Carnival Games MiniGolf Review | 14 oktober 2009 21:11 | Auteur: Theun

We kennen het allemaal wel: lekker een dagje met mams, paps en zusterlief gaan midgetgolfen. Niet the real thing waar Tiger Woods zo goed in is, maar enkel met een putter op kleine maffe banen een golf-spelletje doen. Het mooie van midgetgolf is dat je er verder geen kracht voor nodig hebt, dus menig kind zal de herinneringen op de baan nog vaak opbrengen. Het is immers de enige plek waar je mams en paps ooit zal kunnen inmaken als kind. Naarmate je wat ouder wordt, begint zelfs dat een beetje saai te worden natuurlijk. Zou midgetgolf niet nog leuker kunnen? Met Piraten en Dino’s bijvoorbeeld?

Hier komt Carnival Games MiniGolf voor de Wii om de hoek kijken. We weten allemaal dat de Wii een spelcomputer is voor de hele familie en midgetgolf een sport is voor heel de familie. Ontwikkelaar 2K Play is daarom tot de zeer logische conclusie gekomen dat de sport midgetgolf prima samengaat met de Wii. Natuurlijk krijg je dan midgetgolf in een gamevorm en dat vraagt uiteraard om meer dan standaard midgetgolfen. Daarom kun je in dit spel spelen op banen met ieder een speciaal thema. Dit varieert van het Prehistorisch tijdperk tot aan de Middeleeuwen. Klinkt super tof, nietwaar?

/files/Carnival-Games-Mini-Golf-1.jpg width=450 border=0


Golfballen lijken op Dino eieren
Carnival Games MiniGolf heeft dus inderdaad een zeer tof concept met het hele midgetgolfen-op-allerlei-maffe-plekken-gebeuren, maar is dat ook goed uitgewerkt? Om te beginnen kent Carnaval Minigolf wel twee (!!!!!!!!!!!!!!) modes! Namelijk Singleplayer en…. Multiplayer! Om het wat overzichtelijker te houden, behandelen we de twee modes om de beurt. We beginnen met de singleplayer waarbij je, als je het spel voor de eerste keer speelt, eerst een figuurtje moet aanmaken. Hier kun je kiezen uit een meisje, een jongetje, een vrouw of een man. Deze geef je een naam en kun je vervolgens nog andere kleding aan laten doen in de omkleedruimte. Als je na uren rondneuzen door de kledingkast hier eindelijk mee klaar bent, blijkt dat je ook nog daadwerkelijk kunt midgetgolfen in deze game! Eerst zul je een wereld moeten uitkiezen om in te spelen. Deze werelden variëren van Piraten tot aan Ridderwerelden. Hierna kies je één van de drie banen die de wereld kent. Al deze werelden zijn volledig 3D en gaan echt helemaal op in de bijbehorende thema’s. Als je na minuten lang fascinerend staren naar het scherm eindelijk klaar bent om te gaan spelen, zul je al helemaal perplex staan. Je moet bij Carnival Games MiniGolf de Wii Remote heen en weer bewegen om te slaan. Het spel maakt het je extra makkelijk door vooral niet te letten op de beweging die je doet en zal per beweging de kracht van je slag omhoog doen. Wanneer je het idee hebt dat je slag krachtig genoeg zal zijn, kun je de bal met een druk op de A-knop lanceren. Met wat geluk belandt de bal in een speciaal gebied van het level en kun je een mini-game doen. Zo zul je met een Ptyrodatcyl een stukje moeten gaan vliegen nadat het beest jouw bal in haar nest vond en dacht dat het een ei was. Golfballen lijken immers op eieren van een dinosaurus. Deze mini-game heeft gelukkig net zoveel inhoud als het hoofdspel. Je kunt de vliegende Dinosaurus namelijk niet vooruit branden, maar door een beetje met de Wii Remote te schudden gebeurt er wel van alles op het scherm. Zo gaat de dinosaurus harder fladderen en zodoende kun je hoger vliegen en rotsblokken ontwijken. Dit soort ‘geheime’ mini-games zitten overal in het spel verstopt, wat het midgetgolfen natuurlijk extra interessant maakt. Als je op de baan de bal uiteindelijk in het gat hebt geslagen, krijg je afhankelijk van in hoeveel slagen je dit is gelukt een aantal munten. Deze munten kun je gebruiken in een winkeltje om nieuwe werelden vrij te spelen of om nieuwe outfits met bijbehorende accessoires te scoren.

/files/Carnival-Games-Mini-Golf-2.jpg width=450 border=0


100% uitleg
De graphics van de game zijn om je vingers bij af te likken en het golfen zelf is enorm diepgaand. Voor de mensen die wat uitdaging zoeken, is er zelfs de mogelijkheid om tegen ‘Barker’ te spelen. Deze wordt tijdens het spel door de computer bestuurd. Hij is de enige tegenstander die je kunt krijgen en buiten het midgetgolfen om zal hij voortdurend informatie geven bij alles wat je selecteert in de menu’s. Dit is natuurlijk erg vermakelijk om aan te horen en gelukkig heeft hij altijd meer dan genoeg te vertellen met zijn geweldig fijne stem. Dit in combinatie met de geniale achtergrondmuziek maakt deze game ook op het gebied van audio een ware topper.

Op het moment klinkt het eigenlijk al alsof deze game perfectie heeft benaderd, maar er is natuurlijk ook nog een meerspelerstand. Hier kun je het opnemen tegen maximaal drie vrienden, die eerst een eigen profiel zullen moeten aanmaken zoals bij de Singlepayer mode. Je kunt dan voor de lol tegen elkaar spelen of gaan spelen om gekochte spulletjes uit de winkel, die je in de Singleplayer mode hebt vrijgespeeld. Het midgetgolfen gebeurd dan om de beurt en daarom kun je zelfs met één Wii Remote met z’n vieren spelen. Het enige dat eigenlijk ontbreekt aan deze ongelooflijk uitgebreide Multiplayer mode is een optie om online te spelen, maar je kunt natuurlijk niet alles hebben.

/files/Carnival-Games-Mini-Golf-3.jpg width=450 border=0


PEGI 7-
Waar Ocarina of Time uitblonk in 1998, Super Mario Galaxy iedereen z’n hart veroverde in 2007, doet Carnival Games MiniGolf nu hetzelfde in 2009. De game weet op alle mogelijke manieren keer op keer te verbazen. Hier moet nog wel even bij gezegd worden dat als je ouder bent dan zeven jaar deze game ongeschikt voor je is. Alles dat namelijk zo super goed is aan deze game kan enkel gezien worden door kinderen van zeven jaar of jonger. Ben je zeven jaar of jonger en fan van midgetgolf? Dan moet je deze game, die nu al een klassieker is, vooral niet missen.
3,5
N1-score
Next articlePAL boxart New Super Mario Bros. Wii Previous articleEpic Mickey muziek en artwork

Reacties van gebruikers

Avatar
Elm | 14 oktober 2009 21:36 | #181832
Goh, ik wist al zonder te kijken naar de schrijver dat jij het was Theun. Jij krijgt alle coole spellen om te reviewen, lucky you.

Weer geniaal geschreven =D.
Avatar
Joshua101 | 15 oktober 2009 18:06 | #181864
1 woord : GENIAAL
Avatar
Theun | 15 oktober 2009 22:51 | #181877
Dank u Smile
Avatar
Hyrule_Hero | 19 oktober 2009 19:00 | #181974
Worship

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Carnival Games MiniGolf

Platform: Wii
Genre: Sports
Ontwikkelaar: 2K Games
Uitgever: 2K Games
Aantal spelers lokaal: 4
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: Onbekend

Screenshots