Mario Strikers Charged Football Review | 25 mei 2007 19:00 | Auteur: Marcel

Mario Strikers Charged Football - Online
Nintendo lanceert met Mario Strikers Charged Football de eerste online Nintendo Wii game. Als eerste mogen de Europeanen genieten van Nintendo’s nieuwe WiFi architectuur die Nintendo speciaal ontwikkelt voor Battalion Wars II.

Nintendo is tot nu toe erg in gebreken gebleven op het gebied van online gaming. Neem bijvoorbeeld Mario Kart DS. Weinig lag of connectieproblemen, maar een hoop valsspelers die het spelplezier bederven. Metroid Prime Hunters had juist wel last van lag en daarnaast een overmaat van herstelvoorwerpen. De respectievelijke concurrenten van Nintendo’s online mogelijkheden, zoals XboxLive en Steam, razen Nintendo in alle opzichten voorbij. Lobby’s zonder friendcodes en updates om problemen met de balans of connecties te verhelpen. De speerpunten van een goede online game zijn dan ook:

1. Connectiesnelheid
2. Balans
3. Plezier

Als aan al deze punten voldaan wordt dan is er pas een kans dat het betreffende spel een succes wordt op het wereldwijde web.

strikerss6

Friendcodes, weg ermee!
Mario Strikers Charged Football heeft twee online mogelijkheden. Allereerst is er een “Friend Roster” waarmee je vrienden kunt toevoegen. Je online profiel: het Mii Personage, krijgt een friendcode toegewezen. Als je het op wilt nemen tegen een andere Wii bezitter dan moet je zijn of haar friendcode toevoegen. Als je één of meer vrienden hebt toegevoegd op je Wii, kun je een vriendschappelijke wedstrijd spelen via de Nintendo WiFi Connection. In deze spelmode zijn alle levels en spelfiguren beschikbaar.

De friendcodes zijn nog steeds erg omslachtig. Omdat je Mii personage als online profiel fungeert, krijgt deze een friendcode toegewezen. Mario Strikers Charged geeft je de mogelijkheid om met twee personen op een enkele Wii online te spelen. Hiervoor moet je echter twee Mii’s aanmelden op Nintendo’s netwerk en is de tegenstander gedwongen om zowel de friendcode van jouw Mii als die van je medespeler in te voeren. Nintendo had er beter aan gedaan om het friendcode systeem compleet te schrappen.

strikerss9

Ondanks dat je de mensen in de “Friend Roster” kent, heb je alsnog geen mogelijkheid om via tekst berichten te chatten. Een voice-chat optie is uiteraard ook niet aanwezig aangezien Nintendo nog geen microfoon heeft uitgebracht. Het voelt alsof we terug in de tijd gaan met deze online optie. Immers had Metroid Prime Hunters al de optie om vrienden toe te voegen onder het spelen, zonder dat daarvoor codes benodigd waren. Slechts een invite was voldoende. Daarnaast had dat spel wel chat opties voordat een wedstrijd begon.

Het kan ook anders!
De tweede online mogelijkheid van Mario Strikers Charged is gelukkig een stuk minder omslachtig. Het systeem genaamd Domination Draft” zoekt automatisch naar een andere speler. Zodra je een geschikte persoon gevonden hebt, krijg je eerst te zien wat voor connectie diegene heeft. Met een aantal sterren wordt aangeduid hoe goed de connectie tussen jouw Wii systeem en die van je tegenstander verloopt. Een connectie van vier sterren levert geen problemen op, twee sterren of minder zorgt voor hinderlijke lag. Er wordt automatisch een level gekozen en je kunt niet dezelfde Striker kiezen als de tegenpartij. Geheel willekeurig word je onder “Home” of “Away” ingedeeld. Als je thuis speelt, mag je als eerste een personage kiezen. Als dat de favoriet van de andere speler blijkt te zijn, dan is er een grote kans dat je zult winnen!

Het verloop van de wedstrijd hangt af van het stadion. Een simpele grasmat levert nauwelijks problemen op. Echter wordt het anders wanneer er een stadium wordt gekozen met tal van hindernissen. In het bijzonder de arena met elektriciteitsbedradingen, die haast onspeelbaar is door lag. Tevens garandeert een connectie van vier sterren niet altijd een goede connectie.

strikerss7

In Mario Strikers Charged Football is er geen mogelijkheid om vals te spelen. Hierdoor komt het echt aan op je kwaliteiten, in plaats van veredelde tactieken. Desondanks zijn sommige spelfiguren iets te krachtig of te zwak. Yoshi is razendsnel met het maken van “Mega Strikes”. Bowser is daarentegen een langzame verdedigende speler. Mario Strikers Charged is geen ontzettend gecompliceerd spel. Toch had ik het iets anders aangepakt wat betreft de special moves.

Alle “Domination Draft” matches zijn ranked. Dat houdt in dat er op een online scorebord wordt bijgehouden tot welke plaats jij in de wereldranglijst behoord. Voor iedere gemaakte goal verdien je één punt. Als je wint komen daar nog eens tien punten boven op. De verliezende partij krijgt één punt als troostprijs. Wie als eerste twee potjes wint, mag zich de winnaar van de “Series” noemen. Als iemand besluit om de wedstrijd tussentijds te staken dan worden er punten afgetrokken. De connectie wordt beeindigd en naar alle waarschijnlijkheid zie je de tegenspeler nooit meer terug.

strikerss8

Conclusie
De online mode van Mario Strikers Charged Football is wonderbaarlijk genoeg goed ontworpen. Nintendo voegt beetje bij beetje mogelijkheden toe aan de WiFi Connection. Toch blijft de service een beetje in de middelmatigheid hangen. Laten we hopen dat Battalion Wars II ons de mogelijkheid geeft om spannende veldslagen te voeren tegen vijandelijke legers. Met zestien man online spelen moet zelfs op de Wii mogelijk zijn. Tot die tijd zullen we ons echter moeten vermaken met een potje online voetbal. Ondanks dat het vrij goed is uitgewerkt, blijft het leuker om gezellig thuis met vrienden Mario Strikers Charged te spelen.

8
N1-score
Next articleZeven maal Zelda Previous articlePuzzle League DS Europese datum

Reacties van gebruikers

Avatar
Raoul_Cube | 25 mei 2007 19:29 | #136868
Fijn om te horen dat het redelijk goed zit met de online functie Smile
Avatar
Gebruiker 7608 | 25 mei 2007 19:34 | #136869
Dat is niet zo, want er krijgen veel mensen een Error: getting stats
Avatar
Dennix | 25 mei 2007 19:59 | #136871
Jij en die vriend van je die allebei de illegale versie hebben zeker?
Avatar
Mike7 | 25 mei 2007 20:20 | #136872
Erg slechte review. Zinnen slecht geformuleerd, tonnen spelfouten, kopjes niet eens met hoofdletter (conclusie). En dan ook nog eens het eindoordeel: met 1 cijfer? Het was toch altijd 80 i.p.v. 8? Worden die reviews hier tegenwoordig niet meer nagekeken?
Avatar
Sorrow | 25 mei 2007 23:21 | #136883
gast wat loop je nou te zeiken man.... get a life
Avatar
Pimp of Persia | 25 mei 2007 23:31 | #136884
Ik moest grinniken om de inleiding. En niet omdat hij zo goed was...
Avatar
Marcel | 25 mei 2007 23:35 | #136885
ik gok dat het te maken heeft met het woordje klok :p
Avatar
Zapp-x | 26 mei 2007 00:09 | #136887
Dennix > heeft niets met illegale versie te maken...kap eens met je aannames.

Patrick. heb je de Wii wel een update gegeven?
Avatar
Zmaster2 | 26 mei 2007 00:58 | #136889
Hoelang heb je dit spel gespeeld totdat je m reviewde? 2 dagen?
Avatar
Gebruiker 8173 | 26 mei 2007 11:41 | #136893
ik ben het eens met sorrow. mike wat boeit het nou het gaat tog om het spel

Avatar
emarwii | 26 mei 2007 18:16 | #136920
ik zit nog te twijvellen om het spel te kopen. ik vind mario gaaf maar voetbal niet zo
Avatar
Marcel | 26 mei 2007 18:54 | #136922
@Zmaster ik heb de game al 3 4 dagen in huis Smile
Avatar
Wings_of_Gold | 27 mei 2007 15:32 | #136950
Als ik een Wii zou kopen, zou ik deze er zeker bijnemen.
Verder nog steeds erg slechte zet om iedereen zijn eigen naam als nick te laten gebruiken. Mag dan stoer zijn omdat grotere sites het doen, maar het is zwaar irritant omdat je niet meer weet wie wie vroeger was.-_-'

En nog iets... Is het niet zo dat je pas een ster etc kan krijgen wanneer je 2 punten op de ander achter staat ipv altijd?? Dat was altijd in het origineel, daardoor was de balans zo goed omdat je gemakkelijk terug kon komen.

Verder ga je veeeels te uitgebreid door over deuntjes en weet ik het al niet en laat je de gameplay, de besturing met de wiimote totaal achterwege. Voor iemand die geen achtergrondinfo en alleen de review leest, is dat erg onduidelijk. Speelt het lekker met de wiimote?, is de charged shot met die 5 schoten die op je afkomen te makkelijk of juist te moeilijk tegen te houden? of precies goed? moet je bewegen met je wiimote of gebruik je hem als normale controller tijdens het spelen? Hoe lang kan je met de game bezig zijn als je geen online mode hebt, zijn de challenges makkelijk of al snel erg moeilijk? etc etc etc.

Ik ben het voor het eerst niet helemaal eens met Mike( Razz ), het leest op zich lekker weg, helder geschreven, maar je laat te veel in het midden. Ook vind ik het heel apart dat je nieuwe toevoegingen zoals de challenges tussen neus en lippen door noemt, wordt vrij kort besproken en dat je over dingen die al in de eerdere versie zaten uren door kan gaan.(deuntjes wanneer iemand wint bv) ook is het grappig dat je vrij uitgebreid over de charge shot (nieuwe naam maar bestond al) vertelt en tegelijkertijd het nieuwe element (die 5 schoten die je moet blokken, iets nieuws) weer achterwege laat.

Ipv op bepaalde dingen veels te lang door te gaan, meer varieren, er blijven nog zoveel vragen over..Wat niet de bedoeling mag zijn.
Avatar
Joost | 27 mei 2007 23:54 | #136988
We laten crew al een jaar of vier hun echte naam nemen. En ja, personen als Zapp-x en Neo waren daar een uitzondering op.

Beetje willekeurig trouwens omdat in het commentaarscherm van dit artikel aan te halen, Yorn.
Avatar
Mick | 28 mei 2007 00:31 | #136992
Da's juist leuk om met de echte namen te werken. Anyway: ik krijg donderdag weer een Wii en deze game zal ik zeker aanschaffen zodra mijn budget dit toelaat!
Avatar
Wings_of_Gold | 28 mei 2007 00:57 | #136993
Als die gene al jaren hier op het forum een andere naam hebben, laat ze dan op zijn minst hun vorige naam in hun profiel zetten bij kenmerken of wat dan ook. Dit is gewoon te verwarrend.
Ik post het idd nu hier, wat wil je dan? dat ik er een topic van ga maken en dat je daar weer gedoe mee krijgt? neeeee idd veel beter.
Avatar
Marcel | 28 mei 2007 12:52 | #137022
thx voor de tip, ik ben/was trouwens Nintex, totaal geen bekende van WiiDS of zo Razz
Avatar
Quint | 30 mei 2007 10:12 | #137131
Deze game zal sooner or later in mijn bezit zijn, verdammt noch mal!
Avatar
Dr. King | 01 juni 2007 22:59 | #137425
Ik koop dit spel samen met The Godfather.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Mario Strikers Charged Football

Platform: Wii
Genre: Sports
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 4
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 0
Releasedatum: 25 mei 2007

Screenshots