Tiger Woods PGA Tour 2004 Preview | 18 oktober 2003 17:35 | Auteur: Robin

showscreen

De stereotypering van een golfer is een man van rond de 50 jaar oud, een geruitte broek, een polo aan en een petje op z`n hoofd en een pokerface van hier tot Tokio waar alleen een lachje vanaf komt wanneer hij aan het winnen is....tenminste, dit was zo totdat Tiger Woods hét gezicht van golf werd. Het beeld van de man met geruitte broek, een polo een een petje op z`n hoofd is nog niet helemaal weg. Tiger heeft echter laten zien dat je helemaal geen 50 jaar oud hoeft te zijn en ook zelfs af en toe een grote smile op je gezicht kan hebben en tóch een goede golfer kan zijn. Publisher EA zag dat een aantal jaren geleden en ging met onze "kakker" aan tafel zitten en kwamen tot een deal. Sindsdien verblijden ze ons elk jaar met een nieuw deel uit de TIger Woods PGA Tour serie. Hoewel...verblijden kan je het niet echt noemen. Hoewel elk deel met het jaar beter werd liepen de mensen niet echt bepaald warm van deze serie. Dit jaar hoopt EA dat daar verandering in komt, want ze hebben aardig hun best gedaan om alles uit de GBA te halen wat maar mogelijk is en in de preview geven ik daar een....preview van.

showscreen

Graphics:
Wat me direct opvalt als ik kijk naar de screens is dat het er verdomd goed uit ziet. We zijn de afgelopen weken al meer verrast door EA, waaronder door screens van Need for Speed: Underground (waar ik heel veel van verwacht), maar het lijkt erop dat we nog een grafische krachtpatser erbij krijgen. Vooral de animatie van de golfers zelf ziet er fantastisch uit. Dit is ook niet zo gek als je bedenkt dat de modellen zijn overgezet uit de console-versies. Niet alleen de golfers zelf, maar ook de 5 banen die in het spel zitten lijken er aardig uit te zien, met veel obstacels en heuvels. Het enige wat echter wel opvalt is dat de resolutie van de textures erg laag is, maar een GBA-game moet je natuurlijk ook niet ál te veel van verwachten op het grafische gebied en gewoon letten op de kwaliteit van de gameplay en dat onderdeel zullen we meteen hieronder even wat meer belichten.

showscreen

Gameplay:
In het spel zullen er 7 pofessionele golfers speelbaar zijn, plus nog 4 andere figuren. De 7 professionele golfers zullen onder andere bestaan uit John Daly (zegt mij net zo veel als jullie waarschijnlijk: niks) en natuurlijk Tiger Woods zelf. Met die in totaal 11 figuren kan je je balletjes afslaan op, zoals ik al eerder zei, 5 verschillende banen. Drie van deze banen zijn officiële PGA Tour banen en zijn zo natuurgetrouw nagemaakt als maar mogelijk is. Naast die 3 banen zijn er nog 2 andere fantasie-banen speelbaar zijn. Al deze banen zal je passeren in de career-mode die EA Sports heeft toegevoegd aan het spel. In deze modus zal het mogelijk zijn om een serie van evenementen af te spelen die volgens een schema plaatsvinden. UIteindelijk zul je als je alle "missies" hebt afgewerkt je skill moeten meten met de beste van de beste golfers in de EA Sports Crown en reken maar dat dat geen makkelijke opgave wordt.

showscreen

Naast de career mode kan je ook nog verschillende andere modi spelen. Je kan zelf een balletje slaan (zonder tegenstander) in de practice-modus, je kan een oefenwedstrijdje spelen in de stroke play-modus, je kan je skill testen in de skill-modus, enz.

showscreen

In vroegere golf-games was het normaal dat je een balkje had, waarover iets snel van links naar rechts (of van boven naar beneden voor mijn part) bewoog en dat je precies op het goede moment op de knop moest drukken om de gewenste kracht achter je slag te zetten. Zoals ik al zei was dit vroeger zo en dus zit er in TWPGAT2004 een andere manier van slaan. In TWPGAT2004 maak je gebruik van een real-time-swing, wat zoveel inhoud als het ook zegt: je maakt werkelijk een swing. Dit doe je natuurlijk niet in het groot, maar gewoon lekker in het klein met de beschikbare knoppen van je GBA en in dit geval gewoon met je d-pad. Als je dus wil dat je character z`n club naar achteren haalt druk je op de d-pad naar achter en als je wilt dat ie uithaalt naar voren om de bal een mep te geven druk je weer naar voren. De kracht die je achter je swing zet is afhankelijk van de snelheid waarmee je dit doet.

showscreen

Link your links (Engels voor golfbaan voor de leken):
TWPGAT2004 geeft je ook de mogelijkheid om lekker tegen een vriend te gaan golfen in een lekkere stroke play-wedstrijd of in de skins-modus, waarvan ik zelf ook niet echt weet wat het inhoudt. Potjes kunnen echter wel lang gaan duren, aangezien je in het echt met een 18-holes baan ook niet in minder dan 2 uur klaar bent. De multiplayer-modus is dus alleen voor mensen met veel tijd.

showscreen

TWPGAT2004 zal ook de mogelijkheid bieden om te linken met het gamecube-spel. De stats die je hebt vergaard in de career-mode zullen worden bijeengebracht en kunnen worden worden overgezet naar de cube-versie. Als je goed gespeeld hebt, zal het overzetten van deze stats je ook nog eens een hoop bonussen en extra's kunnen opleveren die exclusief in het gamecube-spel te vergaren zijn en dus niet op de andere consoles.

showscreen

Conclusie:
Ik hoop dat ik hiermee heb duidelijk gemaakt dat TWPGAT2004 een titel is om naar uit te kijken. Vooral als je gek bent van golf en óók nog eens de cube-versie al in je bezit hebt wordt deze game verplichte kost. Echter, deze game kan ook voor mensen die niet zo van golf houden erg vermakelijk zijn. Ik kan uit ervaring spelen (ik golf zelf in real-life) dat het erg leuk kan zijn om je tegenstander 10 slagen te zien doen over een hole, terwijl jij al bij je 3e klaar bent. Zo zie je maar dat een golf-game weldegelijk garant kan staan voor een hoop fun.

showscreen
Next articleThe Lord of the Rings Previous articleEerste Mario Golf Screens

Reacties van gebruikers

Avatar
Kaiber | 18 oktober 2003 20:50 | #5581
Tiger Woods y'all! Tiger Woods y'all! Tiger Tiger Tiger Woods y'all Cool
Avatar
NielsvS2 | 18 oktober 2003 21:03 | #5582
Ziet er lekker uit en ownt mario golf nu al!
Avatar
Roï | 18 oktober 2003 21:11 | #5583
Ziet er mooi uit ~!
Avatar
Michiel | 19 oktober 2003 16:43 | #5615
Effe lezen hoor. Smile

*leest

Ondanks dat het een Golfgame is klinkt het alleraardigst. Smile

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Tiger Woods PGA Tour 2004

Platform: Game Boy Advance
Genre: Sports
Ontwikkelaar: Electronic Arts
Uitgever: Electronic Arts
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 18 oktober 2003

Screenshots