E3 Countdown 2: Verrassingsspektakel Column | 06 juni 2010 22:50 | Auteur: Benjamin

Ieder bedrijf heeft zo zijn hoogtijdagen: een drukke periode die spannend is voor elke werknemer. Voor de horecagelegenheden is dat het zomerse weer, voor de detailhandel is dat de decembermaand. Hoewel Wii-DS geen echt bedrijf is, kennen ook wij zo onze belangrijkste dagen, die je kort door de bocht gezien de decembermaand van Wii-DS kan noemen. Naar aanloop van deze drukke periode, ik heb het hier uiteraard over de E3, is hier het tweede deel van de serie columns.

De aankomende E3, die over exact een week van start gaat, is voor mij inmiddels al de vijfde editie als redacteur zijnde. Ik kan me de allereerste keer nog herinneren, in 2005, toen Nintendo de Revolution voor het eerst aan het grote publiek toonde. Een zwarte doos met de mogelijkheid om games uit het verleden opnieuw te downloaden: meer dan dat wisten we niet. Naast het demonstreren van Mario Kart DS en Nintendogs was het downloaden van oude games voor de Revolution voor mij de verrassing van de E3. En dat is toch hetgeen waar je naar mijn inziens allemaal voor doet: de grote verrassingen!

iwatarevolution


Blockbuster surprise
Het jaar daarna, de E3 van 2006, was de grote show van Nintendo waar de Wii volledig onthuld werd. Veel grote verrassingen zaten daar echter niet bij: een Mario-game viel te verwachten, dat The Legend of Zelda: Twilight Princess met de Wii-besturing gespeeld kon worden hing al een tijdje in de lucht en het gerucht dat Nintendo met een eigen sportgame zou komen werd ook al enkele dagen voor de start van de E3 op het internet geslingerd. Wat in eerste instantie een tegenvaller was, was dat de nieuwe Super Smash Bros. schitterde van afwezigheid. Van deze game werd de dag daarna godzijdank als verrassing de debuuttrailer getoond. De timing was verrassend, maar de game zelf niet. Qua DS-software bracht Nintendo enkel games waar ik een ‘leuk, maar niet erg spectaculair’-gevoel bij kreeg. Toch was deze E3 de meest geslaagde die ik tot nu toe meegemaakt heb, maar een echte blockbuster surprise zat er voor mij niet bij. Daarvoor moest ik helaas nog drie jaar wachten...

Armoe
Nintendo stelde, zoals algemeen bekend, in 2007 en 2008 enorm teleur. In 2007 kwamen ze nog met goede nieuwe games aanzetten, zoals Mario Kart Wii, maar een verrassende titel was dat niet. De rest waren vooral demonstraties van games waar we het bestaan al vanaf wisten (Super Mario Galaxy, Metroid Prime 3, Super Smash Bros. Brawl) en het was tevens het jaar van de plastic accessoires. Zowel het Wii Wheel als het Wii Balance Board als de Wii Zapper maakten daar hun debuut. Het jaar daarna was het op Wii-gebied helemaal armoe: Animal Crossing werd eerder al lang naar gehint door Nintendo zelf. De grootste verrassing van die E3 was de Wii MotionPlus, maar door gebrek aan games kon dat apparaatje me toentertijd niet erg overtuigen. De grootste verrassing van dat jaar was Grand Theft Auto: Chinatown Wars voor de Nintendo DS. Die game zorgde ervoor dat ik toch wel even op het puntje van mijn stoel ging zitten in de hoop de eerste beelden direct mee te pikken. Helaas bleven die beelden uit en werd ik naderhand achtergelaten met een raar gevoel. De presentatie voelde een beetje aan als het zien van een hoop standaard vrouwen, inclusief een beschrijving van je droomvrouw zonder beelden: je weet dat ze er is, maar je krijgt er niets van te zien.

NintendoE320092


Kaboem!
Maar toen was daar de presentatie van Nintendo in 2009. De dag voor de E3 verschenen er al foto’s van de stand van Nintendo waar we New Super Mario Bros. Wii uit konden afleiden. Die andere Mario-game, Super Mario Galaxy 2, was voor mij ook geen echte grote verrassing, aangezien Nintendo het jaar daarvoor al verklapte bezig te zijn met twee Mario-games. Nintendo sloeg voor mij echt toe op het punt dat de persconferentie aan zijn eind was: de trailer van Metroid: Other M. Ik keek vol verbazing naar het begin van de trailer: ‘Krijg nou wat, die golvende zee en die rots komen mij bekend voor, dat is het beginfilmpje van elke Team Ninja game!’. Toen ik de combinatie zag van dit bedrijf met onze eigen Nintendo, was ik al helemaal met stomheid geslagen. Op het moment dat het Metroid-logo in beeld verscheen stond ik echter pas echt met mijn mond vol tanden. ‘Nu alweer een Metroid-game?’ Dat was de eerste gedachte die in mijn hoofd rondging. Een nieuwe Metroid voor de Nintendo DS had ik eventueel wel aan zien komen, aangezien Metroid Prime Hunters alweer uit 2006 stamde. Maar och, wat was ik blij met de beelden die ik van Metroid: Other M voorgeschoteld kreeg. De trailer kon mij niet lang genoeg duren en terwijl de laatste beelden allang voorbij gekomen waren, zat ik met mijn gedachte nog steeds bij de game. Ondertussen gingen mijn collega’s van Wii-DS helemaal uit hun dak bij het zien van deze zelfde beelden. Dit zijn de momenten waar ik blij van word. Dit is hoe ik Nintendo graag zie.

MetroidOtherM


Na dat magische moment moest ik echter weer terug naar de realiteit: het vinden van zoveel mogelijk beelden en informatie over al het moois wat ik daarnet gezien had. Jullie, de bezoekers, zitten net als ik te springen om meer informatie en beelden van al deze games, dus de plicht riep. Na een spoedoverleg wie welk werk voor zijn rekening nam, voorzagen wij jullie van het laatste nieuws. Ik hoop vooral dat Nintendo dit jaar weer zo’n verrassing in petto heeft, al acht ik de kans vrij klein. We weten voor het grootste deel al welke dingen we te zien krijgen (The Legend of Zelda Wii, Nintendo 3DS, Vitality Sensor en de desbetreffende game(s)), dus mijn verwachtingen voor zo’n grote verrassing als die van Metroid: Other M zijn behoorlijk laag. Maar ach, een mens mag altijd dromen, vind je niet?
Next articleNieuwe ronde geruchten rond de 3DS Previous articleWin: 3x No More Heroes 2

Reacties van gebruikers

Avatar
Frank23 | 07 juni 2010 00:03 | #186749
Hopelijk is er buiten een presentatie van Metroid Other M. er geen Mario en Metroid games meer voorlopig op de consoles te vinden. Gewoon launch game 3ds een toffe 3d Donkey of Starfox. en op de wii niet uitmelken met new super Mario bros Wii 2 maar New Donkey country 4. en ook daarop een Starfox Kid icarus Zelda en F zero want ik ben Metroid en Mario moe
Avatar
Marcel | 07 juni 2010 00:16 | #186751
Star Fox, F-Zero en Donkey Kong kan ik begrijpen, maar waarom mensen Kid Icarus terug willen zien is me echt een raadsel. Daarnaast ben ik niet zo snel Mario of Metroid moe, omdat Other M een andere game is dan Corruption en Super Mario Galaxy 2 ook een hele andere ervaring biedt dan New Super Mario Bros. Wii. Ik zie liever dat Nintendo alle franchises maakt, dus 'en en' in plaats van 'of of'.
Avatar
Phazon13 | 07 juni 2010 00:36 | #186753
Hopelijk is er buiten een presentatie van Metroid Other M. er geen Mario en Metroid games meer voorlopig op de consoles te vinden. Gewoon launch game 3ds een toffe 3d Donkey of Starfox. en op de wii niet uitmelken met new super Mario bros Wii 2 maar New Donkey country 4. en ook daarop een Starfox Kid icarus Zelda en F zero want ik ben Metroid en Mario moe


Launch 3ds met donkey of starfox mag je zo goed als zeker vergeten. Het zal zowieso een mario titel of een iets andere bekende franchise zijn. Sorry dat ik het zo zeg, maar het is nu eenmaal zo...
Avatar
Marcel | 07 juni 2010 00:40 | #186754
Het is ook meer dan logisch en ik gok op Mario Kart 3DS.
Avatar
Frank23 | 07 juni 2010 01:04 | #186755
Hopelijk is er buiten een presentatie van Metroid Other M. er geen Mario en Metroid games meer voorlopig op de consoles te vinden. Gewoon launch game 3ds een toffe 3d Donkey of Starfox. en op de wii niet uitmelken met new super Mario bros Wii 2 maar New Donkey country 4. en ook daarop een Starfox Kid icarus Zelda en F zero want ik ben Metroid en Mario moe


Launch 3ds met donkey of starfox mag je zo goed als zeker vergeten. Het zal zowieso een mario titel of een iets andere bekende franchise zijn. Sorry dat ik het zo zeg, maar het is nu eenmaal zo...


Mario Kart oke. maar Mario zijn jullie niet Mario moe weer een 3D Mario. aub niet
Avatar
Nathaniël | 07 juni 2010 01:17 | #186757
@ Marcel: Omdat het weer eens wat variatie brengt in de keuken van Nintendo. Het is een mooie kans om een 'nieuwe' franchise te starten, zeker nu Pit al een visuele update heeft gehad in SSBB. Ik denk dat het heel gaaf kan uitpakken.

Is er trouwens ooit nog wat gedaan met Project Hammer? Dat had op zich ook nog wel potentieel.
Avatar
Lu!gi | 07 juni 2010 10:25 | #186761
De E3 2001 en 2004 (en 2006 ook nog wel) waren wel de beste tot nu toe van Nintendo. Met de 3DS moet dat minimaal te evenaren zijn!

Eigenlijk hadden alle shows wel íets, behalve 2003 en 2008. Die waren echt beschamend...
Avatar
SMS | 07 juni 2010 10:30 | #186762
@Marcel

Starfox of F-zero zijn gewoon games waar fans al heel lang naar uit kijken, en gegeven, zoiets mag ook wel weer eens verschijnen na alle attentie gericht op Mario en Zelda voor zo lang. Telkens weer een nieuwe Zelda of Mario game, of gewoon franchises met weinig vernieuwing of lol zoals Animal Crossing en Wii Sports Resorts.

Hoe lang is het geleden dat de laatste console StarFox (Assault) game uitkwam? Iets van 5 jaar. F-Zero nog langer. Beide franchises hebben veel potentieel, vooral StarFox. Tijd voor wat nieuws.
Avatar
Frank23 | 07 juni 2010 11:14 | #186764
Sms. Je moet het zo stellen. De laatste echt goede Starfox was Lylat wars. Want Starfox adventures was niet echt heel geweldig ook was hij goed en assault was drama. DK64 was de echte goede Dk64 game die Dk sfeer ademde. F Zero 2004 alweer en over kirby Kid Icarus maar te zwijgen Razz Dus Nintendo moet inzien dat mensen een beetje Mario en Metroid moe zijn.
Avatar
Volvagia | 07 juni 2010 11:17 | #186765
goh frank, dat hebben we nog niet eerder gehoord. herhaal het aub nog 394832947328473 keer.

.............

echt, hou eens op over starfox en donkey kong. heb je een plank voor je kop ofzo?

jij bent misschien mario en metroid moe, maar de meesten juist NIET. ik ook niet in ieder geval.
Avatar
robbertjanssen | 07 juni 2010 11:57 | #186769
@frank23 ik mis alleen het deel waarin je zegt dat Donkey Kong Jungle Beat geen echte DK-game is...

Mij lijkt een nieuwe DK ook leuk, maar je hebt het er wel vaak over.
Avatar
Frank23 | 07 juni 2010 12:10 | #186771
@frank23 ik mis alleen het deel waarin je zegt dat Donkey Kong Jungle Beat geen echte DK-game is...

Mij lijkt een nieuwe DK ook leuk, maar je hebt het er wel vaak over.


Ik heb het er vaak over omdat Nintendo al bijna 10 jaar vergeet de serie een echt nieuw topdeel te geven iets wat mij stoort.Volvagia normaal reageren is ook jou sterkste kant niet. Dus als ik jou zo hoor zie jij liever 20 mario en 5 metroids games verschijnen kom op zeg

Mario galaxy 2 is al teveel hetzelfde en de 2d versie was leuk maar had niets nieuws te bieden aan de ds versie behalve een klein stukje yoshi en een waardeloze co-op.
Avatar
Volvagia | 07 juni 2010 12:11 | #186772
@frank23 ik mis alleen het deel waarin je zegt dat Donkey Kong Jungle Beat geen echte DK-game is...

Mij lijkt een nieuwe DK ook leuk, maar je hebt het er wel vaak over.


Ik heb het er vaak over omdat Nintendo al bijna 10 jaar vergeet de serie een echt nieuw topdeel te geven iets wat mij stoort.Volvagia normaal reageren is ook jou sterkste kant niet. Dus als ik jou zo hoor zie jij liever 20 mario en 5 metroids games verschijnen kom op zeg

Mario galaxy 2 is al teveel hetzelfde en de 2d versie was leuk maar had niets nieuws te bieden aan de ds versie behalve een klein stukje yoshi en een waardeloze co-op.


hahahah 'mario galaxy 2 is teveel hetzelfde' en dan zeggen dat de co-op van new super mario bros wii waardeloos is.

daar gaat je geloofwaardigheid. kom maar terug wanneer je verstand hebt van games. triest dit.
Avatar
Benjamin | 07 juni 2010 12:14 | #186773
Een nieuwe Donkey Kong, F-Zero en Starfox zijn leuk, maar zijn voor veel mensen geen reden om een nieuw systeem direct aan te schaffen. Voor de 3DS spreekt een Mario-game dan veel meer mensen aan. Uiteraard zie ik die games ook graag verschijnen, maar de kans dat dat gebeurt is niet zo heel erg groot. Nintendo zal zich vooral focussen op de 3DS met bijbehorende games, The Legend of Zelda Wii, Vitality Sensor met games en waarschijnlijk Pikmin 3. Wellicht dat Nintendo nog een verrassing heeft (al zou een game van bovengenoemde series niet zo'n grote verrassing meer zijn, aangezien veel mensen er al een tijd op zitten te wachten).

@ Frank23
Wacht maar af met Super Mario Galaxy 2. De game voelt absoluut niet aan als 'teveel hetzelfde', zoals wij al aangaven in onze hans-on artikelen.
Avatar
peyj | 07 juni 2010 12:21 | #186774
@frank23 ik mis alleen het deel waarin je zegt dat Donkey Kong Jungle Beat geen echte DK-game is...

Mij lijkt een nieuwe DK ook leuk, maar je hebt het er wel vaak over.


Ik heb het er vaak over omdat Nintendo al bijna 10 jaar vergeet de serie een echt nieuw topdeel te geven iets wat mij stoort.Volvagia normaal reageren is ook jou sterkste kant niet. Dus als ik jou zo hoor zie jij liever 20 mario en 5 metroids games verschijnen kom op zeg

Mario galaxy 2 is al teveel hetzelfde en de 2d versie was leuk maar had niets nieuws te bieden aan de ds versie behalve een klein stukje yoshi en een waardeloze co-op.

Ja man robbert denk eens na Razz
Avatar
Frank23 | 07 juni 2010 12:26 | #186775
Een nieuwe Donkey Kong, F-Zero en Starfox zijn leuk, maar zijn voor veel mensen geen reden om een nieuw systeem direct aan te schaffen. Voor de 3DS spreekt een Mario-game dan veel meer mensen aan. Uiteraard zie ik die games ook graag verschijnen, maar de kans dat dat gebeurt is niet zo heel erg groot. Nintendo zal zich vooral focussen op de 3DS met bijbehorende games, The Legend of Zelda Wii, Vitality Sensor met games en waarschijnlijk Pikmin 3. Wellicht dat Nintendo nog een verrassing heeft (al zou een game van bovengenoemde series niet zo'n grote verrassing meer zijn, aangezien veel mensen er al een tijd op zitten te wachten).

@ Frank23
Wacht maar af met Super Mario Galaxy 2. De game voelt absoluut niet aan als 'teveel hetzelfde', zoals wij al aangaven in onze hans-on artikelen.


Ik heb al doormiddel van een USA wii al een tijdje in bezit. En hij is op vele punten beter maar niet vernieuwend. Plus Yoshi heeft te weinig powerups
Avatar
Joost | 07 juni 2010 12:34 | #186776
Oeh, als ik die gehaaide en geïrriteerde reacties van Volvagia zo eens lees door de berichten heen, zou je denken dat 'ie een permanent Vollevagina door zandkorrels heeft...
Avatar
Nathaniël | 07 juni 2010 14:48 | #186782
Puh-dum-tish.
Avatar
KevinDG | 07 juni 2010 15:40 | #186786
Die Frank, altijd wel wat te zeiken D:

3DS launchtitel word zonder twijfel een Mario. Maar wat? Een nieuwe sidescrolling platformer, 3D platformer, Kart of remake. Let op mijn woorden ^^
Avatar
dw4 | 07 juni 2010 16:46 | #186792
we zullen zien! ben sowieso al benieuwd naar de nieuwe console zelda! en wie weet nog wel een grote verrassing! Very Happy
Avatar
Ruben | 07 juni 2010 16:57 | #186793
Waarom niet een nieuwe franchise beginnen? Er mag idd een nieuwe Starfox komen, en een DEFTIGE DK-game. Ze mogen ook eens een nieuw mario spel uitbrengen met een geheel ander concept en gameplay, gewoon iets helemaal nieuws van mario. Niet dat ik de hedendaagse mariospellen saai vind ofzo, zeker niet. Al mogen ze de 'oudere' delen niet laten vallen natuurlijk. En zelda moet gewoon blijven bestaan en mag niet in een koelkast gestopt worden. Nevah.
Avatar
Paul | 07 juni 2010 16:57 | #186794
Een nieuwe sidescrolling platformer, 3D platformer, Kart of remake. Let op mijn woorden ^^


Ja dat is makkelijk Razz Morgen kan het sneeuwen, droog blijven, hagelen, waaien, regenen of zonneschijn.

Let op mijn woorden! Razz
Avatar
Lexie-boy | 07 juni 2010 18:09 | #186800
Ik denk er nu gewoon nog niet zo veel over na, niet te veel verwachten. Zie alles uiteindelijk wel op de persconferentie. Ik heb er in ieder geval zin in!
Avatar
baron | 07 juni 2010 20:02 | #186802
ik hoop als verrassing paper mario 3, pikmin 3 en DKC4 voor de wii
Avatar
Link4 | 08 juni 2010 00:04 | #186811
Legend of Zelda Wii FTW!!!!! Wink
Avatar
Elm | 08 juni 2010 16:53 | #186831
Dota the Wii game.
Avatar
Ruben | 08 juni 2010 17:07 | #186833
Dota the Wii game.


Ja, een nieuwe 'dota' game zou cool zijn!
Maar een nieuwe dora game niet...

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.