Wild Earth: African Safari Review | 17 januari 2009 23:18 | Auteur: Timo

In the jungle, the quiet jungle, the lion sleeps tonight... En nu kun je er ook foto’s van nemen! Stap in de schoenen van een fotojournalist en trek de mooiste plaatjes van de ongerepte natuur in Afrika...

Wild Earth: African Safari is geen nieuwe game. Hij verscheen namelijk al in 2006 op de PC onder de naam “Safari Photo Africa: Wild Earth”. Voor deze port naar de Wii kreeg de titel niet enkel een betere naam, maar ook het controleschema is volledig aangepast. De game bevat evenals een hoop extra’s en nieuwtjes.

/files/africanbox.jpg


Lelijk
Het is misschien maar best te beginnen met het slechtste onderdeel van de game... de graphics. De game is en blijft een port van een PC budgettitel uit 2006 en dat is ook duidelijk te merken. De ondergrond, bomen, stenen en het water: alles ziet er zeer pover uit. De textures van de gehele omgeving zijn ver ondermaats en doen denken aan een N64 titel. Hier staat wel tegenover dat de dieren wat meer aandacht hebben gekregen. Levensecht zijn ze bij verre niet, maar ze zien er degelijk uit en de animatie is soepel en geloofwaardig.

Als je echter verder kijkt dan de povere graphics, zul je merken dat de algemene presentatie wel z’n nodige aandacht heeft gekregen. De muziek, van Talking Drum Records, past perfect binnen de Afrikaanse sfeer evenals de geluidseffecten van de dieren en de omgeving zijn realistisch en weten de sfeer perfect te grijpen. Ook bevat de game uitgebreide voice-acting welke je steeds doorheen de game begeleidt.

Safari
African Safari is geen vrije game, waar je kunt doen wat je maar wilt, het is letterlijk een safari waardoor je wordt gegidst. Je wordt dus steeds vergezelt door een gids die je bepaalde punten aanwijst welke je dient te fotograferen. Als je je safari verder zet, zul je constant objectieven worden toegewezen met onderwerpen waar je foto’s van moet nemen. Eens je zo’n foto hebt genomen, zal je gids je alle info geven die je maar zou willen weten over dat onderwerp.

Uiteraard is zo’n safari in het wilde Afrika niet zonder gevaar, de game raadt je namelijk ten stelligste af de dieren te storen terwijl je je kiekjes tracht te schieten. De game bevat een balkje welke van groen steeds meer en meer naar rood gaat wanneer je de wilde dieren stoort. Hoewel je je personage op deze manier nooit fysiek in gevaar kunt brengen, zal je expeditie wel eindigen eens de meter het maximum heeft bereikt en zul je moeten herbeginnen.

62541520080206_105457_0_big


Beperkt
Hoewel de game je vaak grote open gebieden toont, is de manier waarop je deze doorspit zeer lineair. Als je bijvoorbeeld een bepaald level een tweede maal speelt, zul je dezelfde dieren op dezelfde plekken tegenkomen terwijl ze exact dezelfde activiteiten uitvoeren. Ook bevinden de dieren zich bijna altijd allemaal op een kleinere zijweg. De grote open gebieden blijven grotendeels leeg, buiten hier en daar de nodige onderwerpen welke dient te fotograferen. Je kunt uiteraard wel de dieren observeren hoe ze zich gedragen in hun habitat, hetgeen best amusant is, maar meer ook niet.

Wild Earth bevat verder een multiplayer modus waarbij een tweede speler zich kan mengen in het plezier van foto’s trekken. Het probleem is echter dat hetzelfde scherm wordt gedeeld en er maar één persoon de camera kan besturen. Het enige wat de andere kan doen is op een knopje drukken om de foto te nemen...

De foto’s die je trekt zijn niet voor je persoonlijke fotoboekje, je werkt namelijk voor een magazine “Wild Earth”. Op het einde van ieder level kun je het artikel bekijken met de door jou getrokken foto’s. In totaal kun je elf artikels vrijspelen. De game bevat dus ook elf levels. De artikels bevatten telkens zeer veel info over de dieren en het leven in Afrika. Naast de artikels, kun je ook minigames vrijspelen. Deze zijn echter van vrij slechte kwaliteit. Zo heb je een minigame waar je een flamingo laat dansen door je Wii-Afstandsbediening naar je juiste richting te bewegen gebaseerd op icoontjes op het scherm. Helaas weet de game maar zeer zelden je bewegingen te registreren.

62541520080206_105458_2_big


Besluit
Wild Earth: African Safari is niet slecht, maar ook niet super. Het is duidelijk dat de game vooral gericht is naar de jongere generatie, sinds het belangrijkste aspect ongetwijfeld het educatieve element is. Voor jongeren een perfect manier om interactief een hoop bij te leren over Afrika en de lokale fauna en flora. Het is jammer dat de game op grafisch vlak sterk achterblijft, want de muziek is sfeervol en de game weet z’n doel wel te bereiken.
5,5
N1-score
Next articlePDC naar Wii en DS Previous articleSonic and the Black Knight trailer

Reacties van gebruikers

Avatar
Zmaster2 | 18 januari 2009 00:00 | #170635
En weer een kut score!
Wtf heb je aan dit soort spellen met kut graphics? Weird
Avatar
Tum | 18 januari 2009 12:28 | #170636
spellen met kutgraphics kunnen soms best goede games zijn...
Avatar
Louis DeNonno | 18 januari 2009 12:35 | #170637
Yeah, Pokémon Snap met echte dieren! Very Happy
Die is best leuk, maar hier ga ik niet aan beginnen.
Alleen de boxart is opzich wel netjes.
Avatar
Jerone | 18 januari 2009 13:51 | #170638
Dat wordt er een voor mij Biertje?
Avatar
Zmaster2 | 18 januari 2009 14:18 | #170639
Ehm, in een game waar je foto's gaat maken van dieren in Afrika wil je toch echt wel goede graphics Hahaha
Avatar
-Shurikono- | 18 januari 2009 14:25 | #170640
LOL wat een cheesy animation.
Btw er is ook zo een game voor de PS3, en die is heel mooi.
Avatar
Digital_Eargasm2 | 18 januari 2009 16:16 | #170643
Ja Africa hete die spel dacht ik. Die ownt deze spel dus! >_<
Avatar
Gary | 20 januari 2009 00:39 | #170706
@ raph: krokodillen zien er anders beter uit in dit spel dan in mgs 3.
Avatar
ardal | 22 januari 2009 18:09 | #170821
Doet me denken aan zoop haha!
Maar ik vind de graphics wel mooi Very Happy

xx www.CherryBubble.6x.to
Avatar
V-star | 25 januari 2009 10:54 | #170962
Pokémon Snap lijkt me toch leuker!

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Wild Earth: African Safari

Platform: Wii
Genre: Simulation
Ontwikkelaar: Super X Studios
Uitgever: Majesco Games
Aantal spelers lokaal: 3
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 2008

Screenshots