Wii-DS op bezoek bij Nintendo - feb 2010 Special | 13 februari 2010 22:06 | Auteur: Benjamin

De eerste keer
Het redacteur zijn bij Wii-DS heeft een aantal leuke voordelen. Je krijgt recensiegames opgestuurd die soms boven je verwachting leuk zijn en je hoort zo nu en dan exclusieve nieuwtjes. Tevens ontvang je als website regelmatig uitnodigingen om een bepaalde game bij de desbetreffende uitgever te komen spelen, nog ver voordat de game überhaupt uit komt. Een ander groot voordeel van het werken voor Wii-DS zijn de leuke collega’s: dat is iets waar ik onlangs achter gekomen ben.

Hooggespannen verwachtingen

De veel verschillende persuitnodigingen gingen altijd aan mijn neus voorbij. Het betrof een game die mij helemaal niet boeide, of het kwam qua tijd en datum simpelweg niet uit. Als het om een nieuwe Pokemon-game gaat, sta ik echter al gauw vooraan, helemaal als het gaat om de remakes van de beste Pokemon-games ooit, waar je later in dit artikel meer over zult lezen. Het was niet alleen de game waarnaar ik zo uitkeek: het was ook de allereerste ontmoeting met mijn collega’s van Wii-DS. Hoe is Marcel nou in het echt, die altijd alle ins en outs weet van de gehele gamesindustrie. En wat te denken van Quint, de enige echte hoofdredacteur van dit stukje ‘gamesheaven’ op het internet. Is hij in het echt net zo streng en serieus als hij soms doet voorkomen? De verwachtingen waren hoog gespannen.

DSC01388


De ontmoeting
Eenmaal als eerste gearriveerd op Utrecht Centraal, kreeg ik al gauw een telefoontje van Marcel: of ik al op het desbetreffende station was. Zijn stem klonk anders dan ik verwacht had; serieus, maar toch ook vriendelijk. Na vijf minuten was daar de allereerste ontmoeting en al snel ging het gesprek één kant op. Vragen als ‘Heb je gelezen over de geruchten over de Nintendo Media Summit?’ en ‘Wat zijn er een hoop studio’s van Activision gesloten hè?’ passeerden al snel de revue, waardoor ik mij toch enigszins gelijk thuis voelde. Even later kwam de big boss himself aangelopen. Ook die ontmoeting voelde alsof ik hem al jaren kende. Nu we eenmaal compleet waren, besloten we snel richting het hoofdkantoor van Nintendo Benelux te lopen. Als we tenminste de halte van de sneltram konden vinden...

Aangezien Quint en Marcel al vaker bij Nintendo op bezoek waren gegaan, liep ik simpelweg achter het tweetal aan. Totdat we aankwamen bij een tramhalte waar de mededeling ‘tramhalte verlopen’ te vinden was. Na het volgen van verschillende bordjes die alle kanten op wezen, kwamen we eindelijk terecht bij de juiste plaats. Een kleine dertig minuten later stonden we voor het hoofdkantoor van Nintendo Benelux: een vierkant gebouw midden in een woonwijk. De situatie was wel duidelijk: nu wordt het menens.

DSC01387
Benjamin tijdens de momenten dat HeartGold wel werkte...


De PR-dame
Toch verliep het persuitje anders dan verwacht voor mij. Het was allemaal een stuk minder zakelijk en juist erg persoonlijk. We werden al snel ontvangen door de zeer vriendelijke (in alle betekenissen van het woord) PR-dame van Nintendo. Na het schudden van de hand en jezelf voorstellen (wat voelt het goed om je als redactielid van Wii-DS te presenteren) werd al snel uitgelegd wat we zoal konden doen. Het spelen van de singleplayer van Monster Hunter 3 was er één van, dat was immers het doel van de middag. Hierover verschijnt binnenkort een uitgebreid artikel, geschreven door Marcel. Toch kregen wij van Wii-DS wat extra’s: een eerste hands-on met de DSi XL en het spelen van een Europese versie van Pokemon HeartGold. Die laatste verliep echter niet geheel volgens plan.

Nintendo heeft voor de pers een geheel nieuw Wii-systeem. Dit nieuwe systeem bespaart Nintendo een hoop tijd, omdat de games gedownload en gestreamd worden vanaf een server. Dit in plaats van dat de vroege demo-versies opgestuurd worden en weer terug moeten naar het hoofdkantoor van Nintendo of Europe in Duitsland. Zo ook de Europese versie van Pokemon HeartGold, die via een dikke kabel verbonden was met een speciale Wii. Na het imposante introfilmpje met een heuse vliegende 3D Ho-Oh begint mijn avontuur. Echter kwam er al snel een eind aan alle spanning: het spel liep vast. Nog maar eens opnieuw opstarten. Na vele pogingen liep het spel telkens op een ander moment vast en verder dan het kiezen van de Pokémon kwam ik niet. Ik kan in principe een heel artikel schrijven over rondvliegende blaadjes in New Bark Town en draaiende windmolens, maar dat is nogal nutteloos. Aangezien de PR-heer en -dame van Nintendo de perskamer verlaten hadden, besloot ik zelf naar de receptie te lopen en hulp in te schakelen. Wieger, de man die deze speelsessie regelde, begreep er niets van en in zijn eigen poging lukte het ook niet om de game aan de praat te krijgen. Vervolgens kwam de vriendelijke PR-dame weer voorbij om het systeem opnieuw op te starten.

DSC01385
Marcel die druk was met Monster Hunter 3


Helaas mocht ook haar hulp niet baten: HeartGold bleef maar vastlopen. Toch hebben we een hele fijne en plezierige dag en een zeer uitgebreide speelsessie met Monster Hunter 3 en een korte hands-on met de DSi XL gehad, die je op de volgende pagina kunt lezen. Toch kan ik nu al niet meer wachten tot mijn volgende persuitje bij Nintendo, al is het maar voor de gezelligheid. Als een trotse redacteur (maar toch een beetje een teleurgestelde Pokemon-fan), reisde ik terug naar huis.
Next articleBritt zegt: vrouwen gamen ook Previous articleVraag het...Jason VandenBerghe!

Reacties van gebruikers

Avatar
Elm | 13 februari 2010 22:51 | #180480
PR dame pictures please.
Avatar
Hyrule_Hero | 14 februari 2010 10:28 | #180481
NU.
Avatar
dw4 | 14 februari 2010 13:15 | #180483
dsixl wil ik hebben! Very Happy
Avatar
Gebruiker 17076 | 14 februari 2010 13:24 | #180484
Ik be nook bij Nintendo geweest omndat mijn DSi steet stuk ging
Wel 2 keer
En de 2e keer mocht ik rondlopen daarzo en kijken wat ze allemaal deden!
Echt gaaf daat
Vooral die MEGA LINK
Avatar
Volvagia | 16 februari 2010 02:43 | #180532
erg tof artikel! leuk om te lezen en de dsi xl lijkt me wel wat. ik ben erg benieuwd naar jullie eindoordeel! dat zal de doorslag geven of ik er een zal kopen of niet.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.