E3 Countdown 3: Dromen Column | 08 juni 2010 21:57 | Auteur: Theun

Het heeft eventjes mogen duren, maar bijna is het zover. De E3 staat voor de deur en na zeven nachtjes slapen mogen we ook eindelijk genieten van Nintendo’s persconferentie. In plaats van de gebruikelijke één uur durende show krijgen we ditmaal een twee uur durende presentatie. Hoe zal Nintendo het er vanaf brengen?

Het is inderdaad een drukke periode. Het WK-voetbal staat voor de deur en op dezelfde dag dat het meest prestigieuze internationale toernooi begint, komt ook Mario’s tweede avontuur op de Wii uit. Alsof dat nog niet genoeg is, zal in de week erop de E3 beginnen en worden we waarschijnlijk doodgegooid met nieuwe informatie, filmpjes en screenshots van ondermeer Metroid: Other M en de nieuwe The Legend of Zelda voor de Wii. Wie alles intensief wil volgen en daarbij ook nog tijd over wil houden voor Mario’s nieuwste avontuur doet er goed aan flink wat koffie in te slaan.

Met het bord op schoot
Aanstaande dinsdag om 18:00 uur begint het hoogtepunt van de E3: Nintendo’s persconferentie. Met het bord op schoot voor de computer kijken naar Nintendo’s nieuwste onthullingen. Mede doordat de persconferentie dit jaar dubbel zo lang gaat duren, mogen we flink wat verwachten. Grote kans dat er een hoop tijd besteed zal worden aan de Nintendo 3DS, Nintendo’s nieuwe handheld. Bij de presentatie zullen dan een hoop vragen opborrelen: Hoe werkt het apparaat? Wat kan ik er allemaal mee? Vervangt het mijn iPod? Welke games komen er op uit? Lanceert het systeem met een gloednieuwe Mario-titel? Nintendo zal ze allemaal moeten kunnen beantwoorden in één presentatie, dus heel gek is het niet dat er twee uur is ingelast voor Nintendo’s Moment of Glory. Daarnaast zal er ook ruimte moeten zijn voor de nieuwe The Legend of Zelda en andere toptitels van Nintendo zoals Metroid: Other M. Misschien komen er zelfs een paar onverwachte titels bij. F-Zero? Star Fox? Wie weet.

/files/miatayeahownage.jpg width=350 border=0


ZELDA!!!!
Genoeg gespeculeerd over wat Nintendo wel en niet gaat tonen tijdens de E3. Ze kunnen een arsenaal aan games tonen en nog steeds afgaan op het podium of met één game de show stelen. Zo zit de wereld in elkaar en zo zal dat altijd blijven. Wie herinnert zich de E3 van 2004 nog? Stiekem was de show ongelooflijk saai en was tot vlak voor het einde enkel de onthulling van de Nintendo DS enigszins interessant. Plots, vlak voor het einde, werd de zaal donker en speelde de beamer nog één laatste filmpje af. Twilight Princess werd voor het eerst onthuld en de mensen, die massaal snakten naar een Zelda-game met een realistische look, werden helemaal gek van enthousiasme. Als klap op de vuurpijl kwam Zelda-bedenker Shigeru Miyamoto het podium opgelopen en begon hij in gebrekkig Engels te vertellen dat The Legend of Zelda eraan zou komen. Het leek er bijna op alsof Reggie, die prima presenteerde, de indruk kreeg dat het publiek tot vlak voor het einde niet genoeg had gezien en hij daarom maar de Zelda-trailer afspeelde. Miyamoto werd ondertussen vanuit z’n hotelkamer naar de E3 getrokken en moest een kortstondig optreden doen bij diezelfde game. Natuurlijk is het zo niet echt gegaan, maar het had zomaar gekund. De E3 persconferentie van 2004 was immers niet veel beter dan die van 2005, maar toch staat in ieders geheugen geprint dat de persconferentie van 2004 legendarisch was en die van 2005 een tegenvaller. Waarom? De ene persconferentie eindigde met een knal en de andere niet.

/files/checkmebeingreallyawesomewithmyfancyartstyleyeah.jpg width=450 border=0


Droom- of doemscenario
Dat brengt ons weer naar 2010. Volgende week is de persconferentie en hoe lang deze gaat duren, maakt niet uit. Hoeveel ze laten zien, maakt niet uit. Wat maakt dan wel uit? Hoe ze de persconferentie eindigen. Mensen weten dat Metroid en de Nintendo 3DS eraan komen en deze zullen midden in de show zeker behandeld worden, maar Zelda? Waarom geen herhaling van 2004? Vlak voor het einde een trailertje laten zien en de mensen verder in spanning houden. Toegegeven: als ze midden in de show veel laten zien van Link’s nieuwste avontuur krijgen we gegarandeerd een mooie avond. Echter verwacht ik niet dat Nintendo zoiets gehaast zou doen. Vooral met games als The Legend of Zelda geeft ons geliefde bedrijf vaak weinig prijs in den beginne en aangezien we nog geen beelden hebben gezien, zullen ze wel rustig aan willen doen op de E3 wat betreft de demo, informatie en beelden van deze game. Speelbaar? Zeker. Zullen we iets unieks zien? Zeker. Toch zal Nintendo het grootste en belangrijkste gedeelte zelf nog achter de hand houden. Ikzelf verwacht dan ook niet dat we dit jaar al met Link’s nieuwste avontuur aan de slag kunnen. Aan de andere kant: ik zal nooit nooit zeggen. Er komen spannende tijden aan, maar wat zou nou het mooiste scenario kunnen zijn? Een gok: The Legend of Zelda, een fantastische nieuwe handheld met geweldige launch-games en Nederland Wereld Kampioen. Zou het allemaal in één jaar passen? Het klinkt in ieder geval prachtig. Dromen mag, toch is er altijd nog een doemscenario: Nederland er na de eerste ronde uit, de Nintendo 3DS valt tegen en The Legend of Zelda is in geen velden of wegen te bekennen. Dat laatste zal waarschijnlijk minder snel gebeuren dan het eerste, maar met zulke hoge verwachtingen van Nintendo dit jaar, zal er weinig fout mogen gaan. Bij de E3 2004 werden we verrast met Zelda en dit jaar verwacht iedereen hetzelfde. Eigenlijk is het heel simpel: Nintendo's hele E3 wordt beoordeelt op basis van één game. Willen we een goede E3 krijgen, dan moet Nintendo met Zelda op de proppen komen. Doen ze dat niet, dan valt de E3 tegen. Vooralsnog lijkt het in ieder geval allemaal goed te komen. Dus kunnen we de komende tijd blijven dromen!
Next articleSengoku Basara 3 Previous articleGerucht: Nintendo heeft E3-verrassing

Reacties van gebruikers

Avatar
Ruben91lp | 08 juni 2010 23:02 | #186848
Mooi stukje! Helemaal mee eens!
Ik hoop ook nog wel wat van Pikmin 3 te horen/zien.
Ik ben ook erg benieuwd naar "Project Sora", het nieuwe project van de makers van Super Smash Bros. Brawl, die toch ook al een tijdje bezig zijn.
Avatar
Link4 | 08 juni 2010 23:32 | #186853
Ik ben ook wel benieuwd naar Project Sora, maar ik denk toch dat Nintendo een hele goede persconferentie gaat hebben deze jaar. Als ze Zelda tonen ben ik tevreden
Avatar
Lu!gi | 09 juni 2010 00:02 | #186854
Tijdens de E3 2004 werden we inderdaad verrast door de DS en de Zelda trailer. Maar die E3 was veel meer dan dat: het was een keerpunt. Tot en met 2003 was Nintendo een krimpende gigant, waar eveneens alleen een krimpende groep die-hard N-fans naast durfden te staan. De concurrentie zag ze wel en erkende ze ook, maar ze vreesden ze zeker niet: Ze keken over hun schouder en lachten wat. Gelukkig nog niet op de manier zoals ze naar SEGA deden, maar het eindstation leek dezelfde. Tijdens de E3 2004 veranderde Nintendo de kijk van iedereen naar hun. Het begon al met de eerste zin: “My name is Reggie. I'm about kickin' ass, I'm about takin' names, and we're about makin' games." Tot en met het eind van de presentatie hielden ze dat gevoel vast en sindsdien is hun E3 presentatie (en alles wat ze doen) ook altijd zo verwachtingsvol. Dat maakte die E3 zo legendarisch. Dat ene uurtje zette Nintendo weer als een krachtige en volwaardige opponent op de kaart.
Alleen de herinnering al, kippenvel! Smile
Avatar
Phazon13 | 09 juni 2010 20:13 | #186894
Ik vond die metroid m en golden sun toch ook heel goed vorig jaar maar het publiek is precies echt heel tam geworden, nergens een applaus voor iets Mad

Nu iedereen zelda verwacht zal het effect toch wat minder zijn dan in 2004 (zoek maar eens op youtube hoe het publiek toen begon te juichen en te schreeuwen)

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.