Pokémon Channel Preview | 11 januari 2004 20:56 | Auteur: Randy1

Een game die activiteiten waar je van droomt tot werkelijkheid maken...is dat dan een droomgame, of een groot bedrog?

It's My Life!
Er is op dit moment weinig te doen voor mij. Dankzij het te laat zijn met het inschrijven van mezelf op een school en het ''geen zin hebben'' om werk te zoeken (alhoewel ik de laatste tijd wel die richting in wordt gepushed) bestaat mijn leven nu uit de activiteiten waarvan je zou denken...damn...was ik die Randy maar. Dan heb ik een verassing voor je...zo geweldig is het niet.

Picture this; Je word wakker en gaat naar buiten. Waar zijn je vrienden? Die werken, of zitten op school. Wat doe je dan? Nou, je gaat naar binnen, zet de TV aan en kijkt naar...Lijn 4...of een of ander gaar belspelletje. Je kan natuurlijk je 'Cube aanzetten...maar uiteindelijk ben je door al je games heen, en gebrek aan inkomsten zorgt ervoor dat je geen nieuwe game kan halen. Derde optie is online gaan, maar dankzij gebrek aan internet lukt dit je niet (mijn situatie) en dankzij het formateren van je computer is al je muziek weg en zit je gebonden aan oeroude Elton John en Lenny Kravitz CD's van je vader, of een hele collectie Frans Bauer en Andre Hazes van je moeder. Wat ik deed was me stierlijk vervelen, iedereen afzeiken die in m'n buurd kwam, waardoor zowat iedereen een hekel aan me kreeg...

viewerscreen
Hah, altijd leuk als het plafond naar beneden komt en m'n broer 1 verdieping omlaag stort.


Zowat elke activiteit die ik kon vinden, van het werpen van een basketball door een ring in me eentje op een door-regen-bezopen veldje, afwassen tot het uitlaten van m'n honden en het koken van het eten aan toe waren voor mij al dingen die ik graag deed...want dan verveelde ik me niet! Voor al die mensen die dus roepen; ''damn, jouw leven is relaxt, wanna switch?''. Ja, ik wil dolgraag met je ruilen. Een vakantie tijdens een schooljaar, 'tuurlijk, wie wil dat niet? Maar als je als tiener een leeg leven begint te leiden, snak je al snel naar een dag of 2 school.

Naomi Neuspeuter
In Pokémon Channel, een game die nogal mistig werd getoont op de E3 van vorig jaar, speel je...mijn evenbeeld. Je bent een jongen levend in Pokémon World, die blijkbaar geen vaste activiteit heeft. Op een dag gaat de telefoon, en al vervelend terwijl je kijkt naar de zoveelste herhaling van het RTL Ontbijtnieuws met Jan de Hoop ren je naar het apparaat, ruk je de hoorn van de haak en zeg je net even iets te enthousiast ''Hallo met wie spreek ik?!''.

Je spreekt met Professor Oak. Ik wilde je vragen of je even langs kon komen bij mijn laboratorium, ik heb namelijk een klusje voor je. ''Oke Professor, ik kom eraan!'', roep je, terwijl je met 1 aangetrokken schoen en je haar in out-of-bed style de hoorn op de haak vergeet te leggen en al struikelend de deur uit huppelt. Eindelijk, je kan weer eens aan de bak!

viewerscreen
Zoals je kunt zien heeft webmaster Zapp-x een grotere mond dan lichaam, is RutgerK altijd boned, lijken Bazzie, Utto en Richard netzoveel op elkaar als dat ze lui zijn en ben ik inderdaad zo lang omdat mijn moeder mij blauw schopt.


Professor Oak laat je binnen, en vieze voetdruk achterlatend wandel je zijn laboratorium in. Oak geeft je wat te drinken, gaat zitten en begint je in te lichten over zijn nieuwste project; Pokémon Channel Television Network, een TV zender bedoelt voor Pokémon. Aangezien jij toch de hele dag uit je neus vreet dacht ik, waarom doe je dat niet terwijl je mijn televisie kanaal test? Het enige wat je hoeft te doen is deze Pikachu mee te nemen en hem TV te laten kijken. Je volgt elke stap die hij maakt en daarna vertel je mij of het kanaal aanslaat. Vind Pikachu het leuk, dan lanceer ik het, vind hij het niks, dan moet ik aanpassingen maken. ''Natuuuuuurlijk Professor Oak, dat doe ik wel even hoor.'' Zeg je, terwijl je Pikachu in je zuurstof-afstotende jaszak stouwt en de zak dichtritst. Zul je goed voor Pikachu zorgen, ik ben nogal gehecht aan 'em want het is de Pokémon van mijn vriend Ash Ketchum. ''Ja Professor'', roep je, terwijl je op je uitweg nog snel even Oak's 10.000 Euro kostende Boeddha beeld een zetje geeft...

TV kijken
Dus daar zit je dan. Achter een beeldscherm, ''still seeing no changes'' op een dansende Pikachu na, want een of andere Aerobic show met Smoochum is bezig op TV. Je begint te zappen en komt op een home-shopping network genaamd ''Shop-N-Squirtle'', waar de schildpad Pokémon allemaal spulletjes verkoopt. Geen geld, dus een kanaal verder maar. Je komt op het nieuws kanaal, waar Psyduck en Meowth je inlichten over de nieuwtjes in Pokémon World, nieuwtjes die bestaan uit dingen die de standaard Pokémon fan wel weet (er is een rode Gyrados gezien in een meer!). Na het nieuws check je het weer...en zap je gapend verder.

Na wat simpele vraagjes te hebben beantwoord in Quiz Obbufet op kanaal 3 zet je de TV uit om je huis te verkennen. Maar nee hoor, Pikachu wil dit niet. Hij wil verder kijken want Smeargle's Art Show komt zo op de buis...aangezien Pikachu je zoals gewoonlijk overal moet volgen, als vliegen achter een met honing-besmeerde kont, heb je geen andere keus dan in te stemmen met de gele rat.

viewerscreen
''Doe het zelf, heb je polio ofzo?''


Dan is het tijd voor een aflevering van Pichu Bros. Pichu Bros. is, heel sneaky, een ''game'' geweest die de hele tijd in ontwikkeling is geweest bij Nintendo...of...dat dachten we. De naam Pichu Bros. Party Panic moet heel wat belletjes rinkelen bij mensen die de 'Cube al een poosje volgen, want deze game die zou moeten verschijnen op de 'Cube blijkt een DVD-kwaliteit hebbende Anime serie te zijn op het Pokémon Channel Television Network in de Pokémon Channel game. Goh, weten we dus ook weer wat er met die game is gebeurd.

Interactive Television
Natuurlijk zit je niet constant stil met je neus in het beeldscherm. Tijdens elk programma kun je een screenshot van het beeld maken, die dan vervolgens in een lijstje stoppen en laten taxeren door Smeargle in zijn Art Show. Vervolgens kun je dan kiezen om 'em in je huisje op te hangen, of 'em te verkopen door middel van een veiling. Logisch genoeg krijg je daar dan geld voor, wat je dan weer kunt spenderen aan andere dingen.

Je woont in een huis met vele kamers die je allemaal kunt bekijken als Pikachu eindelijk even genoeg heeft van de TV. Er zijn heel wat interactieve spulletjes, maar eigelijk doe jij niets anders dan Pikachu opdrachten geven om ''dat'' even op te pakken en ''die'' knop even in te drukken. Pokémon Channel is dan ook een onofficieel vervolg op de N64 game ''Hey You Pikachu!'', waarin de gamer Pikachu opdrachten gaf via een microfoon. Pokémon Channel werkt op dezelfde manier, maar dan zonder de microfoon.

Met het geld dat je verdient kun je spullen voor je huis kopen op het Squirtle's home-shopping network. Het is niet echt boeiend, maar in een game die, tot nu toe, niet dieper komt dan het kijken van TV en lopen in een paar kamertjes is elke feature meegenomen natuurlijk.

Simpelweg simpel
Je kunt ook je huis uit, iets wat voor een 3D Pokémon game toch al dichtbij een Pokéorgasme voor een Pokéfan komt. In je tuin vind je of krijg je van andere Pokémon items als een Pokémon Mini, de kleine tamagotchi-in-Pokéstyle waarop je spelletjes kan spelen. Cute. Tofste is nog dat je een buskaartje kan vinden. Op deze manier kun je je eigen landje verlaten en een beperkte 3D Pokémon World gaan bekijken. Klinkt allemaal erg tof, maar omdat je Pikachu als een soort muis op een muismat hebt als besturing, zijn er veel beperkingen. Je moet steeds op de gele rat letten en hem zijn zin geven. Niet omdat dat dingen unlockt, of omdat dat punten oplevert. Je doet het omdat je simpelweg geen andere keus hebt.

viewerscreen
Randy just pulled the trigger.


De game is dus opgesplitst in deels TV en deels verkenningstocht en wat roepen die 2 woorden bij je op...waarschijnlijk een gevoel van saaiheid. Het hele aspect van ''kijk een showtje'', ''leer meer over de wereld van Pokémon'', ''beantwoord een vraagje'' en ''zie Pikachu dansen en zingen'' geeft je echter een gevoel van ''Ja...toffe game''...voor een kind van 5.

Nintendo is, alhoewel nog steeds rukken en stampend op de uiers, langzaamaan zichzelf aan het opwerken naar een 3D Pokémon RPG. Dit denk ik door de RPG mode in Pokémon Colosseum waarin je je ookal in 3D omgevingen kunt begeven, netals bij deze game. Het verschil tussen de 2 Pokémon titels voor de 'Cube is alleen dat Channel duidelijk voor de kleintjes is. Misschien leuk om een weekendje te huren als je je sowiezo verveelt en sowiezo 24:7 TV zit te kijken.
Next articleAnd.. Guilty! Previous articleConflict Screens

Reacties van gebruikers

Avatar
aXXis | 11 januari 2004 22:43 | #15438
Damnz Randy post jij alleen alles? Ik zie andere niks doen, GQ.nl word door 1 man gerund Very Happy
Avatar
Minish | 11 januari 2004 21:01 | #15459
Gaan de onderschriften van de P.U. aleen maar achteruit Die van jullie worden aleen maar beter Very Happy
Avatar
Zapp-x | 11 januari 2004 21:05 | #15461
Goede preview van een boutgame, heb hem op de Xpo gespeeld.. en kan nou niet zeggen dat ik het leuk vin om de hele tijd te lezen dat Pikachu niet naar de tuin wil, en in plaats van dat alleen maar tv wil kijken >_<
Avatar
Pikachu | 11 januari 2004 21:13 | #15462
Het is Ash Catchum
Avatar
Randy1 | 11 januari 2004 21:16 | #15463
Als het Ash Catchum is en geen Ash Ketchum, eet ik m'n teennagel op...
Avatar
Erich | 11 januari 2004 21:18 | #15464
JA! en pikashu is geen gele rat!!!
Avatar
Randy1 | 11 januari 2004 21:22 | #15465
Ash Catchum heet Ash Ketchum (zelfs in de Amerikaanse versie van de serie).
Pikachu is in mijn ogen een op rat lijkende Pokémon en wel zeker geel...
Avatar
SoepaSannie | 11 januari 2004 21:25 | #15466
lijkt me beetje saaie en eentonige game worde dit
Avatar
Pikachu | 11 januari 2004 21:30 | #15467
Ja joh? Mss heeft Fox Kids me verkeerd voor geligd. Fox Kids doet wel meer fout, na vorige week Stoere meiden weekend (stiekum gekeken als bad boy). Word er geen Lizzie Mcguire meer uitgezonden.
Avatar
Randy1 | 11 januari 2004 21:32 | #15468
Lol Razz Wat een gezeik over een naam. Fox Kids suckt anywayz, met hun gare herhalingen... Mad
Avatar
Rutger | 11 januari 2004 21:37 | #15469
En het zijn 3 squirtels stomme lul-de-behanger!!!

Alweer zo'n intelligente opmerking van mij...*zucht*...
Avatar
Randy1 | 11 januari 2004 21:46 | #15471
Ik heb het even voor je aangepast Cool
Avatar
Game Boy | 11 januari 2004 21:52 | #15472
Leuke preview de game lijkt me alleen niets. En Randy je onderschriften worden steeds beter, misschien kun je later bij de PU gaan werken? Razz
Avatar
Gebruiker 1618 | 11 januari 2004 22:43 | #15477
Ja maar Randy is te lui voor school en werk dus hij moet deze site wel in zijn 1tje runnen!! Razz
Avatar
Johan | 12 januari 2004 00:41 | #15486
Ownage begin van de preview, maar toen je ging beschrijven hoe het spel ging *gaap* ZzZzZzzzz... Wat een bout spel GaApp...
Avatar
DarkShadow | 12 januari 2004 01:14 | #15489
®andy heeft niks beters te doen Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy , en op gq zitten al zijn fans..
Avatar
RutgerK | 12 januari 2004 01:33 | #15490
Lol, al het nieuws is altijd al door randy gepost dus er blijft niks voor de rest over Razz Tja, stomme randy en zn hyperactiviteit... Mad ^_^
Avatar
Gebruiker 1590 | 12 januari 2004 01:35 | #15491
Deze game lijkt me nix. Geen wonder dat ie in japan niet zo goed verkocht
Avatar
Michiel | 12 januari 2004 03:28 | #15495
@RutgerK: mogen wij Randy dan voor een tijdje lenen? Hebben jullie ook wat te doen. Holy
Avatar
Randy1 | 12 januari 2004 05:37 | #15497
Gimme a GBA SP and I'm ya man Academic Ik ga vandaag trouwens een vroeg naar bed (kwart voor 3). ^_^
Avatar
Gebruiker 1541 | 12 januari 2004 23:29 | #15576
Deze game lijkt me dus echt 300 keer niks terwijl ik pokemon altijd nog wel leuk vond
Avatar
Raoul_Cube | 13 januari 2004 00:27 | #15579
Deze game kan ik ik mijn kleine broertje wel schenken (a) maar het is niks voor mij
Avatar
Johannes | 13 januari 2004 11:22 | #15597
Zielig voor je broertje Razz
Avatar
Gebruiker 2584 | 13 januari 2004 22:35 | #15678
Lol, dope preview...slechte game.
Avatar
Gebruiker 1538 | 14 januari 2004 21:47 | #15808
"Nintendo is, alhoewel nog steeds rukken en stampend op de uiers, langzaamaan zichzelf aan het opwerken naar een 3D Pokémon RPG."

Moeten ze alleen wel opletten dat ze niet met dit soort crap de franchise omlaag halen.

Greetz: Mafkees
Avatar
Kleaver | 28 april 2004 00:36 | #29159
Misschien wat voor in de knutselhoek van groep 3
Avatar
Gebruiker 3294 | 28 juni 2004 13:52 | #41021
Plaatjes Doen het niet!
Avatar
Gebruiker 3294 | 28 juni 2004 13:53 | #41022
Plaatjes Doen het niet!

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.