Golden Sun 2: The Lost Age. Review | 28 september 2003 21:28 | Auteur: Michiel

Ik begin deze review maar gelijk even met gezeik. En dit is gericht op Nintendo zelf. Het is namelijk absurd dat wij pas 1½ (!!!) jaar na de launch in het land van de reizende zon Golden Sun 2 in de winkels aantreffen. Ik kan je wel alvast vertellen dat het wachten de moeite waard was, maar toch is het een omonkeerbaar feit dat Nintendo ons gewoon heeft genaaid.

showscreen
“The Quest continues”
Wie Golden Sun heeft uitgespeeld weet dat het einde een enorme frustratie veroorzaakt. Het is namelijk een open einde, een gevreesd soort in de gameswereld. Het spel houdt werkelijk abrubt op. Ik zal het even kort omschrijven:
Aan het einde van deel 1 vecht je tegen Saturos en Menardi, de bad guys uit de game. Nadat je gewonnen hebt krijg je de opdracht van Babi, de burgemeester van Tolbi, om Lemuria te vinden. Dit moet je doen omdat Babi ernstig ziek is, en alleen daar een medicijn te vinden is. Zodoende begin je aan je reis, en vaar je uit met je schip. (Lemuria ligt midden in de Eastern Sea.) Leuk denk je, het gaat nog verder. Maar plots krijg je het Titling screen te zien en word je bedankt voor het spelen van Golden Sun. Boos start je je spel weer op om te kijken of je nog wat kan doen. Dan krijg je een kort filmpje te zien waarin de handlangers van Saturos en Menardi te zien zijn. Zij besluiten hetgeen af te maken waaraan Saturos en Menardi begonnen zijn: alle lighthouses in werking stellen. Met deze handlangers zal je (het grootste deel van) Golden Sun 2 doorkruisen.
Tot zover deze kleine spoiler. Meer zal ik niet vertellen, aangezien een RPG voor een groot deel om het verhaal draait. Je zal het dus zelf uit moeten zoeken.

showscreen

showscreen
Graphics.
De graphics zijn precies hetzelfde gebleven. Nu moet je niet gaan denken dat dit negatieve kritiek is, want het is alles behalve dat. De graphics waren in deel 1 dik in orde, en Camelot heeft er verstandig aan gedaan dit zo te laten. Nog steeds ziet de World Map er wat korrelig uit, maar de verschillende stadjes en tempels zijn rijkelijk gevuld met detail. Denk bij detail bijvoorbeeld aan flikkerende fakkels, rommelende watervallen en een interactieve stad. Alles en iedereen om je heen beweegt, en dit geeft je het gevoel dat je je daadwerkelijk in een dorp bevindt.

Sound.
Ook het geluid is niet veel veranderd. Golden Sun 1 zat vol met pakkende deuntjes en mooie geluidseffecten. Ik kan je vertellen dat deze ook weer volop aanwezig zijn in The Lost Age. Wel hebben ze een flinke metamorfose ondergaan, waardoor op enkelen na alle deuntjes zijn vervangen door nieuwe. Ook deze zijn weer erg pakkend en sfeervol, wat alleen maar resulteert in een verbetering ten opzichte van deel 1.

showscreen showscreen showscreen

“Meer van hetzelfde?”
Op de vraag “meer van hetzelfde?” kan ik kort en krachtig antwoord geven: ja!
De gameplay en controls zijn identiek aan deel 1, en ook de graphics zijn ongeveer hetzelfde gebleven. Waarom je het dan zou moeten kopen? Mijn advies is om dit deel dan ook alleen te kopen als je deel 1 hebt uitgespeeld. Als losstaand spel is het gewoonweg niet boeiend genoeg. Ook spring je midden in het verhaal, waardoor je vaak niet snapt waar ze het over hebben.
Natuurlijk is er wel wat veranderd. Zoals ik al zei speel je met een ander team, krijg je andere muziek te horen en speel je in een aantal compleet nieuwe werelddelen. Ook krijg je meerdere aanvallen tot je beschikking, en meerdere PsyEnergy moves.

Na alle overwegingen en vergelijkingen met deel 1 heb ik besloten Golden Sun: The Lost Age te bekronen met een 86. Ik ben er persoonlijk echt verslaafd aan, maar vanwege het feit dat het spel toch een beetje goedkoop vervolg is, durf ik geen hoger cijfer te geven.

Golden Sun review.
8,6
N1-score
Next articleBustin' out! Previous articleAstro Boy: Secret of the Atom Heart

Reacties van gebruikers

Avatar
Ducka | 28 september 2003 23:59 | #3497
Ik had een wat langere review verwacht
Avatar
Ducka | 29 september 2003 00:05 | #3498
ik vind trouwens dat je een spel geen cijfer mag geven, vergeleken met een vorig deel
Avatar
Michiel | 29 september 2003 00:40 | #3502
Nou, wel bij dit deel dus. Het is gewoon een verlenging.
Avatar
Guybrush | 29 september 2003 13:36 | #3519
ik zelf zou het een 80 geven. Gewoon omdat het eigenlijk een heel gewoon rpgtje is dat niet in de buurt van de echte toppers kan komen.
De enige shit is dat het vrij goed uigewerkt is, alleen verdomt onorigineel.
Avatar
Willem | 29 september 2003 21:06 | #3540
mooie review hoor Michiel. Ik ben het zelf (aan de hand van de review) ook met het cijfer eens! Als ik de game zelf had getest, was het mischien anders. Maar als ik de review zo lees ben ik het eens met het cijfer hoor (@ Madrick)
Avatar
NielsvS2 | 29 september 2003 23:49 | #3545
goeie review, ik heb meteen zin om het te spelen.
Avatar
Hans | 01 oktober 2003 19:47 | #3670
Mooie review Michiel!

Willem, aan de hand van een review het eens zijn met een cijfer kan eigenlijk niet. Je moet de game zelf gespeeld hebben om een ordeel te kunnen geven.
Avatar
Xaria | 03 oktober 2003 02:00 | #3910
lolz als ik die pics zie lijkt toch echt anders als ik speel Razz aja mooie review Smile
cijfer is imo zelfs te laag maja Smile
Avatar
tobiasje | 06 oktober 2003 21:21 | #4346
het cijfer is veel te laag het is een topper!! Smile
Avatar
Wings_of_Gold | 12 januari 2004 17:37 | #15527
idd had et cijfer wel hoger gemoege en btw:
maar vanwege het feit dat het spel toch een beetje goedkoop vervolg is, durf ik geen hoger cijfer te geven.


Dit klopt dus echt niet!!! Golden Sun 1 was goed en idd lijkt op GS 2 maar goedkoop vervolg?!?! de game is nog langer dan GS 1 man!!! gs 2 doe je nmlk minstens 10 uur langer over!!! zon goedkoop vervolg noem ik dat dus niet! bovendien zijn er veel nieuwe summons en derglijke en zit het verhaal verder geweldig in elkaar...bovendien is et verder geen goedkoop vervolg omdat de graphics op de gba gewoon neit veel beter kunnen...wil je 3d? dat probeert GS(2) maar er is gewoon niet meer mogelijk en de graphics zijn gewoon al super!!! dus 'goedkoop' zwaar nee dus! Smoking

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Golden Sun: The Lost Age

Platform: Game Boy Advance
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Camelot
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 06 juni 2004

Screenshots