! Midden op Tokyo’s drukste kruispunt, Shibuya Crossing, kun je dit goed uittesten. Net als in ‘Rollercoaster Tycoon’ zijn mensen misselijk of hongerig. Anderen zijn hopeloos verliefd of juist pisnijdig op andere personen. Hoe dit je leven kan redden is nog niet precies duidelijk maar je zult waarschijnlijk op zoek moeten naar mensen die je meer kunnen vertellen over de ‘God van de Dood’ en over ‘The Noise’.

/files/iaww1.jpg width=200 border=0 /files/iaww2.jpg width=200 border=0


Dit concept is natuurlijk interessant maar alles behalve spannend. Daarom zijn er natuurlijk ook monsters die het je moeilijk gaan maken. Ze noemen zich ‘The Noise’ en verschijnen in afschuwelijk enge gedaantes: Ze nemen de vorm aan van kikkers die bellen blazen, wolven die op twee poten staan en bovendien van kampvuurtjes! Je kunt deze lastposten verslaan door met ze het gevecht aan te gaan midden in de Japanse hoofdstad. Je vecht dan tegelijk met Neck op het onderste scherm en met Tsuki op het bovenste scherm! Neck kun je aan de slag zetten door verschillende figuren met je stylus te tekenen. Je kunt hem onder andere opdragen met zijn armen wild om zich heen te laten slaan of om bliksemschichten en gouden stekels te voorschijn te laten toveren! Tsuki zul je ordes moeten geven met de vierpuntsdruktoets, zoals die zo mooi heet in het Nederlands. Volg zo snel mogelijk een combinatie van richtingen die op je scherm zal verschijnen en deze pittige tante zal je beeld vullen met wonderbaarlijke moves. Drie keer naar rechts, één keer omhoog en ze zal een kat oproepen die het gezicht van je tegenstander even zal voorzien van dambordpatroon! Je kunt echter ook in plaats van je laatste toets, twee keer omlaag en één keer naar links drukken en ze zal je verassen met een regen aan lichtgroene sterren die je tegenstander zal belagen! Snel keuzes maken is nodig en zeker omdat je beide personages tegelijk moet besturen belooft het spel erg hectisch te worden! Hoe dit uit zal pakken zal de tijd nog even moeten leren maar zeker is dat een dergelijke originele gameplay een redelijke moeilijkheidsgraad met zich mee zal brengen.

Nog iets dat zeker is, is dat de stijl ook erg origineel is. Deze doet nog het meeste denken aan die van een manga, maar dan is er gebruik gemaakt van dikke lijnen zoals we die kennen uit Viewtiful Joe. Grove en een hoekig vormgegeven personages en omgevingen hebben echter weer wat weg van een graffitistijl die we bijvoorbeeld al eerder een beetje zagen in de menu’s van ‘SSX on tour’. Conclusie mag toch wel zijn, na het proberen van een aantal vergelijkingen te maken, dat de stijl gewoon uniek is! We hadden ook niets anders verwacht van het team dat ook al verantwoordelijk was voor onder andere Final Fantasy VII en Kingdom Hearts!

/files/iaww4.jpg width=200 border=0 /files/iaww3.jpg width=200 border=0


Conclusie tot nu toe?
De tweeschermige gevechten zijn gedurfd en hopelijk pakken deze positief uit. De stijl is ook origineel en zet nu al de toon voor een energieke maar prachtige sfeer. Een westerse release is nog niet genoteerd maar wanneer deze game net zo’n hoge ogen gaat gooien als ik denk dat hij gaat doen is een exemplaar voor ons Europeanen natuurlijk binnen handbereik. Geniet nog eens van de screens en scans, bezoek nog eens de eveneens twee schermen tellende Japanse site en duim daarna gewoon met me mee!
Next articleFamitsu scores Previous articleWii gesloopt

Reacties van de crew

Avatar
Wessel | 20 november 2006 18:21 | #192100
Hij komt pas volgend jaar uit en dus is het nog wat vroeg maar het is een game waar ik persoonlijk erg naar uit kijk! Hopelijk gaat het goed komen met die tweeschermige gevechten en heeft het spel een beetje een lange levensduur! Yummy

Reacties van gebruikers

Avatar
aj | 20 november 2006 19:34 | #128616
No offence, maar wat is de site?
Avatar
Wessel | 20 november 2006 19:52 | #128618
Ik voel me ook zeker niet aangevallen hoor door die vraag, aj. http://www.square-enix.co.jp/subarashiki/ is het in ieder geval
Avatar
Gebruiker 7551 | 20 november 2006 20:26 | #128620
lol
Avatar
G-Pjube | 21 november 2006 11:28 | #128638
Seikai is politieke wereld, Sekai is wereld. Smile Zo staat het trouwens ook op de website geschreven.

Sorry for being such a japanofiel. Blush
Avatar
Jasper | 23 november 2006 14:26 | #128751
Is er soms iets met de oude gq.nl schrijfstijl? Waarom veranderen, de nieuwe bevalt me niet echt Weird
Avatar
G-Pjube | 25 november 2006 17:42 | #128904
Wordt ook niet veel gedaan met het commentaar hier. : Mad (
Avatar
Quint | 26 november 2006 14:50 | #128917
Wessel is van de nieuwe generatie Jasper....net als ik trouwens Mad .

@G-Pjube, welk commentaar Razz ?
Avatar
G-Pjube | 26 november 2006 15:50 | #128920
Mijn eerste natuurlijk. Er staan wel meer fouten in maar om als een kreng over te komen is ook niet nodig. Blush
Avatar
Wessel | 26 november 2006 16:21 | #128923
@G-Pjube, danke! Had nog niet gezien maar is verbeterd en.. Ander commentaar is juist erg welkom hoor! Smile

@ Jasper: Ík ben niet veranderd hoor! Yummy

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

The World Ends With You

Platform: Nintendo DS
Genre: Overige
Ontwikkelaar: Square Enix
Uitgever: Square Enix
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 18 april 2008

Screenshots