Geist Preview | 23 december 2003 00:46 | Auteur: Randy1

Gooi een laken over je heen en maak je zusje zo bang dat ze wegvlucht van haar MSN, want GameQube brengt je de eerste nederlandse Geist preview met meer info dan geestige grappen, die je zeker moet checken...

Geld stinkt wel degelijk
Alhoewel Rare's vertrek bij Nintendo ondertussen vergeten lijkt en de Xbox titels die Rare op dit moment uit heeft gebracht niet echt indrukwekkend zijn, moeten we toch toegeven dat de Briste developer van wanten wist, vooral op het gebied van first-person shooters. Oké, we hebben TimeSplitters 2, maar wat wij GameCube'ers missen is een exclusieve top FPS, zoeentje als Goldeneye of Perfect Dark was voor de N64.

Nintendo, bekriticeerd om verkeerde beslissingen, is natuurlijk niet blind. Ze weten dat hun games nogal kinderlijk overkomen, maar wat moeten ze dan? Bloederige games uitbrengen vol geweld, dood en verderf, wat misschien de helft van de wereld cool vind, maar wat tegen hun eigen idealen en ideën van games ingaat?

viewerscreen
Volgens mijn levensdetector zijn deze tieten duidelijk echt, en niet van silicoon.


Natuurlijk moeten ze dat niet. Ik vind het stoer van Nintendo, dat ze hun hoofd houden bij waar ze bij voorbaat al goed in zijn, kinderlijk-ogende games die volledig om gameplay ''for all ages'' draait. ''Laat andere developers dat vuile werk voor die stinkende centen maar opknappen!'' moet Iwata hebben gezegd...en dat gebeurde. Metroid Prime, Eternal Darkness, beiden zijn het games met een volwassen look en gameplay, maar ook zijn het beiden games die ontwikkeld zijn door 2nd party developers, niet door Nintendo zelf.

De alinea van de 3
Nintendo heeft de laatste tijd weer een nieuw soort manier bedacht om de developers in de gameindustrie dichter bij elkaar te brengen. Ze lenen hun franchises, zoals F-Zero, Donkey Kong en Star Fox uit aan 3rd party developers als Sega en Namco, die er vervolgens een game van maken. Dit bespaart Nintendo geld aan het ontwikkelen van de game. Soms heeft Nintendo hun ogen gezet op een kleine ontwikkelings studio met grote potentie en wat doen zij als ze zien dat een van zo'n studiotje met een game op te proppen komt die Nintendo graag op de GameCube ziet verschijnen? Opkopen die handel.

viewerscreen
Geruchten gaan dat Nintendo 2 versies van Geist uitbrengt; eentje voor homo's en eentje voor hetero's.


Maar wat als je geen geld wilt uitgeven aan het opkopen van zo'n studio? En wat als die studio niet opgekocht wilt worden? Dan is er nog de optie om een exclusiviteitsdeal te sluiten. Dit is gebeurd bij 3rd party developer N-Space, developer van kwalitatief weinig zeggende games als Mary Kate & Ashlee's Sweet 16 en Duke Nukem: Time To Kill (''Is that you Lara?''). Nintendo en N-Space werken namelijk samen aan de GameCube exclusive first-person shooter Geist, die ergens in 2004 moet uitkomen.

Look trough their eyes
In Geist speel je een geest...en volgens mij heeft iedereen weleens een droom gehad waarin hij of zij de krachten van een geest had, waarin je, volledig onzichtbaar, door de muur van jouw kleedkamer de meidenkleedkamer ingaat bijvoorbeeld. Afijn, dat is dus meteen een beschrijving van de gameplay als geest, je kunt door (bepaalde) muren heen, je bent (voor een bepaalde tijd) onzichtbaar, maar je kunt ook wezens ''posessen''.

Het is heel simpel. Je ziet een bepaald iemand lopen door een gang (om maar wat te noemen) of je ziet iemand, met de rug naar je toegekeerd voor je neus staan. Wat je nu doet is, of heel simpel ''in het lichaam duiken'', of de character zo bang maken dat maken zodat hij of zij kwetsbaar wordt, waarop jij het lichaam kan overnemen. Het ligt aan de situatie, als een bewaker je niet opmerkt kun je zo in z'n lichaam duiken, maar soms moet je er eerst iets voor doen.

viewerscreen
Het resultaat van het jaarlijkse ijsbeeld spuiten mag er wezen.


Als je in iemands lichaam zit veranderd de hele game drastisch. Niet alleen heb je de wapens en andere items van het lichaam waarin je zit, maar je neemt ook zijn of haar gedachtes over, waardoor je hints ontvangt over hoe je verder komt. Natuurlijk verander je als je een lichaam overneemt ook qua uiterlijk, waardoor je bepaalde acties, als het maken van een eye-scan om een deur te openen kunt uitvoeren. Als geest kun je niets vasthouden, geen schakelaars omzetten en geen knopjes indrukken, aangezien je transparant bent. Je kunt dus niet door de hele game heenzweven, je moet wel gebruik maken van menselijke vormen waarvan er trouwens rond de 12 verschillende van zullen zijn.

Qua wapons zul je jezelf met o.a. assault rifles, normale pistolen, shotguns en bepaalde stationary weapons (wapens die op een bepaald plaats van een level staan) kunnen bewapenen. Je bent als mens natuurlijk kwetsbaar voor vijandelijk vuur, maar geen probleem, als je ''gastlichaam'' dood is, kun je eruit ontsnappen om in een ander lichaam rond te gaan spoken. Je bent echter niet onkwetsbaar, want (op een bepaalde manier) is de geest soms ook kwetsbaar voor kogels e.d.

Vijandelijke characters bestaan uit bewapende mensen, maar in een speelwereld als die van Geist kun je snappen dat jij niet de enige bent die rond aan het spoken is. Als geest kom je ook andere geesten tegen die je moet bevechten (als geest). De game bestaat niet alleen uit vijandelijke characters, je zult ook vrienden maken, zowel mens-als geestelijk.

Multiplayer silence
Geist zal een multiplayer mode hebben, met veel varierende gamemodes als capture the flag, deathmatch en ga zo maar even door. Het is nog niet echt bekend hoe dit in z'n werking gaat. Misschien rennen er wel 'tig lichamen rond, als kip zonder kop en kun jij die posessen...of zoiets dergelijks. Het is nog even afwachten hoe de multiplayer mode er precies uit gaat zien.

viewerscreen
''Hoi, ik ben Casper, wil jij mijn vriendje zijn?"


Het is ook heel waarschijnlijk dat Geist LAN zal ondersteunen. Dat betekend dus dat, waar vroeger in het N64 tijdperk vaak om werd gevraagt, je met (misschien) wel meer dan 8 spelers kunt deathmatchen. Dit is jammer genoeg alleen nog een speculatie, aangezien Nintendo weer doet waar ze goed in zijn; zwijgen als het graf.

Metroid Geist
Veel mensen, waaronder ikzelf, hebben nogal wat gemegnde gevoelens als het op Geist aankomt. Aan de ene kant klinkt het wel cool, maar is de uitwerking goed? En die developer...zo onbekend...met games die eigelijk geen reet voorstellen...waarom werkt Nintendo daarmee samen?

Want ja, Nintendo werkt heel close samen met N-Space aan Geist. Zelfs EAD en Miyamoto schijnen het project genaamd Geist strak te volgen en je zou het goed kunnen vergelijken met Metroid Prime, ontwikkeld door een kleine studio, maar uitgegroeid tot een van de beste games ooit. Zou het met Geist ook zo kunnen gaan?

Het concept klinkt stoer en wederom een vergelijking met Metroid Prime; Geist lijkt meer op een first-person adventure als een first-person shooter vanwege de puzzels, het onderzoeken van omgevingen en de stealth-aspecten die meekomen met het zijn van een geest. Hou jullie ogen gericht op GameQube, aangezien wij de onze zeker gericht hebben op Geist, een game die zichzelf misschien wel richt op de titel ''Game of the Year 2004''...
Next articleZelda vs Kirby Previous articleReview van Nintendo's nieuwste apen-spel

Reacties van gebruikers

Avatar
Erich | 23 december 2003 01:26 | #12754
Eerste!!! hopelijk komt ie snel uit en word het ook nog een goed spel. Lijkt me wel een cool spel namelijk.
Zelf denk ik dat ie wel goed word. en dat een onbekende developer is hoeft niet slecht te zijn, dat is volgens mij al vaak genoeg gebleken. (game freaks)
Avatar
Richard | 23 december 2003 01:24 | #12755
toffe preview randy ^_^ duurt nog wel een lange tijd voordat deze uitkomt jammer genoeg Crying
Avatar
Gebruiker 1618 | 23 december 2003 01:38 | #12758
Toffe preview Pater Randy, maar deze review is grotendeels overgenomen van je vorige preview van Geist of niet.
Avatar
Randy1 | 23 december 2003 01:42 | #12759
Eigelijk is dit de eerste preview die ik over Geist maak... Weird
Avatar
Gjto | 23 december 2003 01:44 | #12760
Heb ook is keer preview van Geist gemaakt..
Het is best moeilijk, want er is nogal weinig over bekend..
Oja, Randy... Voor mensen als jou hebben ze ook een Pedo-versie in de maak. Clown
Avatar
Xaria | 23 december 2003 01:46 | #12762
lol, moet altijd weer sexsistisch he randy en dat voor een pater.... tsssk
Avatar
Gjto | 23 december 2003 01:46 | #12763
Paters... Priesters....
Naast wannabe Nigger, dus ook al een wannabe Pedo Priester... Clown
Avatar
Xaria | 23 december 2003 01:47 | #12764
.0. randy de kleine kindjes molesteerder Razz
willem bescherm je kleine broertje voor het te laat is Razz
Avatar
Gjto | 23 december 2003 01:48 | #12765
Ja Willem, maak een sperma web... Onee, dat vind Randy lekker Clown
Avatar
Randy1 | 23 december 2003 01:50 | #12766
Jezus man, wat nemen we 1 topic weer serieus Razz genoeg gespamt GJTO, want je staat al op een positie waar Mods je willen bannen Smile
Avatar
Tware | 23 december 2003 01:58 | #12768
die info uit je intro klopt niet helemaal. ik heb namelijk ook al eens een keer een previewtje van geist gemaakt toen de game net was aangekondigd Razz

http://www.gameqube.nl/article.php?id=828
Avatar
Stewie | 23 december 2003 01:59 | #12771
Die wanden in die laatste screen bestaan wel uit errrgg weinig polygonen zeg!
Avatar
Gebruiker 1560 | 23 december 2003 02:05 | #12774
opde it spel w8ik al sinds de E3. Ik hoop dat er snel een releasedtae komt.
Avatar
Randy1 | 23 december 2003 02:05 | #12775
Tware >>> Ik bedoel de eerste met meer info dan geestige grappen...niet de eerste preview Razz
Avatar
Kuyperkid | 23 december 2003 02:06 | #12776
he Tware ik heb nog geeneen nuttige post van jou gezien sinds je eruit bent gekickt Weird Razz
Avatar
Zapp-x | 23 december 2003 02:08 | #12777
Ze moeten weer eens meer vrijgeven over deze potentiele topgame Smile maar weet nu al zeker dat hij over een (ruime) tijd in mijn collectie aan het pronken is Worship
Avatar
Zwennes | 23 december 2003 02:13 | #12778
mooie Preview Randy! Het spel spreekt mij verschikkelijk goed aan en ik hoop dat de game mijn verwachtingen waar kan maken Smile
Avatar
Kuyperkid | 23 december 2003 02:26 | #12779
trouwens een goeie preview pater Randy het rendier (kheb nu pas de preview gelezen Razz ) ik ben denk dattie gaat ownen maar ik wil meer weten voordat ik dit spel op me verlanglijst zet Wink
Avatar
Jay. | 23 december 2003 03:54 | #12782
Ik had ook preview geschreven van GEIST ... en vond helm goed

BTW, goede preview Randy, kan je ook in huid van dieren kruipen? Dacht het wel ...
Avatar
Randy1 | 23 december 2003 03:57 | #12783
Kheb expres wezens neergezet...omdat ik het niet zeker weet Smile
Avatar
Gebruiker 2187 | 23 december 2003 11:56 | #12787
Geestige grappen oooit gezien? Razz
Avatar
Gebruiker 2187 | 23 december 2003 11:57 | #12788
Lijkt me echt een boutgamee shooters zijn geen bal aan op een console, tenzij ze online kunnen.......... Wink
Avatar
SoepaSannie | 23 december 2003 13:07 | #12789
lijkt me best wel een vet spelletje worde....en waar was eiglijk et CV seal die op alle previews en reviews met een CV tintje zou staan?
Avatar
Zapp-x | 23 december 2003 14:33 | #12803
Tot dusver is de CV seal alleen op de reet van Randy geplakt.. ^_^
Avatar
Randy1 | 23 december 2003 16:34 | #12828
En zojuist op de mond van Zapp-x... ^_^
Avatar
Johan | 23 december 2003 16:43 | #12831
Wow coowle preview... Het spel begint me steeds meer te boeien. Alleen lijken 12 verschillende soort mensen mij te weinig, met toch makkelijk naar de 30 kunnen lijkt mij?

Maar de preview is weer aardig CV!! Worship
Avatar
Jasper | 23 december 2003 18:42 | #12843
stfu met je CV style :@
leuke GAMEQUBE.NL preview randy .o.
Avatar
Johan | 23 december 2003 19:17 | #12847
Jaloers? 8o
Avatar
Kuyperkid | 23 december 2003 19:19 | #12848
muhahhaha CV ownage Very Happy Razz
Avatar
Randy1 | 23 december 2003 19:42 | #12854
Arg, krijg allemaal een lik van een leguaan >_<
Avatar
Gebruiker 1891 | 23 december 2003 20:44 | #12865
Hey GJTO, waarom zit je een editor te dissen, omdat je dan denkt dat de mensen op deze site je vrienden zullen zijn ofzo, volgens mij ben jij op school ook zo'n loner die andere gaat dissen om zo op te vallen voor de jongens in je klas, sneu zeer sneu. En waarom noem je hem een pedo, volgens mij wil je zelf gewoon op z'n schoot zitten :p
Avatar
Willem B. | 23 december 2003 20:36 | #12868
Kijk dit is dus echt Randy kwaliteit he!! Die info is echt info gewoon en niet zielig eromheen lullen om aan 1500 woorden te komen, echt mooie preview Randy..

Enne die onderschriften zijn natuurlijk weer geweldig he whahah :Imao:
Avatar
Djep | 23 december 2003 21:06 | #12874
mooie preview game lijkt me niet zo geweldig (plz don't ban me)
Avatar
Randy1 | 23 december 2003 21:11 | #12876
Lol, hoezo zouden we je bannen als je een eigen mening hebt >_<
Avatar
Willem B. | 23 december 2003 21:26 | #12878
Dat bedoelde Djep als geintje ^_~
Avatar
Gebruiker 1766 | 24 december 2003 01:13 | #12904
''Hoi, ik ben Casper, wil jij mijn vriendje zijn?"
wtf, spot niet met m'n naam ;p
Avatar
semper | 24 december 2003 15:41 | #12963
vet coole onderschriften (Y)
Avatar
Pikachu | 24 december 2003 18:16 | #12993
vormloos
Avatar
Kuyperkid | 25 december 2003 01:48 | #13048
hier stond spam
Avatar
Pikachu | 25 december 2003 00:00 | #13057
vormloos------>wat ben ik grappig? Geist is top...sorry
Avatar
Kuyperkid | 25 december 2003 01:48 | #13069
lama zitte sorry....
Avatar
Randy1 | 25 december 2003 07:05 | #13122
Weird vagerds
Avatar
OniRyo | 25 december 2003 18:42 | #13188
Ik heb geen zusje:|
Avatar
Gjto | 26 december 2003 01:44 | #13248
Door Happy_Puppy op Dinsdag 23 december 2003 18:44

Hey GJTO, waarom zit je een editor te dissen, omdat je dan denkt dat de mensen op deze site je vrienden zullen zijn ofzo, volgens mij ben jij op school ook zo'n loner die andere gaat dissen om zo op te vallen voor de jongens in je klas, sneu zeer sneu. En waarom noem je hem een pedo, volgens mij wil je zelf gewoon op z'n schoot zitten :p
--->

Right Clown .... Kijk eerst wie er begon Smile ... Doe je beter aan.
Avatar
DarkShadow | 26 december 2003 02:36 | #13262
hmm, als iemand als GJTO voor de grap een mod probeert te dissen is hij dus een zielige loner ? Volgensmij zijn loners juist mensen die geen geintjes uit durven te halen, laat gjto lekker lollig zijn als hij dat wil
--------------
Willem ik vind jouw echt triest, wtf jij bent echt een aarslikker van de gameqube crew
--------
Ontopic nog ff Razz
Leuk verhaaltje die "preview" , ff snel die screenshots kopieren en op me eigen site zetten ^^
Avatar
Gebruiker 1891 | 27 december 2003 20:35 | #13421
@GJTO
Er moet iemand de meest wijze zijn he... En ik volg jullie hele 'ruzie' niet, dus ik weet ook niet wie er als eers begonnen is, ik reageerde alleen wat ik op dat moment zag.

@Darkshadow
Uuuh w8 ff... je zit eerst tegen mij te zeggen dat ik GJTO lollig moet laten zijn als hij dat wil, laat Willem dan ook lekker een 'aarslikker' zijn van GQ..als hij dit wil...beetje hypocriet anders...
Avatar
Gjto | 28 december 2003 20:55 | #13624
WAAR IS WILLEM BONNES ZELDA 4 + GEDOE? Die owned!!! VOORAL DE ONDERSCHRIFTEN ONDER PLAATJES!
Avatar
DarkShadow | 28 december 2003 22:00 | #13628
@happy_puppy
ik zei er toch bij dat ik willem een zielige aarslikker vond ? Als je erbij zet"ik vind"mag je alles zeggen, het is me eigen mening hé Smile

Voor de ®est
Nintendo RUlz Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Avatar
Gebruiker 2478 | 29 december 2003 02:56 | #13647
RANDY RULES Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Avatar
DarkShadow | 29 december 2003 03:20 | #13650
NEE. ®Nintendo RULZ Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Avatar
Willem B. | 29 december 2003 11:33 | #13668
Hebben jullie nix geleerd? Hou toch eens op met dat gespam! Mijn preview was verwijderd vanwege deze onzin!
Avatar
DarkShadow | 30 december 2003 02:23 | #13814
willem, houd je kop http://www.gameqube.nl/smilies/49.gif
Avatar
Gjto | 30 december 2003 14:41 | #13857
lal @ darkshadow Razz
Avatar
Gebruiker 2768 | 06 februari 2004 12:16 | #18791
lol geist lijkt me wel een leuk spel Razz
Avatar
DJJ | 12 september 2004 08:47 | #49562
Geist lijkt een vrij potentieel spel, maaruh Randy, ik heb op andre sites gleze (ik zal maar de namen verzwijge Razz ) die waren mss ni zo humoristisch , maar het bevat wel veel meer info oor...Ja je kan in dierenhuid kruipe Smile

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Geist

Platform: Nintendo GameCube
Genre: FPS
Ontwikkelaar: n-Space
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 4
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: Onbekend

Screenshots