Need for Speed: Underground Preview | 06 oktober 2003 16:17 | Auteur: RutgerK

Met Need for Speed: Underground(NFSU) is EA een hele nieuwe weg ingeslagen. In Underground kan je het wel vergeten om in een Ferrari, Lamborgini of Porsche te rijden, want deze wagens hebben plaatsgemaakt voor “gewone” auto’s, als een Honda, Nissan, Mazda en Toyota. Gewoon is natuurlijk niet het goede woord voor de auto’s uit Underground die, gewapend met de nodige oppepmiddelen, omgetoverd zijn tot ware racemonsters, die snelheden kunnen behalen waar de eerdergenoemde Italiaanse statussymbolen nog wel eens een puntje aan zouden kunnen zuigen. Hiermee speelt EA uiteraard perfect in op de hype van de illegale straatraces die sinds de film “the Fast and the Furious” speelt.

Onder het motto van goed gejat is beter dan slecht verzonnen, gaat EA meteen voor de full Monty. De bedoeling van straatracen is om je auto zo goed mogelijk op te voeren, dus is dit item (gelukkig) ook in de game verwerkt. Er zijn werkelijk honderden dingen die aan te passen zijn aan je bolide, om hem zo opvallend mogelijk te maken. De kleur van je neonlicht, het soort bumpers, de maat van de spoilers en de grootte van de scoops zijn maar een greep uit de waslijst aan dingen die je aan het uiterlijk kan veranderen. Hiernaast kan je ook aanpassingen aan onderdelen maken die effect hebben op de prestaties, als betere banden, een sterkere motor, nieuwe remmen en nog veel meer.

scrn_6


NFSU lijkt dus qua inhoud de natte droom te worden voor de autokenners onder ons (including me). Als kers op de top zijn er nog de (nu al) sublieme graphics. Nog nooit heeft een racer er zo mooi uitgezien, zelfs in deze fase. EA heeft de mannen die ook verantwoordelijk waren voor indrukwekkende de Pod race uit de film Star Wars: Episode 1 achter de graphics gezet, geen wonder dus dat de game er nu al zo gelikt uitziet. Reflecties van gebouwen op de natte straat, in de verte schemerende lichten en natuurlijk de auto’s, die exact op hun echte modellen lijken zijn details die toon geven aan de visuele kwaliteiten van deze game. Uiteraard zijn de graphics die we nu zien niet de uiteindelijke versie, sommige textures hebben nog wat aandacht nodig en ook de framerate moet nog wat opgeboend worden, maar het lijkt me duidelijk dat we vrijwel zeker zijn van een grafisch juweeltje met NFSU.

Een bepalend aspect in een race game is de snelheid. Ook dit lijkt meer dan goed te zitten met NFSU. De bewegende beelden die we tot nu toe voorgeschoteld hebben gekregen waren om van te smullen. De snelheid lijkt ongeëvenaard en de intensiteit is zonder twijfel velen malen groter dan welke game dan ook. Op het korte stukje dragrace dat je rijdt, maak je na een kleine stukje optrekken flink wat snelheid en na een seconde of 4/5 ga je zo snel dat het beeld “blurry” wordt en begint te trillen. Voeg daar het extra verkeer dat je onderweg tegenkomt en ontwijkt aan toe en je hebt ultieme intensheid waar zelfs snelheidstoppers als Burnout 2 van kunnen leren. Met graphics en snelheid in orde is het enige waar EA nog op moet letten de framerate. Hetgeen wat het vorige deel uit de reeks(Hot Pursuit 2) nekte was namelijk deze framerate die alles behalve constant was, dus laten we hopen dat EA zich niet twee keer aan de zelfde steen zal stoten.

scrn_9


In NFSU zitten als in elke racer meerdere speelmodes. Ten eerste is er de Drag race, gebaseerd op de echte straatraces. Je racet tegen 3 anderen op een kort stukje weg, waarin je de juiste momenten voor een boost moet kiezen en het verkeer dat je tegenkomt moet ontwijken om te kunnen winnen. De spanning in deze mode is om te snijden, want 1 foutje betekent einde race. Naast de Drag mode is er nog de Circuit mode. Deze mode spreekt vrijwel voor zich, niet veel anders van andere games uit het genre race je tegen je concurrenten op een gesloten baan, gelegen in hartje stad. Deze steden zijn fictioneel maar wel gebaseerd op echte steden, als New York en L.A., dus als je daar wel eens geweest bent zou je nog wel eens wat bekends tegen kunnen komen. Dit zijn nog niet alle modes maar slechts een deel van wat je kan verwachten als de game uitkomt. Genoeg te doen dus!

Alles wijst erop dat we hier te maken hebben met een topper, die misschien zelfs met de besten in het genre zou kunnen meten. Als je net als ikzelf een autofanaat bent, en opgewonden raakt van woorden als V6, Nos en spoiler gaat dit zonder meer een must have worden, en naar alle waarschijnlijkheid zal deze game de casual racefan ook wel meer dan tevreden stellen.
Next articleOriental Blue: Ao no Tengai minisite Previous articleXlll

Reacties van gebruikers

Avatar
Richard | 06 oktober 2003 17:24 | #4290
geile preview Cool
Avatar
Sjoerd | 06 oktober 2003 18:37 | #4293
leuke preview, Rutger maakt het waar Razz
Avatar
Chris Redfield | 06 oktober 2003 18:30 | #4297
Lijkt me een erg vette game worden! Alleen moeten ze het allemaal niet te donker maken. Want ik zag laatst een filmpje waar je nauwelijks de baan kon zien, en dat is best kut! Maar dit wordt eeb toppertje, das wel zeker!
Avatar
Gebruiker 1353 | 06 oktober 2003 18:46 | #4308
wow echt wel mooi en erg realistisch!!Deze gaat zoals gewoonlij weer een topper worden.Nu heeft ea wel bewezen dat alle 3 de consoles supreoore beeldkwaliteit kunnen geven!!!:p
Avatar
G-Pjube | 06 oktober 2003 19:02 | #4310
Goeie preview
Avatar
Gebruiker 1674 | 06 oktober 2003 19:34 | #4319
Damn deze game wil ik hebben.
Avatar
wouter_vandijk2 | 06 oktober 2003 19:35 | #4320
De snelheid lijkt ongeëvenaard en de intensiteit is zonder twijfel velen malen groter dan welke game dan ook......nieeeeeeeeeeeeeeeeeet f-zero GX is sneller Razz Razz Razz maareh ik zag ook een filmpje dat het te donker was, ik kon niet zien waar je heen gaat, dus ik w8 ff op de demo Very Happy . maareh goeie preview en ik weet zkr dat dit een heel goeie game wordt Very Happy
Avatar
RutgerK | 06 oktober 2003 19:41 | #4322
nieeeeeeeeeeeeeeeeeet f-zero GX is sneller

Dat zullen we nog wel zien.... Razz Bovendien is dit een ander soort game.
Avatar
NielsvS2 | 06 oktober 2003 19:51 | #4325
dus als je daar bekend bent zou je nog wel eens wat bekends tegen kunnen komen.
Avatar
Kerdaben | 06 oktober 2003 19:52 | #4326
hoezo een andere soort game RutgerK ? Weird
Avatar
RutgerK | 06 oktober 2003 20:07 | #4328
Dit is een realistische racer, wat betekent dat de besturing erg anders is dan die van Fzero(lijkt me) Ook ligt de nadruk hier op andere plekken dan bij Fzero. Beschouw het als een vergelijking tussen Metroid en Halo....
Avatar
NielsvS2 | 06 oktober 2003 20:04 | #4330
betekend met een t :p
Avatar
RutgerK | 06 oktober 2003 20:07 | #4331
waar?
Avatar
Zapp-x | 06 oktober 2003 21:11 | #4339
Nice preview Smile maar de game lijkt mij dus totaal niet beter dan Burnout 2, er is namelijk géén NFS die mij niet teleur heeft gesteld
Avatar
Gebruiker 1538 | 06 oktober 2003 23:13 | #4340
Must have indeed, maar voorlopig toch PS2 of PC. . . (ONLIJN)

Greetz: Mafkees
Avatar
Willem B. | 06 oktober 2003 23:19 | #4341
oe.. wat verheug ik me op de release van "Underground" .0. Ik ben gek op streetracen, en de gameplay van NFS heeft altijd al geruleerd. Vooral nu ze deze nieuwe weg in slaan ghehehe =)
Avatar
Jasper | 06 oktober 2003 22:18 | #4356
lijp plaatje op de site Very Happy wie heeft die gemaakt
*leest nu review Razz *
Avatar
wouter_vandijk | 06 oktober 2003 22:23 | #4357
ik houd zo veel van pixels hmmmmm Weird sorry moest ff iets raars zeggen
Avatar
Gebruiker 1999 | 07 oktober 2003 14:56 | #4419
Dit lijkt me echt hét spel van 2003 worden, maareh,
Staat er geen releasedatum bij? :|
Avatar
RutgerK | 07 oktober 2003 14:58 | #4420
Jawel, check maar bij gameprofile bovenaan Smile
Avatar
WiXX | 09 oktober 2003 02:01 | #4634
Wat een niet grappige teksten onder de plaatjes.
Avatar
Nick-Kang | 02 november 2003 18:54 | #7106
Een gat in de markt. Dat is wat dit spel is. Een game waar je auto's naar believen kan tunen. Hier gaan ze big money mee verdienen. En naast het feit dat je je auto kan tunen, wordt het ook nog is een top-game met mooie Graphics en een lekkere Gameplay.
Avatar
Gebruiker 1303 | 10 december 2003 23:35 | #11250
Deze game is gewoon zo uitmuntend, goede graphics, goede race kwaliteit, goede snelheids kwaliteit, super aanraderr

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Need for Speed: Underground

Platform: Nintendo GameCube
Genre: Racer
Ontwikkelaar: Electronic Arts
Uitgever: Electronic Arts
Aantal spelers lokaal: 4
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 21 november 2003

Screenshots