Viewtiful Review Review | 17 december 2003 00:03 | Auteur: Randy1

Viewtiful Joe
Joe & Silvia's romantische avond

Op een dag besluiten stripboeken-freak Joe en zijn vriendin Sylvia een romantisch avondje te gaan hebben in de bioscoop. Joe maakt reservering voor een film waar zij de enigen in de zaal zullen zijn en zodra de avond valt, vinden we beide characters in de bioscoop, kijkend naar een klassieke tekenfilm van Captain Blue, een populaire stripheld.

Alhoewel Sylvia eigelijk dacht dat Joe alleen oog voor haar zou hebben, blijkt het dat Joe een die-hard fan is van Captain Blue (of hij is homo en zoekt een excuus, maar dat lijkt me sterk). Enthousiast juichend en aanmoedigend volgt Joe een spectaculair mech-robotgevecht tussen Captain Blue en een op dat moment nog onbekende tegenstander, terwijl Sylvia de grootste moeite doet Joe bij zich in de bank te trekken, om hem eens lekker te verwennen.

sshot1
Mijn pak komt net van de stomerij, blijf ervan af, of ik sla je tot brij.


En eindelijk, het lukt Sylvia om de hyperactieve Joe achterin z'n stoel te krijgen. Ze springt op Joe's schoot en terwijl ze een zoen-offencief start verliest, in de film, Captain Blue het gevecht met zijn tegenstander. De gigantische robot lacht en met een duister accent zegt hij een aantal slecht verstaanbare woorden, maar je hoeft ze nieteens te verstaan om te weten dat er dikke problemen op komst zijn.

De robot opent zijn mond en neemt diep adem, om vervolgens de robot waarin Captain Blue hem bevocht door het bioscoopscherm heen te lanceren! Wat de volgende secondes gebeurd, is ongelovelijk. De slechte robot ontvoert Sylvia uit de echte wereld en sleurt haar het scherm in, gevolgt door Captain Blue's robot, die met zijn laatste kracht Joe optilt en met onze stripboekenfreak in zijn hand het scherm in te springen!

Behind Blue Screens

Luttele seconden later ontwaakt Joe in een omgeving die hij nog nooit heeft gezien. Joe is geen domme gast en komt er al snel achter; hij is in een wereld achter het scherm, in de film! Hij begint de boel te onderzoeken en vanuit de hemel straalt er een licht naar beneden, waardoor Captain Blue onze held verteld wat hij al wist en verdere instructies geeft over wat Joe moet doen; Sylvia redden en erachter komen wat de slechterikken van plan zijn en wat dat ook is ten alle kosten voorkomen.

sshot2
Zoals mijn maatje Xaria en ik altijd zeggen over Kelly Clarkson; ''Daar moet een snikkel in!''


Je zou kunnen denken dat Joe angstig zou worden, paniekerig door het idee dat zijn vriendin en misschien wel de hele wereld op zijn schouders rusten, maar nee. Het is wel grappig dat het verhaal in de manual en op websites altijd vertelt over een ''normale gozer''. Joe is echt geen standaard gastje, ik vind 'em nogal een hyperactieve freak, niet dat dat slecht is.

Go-Joe!

Joe is een character dat constant in z'n sas is. Hij is vrolijk en ontzettend grappig in zijn logisch klinkende uitspraken als ''This is a movie, that means things always go wrong once, before you get to a happy ending, hello!''. Die uitspraak maakt ook de kracht van Joe als character duidelijk, je speelt met een over-optimistische gast die geen depressieve zoektocht ondergaat naar een verloren liefde, sterker nog, Joe vind het zijn van de held zo leuk, dat hij bijna vergeet wat zijn doel nou echt is!

Je begint de game als standaard Joe in een kortdurende tutorial waarin je de basics leert van het vechten. Zodra Joe deze simpele leersessie heeft doorstaan, zal Captain Blue je uitdagen tot een gevecht, waarin je de VFX-watch krijgt. Deze horloge bied Joe de krachten om in zijn ''Viewtiful'' alter-ego te veranderen. Een alter-ego dat over onmenselijke ''VFX'' krachten beschikt.

Deze krachten zijn slow, mach-speed en zoom-in en zijn de features die Viewtiful Joe tot een geweldige game van grote klasse bombarderen. Laten we de krachten van dichtbij gaan bekijken.

Slow

Zodra Joe slow gebruikt, zal alles om hem heen verslomen en zal de camera een stukje inzoomen. Slow zorgt ervoor dat Joe's moves een langere oplaadtijd krijgen, waardoor de stoten of schoppen die Joe levert veel en veel harder aankomen en veel meer schade doen. Het nadeel van slow is dat Joe's moves natuurlijk niet snel zijn en hij dus minder tegestanders kan afmaken in een korte tijd.

sshot5
V-Joe werd opgewacht in een grote hal, door het Limburgse commitee van de jaarlijkse Carnaval.


Slow zorgt er ook voor dat zwaartekracht toeneemt. Platformen die hoog in de lucht zweven, dalen richting de grond. Water wat de weg blokkeerd? Wat dacht je van slow gebruiken, zodat het waterpeil zakt? Helicopter? Wat dacht je van slow gebruiken, zodat de propellors het begeven en de helicopter tegen de vlakte gaat?

Je vergroot met slow ook je defensie. Zo zul je als je slow gebruikt automatisch bepaalde moves en objecten ontwijken, waaronder raketten en kogels. Over die twee laatste objecten gesproken, je ziet ze ook echt afgeschoten worden en op je afkomen, iets wat je de mogelijkheid geeft om ze terug te schoppen richting degene die ze in de eerste plaats op je afvuurde.

Mach-Speed

Joe's mach-speed zorgt ervoor dat Joe veranderd in een extreem snelle gast. Alle impact in moves neemt af, maar de snelheid neemt toe waardoor je veel meer tegenstanders tegelijk kunt uitschakelen. Het is ook lekker als je in stukken waar je constant heen en weer moet lopen gewoon snel kan gaan rennen, zodat je niet weer de hele tijd hoeft te lopen.

sshot7
Louie van Gaal kan meer dan zeiken, hij kan ook op V-Joe lijken.


Mach-Speed neemt niet alleen de impact van moves af, maar ook die van bepaalde objecten. Zo maakt slow een explosie van een bom groot en dodelijk terwijl mach-speed de explosie laat veranderen in een trektouwtjes-achtige mini-knal. Mach-speed heeft ook nog het tegenovergestelde zwaartekrachts-effect van slow en laat de zwaartekracht dus afnemen, waardoor platformen de lucht ingaan en lavarivieren veranderen in oceanen.

Bepaalde puzzles waarin toortsen een rol spelen vragen om vuur waarmee je deze toortsen kunt laten branden. Met mach-speed zal Joe, des te sneller hij beweegt, zichzelf ''on fire'' zetten waardoor zijn moves meer schade doen en hij alles, zowel die toorsten als characters, in brand zet.

Zoom-In

Zoom-in is een kracht die je kunt combineren met slow en mach-speed, waardoor die twee krachten nog meer effecten krijgen, maar zoom-in is meer dan een enchance-power om de andere twee sterker te maken.

Als Joe zoom-in gebruikt begrijp je pas echt waarom hij ''Viewtiful'' Joe heet. Joe staat tijdens zoom-in constant in een pose en deze pose laat bepaalde zwakkere tegenstanders verstijfen van angst en respect. Joe's moves zijn ook superkrachtig tijdens zoom-in, hij kan met zoom-in in drie klappen zowat elke normale tegenstander uitschakelen.

sshot11
Patricia Paay en Addam Curry in een helicop', ik voorzie een grote flop.


Zoom-in geeft je ook moves waarmee je meerdere tegenstanders tegelijk kunt raken. Deze moves, die je met de gele c-stick en de z-knop uitvoert vanuit de lucht of vanaf de grond, zien er niet alleen supercool uit, maar zijn ook vereist bij bepaalde puzzels, die je vragen om bijvoorbeeld meerdere knoppen tegelijkertijd in te drukken.

Als je dacht dat je met deze krachten de game zo wel even indeukt, alsof het een zacht eitje is, zit je fout, heel erg fout. De VFX-balk boven in je scherm loopt namelijk langzaam leeg terwijl je deze moves gebruikt en als deze balk leeg is, verander je tijdelijk terug in je veel kwetsbaardere normale versie. Je zult dus nooit een heel level lang ingezoomed of in slow-motion afleggen, je moet deze krachten gebruiken op momenten waarin je ze nodig hebt (en om je gerust te stellen over de coolheidsfactor van deze game; dat is om de zoveel seconde wel zo).

De tegenstand

Viewtiful Joe zit vol met slechte characters die je op elk punt van de game staan op te wachten. Je hebt normale ''soldaatjes'', elite versies daarvan, jet-pack vliegende bommen-werpers, ballerina's die supersnel ronddraaien met als doel jou te raken, boxende krachtpatsers, met zwaard-bewapende musketiers en je kan zo nog wel een tijdje doorgaan. Elke badguy heeft, naast het constant meppen in de hoop dat je 'em afmaakt, een eigen speciale vereiste manier waardoor je ze makkelijker aan stukken schroot mept.

Dan zijn er nog ''tussenbazen'', Tanks, helicopters met machinegeweer, battlecopters met raketten en gevechtsvliegtuigen kom je zo ongeveer in elk level tegen. Je kan ze uiteindelijk niet echt meer tussenbazen noemen, aangezien je soms een tank, helicopter, battlecopter en nog een tank tegenkomt, voordat je de echte eindbaas ziet.

sshot4
Als gokkasten krimpen tot minimale grootte, is je GameCube naar de klote.


En wat voor eindbazen zeg! Ten eerste zijn de gevechten met de eindbazen netzo stoer als in Metroid Prime en The Legend Of Zelda: The Wind Waker. Je loopt, springt of valt een ruimte in en een filmpje begint te spelen, waarin Joe en zijn rivaal elkaar spreken en uitdagen. De naam van de baas komt op het beeld tevoorschijn terwijl de baas een onwijs coole pose doet en na een humoristisch opschep-gesprek, waarin Joe uiteindelijk altijd een prachtige dis en een memorabel citaat weet te droppen, word er ''Just Go For It!'' gezegd terwijl Joe het kijkgat van zijn helm afsluit en de gevechtshouding aanneemt...onwijs stoer.

De bazen zijn geen slappe pakjes becel-boter. Je zult bij sommigen een aantal keer het leven verlaten, voordat je erachter komt wat de meest effectieve manier is om de baas te verslaan. Bij mij was het zelfs het geval, dat ik bepaalde bazen versloeg zonder echt te weten hoe ik het gedaan had. Als dit je overkomt, kun je wel lachen en denken, phew, dat heb ik weer gehad...want wie weet...zie je die baas later wel weer terug...

Ga verder naar de volgende pagina voor ''De Losse Flodders'', mijn zelfbedachte titel voor het los bespreken van standaard elementen uit een game en in dit geval, Viewtiful Joe.
Next articleGamecube beats Xbox Previous articleSlecht nieuws!

Reacties van de crew

Avatar
Randy1 | 17 december 2003 00:19 | #191339
*is voor het eerst in tijden tevreden over zichzelf* Smile

En thx voor het Highlight plaatje aan Sjoerd Smile
Avatar
Bazzie | 17 december 2003 01:56 | #191340
Coole review, helemaal mee eens_O_

Reacties van gebruikers

Avatar
Gebruiker 1560 | 17 december 2003 00:15 | #12076
is dat spel zo goed ????
Avatar
Zapp-x | 17 december 2003 00:15 | #12077
Randy het is eng hoelang jij kan schrijven over een aantal games, en het dan toch nog boeiend kan houden Smile Je beste review tot dusver, echt prachtig Worship
Avatar
Gebruiker 2154 | 17 december 2003 00:17 | #12079
RANDY, JE BENT HELEMAAL GEWELDIG MAN!!
Avatar
Randy1 | 17 december 2003 00:18 | #12080
Ja @ Juice.

Thx @ Age Smile
Avatar
Sjoerd | 17 december 2003 00:18 | #12081
Erg goede review rendier Razz

* is trots op plaatje Very Happy *
Avatar
Randy1 | 17 december 2003 00:18 | #12082
& THX @ Sontje Razz
Avatar
Gjto | 17 december 2003 00:19 | #12083
Wat een kut bagger review
Avatar
Gebruiker 1537 | 17 december 2003 00:20 | #12084
hoe 1 smily meer kan zeggen dan 1000 woorden: Worship
Avatar
Kaiber | 17 december 2003 00:22 | #12085
Hoewel het best cool is, is dit zo'n game die ik niet meer ga spelen zodra ik hem uit mijn Cube heb gehaald... Het is cool, het speelt lekker, maar er mist iets wat mij lokt om het te gaan spelen...
Avatar
Raoul_Cube | 17 december 2003 00:25 | #12086
Goeie Rewiew RANDY Smile Al je REWIEWS zijn tof.
Behalve die van DBZ budokai Razz
Avatar
Randy1 | 17 december 2003 00:29 | #12088
Dat was een Preview >_< Razz
Avatar
Gjto | 17 december 2003 00:30 | #12089
Kon het niet laten randier :p.. leuke review hoor
Avatar
Johan | 17 december 2003 01:03 | #12091
Het is dus geen 2D, maar ook geen 3D, het is...Viewtiful!!!

Het spel in een zin samengevat!! Worship

Mega coowle review!! Enig minpuntje het cijfer, ook al is het een 9,3... Ik zou hem denk een 9,5 hebben gegeven!! Razz

Dikke pluim voor bij je andere trofeeen Randy!! Worship !!
Avatar
Xaria | 17 december 2003 01:04 | #12093
lol wordt dus ook es gebruikt door randy Razz
Avatar
Gebruiker 2154 | 17 december 2003 01:18 | #12094
Niet flamen tegen elkaar -] Edited by Zapp-x ]- ook niet op deze post reageren, gewoon ontopic blijven
Avatar
Earle | 17 december 2003 01:20 | #12095
Toppie!
Avatar
Michiel | 17 december 2003 01:46 | #12097
Waarom heb ik geen zin om dit allemaal te lezen? Weird
Avatar
Randy1 | 17 december 2003 01:50 | #12098
Waarom reageer je als je niet leest Mr. Webmaster Mad

En je hebt daar geen zin in omdat je ongelovelijk lui bent. Smile
Avatar
Gebruiker 1420 | 17 december 2003 12:28 | #12100
dit spel oownt...maar dat wisten we al
Avatar
Zapp-x | 17 december 2003 12:47 | #12102
Michiel is zijn eigen 600-woorden reviews gewend ^_^ dit is net een stapje meer he gieltje :O
Avatar
Gebruiker 2044 | 17 december 2003 13:44 | #12109
goede review, alleen kwam ik 1 puntje tegen wat niet helemaal klopt... als de zwaartekracht toeneemt, wordt alles zwaarder. wanneer de zwaartekracht dus afneemt wordt alles lichter, je zegt het precies andersom in je review... voor de rest goede shit Smile
Avatar
Shake J. | 17 december 2003 16:20 | #12127
Ik heb het spel Japans, k had hem al in juni...
Ik persoonlijk vind dat het spel tewijnig te bieden heeft....
Avatar
wouter_vandijk2 | 17 december 2003 17:07 | #12128
wrm zie ik hem nou nooit in de winkels kutcapcom produceer gewoon genoeg games Crying , komt revival hier????? en randier, Worship vettte review, het enige minpuntje wat ik wou zeggen staat in searchels opmerking!!! Razz
Avatar
Hans | 17 december 2003 17:38 | #12129
Erg goede review Randy Biertje? .
Avatar
Gebruiker 2353 | 17 december 2003 17:54 | #12130
Ben het wel met het cijfer eens. Ik heb hem en het is echt gewoon VIEWTIFUL Razz Smile Very Happy
Avatar
Randy1 | 17 december 2003 17:59 | #12133
Minpuntje weggewerkt Smile ik ben niet zo goed in Natuurkunde enzo Razz
Avatar
Willem B. | 17 december 2003 20:17 | #12158
Randy: Je bent meesterlijk!! Ik had vanochtend je onderschriften gelezen en ik lachte me dood op de vroege ochtend, net ff de review gelezen en waar je dat geleerd hebt om zooo te schrijven!? Echt UBER! Worship
Avatar
Randy1 | 17 december 2003 20:29 | #12159
Willem >>> Over een ubergoede game schrijf ik (volgens anderen) vaak ubergoed...als de game zuigt zuigt m'n stukje derover ook. Deze game ownt gewoon supererg en ik ben blij als de Review die ownage ook maar een beetje kan adopteren Smile

Is met onderschriften ook zo trouwens, als de screen leuk is komt er een leuk onderschrift bij. Als de screen zuigt moet ik zelf ook iets uit m'n duim gaan zuigen...zoals bij vele van de screens in deze Review trouwens het geval was Razz
Avatar
DarkShadow | 17 december 2003 21:49 | #12180
Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy SPEL = BAGGER Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy REVIEW IS REDELIJK GOED Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Avatar
semper | 17 december 2003 22:21 | #12191
nice
Avatar
Gebruiker 2398 | 18 december 2003 13:39 | #12228
Dit spel bagger. Nou dat zou ik niet willen zeggen maar ik vind het ook geen topgame ofzo.
Http://www.ikvraagomeenban.tk
Avatar
Pieter | 18 december 2003 16:03 | #12246
Ik heb de game niet gespeeld, maar ik heb genoeg gezien en gezlezen om te weten dat dit zeker wel een topgame is. De game past makkelijk in het rijtje van toppers van 2003 (zoals Metroid Prime en TWW).

Coole review btw, heeft deze game echt geen minpunten??
Avatar
Johan | 18 december 2003 16:09 | #12247
Het enige minpuntje is: Je moet steeds wachten op savepoints en aangezien die soms lang op zich laten wachten en de moeilijkheidsgraad nogal aan de hoge kant is, kan dit wel eens frustrerend worden... Maar aangezien Coolheids factor zo hoog is, en je elke keer maar weer meer V-points wil halen (door zo stijlvol te vechten en zoveel mogelijk combos te maken, ECHT SUPER VET Worship ), voor betere upgrades, zie ik dit niet als een echt minpunt...

Kopen dus, als je hem nog ergens kan vinden ^_^
Avatar
Zapp-x | 18 december 2003 18:38 | #12279
Ik kan hem dus nergens vinden... had hem anders al gekocht Mad En desnoods gevraagt voor Kerst ofzo Razz heb nu maar THUG gevraagt Cool
Avatar
Gebruiker 2353 | 18 december 2003 19:46 | #12286
Ook geen slechte keuze Wink
Avatar
Theun | 18 december 2003 21:54 | #12310
ik heb de game eindelijk!
Hij ligt hier in overvloed in de schappen.
en Viewtiful Joe is echt een cool spel!!! Very Happy
Avatar
Randy1 | 19 december 2003 15:55 | #12407
Online bestellen is optie Razz
Avatar
Bram1 | 21 december 2003 13:44 | #12536
Goeie review maar kap alsjeblieft met die onderschriften. PU kan het goed, maar dan moeten anderen niet gaan denken dat zehet ook kunnen. Het staat nogal debiel en der is geen lol aan.
Avatar
Randy1 | 21 december 2003 15:04 | #12541
http://www.gameqube.nl/topic.php?topicID=6201#175286
Avatar
Djep | 21 december 2003 23:24 | #12590
mooie je review randy
Avatar
Isaac- | 13 juni 2004 16:13 | #39162
randy hoelang duurt die game
Avatar
gamecubers | 02 juli 2004 11:22 | #41528
isaax als ik jou was zou ik gewoon even een pm sturen!
Avatar
cropknox | 12 juli 2004 18:43 | #42961
kvind dit spel echt niet zon hoog cijfer waard
het is wel vet
maar echt veel te kort
en te weinig uit gewerkt
Avatar
Lodewijk | 05 augustus 2004 22:33 | #45666
lol stop met rijmen man Razz

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.