Tetris Worlds Review | 11 december 2003 19:34 | Auteur: Randy1

Tetris bestaat echt al een hele lange tijd. Het is zo'n game die 1000x hermaakt word en word gemixt in ander soort modes en dan vaak veel minder leuk word als normaal. Tetris Worlds laat zien dat het ook anders kan.

Tetris is een verslavende game die echt iedereen kent. Als ik dat melodietje begin te neuriën dan gaat iedereen ook gelijk meedoen. Nu heeft THQ de zoveelste remake van Classic Tetris uitgegeven en ik moet zeggen dat ik het niet zo erg vind als ik bij voorbaat dacht.

Tetris Worlds brengt je de Tetris van vroeger, maar ook 6 varianten daarop. Het normale Tetris kennen we allemaal, je hebt een blokje die naar beneden valt en in de tijd dat het blokje valt draai jij 'em rond zodat 'ie op de plaats terecht komt waar jij em wilt hebben. Als jij de blokjes zo plaatst dat ze een lijn vormen dan ''ontploft'' die lijn en is de stapel blokjes dus weer kleiner dam eerst, want als de stapel de top van het beeldscherm raakt dan is het game over. Als je een bepaald aantal blokjes binnen de aangegeven tijd laat ontploffen dan gaat het niveau omhoog en word het spel dus een stuk lastiger en sneller.

Fusion-Tetris
Tom heeft een kleine.


Dit is natuurlijk standaard Tetris-gameplay die ik niet echt had hoeven uitleggen. In Tetris Worlds speel je Tetris in verschillende werelden, deze werelden zijn eigenlijk een stel achtergronden die niks boeien. De gameplay van Tetris is gewoon erg simpel en je let ook alleen op de vallende blokjes, niet op de achtergrond of wat dan ook.

De bedoeling van Tetris Worlds is heel simpel. Je probeert gewoon zoveel mogenlijk punten te scoren, iets wat je blijft doen. Je kunt ook voordat je begint een soort blokje maken en 'em een kleur, hoofddeksel en naam geven. Dit blokje staat dan naast het speelscherm en maakt met zijn kop dezelfde beweging als het blokje, zodat het lijkt alsof dat blokje naast het beeldscherm de speler is.

Netals in elk Tetris spel is de Replay gewoon oneindigend, en dat terwijl er niks te unlocken is. Nog grappiger is dat je de 6 andere spelmodes, zoals een mode waarin je het blokje vast kleeft aan andere blokjes zodat alleen de blokjes van eenzelfde kleur ontploffen (zucht), nieteens zult aanraken, aangezien het normale Tetris genoeg is om jezelf te uren mee te vermaken. Een minpunt is er wel, je kan een steen die de grond raakt gewoon nog bewegen en daardoor word Tetris Worlds een stuk simpeler dan Classic Tetris, maar dit valt gelukkig wel mee.

Tetris
Als je een bouwvakker met de naam James tegenkomt...NIET DOEN!


De graphics zijn redelijk, maar mij boeien de graphics niet omdat je eigenlijk alleen (zoals ik al eerder zei) op de blokjes let. De omgevingen zijn wel aardig maar lijken eigenlijk gewoon net alsof iemand een foto achter het scherm houd. Ik vind soms wel dat er een beetje té veel special effects in zitten die het zicht belemmeren omdat je beeldscherm dan een ''flits'' geeft. grafisch is Tetris Worlds dus wel te doen, maar het is verre vanspeciaal.

De sound is Tetris-style, en daar bedoel ik mee dat als het niveau omhoog gaat de muziek ook sneller gaat spelen, iets wat dus wel tof is (al was het bij het origineel ookal zo). Verder zijn de muziekjes een beetje gebaseerd op het achtergrondthema, in de sneeuwlevels is het meestal een koud muziekje. Er is ook nog een freaky stem die dingen als:''Double'' en ''Time's almost up'' fluisterd. Die stem is best wel cool en geeft ook een nieuw sfeertje aan Tetris.

Ik ben zelf van mening dat Tetris gewoon Tetris is en Tetris blijft. De gameplay zal altijd hetzelfde blijven en Tetris zal altijd de puzzelkoning blijven. Als je deze game voor 15 euro (of minder) op de kop kan tikken dan zou ik het zeker doen. Voor meer geld zou ik er niet aan denken want met een Gameboy versie van Tetris (die nu misschien 5 eurotjes kost) ben je netzover gekomen als met Tetris Worlds. Tetris Worlds is een verslavende en leuke game, netals elk van haar voorgangers, al hadden die de technische upgrades dan weer niet.

Deze review werd mede mogelijk gemaakt door Jelminem, die de moedige poging heeft gedaan onderschriften bij de oersaaie screens te bedenken. You go girl![/i]
5,8
N1-score
Next articleSpiderman: The Movie Previous articleNa-knallers

Reacties van gebruikers

Avatar
Gebruiker 1537 | 11 december 2003 19:35 | #11368
You're welkom dude....
Avatar
Chris Redfield | 11 december 2003 19:39 | #11369
Aaah...dan wordt het zo'n kutcijfer alleen omdat de sound en de gfx niet goed zijn. Juist bij tetris draait vrijwel alles om de gameplay, en aangezien die erg goed is verdient dit een hoger cijfer imo.
Avatar
Gebruiker 2353 | 11 december 2003 19:41 | #11371
Helemaal gelijk Chris Redfield Wink
Avatar
Parasite | 11 december 2003 19:43 | #11372
Dit cijfer zal de game wel verdiend hebben omdat de game na zo'n 14 jaar nog steeds vrijwel precies hetzelfde is gebleven. Niets mis mee natuurlijk maar dan moet je niet vreemd opkijken als de zoveelste conversie een lager cijfer krijgt.
Avatar
Richard | 11 december 2003 19:45 | #11373
het eindcijfer is geen gemiddelde...
Avatar
Pieter | 11 december 2003 19:48 | #11374
Ik vind Tetris zonder enige twijfel de beste puzzel-game ooit!!! Maar dan wel op m'n GameBoy.
Avatar
Kaiber | 11 december 2003 19:49 | #11375
Ik zat op deze review te wachten, EN DAAR IS IE DAN!

Good job met de onderschriften jelminem.
Avatar
Randy1 | 11 december 2003 19:55 | #11378
Als je zo gaat denken, geef je elke game die, naar jouw mening, om gameplay draait een hoog eindcijfer. De gameplay en replay hebben (redelijk) hoge cijfers, wat aanduid dat het op die gebieden goed zit. Ik geef een laag eindcijfer omdat het hele pakketje geen game uitstraalt die hoger verdient en uiteindelijk gaat het toch om de gehele game, en niet 2 onafhankelijke onderdelen.

En daarnaast klopt wat Parasite zegt ook helemaal natuurlijk. Razz
Avatar
Bartel. | 11 december 2003 20:23 | #11385
De beste tetris game is die game op de N64, the next tetris of the new tetris heette die ofzo.. Daar moest je met combinaties gouden en zilveren blokken maken..

Man o man, wat was die game goed en verslavend uitgewerkt.. Als iemand hem nog ergens heeft liggen... Ik ben er naar op zoek!
Avatar
Zapp-x | 11 december 2003 20:26 | #11388
Tetris... laatste keer dat ik een ECHTE Tetris heb gespeeld moet toch wel op de good old Gameboy zijn geweest ^_^ Heb bij Arnold, Pokemon Puzzle League gespeeld, wat n ownage game is dat Very Happy
Avatar
Gebruiker 1996 | 12 december 2003 14:16 | #11468
oude b/w tetris is beter dan welke 'remake' ooit.
Avatar
Trigun | 12 december 2003 15:42 | #11471
Idd Bart L die game roelde Very Happy was er helemaal verslaafd aan Very Happy

Een 5.8 is veel te laag voor Tetris Worlds :\ Beetje raar cijfer

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Tetris Worlds

Platform: Nintendo GameCube
Genre: Puzzle
Ontwikkelaar: Blue Planet Soft
Uitgever: THQ
Aantal spelers lokaal: 4
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 24 oktober 2002

Screenshots