Kingdom Hearts: Chain of Memories Preview | 02 oktober 2003 02:07 | Auteur: Michiel

showscreen


Pas net aangekondigd en nu al geeft M-Gaming je een berg informatie over de game.

Titel: Kingdom Hearts: Chain of Memories
Developer: Square-Enix
Genre: RPG
Release datum: 2004.

Dat Square-Enix de koning is op RPG-gebied hoef ik jullie waarschijnlijk niet meer te vertellen. Toen Square nog losstond van Enix, om precies te zijn November 2002, kwam het bedrijf wel met een heel afwijkende RPG: Kingdom Hearts. Kingdom Hearts is vooral bij het grote publiek bekend als een anime-achtige RPG met Disney figuren die een hoofdrol spelen. Tot voorheen was deze prachtgame (sla er maar eens een aantal reviews op na) alleen nog maar te bewonderen op de PlayStation 2.
Afgelopen week verscheen er een scan waar het vervolg van Kingdom Hearts aangekondigd werd, eveneens voor de PS2. Wat nog het meest verrassende was kwam uit de hoek van HandHeld gaming. Er werden ook enkele plaatjes van een GBA versie afgebeeld, en even waren zowel RPG als Disney fans in de zevende hemel belandt.
Eenmaal terug in de werkelijkheid verschenen er al gauw twee nieuwe screenshots van de game. Ook verscheen er een mini-site, waar deze preview op gebaseerd is.

showscreen

Een groot pluspunt van Kingdom Hearts op de PS2 waren de graphics. Natuurlijk kan onze kleine GameBoy Advance nooit de kracht van de PS2 evenaren, maar toch weet ook de pocketversie van Kingdom Hearts te overtuigen. Scherpe, duidelijke graphics en soepele animaties geven een kleine samenvatting van wat Sqaure-Enix te bieden heeft.

Zoals het er nu naar uitziet zal Kingdom Hearts gebruik maken van een zogenaamd "Card Battle systeem". Wie zich hier niks bij voor kan stellen moet maar even het spel Lost Kingdoms voor de GameCube voor zich nemen. Met behulp van kaarten zal je een aanval kunnen kiezen. Dit zal resulteren in een wat slomere gameplay dan we bijvoorbeeld zien in Sword of Mana, nog een prachtgame van Square-Enix.
Een kaart-systeem houdt vaak ook in dat het vechten erg uitgediept zal worden. Immers, met behulp van kaarten krijg je een soort turn-based RPG, waardoor je voorgeprogrammeerde moves te zien krijgt. Of Kingdom Hearts echt gebruikt maakt van Cards is nog even te betwijfelen, maar de screens doen het wel vermoeden.

Van wat ik nu af kan lezen zal Kingdom Hearts: Chain of Memories slechts 3 speelbare characters bevatten te weten Goofy, Donald Duck en het 14-jarige jongetje Sora. Natuurlijk kan dit naderhand nog uitgebreid worden, maar zoals het er nu naar uitziet zijn dit ze.

showscreen

Natuurlijk is dit bij lange na niet alles wat Kingdom Hearts je te bieden zal hebben. Er zal ongetwijfeld een diep verhaal in verwerkt zitten, en ook zal de gameplay verschillende vernieuwingen ondervinden ten opzichte van andere RPG's. Ik vertrouw er zelf compleet op dat Square-Enix iets moois zal laten zien ergens in 2004. Tot die tijd houden we je op de hoogte van het laatste nieuws omtrend deze game en anderen.
Next articleLord Of The Rings: Return of the king Previous articleProduct Number 03

Reacties van de crew

Avatar
Arnold | 02 oktober 2003 20:51 | #191216
Ik ben ook benieuwd hoe dit verhaal in verband met de andere 2 PS2 delen staat. Als je de titel ziet, Chain of Memories, kan het wel eens een prequel worden. Het kan natuurlijk ook gewoon los staan van de andere 2 delen....

Reacties van gebruikers

Avatar
Richard | 02 oktober 2003 02:46 | #3789
lol! Very Happy ik dacht altijd dat Sora een meisje was Razz
Avatar
Ducka | 02 oktober 2003 11:36 | #3793
Duckrulezzzzzzzz
Avatar
Pikachu | 02 oktober 2003 17:02 | #3806
Ja had toen ik het spel zelfs speelde me twijfels over Sora en verwisselde de naam steeds met zijn "vriendin" wiens naam ik vergeten ben.
Avatar
Lennart | 02 oktober 2003 18:10 | #3813
NEEEEEE!!!!.... fuck die card battle system Mad
Avatar
Michiel | 02 oktober 2003 18:55 | #3828
Is nog niet zeker hoor. Wink
Avatar
Zapp-x | 03 oktober 2003 02:08 | #3911
Is er niks over het verhaal te vertellen van de GBA game? want opzich kom ik niet veel meer te weten behalve dat het een card game is ^_^
Avatar
Michiel | 03 oktober 2003 02:16 | #3912
Is meer een kleine inleiding. Zodra er meer bekend is zal ik me er nog een keer op storten.
Avatar
Pieter | 03 oktober 2003 16:16 | #3943
Lijke me een leuke game! Hopelijk zijn er weer kameo's uit de final fantasy-reeks...
Avatar
Guybrush | 13 oktober 2003 13:37 | #4960
Als ik iets niet wil dan is het kingdom hearts, kom op................. *snik*

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Kingdom Hearts: Chain of Memories

Platform: Game Boy Advance
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Square
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: Onbekend

Screenshots