Brawl-characters deel II Special | 25 juni 2008 21:08 | Auteur: Marcel

Mario, Peach & Bowser
In ons artikel van gisteren kon je lezen over het ontstaan van de held van Hyrule en de avonturen van Snake. Daarnaast was natuurlijk ook het Star Fox team van de partij. In de feature van vandaag gaan we verder in op de bewoners van het Mushroom Kingdom en Dreamland. Uiteraard sluiten we ook vandaag af met een spoiler-alert, aangezien je op de laatste pagina een aantal geheime characters vindt!

Door Rutger:


Mario
Van alle Brawl personages die eigenlijk geen introductie behoeven, heeft Mario nog net even iets minder introductie nodig dan de rest.SSBB_Art_Mario_001Ondanks dat deze besnorde loodgieter nog nooit fatsoenlijk een waterleiding heeft gerepareerd en nodig iets moet doen aan zijn overgewicht, presteert hij het nog steeds om elke game waar zijn gezicht op staat naar hoge verkoopcijfers te leiden. Voor velen is Mario zelfs een synoniem van Nintendo, getuige het feit dat Super Smash Bros. door onwetenden nog wel eens Super Mario Smash Bros. genoemd wordt.

Mario’s succesverhaal begon toen de jonge ontwerper Shigeru Miyamoto werd voorgesteld aan de toenmalige baas van Nintendo Hiroshi Yamauchi. De jonge Miyamoto had een nietszeggende status binnen het bedrijf, totdat Nintendo's arcadegame flopte. Nintendo of America had een groot aantal van de Radar Scope arcade machines geproduceerd, waardoor het voortbestaan van het bedrijf onzeker was. Aan de jonge Shigeru de eer om met een spel op de proppen te komen dat werkte op de Radar Scope arcade machine. Hij ontwierp het spel Donkey Kong, waarbij de speler met een klein mannetje genaamd Jumpman de grote aap Donkey Kong te lijf moest gaan. In Amerika merkte men op dat Jumpman door zijn grote snor veel leek op de eigenaar van het Nintendo pand Mario Segali. Ondertussen heeft Mario meer dan vijftig games op zijn naam staan met als recente topper natuurlijk Super Mario Galaxy!

Toch is Mario er nooit echt in geslaagd om zich bij de top van de personages te scharen in Super Smash Bros.SSBB_Mario_Fludd_002In de voorgaande delen is Mario telkens een middenmoter gebleken die in geen enkel aspect echt uitblonk. In Super Smash Bros. Brawl is hieraan weinig veranderd; voorlopig lijkt Mario zich slechts matig te kunnen weren. Veranderingen ten opzichte van de voorgaande delen zijn de toevoeging van de FLUDD uit Mario Sunshine - een move die tot nu toe niet erg bruikbaar lijkt te zijn - en het toewijzen van de tornado aan de Down Air in plaats van de Down Special - ook niet bepaald een verbetering. Om deze redenen is Mario alleen maar achteruit gegaan en wordt hij over het algemeen in de lagere regionen van de tier list geplaatst. Blijkbaar wordt de beste man oud. Wie meer zoden aan de dijk wil zetten, kan dan ook beter kiezen voor een bekend familielid van Mario. Over wie ik het heb? Om daar achter te komen, zul je naar de spoiler pagina van dit artikel moeten bladeren.

Peach
Een ander personage waarvan men al van mijlen ver aan zag komen dat ze weer haar opwachting zou maken, is prinses Peach.SSBB_Peach_001De prinses van het Mushroom Kingdom wordt al sinds Super Mario Bros. op de hielen gezeten door Bowser. In haar jonge jaren ging ze door het leven als Princess Toadstool, totdat ze in Super Mario 64 haar brief aan Mario ondertekende met Peach. Dit koosnaampje wordt sindsdien door iedereen gebruikt om de prinses aan te spreken. Het aantal spellen waarin ze zelf op avontuur gaat, is op één hand te tellen. Na haar optreden in Super Mario Bros. 2 was ze echter wel regelmatig op de tennisbaan of het voetbalveld te vinden. Daarnaast beleefde Peach in Super Princess Peach een avontuur waarbij haar emoties een rol speelden.

In Melee was prinses perzik onverwachts goed. Dit was vooral te danken aan haar - zelfs buiten competitieve kringen bekende - downsmash, die belachelijk sterk en verreikend was. Men vroeg zich af waar Peach überhaupt Mario, Luigi en Yoshi voor nodig had, als ze zelf met Bowser af kon rekenen door alleen de C-stick naar beneden te duwen. De makers van het spel zagen dit blijkbaar ook in en gaven Peach (en de downsmash) de zogenaamde nerf die ze verdiende(n). Het resultaat is een jammerlijk slecht personage dat zich moet redden met het spammen van forward airs en dash attacks. Eindoordeel: waardeloos.

Bowser
Bowser, ook wel King Koopa genaamd, is de koning van de Koopa's en probeert keer op keer Peach te ontvoeren.SSBB_Bowser_001De naam van Bowser is afgeleid van "beu sire" een Noors woord dat "fine sir" betekent. Dit is ironisch bedoeld, aangezien Bowser helemaal geen nette of aardige heer is. Integendeel, met zijn vurige karakter en imposante verschijning is hij een waardige vijand voor Mario en een gevaar voor het Mushroom Kingdom!


Alhoewel Bowsers optreden in Melee redelijk kansloos is, kan men zich maar moeilijk voorstellen dat de schrik van Mushroom Kingdom niet terugkomt in Brawl om nog wat langer onder zijn kont geschopt te worden. De statistisch gezien meest falende antagonist in de geschiedenis van videogames weet ook dit keer niet te imponeren. Alhoewel Bowser op een aantal punten vooruit is gegaan, bevindt hij zich momenteel nog steeds ergens in de laagste rangen van de Smash Bros. wereld. Grootste probleem? Hij is nog steeds groot, langzaam en log. Dit is eeuwig zonde, aangezien Bowser verder gaaf is. Je zou bijna medelijden met hem krijgen. Falen in prinsessen kidnappen, falen in werelden overheersen, zelfs falen in dansen, en nu ook nog falen in Super Smash Bros. Arme Bowser, ik leef met je mee…
Next articleVolledige Arc Rise Fantasia scans Previous articleWii in het ziekenhuis!

Reacties van gebruikers

Avatar
Sainty | 26 juni 2008 00:57 | #163918
En weer een zeer mooi geschreven feature, leest lekker weg. Maar Lucario is toch wel heel anders dan Mewtwo, vind ik dan.
Avatar
Paul | 26 juni 2008 00:23 | #163919
DKC 3 was toch Dixie en Kiddy? Of zat Diddy toen in de top drie videogame heroes?

En Meta Knight zat ook in Kirby's Dreamland. Dat was de tofste baas van allemaal Very Happy

En ja, die constande SD acties met de laatstgenoemde spoiler character waren soms wel...vervelend Razz
Avatar
Timo | 26 juni 2008 01:13 | #163922
DKC 3 was toch Dixie en Kiddy? Of zat Diddy toen in de top drie videogame heroes?
Ja, maar Diddy Kong speelde wel een rol in het verhaal, hij was samen met Donkey Kong ontvoerd en zij moesten ze gaan redden of zoiets in die aard.
Avatar
Tommer | 26 juni 2008 01:19 | #163923
Pichu doet dit deel niet meer mee, omdat het anders een overkill aan speelbare Pokémons zou zijn geweest.


Volgens mij doet hij niet meer mee omdat hij echt totaal nergens op sloeg. Gewoon een Pikachu kloon met wat verschil in zijn aanvallende kracht. + dat hij zelf ook schade kreeg.
Avatar
!!Luigi!! | 26 juni 2008 01:28 | #163926
Weer een leuk 2e deel om te lezen! Very Happy

Een puntje dat ik ook nog tegen kwam is het ontstaan van de naam van Donkey Kong. Volgens mij kwam die naam tot stand door een vertaal/interpreteer fout. Miyamoto wilde hem oorspronkelijk "Gekke Aap" noemen. Die "Kong" was idd geïnspireerd door King Kong. Het woordje "Gek" zocht hij op in het japans-engelse woordenboek, en vond daar "donkey".
Avatar
Martijn | 26 juni 2008 01:46 | #163927
Er is wel wat subjectiviteit te bespeuren in deze teks, maar hij leest prettig weg. Weet nu ook wat meer over een paar van de nieuwere karakters. Voorheen vond ik Mario, Peach en Bowser toch geen slechte vechters. Fox vond ik daarentegen niet zo prettig om mee te strijden. Misschien is het in Brawl allemaal wel wat anders. Ach, ieder zijn keuze, he? Goede voorbereiding op het betere smashwerk, dit verhaal Very Happy .
Avatar
Quint | 26 juni 2008 02:05 | #163928
Sommige stukjes zijn vanuit een competitief oogpunt geschreven; vooral die van Rutger. Morgen zul je zien waarom ;],
Avatar
Nickerd | 26 juni 2008 09:05 | #163929
Link , Kirby - Serie en Mart & Ike Voor mij + Pit nog niet te vergeten!
Avatar
wolk_strife | 26 juni 2008 09:58 | #163930
Ness!!!!
Ik wacht nog steeds op een earthbound release op de Wii. Een van de leukste nintendo-games die ik gespeeld heb.
Avatar
Vikman | 26 juni 2008 10:01 | #163931
Al deze characters vallen in het niets bij Wario. Online, ownde ik iedereen.
Maar een week geleden besloot ik om mijn leven te verbeteren en ook de europese te reserveren en mijn gekopieerde cd'tje weg te gooien. Het nadeel van dit alles is dat ik alles weer moet unlocken, maar wat bout het: Ik heb nog altijd Wario!
Avatar
Sjakmachien | 26 juni 2008 12:24 | #163932
Pokemon Trainer is gewoon veel te cool. Ik hoop dat die niet zo goed wordt gevonden door iedereen en dat die niet zo veel wordt gerbruikt als Fox in Melee Razz
Avatar
Richjuh | 26 juni 2008 13:25 | #163934
Bowser kansloos :O Hij was mijn fav character Very Happy
Avatar
Masterswordish | 28 juni 2008 13:11 | #164052
Het is toch fijn dat sommige mensen spoilers in de comments doorvoeren! Echt fantastisch!

Wat een idioten...
Avatar
Henn | 09 oktober 2008 23:25 | #167825
wario lijkt me echt geinig in Brawl

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Super Smash Bros. Brawl

Platform: Wii
Genre: Fighting
Ontwikkelaar: Game Arts
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 4
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 0
Releasedatum: 27 juni 2008

Screenshots