Zure melk Column | 26 april 2009 12:22 | Auteur: Marcel

Een column voor de bezoekers van Wii-DS, Travellers Tales, Activision, Harmonix, Warner Bros., MTV en LEGO en één ieder die zich aangetrokken voelt tot het lezen over het creatief failliet van de game-industrie.

Het was een prachtige maandagmorgen, de vogeltjes vlogen langs mijn raam en ik startte mijn computer op. Het nieuwsrondje van de dag leverde een merkwaardig gerucht op, LEGO Rock Band. De plastic speelgoedmannetjes zouden een muziekperformance gaan geven. Een opmerkelijk gerucht dat ik laconiek plaatste. Ze kunnen toch niet zo creatief failliet zijn dat ze LEGO koppelen aan Rock Band? What’s next? Sesamstraat Rock Band, Call of Guitar Hero of toch Race Driver Rock Band. Met een lach op mijn gezicht openbaarde ik het nieuwsartikel op Wii-DS…

legorockband01

Uitgemolken
Een paar maanden later dient zich wederom een rustgevende maandagmorgen aan. Ditmaal snelde ik naar school toe, stond de bus ruim een uur in de file en plofte ik uiteindelijk 's avonds thuis op mijn bureaustoel neer. “Eens zien of er nog iets gebeurd is…”. Een paar screenshots van wat obscure Japanse games, het dagelijkse portie The Crystal Bearers en jawel, LEGO Rock Band. Het bewijs dat menig developer een ideeën bus nodig heeft. Ik heb niets tegen LEGO en ook geen persoonlijke vendetta tegen Rock Band. Wat bezielt men echter om deze twee franchises te combineren op een dergelijke manier?

Het is niet dat we een tekort hebben aan ritme en of muziek spellen. Ik noem een Guitar Hero, Guitar Hero II, Guitar Hero III, Guitar Hero IV, sorry World Tour, Guitar Hero: Metallica, Rock Revolution, Rock Band, Rock Band 2, Donkey Konga en vele anderen games waarbij je met hartenlust op plastic instrumenten kunt rammen. Het genre is onderhand zo uitgemolken dat iedere artiest een stukje van de taart mee wil pikken. Het is een compleet idioot idee om de liedjes van de oude Guitar Hero spellen opnieuw uit te brengen als een classic-collectie. Het idee is zo idioot dat Activision er daadwerkelijk mee instemt en zonder twijfel honderdduizenden exemplaren van de ‘klassiekers’ verkoopt. We betalen tegenwoordig dubbel of soms zelfs driedubbel voor spellen die we eigenlijk al in huis hebben.

legorockband02

Uitgeperst
Afijn, ik dwaal af. Het ging hier om LEGO Rock Band. Het compleet volslagen bezopen idee om LEGO te combineren met Rock Band en muziek. Ik bedoel, wat heeft LEGO met ‘The Final Countdown’ te maken? We zien LEGO figuren van onze favorieten Rock helden, welk kind zit te wachten op een 80’s Rock held in LEGO vorm? Welke incapabele drol met het IQ van een aardbei en het inlevingsvermogen van een vlieg, heeft het groene licht gegeven voor een project als dit? Waarom hebben LEGO mannetjes borsthaar en krijgen we straks oerlelijke LEGO instrumenten die alleen maar werken met LEGO Rock Band, zodat we wederom een kast moeten leegruimen om ruimte te maken voor afgedankte instrumenten van de vorige Rock Band of Guitar Hero?

Wie zich afvroeg wanneer Wii-DS het nieuws ging posten dat LEGO Rock Band eraan kwam, je hebt je zin gekregen. Het is geplaatst, openbaar gemaakt en zal misschien door meer media-attentie nog beter verkopen. Wie het niet eens is met mij kan zich vast wel vinden in de reactie van Harmonix:

legorockband04


LEGO Rock Band is official! Finally, I can say: No one’s “bleeding the franchise” - it’s got real Harmonix DNA and will be awesome!
Jeff Chausse, HarmonixZoals je kunt lezen wordt de franchise helemaal niet uitgemolken, integendeel zelfs het bevat hetzelfde DNA dat Harmonix ook voor haar andere spellen gebruikt. We weten namelijk allemaal dat The Beatles: Rock Band en Rock Band: Unplugged ook zeer originele producten worden.

Leeg gezogen
De muziekgame melkkoe is leeg, uitgeperst tot de laatste druppel zure melk in de vorm van LEGO Rock Band. Het is afwachten op de onvermijdbare downloadable content van LEGO Rock Band en het zeer geïnspireerde LEGO Rock Band 2 natuurlijk. We gaan deze game eind dit jaar terugvinden naast DJ Hero, Rock Band 3 en uiteraard Guitar Hero V. Men heeft overduidelijk een nieuwe manier gevonden om melk uit de geraamtes van koeien te persen. Het meeste medelijden heb ik met de personen die zich te pletter werken om deze onzin te programmeren en te ontwerpen.
Next articleDragon Ball Kai naar DS Previous articleNFS: Nitro Wii scans

Reacties van gebruikers

Avatar
Coenronaldo7 | 26 april 2009 12:51 | #173761
Goede column!


Mischien ben ik de enige hier, maar eigenlijk lijkt mij Lego Rock Band best wel leuk!

Oké, mischien ziet het er debiel uit. Maar als ze nou de humor van de Lego games in het verhaal implenteren en dan met de gameplay van Rock Band 2, dan heb je toch een hele leuke game?

En als er nou een downloadable content pak komt van bijv. Trough the Fire and Flames en andere rocknummers dan is toch iedereen tevreden?
Avatar
darklord | 26 april 2009 13:47 | #173762
Het gaat o.a. om de liedjes Coenronaldo, en die sucken in deze versie ^-^.
Avatar
Zmaster2 | 26 april 2009 13:51 | #173765
Dit is crap. Rockband Beatles wordt wel top.
Avatar
Coenronaldo7 | 26 april 2009 14:09 | #173766
Het gaat o.a. om de liedjes Coenronaldo, en die sucken in deze versie ^-^.Jah Oke, Maar dat van lego vind ik wel een leuk idee, maar sommige liedjes zijn op zich ook best wel leuk zoal Kung Fu Fighting en The Final Countdown. Alleen weet ik niet of deze liedjess wel helemaal in een ''Rock Game'' passen.
Avatar
peyj | 26 april 2009 17:13 | #173772
misschien moet je van te voren zelf het podium gaan bouwen Razz
Avatar
DevilInside | 26 april 2009 19:02 | #173774
Afgeven dat muziekgames worden uitgemelkt, maar als we kijken naar Nintendo vind ik ze tegenwoordig even erg hoor.

Balance Board
MotionPlus
DS Lite - DSi
New Game Controls
5€ NES game...
Avatar
Coenronaldo7 | 26 april 2009 19:59 | #173776
Afgeven dat muziekgames worden uitgemelkt, maar als we kijken naar Nintendo vind ik ze tegenwoordig even erg hoor.

Balance Board
MotionPlus
DS Lite - DSi
New Game Controls
5€ NES game...


Ik ben het niet helemaal eens met jou.

Balance Board. Tsja, wat vind je er erg aan? want hoe wil je anders de Wii laten registreren dat je met 1 been in evenwicht staat en wat je BMI is?

Motion Plus was heel duur om te ontwikkelen en alvast in de Wii Mote in te bouwen. Dan zou de advies prijs zo van €250,- naar €300,- gegaan zijn. En daar zat niemand op te wachten. Toch?

Oké mischien hadden ze de camera al beter in de DS lite kunnen doen. Maarja als jij bijvoorbeeld zelf een stripboek tekend. Als die af is, is er altijd toch wel iets dat jij zou willen verbeteren? Dat is met elke handheld, en dat is altijd al zo geweest.
Het enige minpuntje is dan van het GBA slot.

New Play control, leuk toch voor de mensen die sommige games niet goed kennen? Zo ken ik bijvoorbeeld Pikmin niet goed. Want toen die uit kwam was ik 4 jaar oud! Nu kan ik hem alsnog spelen met nieuwe game controls!


En 5 euries voor een NES game, sommige zijn het waard, andere niet. Zo heb ik bijvoorbeed wel 5 euro over voor en paar hele goede Mario NES Games! Mischien jij niet. Maar ik wel!
Avatar
erwan666 | 26 april 2009 23:00 | #173780
Lego Rock Band? Weird
Avatar
Louis DeNonno | 27 april 2009 10:33 | #173781
Ik vind Lego Rock Band en DJ Hero enzo wel uitmelkerij, maar bijv Guitar Hero V en Rock Band 3 niet. Dat is gewoon een nieuw deel in de serie.
Avatar
Masterswordish | 27 april 2009 12:30 | #173782
Dit is crap. Rockband Beatles wordt wel top.


Ik weet niet hoe ze die shit moeilijk willen gaan maken, maar de muziek van de Beatles is niet bepaald gecompliceerd(wel geniaal in de eenvoud, begrijp me niet verkeerd!). Ik zie mezelf nog niet keihard rocken op een Penny Lane bijvoorbeeld. Het zou echter wel de eerste RB game worden waarin alle muziek me aanspreekt, dat dan weer wel.
Avatar
Kyle Hyde | 27 april 2009 17:26 | #173784
Ik vind Lego Rock Band en DJ Hero enzo wel uitmelkerij, maar bijv Guitar Hero V en Rock Band 3 niet. Dat is gewoon een nieuw deel in de serie.


Inderdaad.

Erg goede column trouwens Wink
Avatar
Dr. King | 27 april 2009 20:20 | #173794
En 5 euries voor een NES game, sommige zijn het waard, andere niet. Zo heb ik bijvoorbeed wel 5 euro over voor en paar hele goede Mario NES Games! Mischien jij niet. Maar ik wel!

Download een emulator.

Also, die dingen die hij opnoemde zullen vast wel leuk zijn, maar behalve de balance board is het niet echt vernieuwend.
Avatar
Louis DeNonno | 27 april 2009 21:31 | #173798
Mss is dit nog een goed idee voor een muziekgame?

12499_south_park_-_fingerbang_hero
Avatar
Coenronaldo7 | 28 april 2009 08:11 | #173807
En 5 euries voor een NES game, sommige zijn het waard, andere niet. Zo heb ik bijvoorbeed wel 5 euro over voor en paar hele goede Mario NES Games! Mischien jij niet. Maar ik wel!

Download een emulator.

Also, die dingen die hij opnoemde zullen vast wel leuk zijn, maar behalve de balance board is het niet echt vernieuwend.Ik doe niet aan illegaliteit. Want ik heb geen NES games (anders had je degene die je had dan kunnen downloaden, want dat is niet illegaal.)


Maar ik vind het echt nog steeds een leuke game! Mario

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.