Retro Review Lylat Wars Review | 19 november 2002 00:03 | Auteur: Basje

Een ongekende klassieker op de N64: Lylatwars. Vreemd genoeg heet het spel alleen zo in Europa en is het in de rest van de wereld bekend als Starfox 64. Maar goed, iedereen die deze klassieker niet in zijn bezit heeft, moet toch maar eens op rommelmarkten rondkijken! Want dit is een avontuur dat je absoluut niet mag missen!

Het verhaal gaat als het volgt in grote lijnen:

Andross heeft het Lylatsystem aangevallen, en onze goede vriend Fox McCloud wordt gevraagd hem tegen te houden. Zo oprecht en goedhartig als Fox is, neemt hij de klus aan. Hij schakelt de hulp in van zijn vrienden Falco, Peppy en Slippy, en het avontuur kan beginnen!

Het spel bevat 20 levels, die je moet doorkruisen. Niet alleen in je Arwing moet je deze levels doorstaan, nee er zijn ook de battletank en de submarine die gebruikt moeten worden. Je kunt de levels op bepaalde manieren halen. Je kunt bijvoorbeeld het eerste level normaal halen, maar je kunt ook met Falco een geheime route volgen. En zo bepaal je zelf hoe het verhaal verder loopt. Dat is allemaal erg goed in elkaar gezet. Nadeel is dat je niet kunt saven tijdens een bepaald level, en dus altijd van voor af aan zult moeten spelen. Wel worden dingen als medailles in bepaalde levels opgeslagen.

In de hoogtijden van de N64 zag Lylatwars en fantastisch uit. Zelfs nu ziet het er niet slecht uit, lettend op de grafische capaciteiten van de N64. Wat het allemaal net ietsje realistischer maakt, is het gebruik van het Rumble Pack. Deze zat bij Lylatwars bijgevoegd. Een extra reden om hem aan te schaffen dus. Als je geraakt wordt begint het Rumble Pack als een gek te trillen, en dat zorgt voor de nodige spanning. Erg goed van Nintendo, dat ze het Rumble Pack er bij voegden. Wat wel opviel, was de hoge prijs van het spel. Terwijl normale spellen in die tijd in guldens zo ongeveer F149,- kostten, lag Lylatwars met Rumble Pack voor F169,- in de winkelschappen. Of die Rumble Pack nu wel echt gratis was….

De sounds van Lylatwars waren ook dik in orde. Het spel zat boordevol spraakscènes, iets wat ongekend was op de N64. Lylatwars was een van de eerste spellen op de N64 met zoveel spraak. En dat is niet het enige, de sounds waren ook goed. Het spel zat ook vol met prachtige muziekstukken, elk kenmerkend voor het level. In het lava-level bijvoorbeeld. De muziek is zo gemaakt, dat je het er zelf warm van krijgt. En dat is waar Nintendo onder andere goed in is. De muziek zo maken dat het je “raakt”. Een duidelijk pluspunt aan Lylatwars.

Dan is er ook nog de multiplayer mode. Aan het begin is er slecht de Arwing. Na het behalen van een bepaald aantal medailles, komen er verschillende modi vrij. Onder andere de Tank. Ook kun je te voet elkaar te lijf gaan. Erg leuk allemaal, maar de multiplayer haalt het lang niet bij toppers als Mario Kart en Goldeneye. Het mist gewoon iets. Het is gewoon op de een of andere manier niet leuk genoeg. Helaas is deze niet zo leuk als de single-player mode.

Conclusie:
Heb je het spel niet, ga dan toch maar eens kijken bij je lokale gamesboer, of struin alle rommelmarkten eens helemaal af. Dit is duidelijk een van de betere games op de N64. Heb je het spel nog ergens liggen, haal het nog eens uit de kast, en beleef de goede oude tijd nog eens! Kom op, ik weet dat je het wil.

Cijfer: 9,3
0
N1-score
Next articleCube 2003 Previous articleStarfox wedstrijd

Plaats een reactie

De reacties bij dit bericht zijn gesloten.