Red Card Soccer Review | 10 december 2003 13:28 | Auteur: Bazzie

Red Card Soccer

Als je aan voetbal games denkt denk je bijna meteen aan FIFA, maar Red Card Soccer is eigenlijk niet te vergelijken met FIFA. Hoezo niet te vergelijken? Het is toch een voetbalgame! Maar dat is niet helemaal waar. Meer weten, lees verder……..

Omdat het de grote Review inhaal week is werd ik gevraagd om Red Card Soccer te reviewen. Ik was namelijk de enige die deze game had. Terecht, of zouden meer mensen hem moeten kopen? Deze vraag zal in deze review beantwoord worden. Op zich is het eigenlijk ook niet zo gek dat Red Card nog nooit is gereviewd, het is geen grote titel en hij kreeg nergens echt hoge cijfers. Maar wij willen jou van zo veel mogelijk reviews voorzien, dus kan je nu weer lekker een review gaan lezen over een niet zo standaard voetbalgame.

Red Card Soccer is namelijk een footie die alles behalve standaard is. In plaats van overspelen en nadenken, is het rammen en slaan. De scheidsrechter zijn fluitje schijnt niet te werken zelfs niet als hij zelf onderuit wordt gehaald! In Red Card soccer speel je met landenteams, en die zijn dan ook allemaal aanwezig.

1275969557

De gameplay

Over het verhaal is bij een voetbal game natuurlijk niks te vertellen dus ik begin meteen aan de gameplay. De game speelt best lekker, de controls zijn instinctief en het spel loopt soepel. Met A maak je een gewone pass, met een X een lob pass, met Y een steekpass, met R sprint je, met Z schiet je, met L boost je en met B kan je trucjes uitvoeren. Op zich best normaal, maar toch wil ik even wat toelichting geven bij de laatste twee. Met B maak je dus verschillende trics en die heb je hard nodig, want zodra de tegenstander je weer eens onderuit wil schoppen (en geloof me, dat gebeurt vaak), moet je even op de B knop drukken en je speler dribbelt er omheen, of hij maakt een welgetimed sprongetje over de tegenstander heen. Dan als tweede de boost. Met de boost kan je alles wat je doet wat extra kracht bij zetten. Dus je tegenstander extra hard onderuit halen of extra hard schieten. Is je boost balk helemaal vol en je maakt een boost schot dan vertraagt het spel en zoomt de camera in op je speler terwijl hij een onmogelijke tric uitvoert en daarna de bal loeihard op de keeper afschiet.
vortal_pic_45458
De modes

Je hebt natuurlijk zoals bij iedere footie verschillende game-modes. Ik doorloop ze even. Je kan beginnen met een friendly match. Dit is dus jij tegen de computer of een vriend(in). Daarnaast is er World Conquest, dit is de singeplayer mode waarin jij met je land naar keuze alle andere landen ter wereld moet verslaan en uit eindelijk kom je dan in de volgende game mode terecht. De finals mode. In de finals mode speel je met jouw team de wereld finales in toernooivorm. Als je dit hebt gehaald resten er je nog twee dingen. De tournament mode, waarin je zelf met een aantal vrienden of tegen de computer een toernooi kan opzetten en de multiplayer friendly matches. Dit is ook het sterke punt van de game, want in de multiplayer mode blijft de game bijna onbeperkt leuk, want wat is er nou leuker dan een vriend onderuitschoppen en vervolgens een snoeiharde bal langs zijn keeper te schieten!

Graphics & Sound

De Graphics zijn niet geweldig te noemen, maar ze zijn wel helder en duidelijk. Wel krijg je af en toe het idee naar Fifa 98 op de N64 te zitten te kijken. Over de sound is weinig te zeggen want die is bijna afwezig. Het beetje geluid dat je wel hoort is prima in orde, kwa kwaliteit dan, want het commentaar is inhoudelijk bar slecht! Het zijn cliche en standaard zinnetjes die bij iedere actie weer worden opgedreunt, wat er ook gebeurt. Ik zal een voorbeeld geven. In Red Card Soccer kan je de scheidsrechter dus onderuithalen. Ik haalde de scheidsrechter een keer onderuit en wat hoor je(vertaald uit het Engels):
Iedereen zag dat, behalve de scheidsrechter.
Dat vind ik dus niet kunnen en daar moet absoluut aan gewerkt worden in een eventuele opvolger.
1275969558
Nog meer minpunten

Behalve het commentaar zit er nog wel meer fout in Red Card Soccer. Zo is er de Replay van de singleplayer mode, de eerste wedstrijd is cool en zit je te genieten van het geweld en alle coole acties, maar daarna gaat het eigenlijk alleen maar bergafwaarts. Na vijf wedstrijden heb je het wel gezien en zullen de meeste gamers er mee kappen om het spel alleen maar weer op te pakken als er vrienden langskomen. Ook het feit dat er maar één stadion in zit gaat op een gegeven moment irriteren, verder zitten er nog wat kleine minpuntjes is maar die zijn niet noemenswaardig. De Replay krijgt toch nog een voldoende, maar dat is alleen omdat de multiplayer zo goed is.

Conclusie

Red Card Soccer is een leuke game, maar er zijn betere alternatieven en persoonlijk zou ik hem niet voor de volle mep halen, hij is nu dan ook overal goedkoop verkrijgbaar. Maar zoek je een leuke onzin voetbalgame voor als er een keer een paar vrienden langskomen dan is dit je game. Maar let op, voetbalgames moeten het meestal hebben van hun Replay waarde en bij deze game ontbreekt dat nogal. Dus alleen kopen als je veel vrienden hebt en een klein budget.
6
N1-score
Next articleBeach Spikers Previous articleMetal Music

Reacties van gebruikers

Avatar
Zapp-x | 10 december 2003 13:35 | #11146
Alweer zo'n game waarvan ik tijden terug afvroeg... hmm... 10 euro... zal ik hem kopen? Toch ook maar niet gedaan Razz
Avatar
Bazzie | 10 december 2003 15:16 | #11147
Ik had em voor 5 euro Very Happy
Voor vijf euro koop ik bijna iedere nieuwe GC game!
Avatar
Michiel | 10 december 2003 15:11 | #11155
Sum of all Fears kopen? Very Happy
Avatar
Bazzie | 10 december 2003 15:14 | #11156
Krijgt niet zo'n goede cijfers hoorde ik Very Happy
Avatar
Michiel | 10 december 2003 15:17 | #11158
Edit je eerste reactie dan. Wink

WOW, je hebt je reactie ge-edit, wat goed van je Razz
Sorry michiel Very Happy , Bazzie
Avatar
Bartel. | 10 december 2003 15:59 | #11161
ik had hem ooit van trigun geleend..
en ik was er helemaal verslaafd aan..
Worship
Avatar
Gebruiker 2353 | 10 december 2003 18:15 | #11183
Als je een leuke onzin game wilt, kan je ook Sega Soccer Slam kopen Very Happy
Avatar
Bazzie | 10 december 2003 18:17 | #11184
Dan vind ik deze toch weer leuker Very Happy
Avatar
Guybrush | 10 december 2003 18:56 | #11193
mwahh toch te hoge gameplay waarde IMO
Avatar
Unclefucker | 10 december 2003 20:23 | #11198
Ook het feit dat er maar één stadion in zit gaat op een gegeven moment irriteren

1? je kan op mars, onderwater, in een tempel etc. spelen, je kan een dolfijn team, alien team etc. anlakken, ik zou em een 7,5 geven
Avatar
Shake J. | 10 december 2003 21:07 | #11209
ff kort... Leuk spel... Ik had m ok voor vijf pleuro...
slechte review....;P
Avatar
Trigun | 12 december 2003 12:22 | #11458
Tis best een coole game. Heb hem voor 5 euro gekocht. Was er een hele tijd heel erg verslaafd aan, en speel het af en toe nog...

En er is idd meer dan 1 stadion hoor...! Weird

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Redcard

Platform: Nintendo GameCube
Genre: Sports
Ontwikkelaar: Point of View
Uitgever: Midway
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 30 juni 2002

Screenshots