Splinter Cell: Pandora Tomorrow Preview | 19 december 2003 00:05 | Auteur: Randy1

Crack up tha leader!
Wat Grand Theft Auto voor het ''crime'' genre is, is Metal Gear Solid voor het stealth genre. Het is die ene game die ooit het genre introduceerde en vervolgens aan de top bleef staan, geen concurrentie, slechts half-gare gameplay-kopieën en een aantal vermakelijk spelletjes die leuk waren, maar niet dichtbij ''the leader'' kwamen. Langzamerhand komt hier echter verandering in. Veel van de voormalig onbetwiste ''leaders'' krijgen gevaarlijke tegenstanders die het leiderschap willen overnemen. Zo zijn Jak & Daxter aardig op weg om Mario van de eerste plaats te verstoten als Platform-leader, begint Activision wederom aan een poging om Grand Theft Auto van de eerste plaats af te slaan en vecht ons eigen Nintendo met Donkey Konga een stil gevecht tegen de dominerende Dance Dance Revolution serie.

viewerscreen
Zoals gewoonlijk stuurde Bush eerst de zwarte troepen het mijnenveld in.


Maar voor de eerste ''leader-switch'' moeten we wat verder teruggaan dan waarschijnlijke toekomstige leiders Jak II, True Crime II en Donkey Konga. Eind 2002 bracht Ubi Soft namelijk Tom Clancy's Splinter Cell uit op de Xbox, gevolgt door een release op de andere consoles in 2003. Na een nogal matig Metal Gear Solid II: Sons of Liberty werd deze stealthgame door menig gamepers gebombardeerd tot nieuwe leider in het bijpassende genre.

Nu zou een topgame natuurlijk geen topgame zijn als er geen sequel op zou verschijnen en Ubi Soft maakt op deze regel geen uitzondering. In de na-zomer van dit jaar kondigde Ubi Soft het vervolg op Splinter Cell aan; Pandora Tomorrow. In deze preview alles over deze game.

Top Secret
Standaard als ik ben, hoor ik nu hier het verhaal in mijn eigen bizarre taal te gaan vertellen. Er is echter een probleempje; welk verhaal?

Ubi Soft wil, net als het geval was met de eerste Splinter Cell, niets bekend maken over het verhaal. Het is top secret, in trailers, filmpjes en uitspraken worden slechts kleine hints gegeven naar bepaalde aspecten in het verhaal. Zo zie je in de trailer steeds bepaalde lichaamscellen, visioenen van kikkers en andere reptielen...moet je in Splinter Cell een bepaald lichaamscel-muterend goedje stoppen?

viewerscreen
Vlugge Japie kon het niet meer aan en besloot B100's oren uit te spuiten.


Ubi Soft houd haar mond dicht. Slim van ze, want het geeft die game meteen dat ''confidential'' gevoel. Je bent een spion, alleen jij en je opdrachtgever weten wat je missie is. Als iemand van de pers iets vraagt is het ''no comment''. Irritant voor ons, maar het creërt het goede sfeertje rondom de game's release.

Opa's to the limit!
Hoofdrolspeler Sam Fisher is wat ouder geworden sinds zijn eerste avontuur. Zijn haar is grijzer, hij is wat gekrompen, maar mooi is dat hij zijn lenig-en behendigheid heeft behouden. Sam heeft hard zitten oefenen tussen de 2 games door, want hij heeft heel wat nieuwe kunsten geleerd.

Zo kan Sam bij deuropeningen een nieuwe move uitvoeren die je weleens gezien moet hebben in films waar S.W.A.T. teams rollen in spelen. Sam kan nu een snelle, vloeiende ''draai'' maken en zo door een deuropening heenkomen en meteen weer dekking te houden achter de muur naast of bij de deuropening waar hij zojuist doorheen is ''gedraait''. Alhoewel deze move niet zo bijzonder lijkt, moet je je voorstellen dat sneaken voorheen onmogelijk was bij deuren, want daar moest je op de normale manier doorheen lopen of rennen. Deze nieuwe move zal heel wat extra sneak-kracht serveren zodat je niet gespot wordt door je tegenstanders.

Ook zullen er moves in de game zitten die alleen bij bepaalde omgevingen gebruikt worden. Zo zal Sam ergens in de game op een supersnel voortbewegende trein komen te zitten, waar hij onder de trein door kan klimmen, uit het raam kan hangen en zich vanaf de trein op langsrijdende auto's kan werpen.

viewerscreen
Nieuw wapen in Splinter Cell 2; de prinses Amalia-vla launcher.


Sam's split-jump, waarmee hij in splagaat tussen muren kan hangen, krijgt een gameplay-veranderende boost in Pandora Tomorrow. Sam zal nu, als hij in splagaat-stand ergens in de lucht staat zichzelf nog hoger de lucht in kunnen werken door middel van vanuit de splagaat-stand nog een split-jump te doen, richting een hogere bestemming. In Pandora Tomorrow is sky dus echt the limit.

No dumbasses
Splinter Cell was een game waar je hersens nodig voor had en die gamers slimmer heeft gemaakt (tenminste, dat zegt Ubi Soft). Om de gamers die het eerste deel niet hebben gespeeld tegemoet te komen, zal de moeilijkheidsgraad van Pandora Tomorrow lager liggen dan in Splinter Cell naturel, maar dit bederft de game voor de die-hards zeker niet. Ubi Soft zal de moeilijkheidsgraad over het algemeen dus verminderen, maar maakt de A.I. van de tegenstanders veel hoger zodat je het tegen slimmere characters characters opneemt.

Sam's wapens zijn helemaal geupgrade. Elk wapen heeft nu een tweede functie (een Assault Rifle heeft bijvoorbeeld ook granaten) en elk wapen is nu op zichzelf weer bewapend met een laser-vizier waardoor je beter kunt mikken, en dan komen we bij de slimheid van de tegenstanders.

Vijandelijke characters zullen namelijk, op elk geluidje wat ze horen, afkomen. Als ze je niet zien, maar wel horen, gaan ze armor halen om zichzelf alvast te bewapenen tegen het komende gevaar met de naam Sam Fisher. Verwachten ze nog meer gevaar? Dan halen ze extra ammunitie en begin jij met je laserdot op hun lichaam te schijnen, klaar om ze te killen?

Wees dan maar snel, want voor je het weet duiken ze weg en zetten ze een helm op hun hoofd om zich voor head-shots te beschermen. Zoals je al hoort, de A.I. is erg hoog en dit compenseert mooi de afname van de ''overall'' moeilijkheidsgraad van de game. Je zult je moeten houden aan het stealth-factor in de game, doe je dat niet, dan kom je een aantal vijanden tegen die zichzelf bepanserd en bewapend hebben als een mix tussen Robocop en Inspector Gadget.

Online
Alhoewel er nog enige twijfels zijn, durf ik al voorzichtig te zeggen dat de 'Cube versie van Splinter Cell: Pandora Tomorrow ook gewoon online gaat. Het is nog niet bekend hoe dit precies zal gaan (waarschijnlijk een eigen Ubi Server ala Sega's PSO) maar de komende weken/maanden moet dit wel langzaamaan bekend worden. Eindelijk dus weer een topgame die officieel online gaat op de 'Cube.

viewerscreen
En jij maar denken dat die Zwarte Pieten je cadeau's eerlijk kochten...


De manier waarop je online zult gamen is ook erg stoer. Je speelt een spion of mercenary in een team. De spionnen zullen standaard bewapening en moves hebben, zoals Sam Fisher heeft tijdens zijn avonturen, terwijl de mercenary's de bewapening hebben van de moeilijkste guards in de game.

Het is zeg maar een soort van kat en muis spel, zonder dat 1 van de partijen de kat of de muis is. Het is het doel van de spionnen om een mercenary ongemerkt te pakken te krijgen van achteren en 'em vervolgens om te leggen, terwijl een mercenary de spion moet vermoorden. Mercenary's zullen voor die opdracht bewapend zijn met handige gadgets waarmee ze anti-stealth zijn en spionnen zich moeilijk kunnen verstoppen. Spionnen hebben echter een tazer-style apparaat waarmee ze mercenary's een stroomschok kunnen bezorgen die tijdelijke powerout veroorzaakt voor al de items van de mercenary.

Splinter Cell: Pandora Tomorrow verschijnt in Maart al in de winkels. Verwacht rond die tijd GameQube's review en blijf terugchecken voor meer info over deze potentionele topper als de release nadert...
Next articleYatta baka hai! Previous articleBewegende beelden!

Reacties van gebruikers

Avatar
Jay. | 19 december 2003 01:14 | #12365
Heb hem nog niet gelezen, maar ziet er goed uit ... reactie over preview komt later Very Happy
Avatar
Zapp-x | 19 december 2003 01:16 | #12366
Heb hem wel al geleze Wink was weer eens het proefpersoon voor Randy Mad Ownage onderschriften, Ownage peview, en hopelijk ook Ownage online game ^_^
Avatar
RutgerK | 19 december 2003 01:18 | #12367
Oh wat gruwelijk, online Sneaken Very Happy Dat is een reden om toch die breedband aan te schaffen! Onderschriften zijn weer van uber niveau Very Happy Chapeau! (ofzo Weird )
Avatar
Cube17 | 19 december 2003 01:27 | #12372
Als die online kan koop ik hem
Avatar
Jasper | 19 december 2003 10:27 | #12386
deel 1 wat super vet, alleen 't miste wat......
hopelijk maakt dit deel het goed Very Happy
goeie preview randy .o.
Avatar
Dabras | 19 december 2003 10:37 | #12388
lijkt me cker wel een vet spel...mar ik heb deel 1 nog niet gespeeld...naja...
Avatar
Jasper | 19 december 2003 11:10 | #12390
download de trial Wink
Avatar
Gebruiker 2353 | 19 december 2003 12:00 | #12392
Ik ga hem denk ik wel kopen (met breedband Wink ). Alleen moet je een abonnement betalen?? Ik hoop het niet, gewoon via je Kabel ofzo Razz
Avatar
Zwennes | 19 december 2003 14:57 | #12399
geen abo, alleen modem +shit! Ik vond deel 1 niet zo goed, zal me dan ook niet wagen aan deel 2!

ownage onderschriften Randy Biertje?
Avatar
Johan | 19 december 2003 15:58 | #12409
Whahhahahhahhaha vette onderschriften, ik vergeet bijna die hele repview, meesterlijk!! Worship Worship

Maar ga denk ik, zoals het er nu naar uitziet, voor Snake Eater, maar ja misschien wordt ik nog verrast en op een andere gedachte gebracht!!
Avatar
Randy1 | 19 december 2003 15:59 | #12410
Razz mooi zo, valt de redelijk tot matige pre niet zo op Razz
Avatar
Gebruiker 2358 | 19 december 2003 18:40 | #12421
Online is ook al bekend, alleen dat was toendertijd alleen nog voor pc... Er zijn een aantal verschillen. Je hebt de splinters en de terrosten. Ze hebben allebei effectieve maar aparte goodies om te gebruiken tijdens het multiplayer gevecht en 1vs1 2vs2 of 4vs4 ofzo dacht ik.
Avatar
Gebruiker 1618 | 19 december 2003 21:04 | #12425
Leuke ondertitels! Daar kan de PU nog een puntje aan zuigen. Randy is zwaar de beste!
Avatar
BLACK VEN0M | 19 december 2003 21:11 | #12427
k vond splintercell 1 besttegen vallen.Vooral om de sfeer,maar dat ligt verder heel persoonlijk.
Licht efecten waren leuk en grapig.maar de A.I. vond ik tog wel wat tegen vallen.. Weird
Avatar
xbox lord | 19 december 2003 21:32 | #12434
cube online zuigt toch Mad
Avatar
Sjoerd | 19 december 2003 21:38 | #12435
Zie ik dit echt goed, xbox lord met zowaar een zin zonder spelfouten, toe maar zeg Weird .

Fanboy Mad
Avatar
Randy1 | 19 december 2003 21:40 | #12436
Geen geruzie luitjes Smile
Avatar
aXXis | 19 december 2003 22:21 | #12441
Haha xboxlord is er ook, de xbox fanboy van XA Smile

Leuke preview btw, vooral die zinnen onder de plaatjes Very Happy
Avatar
Gebruiker 2358 | 19 december 2003 22:48 | #12444
Xbox lord, ga toch xboxen en val ons niet lastig Razz
Avatar
Gebruiker 1993 | 20 december 2003 14:34 | #12476
@ Sjoerd bij xbox-lord moet er nog een ? achter Razz
Avatar
Gjto | 21 december 2003 20:58 | #12575
Oja, je spreekt jezelf tegen:
Alhoewel er nog enige twijfels zijn, durf ik al voorzichtig te zeggen dat de 'Cube versie van Splinter Cell: Pandora Tomorrow ook gewoon online gaat.
-

Eindelijk dus weer een topgame die officieel online gaat op de 'Cube.
----
Eerst zeg je dat het niet duidelijk is, vervolgens dat het officieel is.. WTF is het nou?
Avatar
Gjto | 21 december 2003 21:00 | #12577
Voor de duidelijkheid: 26-Mar-2004
Avatar
Randy1 | 22 december 2003 00:41 | #12595
GJTO, gare miereneuker, ik bedoel daarmee dat als de game online gaat, het eindelijk weer een officiele online game is...dork Razz
Avatar
Gjto | 22 december 2003 01:15 | #12599
Ja lol, zo leest niemand het.. Zet het er dan bij Razz ^_^...
Het lijkt nou officieel..
Doe dan:
Eindelijk dus weer een topgame die officieel online gaat op de 'Cube, als de Cube versie ook online gaat!
Avatar
Randy1 | 22 december 2003 01:33 | #12601
>_< ga fietsen stelen
Avatar
RutgerK | 22 december 2003 02:02 | #12603
Gelukkig is het volgens mij ook officieel voor onze opperfanboy, IGN zei het ook al alsof het bevestigd was in hun preview. Muggezifter >_<
Avatar
Gjto | 22 december 2003 02:24 | #12607
En waarom ontkent ubisoft het dan?
@ Randy, nee jung Ferrari's zijn mooier Clown
Avatar
Randy1 | 22 december 2003 02:41 | #12608
Ubi Soft ontkende het idd...zo'n half jaar geleden...
Avatar
Djep | 23 december 2003 23:57 | #12891
mooie preview randy klinkt wel gaaf dat ze dikke armors gaan aantrekken als ze je horen
Avatar
Gebruiker 1965 | 25 december 2003 15:16 | #13153
Lekker STRAK spel, ook wel cool met die Online functie....
Avatar
Gebruiker 2295 | 02 januari 2004 06:10 | #14212
jeeeh, vets pel, maar haal hem wel op m'n Xbox
Avatar
Gebruiker 2295 | 02 januari 2004 06:12 | #14213
btw, foutje bij 1 van de onderschriften bij 't 1e plaatje, die half-dove boef die met vlugge japie samenwerkte was niet B-100 maar B-2, B-100 was met HAndige HArry later in de serie pas
Avatar
Gebruiker 1965 | 17 januari 2004 21:23 | #16227
coole preview...
Avatar
Gebruiker 3294 | 27 april 2004 20:40 | #29116
ja...... Razz Weird

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.