Mario & Luigi: Superstar Saga Preview | 06 oktober 2003 20:58 | Auteur: Arnold

We gaan terug naar de E3 van begin dit jaar. Nintendo toont al zijn nieuwe games en tot ieders grote verrassing was er een nieuw avontuur voor Mario & Luigi bij! Nadat Mario in vele games alleen of afwisselend met Luigi heeft gespeelt en Luigi ook zijn eigen game heeft gehad, moeten ze nu samen werken....


marioluigi_051303_3
Mario nam "Je kan me rug op." iets te serieus


Same old story over and over.... of toch niet?

Het is weer zover, iemand loopt weer met princess Peach te focken, neemt haar stem mee en geeft haar een hele eigenaardige taal. Als ze praat, komen er bommen uit haar mond! Volgens mij moeten Mario en Luigi weer iemands aars gaan kicken.... Alleen, wie wil nou de stem van Peach stelen en waarom? Bowser is het in ieder geval niet, want net na de diefstal komt Bowser weer eens langs voor zijn terug kerende kidnapping van de prinses. Als hij merkt dat ze niet compleet is, wil hij helpen om haar stem terug te vinden, want wat is er nou aan om iemand zonder stem te kidnappen? Zodoende gaan ze met zijn drieën op pad om de stem van Peach terug te halen en weer terug te keren naar het oude vertrouwen gekidnap van Bowser.


marioandluigi_091603_08
En Luigi maar tegen mij zeggen dat hij niet van bondage hield


Na 1 en 2 komt 3!

Mario & Luigi: Superstar Saga is de derde op Mario gebaseerde RPG. De twee voorlopers zijn reeds verschenen op de SNES en Nintendo 64. De game word ontwikkeld door de japanse developer Alpha Dream. Het is de bedoeling dat de gameplay van Paper Mario van de Nintendo 64 word overgenomen en verbeterd wordt.

Broers zijn er om elkaar te helpen

Wat wel al heel duidelijk is, is dat Mario en Luigi een echt team moeten vormen om verder te komen. Daarom bestuur je de twee ook tegelijk. De een laat je acties doen met de A knop en de ander met de B knop. Je kan Mario of Luigi voor op laten lopen en dat met een druk op start veranderen. Een voorbeeld van een actie in team verband is het volgende: er is een platform dat je niet kan halen door in je eentje te springen. Dan kan er dus een op de ander zijn rug springen om zo een hogere sprong te maken en het platform toch te halen.


marioandluigi_091603_11
Duizend bommen en granaten!


Het battle systeem is niet random, maar je ziet je vijanden voor je staan en als je ze aanraakt, kom je in een battle screen terecht. Hier volgt een turn based battle. Mario en Luigi mogen eerst aanvallen met dingen zoals springen op de vijand, de vijand slaan of met een team aanval. Er zit wel wat Real Time dingen in de battle, zoals een goed getimede druk op de knop als je aanvalt om extra schade aan doen of als je verdedigt om te ontwijken. Als het gevecht afgelopen is, krijg je experience points en zullen je characters sterker worden. Over de groei van de characters is weinig tot niets bekend, maar het is meer dan logisch dat je nieuwe aanvallen leert naarmate je meer levels omhoog gaat. Niet alleen door experience points zal je sterker worden, maar ook door gevonden en gekochte items.

Voor de rest zal de game bestaan uit veel praten en puzzels op lossen. Ook zullen er een aantal mini games in zitten. Eentje daarvan is een wedstrijdje touwtje springen tegen twee Koopa's. Meer minigames zijn er nog niet bekend.


marioandluigi_091603_01
Sensation word volgend jaar in mushroom kingdom gehouden, ze zijn alvast het vuurwerk aan het testen


Mario is good looking

Mario en Luigi hebben in deze game een ding niet over genomen van de voorgaande Nintendo 64 versie. Dat is de visuele stijl. Het zijn geen 2D poppetjes tegen een 3D achtergrond, maar alles is volledig 2D. Alles in de game heeft een geheel nieuwe stijl en Mario en Luigi lijken "niet" op andere Mario's of Luigi's. Er is dus visueel ook weer aardig wat innovatie in gestopt en dat is wat wij willen zien. Naast het gewoonlijke fleurige kleuren gebruik heeft het niet iets wat super speciaal is, maar het is zeker in orde.

Nog eventjes geduld

21 november komt dit spel uit op de GBA en ik verwacht dat dit spel aardig goed gaat verkopen. Het is een leuk concept wat goed uitgewerkt is. Een afwijkend verhaal is ook wel eens leuk en het blijft Mario hè.... Zo, ik hoop dat jullie weer wat info rijker zijn en voor het uiteindelijke resultaat kan je rond 21 november een review van Mario & Luigi: Superstar Saga verwachten hier op M-Gaming.nl
Next articleFXracing Previous articleSonic Heroes screen blowout!

Reacties van de crew

Avatar
Arnold | 07 oktober 2003 01:51 | #191232
Toch vind ik het wel jammer dat er nog niet veel over het groeiproces en de aanvallen van de aanwezige characters bekend is, maar ik denk dat het wel in orde is. Smile

Reacties van gebruikers

Avatar
The_Gamer | 07 oktober 2003 01:15 | #4387
Dit spel ziet er zo cool uit! Very Happy
Avatar
RutgerK | 07 oktober 2003 01:38 | #4390
Relaxede preview man Smile De game kijk ik nog wel ff aan, heb een vroege versie gespeeld, maar die vonk wat tegenvallen Mad
Avatar
ChaoZ-dRoNe | 07 oktober 2003 01:49 | #4391
A Mario game like a Mario game should be, 2d to da maxxx .o.

lijkt me toch 1 van betere games voor de GBA, moet er nodig maar weer eens 1 aanschaffen voor het aankomend geweld Smile (Final Fantasy Tactics Advance etc)
Avatar
Michiel | 07 oktober 2003 01:51 | #4392
Nice prev. Was het wachten wel waard. Wink
Avatar
Zapp-x | 07 oktober 2003 01:54 | #4394
Zeer goede preview Very Happy khad Mario en Luigi echt heeeel ff gespeeld @ puga, dus kan er verder weinig van zeggen Razz Kheb Mario RPG op de snes en Paper Mario op de N64 wel gespeeld, en dat vond ik echt zwaar ownende games Smile zou leuk zijn als Mario haar RPG status hoog kon houden met deze game Very Happy
Avatar
Arnold | 07 oktober 2003 01:56 | #4395
Ik las op IGN dat het spel dik Paper Mario overtrefde
Avatar
NielsvS2 | 08 oktober 2003 17:50 | #4472
Mooie preview. Toppertje wordt dit ^_^ Hans is ook een toppertje :love:.
Avatar
Hans | 08 oktober 2003 17:50 | #4477
Ik ben het met Niels eens. Niels is trouwens een toffe gozer. Niels ownt iedereen :love:.
Avatar
Zwennes | 08 oktober 2003 02:38 | #4539
hier schaf ik misschien een gba voor aan Smile
Avatar
Kuyperkid | 08 oktober 2003 22:57 | #4613
eindelijk een originele Mario game voor de GBA hij gaat wel veel verkopen, vooral in Japan denk ik. Miss dat dit mijn eerste GBA spel wordt (me broertje heeft GBA)
Avatar
Randy1 | 09 oktober 2003 00:30 | #4632
Mario en Luigi lijkt me leuk, Preview is leuk, Arnold roelt.

Dat wordt dan 5,36.
Avatar
Kuyperkid | 10 oktober 2003 00:16 | #4728
uhm oke? Razz
Avatar
Gjto | 11 oktober 2003 17:52 | #4847
Het is echt laggen spel.. op de megafestatie iig Razz ..
Eindelijk speelt timing een rol in RPG spellen tijdens aanvallen Wink
Avatar
Dolfhin | 12 oktober 2003 20:17 | #4923
Paper Mario is zwaar oke Very Happy Super Mario PRG is mischien nog wel beter Very Happy en Mario & Luigi gaan gewoon owen :-P

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Mario and Luigi: Superstar Saga

Platform: Game Boy Advance
Genre: RPG
Ontwikkelaar: AlphaDream
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 21 november 2003

Screenshots