Donkey Kong Country Returns Preview | 25 juni 2010 21:08 | Auteur: Quint

E3-aankondiging: Ja - Ontwikkelaar: Retro Studios - Platform: Wii - Release: 3 december 2010
balka
DonkeyKongCountryHO


In 1994 verscheen de eerste Donkey Kong Country op de Super Nintendo uit handen van Rare. De game groeide uit tot een ware klassieker en kende binnen twee jaar twee vervolgen op hetzelfde systeem. Sinds 1996 heeft de aap nog twee keer mogen schitteren in een eigen platform-avontuur: in 1999 in Donkey Kong 64 op de Nintendo 64 en in 2005 in Donkey Kong: Jungle Beat op de GameCube. Echter, beide titels kenden een eigen invalshoek en hadden nauwelijks iets gemeen met de ‘oude vertrouwde’ Country-titels. Rare’s vertrek naar Microsoft in 2002 zorgde voor een somber vooruitzicht wat betreft een echt Country-vervolg, maar daar was Retro Studios opeens op de E3 van 2010…

Logo


Vol trots liet de Amerikaanse Nintendo-president Reggie Fils-Aime tijdens Nintendo’s E3-persconferentie weten dat Retro Studios, de ontwikkelaar achter de Metroid Prime-serie, de afgelopen twee jaar in het diepste geheim bezig is geweest met Donkey Kong Country Returns voor de Wii. Een trailer volgde en de euforie gleed over het publiek waarna een applaus en wat geschreeuw niet uit konden blijven. De game beloofde het nostalgische gevoel opnieuw naar boven te brengen met een ijzersterke soundtrack, verbeterde graphics en een gelijkwaardige gameplay. Ik heb de game zelf kunnen spelen op de E3 en heb zo kunnen kijken of deze beloftes worden nagekomen…

Flow-afbreuk
Het eerste level dat ik speelde was het basis jungle-level en het begon, net als ‘vroeger’, in Donkey Kong’s huisje. Ik moest met de Wii Remote en de Nunchuk trommelen om explosief uit mijn huisje te springen waarna het platformavontuur begon. Donkey Kong liep met behulp van de analoge stick van de Nunchuk en sprong met de A-knop van de Wii Remote. Ik was allereerst onder de indruk van de graphics en van de animaties. Donkey Kong bewoog realistisch en de achtergronden waren kleurrijk en gedetailleerd. Kort na deze positieve indruk volgde een wat minder aangename waarneming. Donkey Kong voelde nogal log en er zat een sterke vertraging in het maken van sprongen. Het moge duidelijk zijn dat de grote aap een massief beest is, maar het kwam de gameplay niet ten goede. Sprongen worden door de logheid moeilijker om in te schatten en dat werkt frustrerend. De ‘flow’ die de klassiekers rijk was, wordt hierdoor een stuk minder. Het wordt een beetje goedgemaakt wanneer Diddy Kong wordt geïntroduceerd. Indien je met zijn tweeën bent, kun je Diddy Kong’s jetpack gebruiken om een sprong van Donkey Kong net wat langer te maken. Dit maakt het springen wat gemakkelijker, maar het is jammer dat dit nodig is om het spel beter aan te laten voelen. Gezien je niet altijd met twee characters door het level struint, blijf je vaak last hebben van de sprongkwaal.

DKCR1


De ‘flow’ wordt nog meer afgebroken door de aanwezige verplichting om met de Wii Remote en de Nunchuk te trommelen. Deze beweging zorgt ervoor dat Donkey Kong met zijn handen op de grond slaat: een beweging die we onder andere in Super Smash Bros. zagen. De veroorzaakte trillingen zorgen ervoor dat vijanden eventjes in de war zijn, stenen onder je voeten worden weggewalst en objecten als planten uiteen spatten. Deze laatste twee toepassingen zijn doorgaans niet nodig om het level uit te spelen, maar vragen wel om aandacht indien je een nieuw gameplay-principe wil voltooien: het verzamelen van puzzelstukjes. Naast de letters K, O, N en G, die op de vertrouwde opvallende wijze in de levels te vinden zijn, kun je nu in ieder level ook een bepaald aantal puzzelstukjes vinden. Deze zitten doorgaans goed verstopt en zijn in grote aantallen aanwezig. Zo bevatte het eerste level negen puzzelstukjes en ieder stukje zat goed verstopt. Hierbij kun je denken aan een plek hoog op een boom, waar je enkel kunt komen door een stuk terug te lopen in het level na het bereiken van een hoger gelegen platform. Andere puzzelstukjes zitten verstopt in planten of in rotsblokken, die je enkel zichtbaar kunt maken door te trommelen. Dit werkt simpelweg vervelend. Waar je dit keer als verzamelaarliefhebber verplicht wordt te stoppen bij een plant of een rotsblok om te kijken wat er in zit, daar had je in vorige delen meer het echte exploratie-gevoel door geheime doorgangen te vinden. Het is niet alleen vervelend om te moeten slingeren met je armen tijdens het spelen van een platformer van dit kaliber, het tackelt ook de gameplay qua soepele vooruitgang.

Het viel me ook op dat er dit keer meer obstakels in het spel verwerkt zijn, waardoor je als Donkey Kong meerdere malen stilstaat of een stukje om moet lopen. Zo heb ik me over diverse ophaalbruggen moeten verkeren en ben ik meerdere malen door middel van een ton verplicht richting de achtergrond geschoten. Hier kon ik dan een stukje lopen en een hendel omschakelen, waarna ik doodleuk op dezelfde plek in de voorgrond werd teruggeschoten. De eerder omgezette hendel zorgde er dan voor dat ik door kon lopen in deze voorgrond. Deze 'pauzes' in de gameplay zijn opzettelijk doorgevoerd door producer Kensuke Tanabe, omdat hij de oorspronkelijk geprogrammeerde levels van Retro Studios 'te snel' vond. Wat mij betreft de grootste fout die je had kunnen maken met de Donkey Kong Country-serie.Op 05:50 verwoordt Tanabe himself de mogelijke ondergang voor Donkey Kong Country Returns


Vijanden
Zoals eerder gemeld, kun je met je handengeklap ook vijanden irriteren. Dit zal ze niet uitschakelen, want hiervoor zul je op ze moeten springen of ze omver moeten rollen. De vijanden bestaan dit keer niet uit Kremlings, de bekende krokodillen uit de eerdere Countrys-spellen, en ook King K Rool blijft thuis. Een flink gemiste kans voor pure nostalgie, want de ‘Tiki’, de nieuwe vijanden in Donkey Kong Country Returns, kennen bij lange na niet dezelfde charme. Het zijn simpelweg een stel bongo’s met versieringen ter verpersoonlijking. De Tiki komen in verschillende vormen en maten, maar blijven ongeïnspireerd overkomen. Ze worden afgewisseld met vijanden als krabben, kikkers, mollen, vleermuizen, haaien en vleesetende planten, elk in een cartoony uitwerking. Deze wezens passen in de omgeving, maar halen het niet bij de hamsters en de wespen uit het origineel. Noem me conservatief, maar de vijanden grepen me nog niet.

Co-op in mijnkarretjes
De Donkey Kong Country-serie staat onder andere bekend om de beroemde mijnkar-leveltjes. Ook Donkey Kong Country Returns brengt ode aan deze levels en brengt ze terug op de Wii. In deze speelsessie nam een andere speler plaats achter de tweede Wii Remote en Nunchuk en zo kroop ik in de huid van Donkey Kong en mijn mede-speler in die van Diddy Kong. Een speler speelt alleen door indien de ander geen levens meer over heeft. Het voorgeschotelde mijnkar-level had enorm veel last van de eerder genoemde sprongkwaal, waardoor we beide een flink aantal keren de afgrond in vielen. De timing werkte gewoon niet lekker en het level leek er haast onmogelijk door. Het rare was dat de sprongkwaal niet zozeer ter sprake kwam bij het springen in de karretjes zelf, maar wel bij de momenten buiten deze karretjes. Deze momenten waren er genoeg en zo beleefde ik in plaats van plezier doorgaans frustratie. Begrijp me niet verkeerd: ik houd enorm veel van lastige games, maar als dit te wijten is aan een gameplay-mechaniek dat niet lekker werkt, is dit niet oprecht. Het voelde aan als een onnodige handicap en toen ik om uitleg vroeg bij de Nintendo-instructrice, zweeg ze. Op de vraag of ik later in het spel de mogelijkheid zou krijgen om, net als in het origineel, in dieren zoals zwaardvissen, neushoorns en/of struisvogels te veranderen, kreeg ik een ‘ja’ als antwoord. Een verrassende reactie, maar of dit als betrouwbare informatie kan worden gezien valt te bezien. De dame in kwestie had meer weg van een boothbabe met sterallures dan van een Nintendo-medewerker.

DKCR3


Gelukkig had ik in het mijnkar-level een aantal levens bijeen gesprokkeld in de bekende Country-interventies die ook dit keer vertegenwoordigd zijn. Mocht je een geheime doorgang vinden, dan kom je vaak terecht in een ruimte met enorm veel bananen en extra levens in de vorm van ballonnen. In zo’n ruimte begint een timer te lopen en het is aan jou de taak om zoveel mogelijk te verzamelen binnen dit tijdsbestek. Dit onderdeel voelde als vanouds goed aan en zorgde voor een flinke glimlacht op mijn gezicht. Dit kwam mede door het feit dat ik hier niet zelf hoefde te springen: ik bevond me op een trampoline of zwierde aan lianen.

Indrukwekkend
Met de graphics zat het voor zover ik kon zien meer dan goed. De achtergronden zijn zeer dynamisch en je zult er zelfs meerdere malen naar toe geschoten worden met behulp van de bekende tonnen. De camera werkt dan goed mee en toont je zonder problemen in de achtergrond. Speel je in de voorgrond, dan staat de achtergrond niet stil. In de speelbare demo waren scenario’s zichtbaar zoals een gigantische inktvis die een schip doorboort waarbij de nodige kanonskogels op je worden afgevuurd. Het was zeer indrukwekkend en rechtvaardigde het gegeven dat deze game op de Wii uitkomt.

Ook de soundtrack was indrukwekkend te noemen. Oude deuntjes worden op een verfrissende wijze opnieuw ter horen gebracht, op een manier die de fans absoluut zullen kunnen waarderen. Ook nieuwkomers zullen ongetwijfeld genieten van de muziekjes. Ook nieuwe deuntjes zijn van de partij en passen prima binnen het Donkey Kong Country-sfeertje. Verder was ik erg te spreken over de geluidseffecten. Zo werd het grijpen van bananen vergezeld met hetzelfde geluidje als uit de eerste drie delen en dat kan enkel toegejuicht worden. Ook was onder de indruk van het geluid dat Donkey Kong en zijn sprongen met zich meenamen. Een flinke bass zorgde ervoor dat je echt het idee kreeg met een zwaar beest te maken te hebben.

DKCR2


Voorlopige conclusie
Ik sprong een gat in de lucht bij de aankondiging van Donkey Kong Country Returns, maar na mijn speelsessie was ik een stuk minder enthousiast. Donkey Kong voelt erg log aan, er zit een frustrerende vertraging in zijn sprongen en het trommelen met de Wii Remote en de Nunchuk werkt vervelend. Ook zitten er 'pauzes' in de vorm van obstakels in de levels die ervoor zorgen dat je onmogelijk aan een speedrun kunt doen. Het doet afbreuk aan de bekende ‘flow’ uit de originele Donkey Kong Country-titels en dat doet me als fan van de serie pijn. Ook de nieuwe vijanden, de Tiki, doen me vrij weinig tot niets en halen het bij lange na niet bij de charmes van de Kremlings. Ondanks dit alles hoop ik van harte dat het nog goed gaat komen. De dynamische omgevingen, de graphics en de soundtrack zijn van zeer hoge kwaliteit en ze getuigen van klasse binnen Retro Studios. Het is slechts een kwestie van fine-tunen om het spel qua gameplay-mechanieken beter te maken en daar heeft de Metroid Prime-ontwikkelaar tot en met november van dit jaar de tijd voor. Hopelijk zal dit dan ook gebeuren en ziet de eigenwijze Kensuke Tanabe in dat Donkey Kong Country draait om vloeiende gameplay en plezier en niet om het inschatten van je volgende sprong met bijbehorende frustratie.
Next articleNieuwe scans van The Last Story Previous articleNintendo gaat on-tour in de Benelux

Reacties van gebruikers

Avatar
chrisss | 25 juni 2010 21:37 | #188082
'k ben het helemaal met je eens. Ikzelf ben een zeer grote fan van de reeks (vooral 1 en 2), en weet nog niet of dit spel aan mijn verwachtingen kan voldoen.
Avatar
Frank23 | 25 juni 2010 21:39 | #188083
Wat een zeer slechte preview. Vijanden zijn geen minpunt het is gewenning besturing kun je wijzigen want in de defintieve versie kun je kiezen om met een zijwaartse Wii remote te spelen dus dat minpunt is ook weg. En de Andere minpunten hoor ik al andere previews niet over dus dat lijkt me ook onzinning helaas je bent voorlopig niet meer serieus te nemen
Avatar
Volvagia | 25 juni 2010 21:49 | #188084
ik had al zon vermoeden. ik had dat interview van Tanabe ook gezien en toen hij dat zei over die pauzes dacht ik ook echt: wtf, donkey kong country ging toch JUIST om de mogelijkheid om een speedrun te doen? in die game kon je heerlijk van hot naar her springen en dat was juist de kracht van de game.

jammer dat zo'n mooie serie geschaad lijkt te worden door een eigenwijze producer. zelfs zijn team had oorspronkelijk door hoe het wel moest, maar dat blaast hij dan af. belachelijk.

zeer net geschreven hands-on trouwens. ik hoop ook dat jullie frank23 binnenkort bannen, want die gast die spoort niet. of hij heeft een chromosoom te veel, of hij is echt te dom om te schijten.
Avatar
Marcel | 25 juni 2010 23:08 | #188085
Wat een zeer slechte preview. Vijanden zijn geen minpunt het is gewenning besturing kun je wijzigen want in de defintieve versie kun je kiezen om met een zijwaartse Wii remote te spelen dus dat minpunt is ook weg. En de Andere minpunten hoor ik al andere previews niet over dus dat lijkt me ook onzinning helaas je bent voorlopig niet meer serieus te nemen


Gregg Mayles(Lead designer Rare) over Donkey kong Country:

“For me, Super Mario Bros. 3 was the ultimate pinnacle for 2D platform games. We wanted the same kind of structure, but we also wanted it to be extremely flowing – where a skilled player could move effortlessly through the levels at great speed,” says Gregg. “The stages were painstakingly arranged so that the player could ‘go first time’ past obstacles (ie if there was a swinging rope then when it came on screen it was swinging towards you so you could jump onto it straight away). Watching a skilled player in full flow on levels such as Barrel Cannon Canyon is probably the best example of this. If you time everything correctly, you can get through the level efficiently and impressively.”

Om een lang verhaal kort te maken: het ging juist over die snelle gameplay flow en dat onderdeel lijkt Kensuke Tanabe helaas niet te snappen.
Avatar
Phazon13 | 25 juni 2010 21:59 | #188086
Wat een zeer slechte preview. Vijanden zijn geen minpunt het is gewenning besturing kun je wijzigen want in de defintieve versie kun je kiezen om met een zijwaartse Wii remote te spelen dus dat minpunt is ook weg. En de Andere minpunten hoor ik al andere previews niet over dus dat lijkt me ook onzinning helaas je bent voorlopig niet meer serieus te nemen


Nu moet je wel kritiek kunnen verdragen he. Als Quint vindt dat het zo is moet je dat gewoon accepteren. Hij is trouwens degene die de game al gespeeld heeft en jij niet. Ik ben zeer benieuwd naar other m, maar als Quint ook daar minpunten (wat zeker ook met de besturing zal te maken hebben) opsomt ga ik hem niet uitmaken, want HIJ heeft het al eens gespeeld en ik nog niet.
Avatar
KevinDG | 25 juni 2010 22:01 | #188087
Godverdomme Frank, waarom is dit een slechte preview?! Hij verteld ZIJN meningen en verwachtingen op een overtuigende manier. HIJ heeft het spel gespeeld, jij niet. Misschien is de besturing inderdaad wel waardeloos. De nieuwe vijanden vind ook ik een minpunt. Goeie preview dus Smile Zie wel of ik deze ga kopen...
Avatar
Frank23 | 25 juni 2010 22:07 | #188088
De besturing is niet waardeloos omdat je een keuze kan maken tussen zijwaarts remote of remote nunchuck erg slecht geeinformeerd Verder toch erg vreemd dat iedereen die de game gespeelt heeft zeer positief is en alleen Quint zijn bedenking heeft
Avatar
Quint | 25 juni 2010 23:07 | #188090
Voor de duidelijkheid: de zijwaartse besturing was niet beschikbaar voor de E3-demo en dus is mijn mening puur en alleen gebaseerd op wat ik op de E3 gespeeld heb. Heeft niets met 'slecht geïnformeerd' te maken. Als andere journalisten de zijwaartse besturing als argument gebruiken om het spel beter te doen voorkomen, gokken ze maar wat. Niemand heeft de zijwaartse besturing uit kunnen proberen.

Dit heeft Tanabe ook zelf aangegeven in een interview:
Tanabe: Mr. Miyamoto had been saying from very early on, since he was involved in Jungle Beat, that he was very aware of the sort of campy idea of slapping your hands down much like Donkey Kong does when he ground-pounds. The idea that came from that was "Well, why don't we let the player have that same sort of experience?" Because it's sort of a very satisfying, ape-like motion. And that's why we've focused on the Nunchuk + Wii Remote control scheme.

But that being said, New Super Mario Bros. Wii did come out and offer the option to hold the controller sideways in that classic style. So, in light of that, we also decided to bring sideways, classic control style to Donkey Kong Country Returns. It's not available in the E3 version, but it will be an option in the final game.
Avatar
Lu!gi | 25 juni 2010 22:15 | #188092
Veel lof, maar ook veel kritische noten in deze preview. Ik plaats hier zelf een kritische noot bij of het wel helemaal terecht is wat je beweert. Die gameplay mechaniek zal best wat stroef zijn en aan de vijanden moeten we denk ik gewoon wennen: Als er hierna nog 2 delen zouden verschijnen, kunnen we niet meer zonder de Tiki Wink No harm there.

Maar die 'flow' die je beschrijft is mij echter onbekend. Ik heb kort geleden nog de DKC reeks uit de kast gehaald en in die levels kun je alles behalve er doorheen razen. Misschien geldt dat voor de eerste 3-4 levels, maar daarna is het echt het juiste moment afwachten op vliegende bijen, springende vijanden, bewegende tonnetjes, deurtjes, knipperende lampjes, af en toe nog wat backtracken voor munten enz. enz. Om maar te zwijgen over de 'animals', die ook zorgde voor wat meer tactiek, inplaats van hersenloos rennen en stompen. De DKC levels staan bekend om hun goed doordachte design, waar je geduld voor moet hebben; niet om hun 'flow'. Daar hebben we Sonic voor.
Avatar
Volvagia | 25 juni 2010 22:18 | #188093
Veel lof, maar ook veel kritische noten in deze preview. Ik plaats hier zelf een kritische noot bij of het wel helemaal terecht is wat je beweert. Die gameplay mechaniek zal best wat stroef zijn en aan de vijanden moeten we denk ik gewoon wennen: Als er hierna nog 2 delen zouden verschijnen, kunnen we niet meer zonder de Tiki Wink No harm there.

Maar die 'flow' die je beschrijft is mij echter onbekend. Ik heb kort geleden nog de DKC reeks uit de kast gehaald en in die levels kun je alles behalve er doorheen razen. Misschien geldt dat voor de eerste 3-4 levels, maar daarna is het echt het juiste moment afwachten op vliegende bijen, springende vijanden, bewegende tonnetjes, deurtjes, knipperende lampjes, af en toe nog wat backtracken voor munten enz. enz. Om maar te zwijgen over de 'animals', die ook zorgde voor wat meer tactiek, inplaats van hersenloos rennen en stompen. De DKC levels staan bekend om hun goed doordachte design, waar je geduld voor moet hebben; niet om hun 'flow'. Daar hebben we Sonic voor.

ik denk dat jij Marcel zijn bovenstaande post nog eens moet lezen. het is klaarblijkelijk jouw tekortkoming dat jij die flow niet doorhad Razz .
Avatar
Lu!gi | 25 juni 2010 22:22 | #188094
^Neej helemaal niet, want wat daar staat komt overeen met Quints ervaringen. Er staat als je níks wil halen in een level (geen geheimen, geen munten) én je hebt het level minstens 20x gespeeld, zodat je exact weet waar en hoe je moet springen (en waar de vijanden zitten), dán kun je er doorheen razen. Quint zijn ergernissen gaan in op het halen van die munten, van die extra's en het gebruiken van die ground pound. Dat zijn allemaal optionele dingen, net zoals die man van Rare zegt.
Avatar
Volvagia | 25 juni 2010 22:28 | #188095
^Neej helemaal niet, want wat daar staat komt overeen met Quints ervaringen. Er staat als je níks wil halen in een level (geen geheimen, geen munten) én je hebt het level minstens 20x gespeeld, zodat je exact weet waar en hoe je moet springen (en waar de vijanden zitten), dán kun je er doorheen razen. Quint zijn ergernissen gaan in op het halen van die munten, van die extra's en het gebruiken van die ground pound. Dat zijn allemaal optionele dingen, net zoals die man van Rare zegt.


huh? waar staat dat je hem minstens 20x gespeeld moet hebben? en waar staat dat je exact moet weten waar je moet springen? dat staat er juist NIET. er staat dat ze een liaan expres op de speler af lieten komen zodat die flow mogelijk werd. dat wordt er gezegd. jij verzint er nu allemaal dingen bij.

verder lees je deze hands-on volgens mij helemaal verkeerd. er zitten naast die optionele dingen ook opzettelijke obstakels in het spel zoals de genoemde ophaalbrug, waardoor je stil MOET staan. dat kun je ook zien in gameplay videos. daar valt dus niks tegen te doen. daarnaast zegt Tanabe het zelf ook in het interview, dus ook jij zit eigenwijs te discussiëren met Quint die alle donkey kong countries heeft gespeeld EN deze nieuwe titel heeft gespeeld. en dan negeer je ook nog het interview met Tanabe en interpreteer je de uitspraak van Rare op een compleet foute manier zodat het voor jou goed uitkomt.

ben je de broer van frank23?
Avatar
Lu!gi | 25 juni 2010 22:37 | #188096
^Ten eerste moet je een beetje tussen de regels doorlezen. Er staat 'skilled player' en het gaat over een tamelijk moeilijk level. Dat is niet iets wat je na 1 keer spelen helemaal doorhebt.

Daarnaast zitten er in de originele reeks (ja, ook ik heb ze allemaal grijs gespeeld Wink ) ook genoeg momenten dat je even stilstaat om 'iets' te doen: Soms wachten op vijanden die niet goed staan, soms bandjes meenemen door het level, soms moeilijk doen met opblaasbare tonnetjes, soms met die spin een ingewikkelde weg maken door de lucht, soms schakelaartjes omzetten enz. enz. Dus nogmaals, die 'flow' die beschreven wordt herken ik niet. En ik blijf erbij dat de DKC reeks daar ook niet om bekend staat.

En ik ga niet 'eigenwijs discussiëren' met Quint; sterker nog, ik geloof hem op zijn woord als hij de gameplay 'log' vind. Je maakt daarom wel van een mug een olifant hoor Volvagia...
Avatar
Marcel | 25 juni 2010 22:54 | #188097
Veel lof, maar ook veel kritische noten in deze preview. Ik plaats hier zelf een kritische noot bij of het wel helemaal terecht is wat je beweert. Die gameplay mechaniek zal best wat stroef zijn en aan de vijanden moeten we denk ik gewoon wennen: Als er hierna nog 2 delen zouden verschijnen, kunnen we niet meer zonder de Tiki Wink No harm there.

Maar die 'flow' die je beschrijft is mij echter onbekend. Ik heb kort geleden nog de DKC reeks uit de kast gehaald en in die levels kun je alles behalve er doorheen razen. Misschien geldt dat voor de eerste 3-4 levels, maar daarna is het echt het juiste moment afwachten op vliegende bijen, springende vijanden, bewegende tonnetjes, deurtjes, knipperende lampjes, af en toe nog wat backtracken voor munten enz. enz. Om maar te zwijgen over de 'animals', die ook zorgde voor wat meer tactiek, inplaats van hersenloos rennen en stompen. De DKC levels staan bekend om hun goed doordachte design, waar je geduld voor moet hebben; niet om hun 'flow'. Daar hebben we Sonic voor.

Je begrijpt dat je Gregg Mayles tegenspreekt? De lead designer van de game?

http://www.youtube.com/watch?v=-WL-qkGT8ek&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=IUEf4MsmOUw&feature=related

Kijk ook naar deze filmpjes. In Donkey Kong Country zit wel degelijk een flow. Het is zo dat je soms moet stoppen voor een korte bonus stage o.i.d. Echter, de levels zijn zo ontworpen dat je ze met goede skills snel kunt doorrennen.

In Donkey Kong Country Returns zijn de stopmomenten volgens Tanabe verplicht en Quint heeft dit ook ondervonden. In de SNES-games zijn de vijanden bijvoorbeeld trapsgewijs geplaatst, zodat je snel hoogte kunt maken. Donkey Kong Country Returns is meer een mix tussen Jungle Beat en DKC, waarbij je een korte actie moet uitvoeren om het level verder te openen, terwijl je in Donkey Kong Country constant door kon spelen en alleen bij optionele bonus levels echt tot stilstand kwam. Het timen van de bijen en dergelijke is ook gemaakt op een manier dat je in één klap door kunt springen.

Kijk ook naar de Oil Drum Alley
http://www.youtube.com/watch?v=661OP75pQyM
Hoe de muziek gelijk loopt met het vuur van de Oil Drums en hoe de apen ritmisch drie tonnen gooien. David Wise was één van de eerste componisten die geluidseffecten en muziek in de maat liet lopen van de gameplay.

Het is dus absoluut niet waar dat Donkey Kong Country geen 'flow' heeft.
Avatar
Mink | 25 juni 2010 22:49 | #188098
Super Preview Quint,
Zeer spijtig van je conclusie, ik had toch gehoopt dat de game beter zou zijn. Ook hoop ik dus dat er zijwaartse besturing zal zijn, ik zie mezelf namelijk niet zo snel trommelen. Ook hoop ik toch nog op een King K. Rool, Kaptain K. Rool of Baron K. Roolenstein!
Avatar
Lu!gi | 25 juni 2010 23:17 | #188100
@ Marcel: Aye, ik zie wat je bedoelt met 'flow'. En ik zie in de filmpjes ook hoe 'precies' je zo'n level kan halen. (ik deed en doe het hem niet na Razz ) Tegelijkertijd zie ik ook dat er behoorlijk wat momenten in zitten waar je wel (even) móet stoppen. Vind je dat dan ook onderdeel van die 'flow'? Want zo kan je zeggen dat er in ieder spel een 'flow' zit, door altijd een beetje te blijven bewegen of door altijd van de één in de andere event te belanden.

Als ik dan ook de gameplay filmpjes bekijk van DKC Returns, zie ik een zelfde soort level design: Mannetjes die netjes op een rij lopen (om vervolgens een ballonnetje te kunnen pakken), tonnetjes die precies boven mijnkarretjes hangen, trampolines waar je op moet landen om iets te pakken etc. Kortom, je valt van de één in de andere gebeurtenis (én ze hebben betekenis; niet random). En, net zoals bij de oude reeks, moet je ook hier af en toe even stoppen. Ik kan geen filmpje linken met een perfecte run, want de meeste hebben het level nog geen 20x gespeeld om er een speedrun van te maken. Maar ik zie iig geen verschil tussen de DKC spellen en DKC Returns. En, sorry, ik erken het ook nog steeds niet als een flow of een gebrek daaraan Wink
Avatar
Volvagia | 25 juni 2010 23:22 | #188101
@ Marcel: Aye, ik zie wat je bedoelt met 'flow'. En ik zie in de filmpjes ook hoe 'precies' je zo'n level kan halen. (ik deed en doe het hem niet na Razz ) Tegelijkertijd zie ik ook dat er behoorlijk wat momenten in zitten waar je wel (even) móet stoppen. Vind je dat dan ook onderdeel van die 'flow'? Want zo kan je zeggen dat er in ieder spel een 'flow' zit, door altijd een beetje te blijven bewegen of door altijd van de één in de andere event te belanden.

Als ik dan ook de gameplay filmpjes bekijk van DKC Returns, zie ik een zelfde soort level design: Mannetjes die netjes op een rij lopen (om vervolgens een ballonnetje te kunnen pakken), tonnetjes die precies boven mijnkarretjes hangen, trampolines waar je op moet landen om iets te pakken etc. Kortom, je valt van de één in de andere gebeurtenis (én ze hebben betekenis; niet random). En, net zoals bij de oude reeks, moet je ook hier af en toe even stoppen. Ik kan geen filmpje linken met een perfecte run, want de meeste hebben het level nog geen 20x gespeeld om er een speedrun van te maken. Maar ik zie iig geen verschil tussen de DKC spellen en DKC Returns. En, sorry, ik erken het ook nog steeds niet als een flow of een gebrek daaraan Wink

wat ben jij eigenwijs zeg.

hoe vaak moet ik het nog zeggen: luister naar Tanabe. hij zegt ZELF dat hij er OPZETTELIJK pauzes in heeft gestopt. dit is NIEUW. rare zegt dat, tanabe zegt dat en de originele dkc's laten dat zien. dit beschrijft Quint ook. Quint heeft het gespeeld en heeft zeer waarschijnlijk meer gezien dan jij in video'tjes kunt vinden. wat jij vindt en wat jij zegt is dan ook gebaseerd op niks. je kunt hier wel blijven roepen dat je het er niet mee eens bent, maar daar zet je enkel jezelf mee voor schut. je eigen geloofwaardigheid daalt hiermee.

zucht.

soms heb ik zo'n hekel aan wii-ds-bezoekers...echt van die eigenwijze mensen die toch niks aannemen en toch doen waar ze zelf zin in hebben. waarom komen jullie hier nog?
Avatar
Lu!gi | 25 juni 2010 23:30 | #188102
^Ja, en jij bent iemand die 3 sec. iemands reactie leest en daar commentaar op moet geven. Je kraakt 9/10 keer alles en iedereen af en reageert op comments die niet aan jou gericht zijn... Weird Bij deze is dit ook mijn laatste reactie aan jou, want met jou valt niet te praten.

Om alles dan toch maar in perspectief proberen te zetten: Ik probeer gewoon te begrijpen wat er bedoelt wordt met sommige dingen uit de hands-on. Met 95% van de hands-on ben ik het ook helemaal eens en sta ik achter Quint (en Marcel). De Donkey Kong Country reeks bestaat uit mijn meest favo games all-time: Er is ook geen mens op de wereld die er wat mij betreft kwaad over mag spreken! Wink Maar daar is nu toch zeker geen sprake van denk ik. Hier reageren heet meediscussiëren. M.a.w: ik heb geen vijandelijke bedoelingen richting de staf en members Wink
Avatar
Volvagia | 25 juni 2010 23:33 | #188103
^Ja, en jij bent iemand die 3 sec. iemands reactie leest en daar commentaar op moet geven. Je kraakt 9/10 keer alles en iedereen af en reageert op comments die niet aan jou gericht zijn... Weird Bij deze is dit ook mijn laatste reactie aan jou, want met jou valt niet te praten.

Om alles dan toch maar in perspectief proberen te zetten: Ik probeer gewoon te begrijpen wat er bedoelt wordt met sommige dingen uit de hands-on. Met 95% van de hands-on ben ik het ook helemaal eens en sta ik achter Quint (en Marcel). De Donkey Kong Country reeks bestaat uit mijn meest favo games all-time: Er is ook geen mens op de wereld die er wat mij betreft kwaad over mag spreken! Wink Maar daar is nu toch zeker geen sprake van denk ik. Hier reageren heet meediscussiëren. M.a.w: ik heb geen vijandelijke bedoelingen richting de staf en members Wink


fijn dat je je gewonnen geeft. je gaat dus totaal niet inhoudelijk in op mijn reactie, maar blaat maar wat elitair. treurig.

ik heb je reacties heel goed gelezen en reageer daar inhoudelijk juist op. hetgeen je loopt te roepen is namelijk in tegenstrijd met een hoop dingen. eerst wijst marcel je hier op en nu wijs ik je erop met het Tanabe-interview. hier trek je je echter niks van aan en je blijft gewoon eigenwijs doorpraten op een wijze waarbij je net doet alsof je boven me staat. grapjas.

ik kraak inderdaad mensen zoals jou en frank23 af. mensen die denken dat ze ergens verstand van hebben en mensen als de wii-ds-redactie tegenspreken met argumenten die gewoon niet kloppen. daar kan ik niet tegen. dan hoeft een reactie niet op mij te zijn gericht om op te reageren.
Avatar
Martijn | 26 juni 2010 01:07 | #188104
Ik weet het nog niet. De eerste 3 "Donkey Kong Country" hebben destijds zo'n sterke indruk gemaakt op mij, dat die haast onmogelijk nog overtroffen kunnen worden. Vooral deel 1 en 2 zijn onderdeel van "die tijd van toen". Behalve dat het goede games waren, zitten er een heleboel herinneringen vastgeplakt aan die games.

Graag zou ik oude personages terugzien (o.a. K.Rool, De Kremlings, zingers, gnawties, de Kongs, de dierenvrienden, etc.), maar het is maar afwachten in welke mate dat gaat gebeuren. Zo niet, dan zullen zij zwaar gemist worden. Hopelijk zijn de tiki uiteindelijk toch interessante vijanden, maar de vijanden die we tot nu toe zien komen een beetje over als cliché-jungle vijanden.

Met die vleesetende planten etc. moet ik overigens ook terugdenken aan Crash Bandicoot (en indirect Super Mario wellicht). Ik hoop echt dat het een "Donkey Kong Country" wordt. Een echte...

Toch zet het aan het denken: met teveel invloeden van de eerdere games zou het misschien te weinig vernieuwend of te weinig een eigen idee van Retro worden, maar een aftreksel van wat Rare deed? Dat geldt ook voor de blijkbaar nogal aangepaste besturing en bewegingen.

Ik moet nog zien dat deze game kan opleven tegen de games van Rare destijds. ik hoop het, maar ik vrees dat het niet gebeuren gaat. Toch verwacht ik een goede game. Hopelijk een waardige opvolger van de reeks.
Avatar
Paul | 26 juni 2010 01:24 | #188105
Volvagia, maak je eens niet zo dik zeg.
Zoals ik al eerder tegen je heb gezegd, mensen drukken hun meningen vaak (foutief) uit als feiten. Wederom zeg ik: je zou toch beter moeten weten?

Mijn persoonlijke mening is dat ik altijd DKC lekker rustig speelde, om alles te halen. in DKC:Returns zie ik ook wat van die events, dat je met de wiimote moet schudden om iets kapot te slaan. Dat lijken mij pauzes die ik liever niet wil hebben.

DKC was misschien niet altijd even snel, maar het was wel altijd vloeiend. Naja, we wachten af.

En ohja, de gemiddelde leeftijd van de users is 15 (die hier reageert) dus misschien snap je ook wel waarom ze zo reageren. Hoe zou jij het vinden als je favoriete spel wordt afgekraakt op die leeftijd? Smile
Avatar
Volvagia | 26 juni 2010 01:30 | #188106
Volvagia, maak je eens niet zo dik zeg.
Zoals ik al eerder tegen je heb gezegd, mensen drukken hun meningen vaak (foutief) uit als feiten. Wederom zeg ik: je zou toch beter moeten weten?

Mijn persoonlijke mening is dat ik altijd DKC lekker rustig speelde, om alles te halen. in DKC:Returns zie ik ook wat van die events, dat je met de wiimote moet schudden om iets kapot te slaan. Dat lijken mij pauzes die ik liever niet wil hebben.

DKC was misschien niet altijd even snel, maar het was wel altijd vloeiend. Naja, we wachten af.

En ohja, de gemiddelde leeftijd van de users is 15 (die hier reageert) dus misschien snap je ook wel waarom ze zo reageren. Hoe zou jij het vinden als je favoriete spel wordt afgekraakt op die leeftijd? Smile


15? niet bepaald. daar ligt het probleem juist. frank is 23, luigi is 23, jij bent 20, mvg is 27, marcel is 21, quint is 20 en ik ben 32. we zijn allemaal ruim volwassen mensen en toch komen de discussies altijd enorm kinderachtig en eigenwijs over. net zo goed als jij nu zo'n statement maakt dat het gemiddelde 15 is. doe eerst research voordat je iets zegt. ik erger me aan mensen die onzin uitkramen ja.
Avatar
Frank23 | 26 juni 2010 01:53 | #188107

Tanabe: Mr. Miyamoto had been saying from very early on, since he was involved in Jungle Beat, that he was very aware of the sort of campy idea of slapping your hands down much like Donkey Kong does when he ground-pounds. The idea that came from that was "Well, why don't we let the player have that same sort of experience?" Because it's sort of a very satisfying, ape-like motion. And that's why we've focused on the Nunchuk + Wii Remote control scheme.

But that being said, New Super Mario Bros. Wii did come out and offer the option to hold the controller sideways in that classic style. So, in light of that, we also decided to bring sideways, classic control style to Donkey Kong Country Returns. It's not available in the E3 version, but it will be an option in the final game.
[/quote]

Er klopt niets van de hands on.

1 Als het mijnkarretje level niet werkt waarom hoor ik daar gamespopt ign eurogamer enz daar niet over om het geen minpunt is het ligt aan jou niet aan het spel. 2 Ik ben het met je eens dat Kremlins een betere indruk achter had gelaten. Maar de nieuwe vijanden vragen om gewenning. Nog zo iets heel doms een medewerker van Nintendo zegt dat de animals terugkomen en jij noemt dat onbetrouwbaar onvoorstelbaar. Verder oordeel pas over een besturing als je de andere variant ook gespeelt heb. En dat verzamelen zat ook al in deel 2 deel 3 als je er niet van houd moet dat niet noteren als een minpunt. Ik hoop echt dat je wat wat gaat verbeteren op andere hands on want voorlopig kraam je in deze hands on alleen maaar een heel hoop onzin uit en ben je zeer onschikt voor dit vak.
Avatar
Volvagia | 26 juni 2010 01:57 | #188108
Dus wat jij dus feitelijk zegt alle andere reviewers zijn gestoord snappen er niks van. Dat moest haast wel want hoe kun jij dan de game niet zo goed vinden en hun wel er is een oorzaak voor je bent niet geschikt voor deze game te reviewen. Nogmaals Je kunt pas oordelen over een besturing als je beide besturing hebt uit geprobeerd. De vijanden moet je aan wennen. En sdat de gameplay wat vetraagd is dat had de dkc serie al last van maar dat vind jij vervelend maar dat is geen minpunt. Dus nogmaals een bar slechte review. En ik vind dat ze jou er op moeten aanspreken. Want dit is een wanprestatie van de bovenste plank
kan frank23 alsjeblieft geband worden? serieus, wat moet je hier nu mee?

frank, dit is een HANDS-ON gebaseerd op een E3-demo. ben je nu echt zo dom?!?!!? dit is GEEN review. de mening die hier staat is gebaseerd op de E3-demo, zoals Quint al zei. hoe kan hij over de zijwaartse besturing oordelen als die niet beschikbaar was?!?!?!

en het feit dat Quint een game niet zo goed vindt en de gehele amerikaanse pers wel, zegt niks. de artikelen hier op wii-ds zijn doorgaans veel uitgebreider en de argumenten zijn ook zeer helder. ooit gehoord van meningsverschillen? meningen kunnen verschillend zijn, weet je. als je het er niet mee eens bent, ga je lekker weg. ik vind de journalistiek die Wii-DS voert het fijnst van alle game-websites en als jij dat niet vindt, moet je lekker opzouten. daarnaast is Quint hier het hoofd van de redactie, dus wie spreekt hem hier op aan? Marcel, terwijl die het met hem eens is? sowieso, waar moet hij op aangesproken worden? op zijn goede schrijfstijl? op zijn sterke argumenten? groei op ofzo.

ik denk dat jij niet geschikt bent voor het posten hier. je komt echt te dom over en je roept enkel frustratie bij mensen op. ik kan me niet voorstellen dat je 23 bent.

serieus, als ik Quint was, had ik je al lang geband. mezelf als redactie zijnde een beetje belachelijk laten maken door zo'n snotneus als jij die niet normaal kan nadenken.

snap je nu nog niet wat ik bedoel Salem?!?!
Avatar
Volvagia | 26 juni 2010 02:03 | #188109

Tanabe: Mr. Miyamoto had been saying from very early on, since he was involved in Jungle Beat, that he was very aware of the sort of campy idea of slapping your hands down much like Donkey Kong does when he ground-pounds. The idea that came from that was "Well, why don't we let the player have that same sort of experience?" Because it's sort of a very satisfying, ape-like motion. And that's why we've focused on the Nunchuk + Wii Remote control scheme.

But that being said, New Super Mario Bros. Wii did come out and offer the option to hold the controller sideways in that classic style. So, in light of that, we also decided to bring sideways, classic control style to Donkey Kong Country Returns. It's not available in the E3 version, but it will be an option in the final game.


Er klopt niets van de hands on.

1 Als het mijnkarretje level niet werkt waarom hoor ik daar gamespopt ign eurogamer enz daar niet over om het geen minpunt is het ligt aan jou niet aan het spel. 2 Ik ben het met je eens dat Kremlins een betere indruk achter had gelaten. Maar de nieuwe vijanden vragen om gewenning. Nog zo iets heel doms een medewerker van Nintendo zegt dat de animals terugkomen en jij noemt dat onbetrouwbaar onvoorstelbaar. Verder oordeel pas over een besturing als je de andere variant ook gespeelt heb. En dat verzamelen zat ook al in deel 2 deel 3 als je er niet van houd moet dat niet noteren als een minpunt. Ik hoop echt dat je wat wat gaat verbeteren op andere hands on want voorlopig kraam je in deze hands on alleen maaar een heel hoop onzin uit en ben je zeer onschikt voor dit vak.[/quote]

gauw je post veranderd zie ik. nu bevat hij nog meer onzin. die sites hoor je er niet over, omdat ten eerste die hands-ons van hun totaal niet uitgebreid zijn en ten tweede, omdat ze waarschijnlijk niet verder hebben gekeken dan hun neus lang is. ook al zouden ze dat wel hebben gedaan: MENINGEN VERSCHILLEN.

daarnaast lees ik niks over een Nintendo-medewerker. het ging om een instructrice. die dames worden vaak ingehuurd bij een modellen-bureau, net als die meisjes die met de 3ds aan kwamen zetten. die weten vaak niks van de game zelf af. leer lezen.

verder oordeelt Quint niet over de algemene besturing, nogmaals, het is een hands-on over de e3-demo en daar oordeelt Quint over. leer lezen.

verzamelen van puzzelstukjes zat helemaal niet in deel 2 en 3, dus waar heb je het over. leer lezen.

verder vind ik je nieuwe afsluitende zinnen nog steeds ban-waardig. ga weg.
Avatar
Frank23 | 26 juni 2010 02:08 | #188110
Dus wat jij dus feitelijk zegt alle andere reviewers zijn gestoord snappen er niks van. Dat moest haast wel want hoe kun jij dan de game niet zo goed vinden en hun wel er is een oorzaak voor je bent niet geschikt voor deze game te reviewen. Nogmaals Je kunt pas oordelen over een besturing als je beide besturing hebt uit geprobeerd. De vijanden moet je aan wennen. En sdat de gameplay wat vetraagd is dat had de dkc serie al last van maar dat vind jij vervelend maar dat is geen minpunt. Dus nogmaals een bar slechte review. En ik vind dat ze jou er op moeten aanspreken. Want dit is een wanprestatie van de bovenste plank
kan frank23 alsjeblieft geband worden? serieus, wat moet je hier nu mee?

frank, dit is een HANDS-ON gebaseerd op een E3-demo. ben je nu echt zo dom?!?!!? dit is GEEN review. de mening die hier staat is gebaseerd op de E3-demo, zoals Quint al zei. hoe kan hij over de zijwaartse besturing oordelen als die niet beschikbaar was?!?!?!

en het feit dat Quint een game niet zo goed vindt en de gehele amerikaanse pers wel, zegt niks. de artikelen hier op wii-ds zijn doorgaans veel uitgebreider en de argumenten zijn ook zeer helder. ooit gehoord van meningsverschillen? meningen kunnen verschillend zijn, weet je. als je het er niet mee eens bent, ga je lekker weg. ik vind de journalistiek die Wii-DS voert het fijnst van alle game-websites en als jij dat niet vindt, moet je lekker opzouten. daarnaast is Quint hier het hoofd van de redactie, dus wie spreekt hem hier op aan? Marcel, terwijl die het met hem eens is? sowieso, waar moet hij op aangesproken worden? op zijn goede schrijfstijl? op zijn sterke argumenten? groei op ofzo.

ik denk dat jij niet geschikt bent voor het posten hier. je komt echt te dom over en je roept enkel frustratie bij mensen op. ik kan me niet voorstellen dat je 23 bent.

serieus, als ik Quint was, had ik je al lang geband. mezelf als redactie zijnde een beetje belachelijk laten maken door zo'n snotneus als jij die niet normaal kan nadenken.

snap je nu nog niet wat ik bedoel Salem?!?!


Nogmaals jij maakt je hier zelf volkomen belachlijk. Maargoed je normaal en rustig gedragen kun je niet Ten eerste als hij iets niet goed vind moet hij dat met feiten beschrijven en niet met meningen. Als het in een mijnkaar springen niet werkt dan moet hij dat met feiten kunnen vertellen dat kan hij niet want als het een feit was geweest dan hadden alle andere hands on dit minpunt ook vermeld. Het geven van een minpunt aan de vijanden is ook weer een mening. Het is meer gewenning dan een minpunt. De besturing kun je niet over struikelen als er nog een andere aanwezig is. En als laatste dkc 2 dkc 3 kon je ook kiezen ik verzamnel alles of ik doe een speedrun kan bij deze game ook dus is ook geen minpunten en de onderbrekingen is niet een feitelijk minpunt maar een mening. En ik vind Wiids goed maar ik neem een gamesite als IGN toch meer series als Wiids.
Avatar
Frank23 | 26 juni 2010 02:12 | #188111

Tanabe: Mr. Miyamoto had been saying from very early on, since he was involved in Jungle Beat, that he was very aware of the sort of campy idea of slapping your hands down much like Donkey Kong does when he ground-pounds. The idea that came from that was "Well, why don't we let the player have that same sort of experience?" Because it's sort of a very satisfying, ape-like motion. And that's why we've focused on the Nunchuk + Wii Remote control scheme.But that being said, New Super Mario Bros. Wii did come out and offer the option to hold the controller sideways in that classic style. So, in light of that, we also decided to bring sideways, classic control style to Donkey Kong Country Returns. It's not available in the E3 version, but it will be an option in the final game.


Er klopt niets van de hands on.

1 Als het mijnkarretje level niet werkt waarom hoor ik daar gamespopt ign eurogamer enz daar niet over om het geen minpunt is het ligt aan jou niet aan het spel. 2 Ik ben het met je eens dat Kremlins een betere indruk achter had gelaten. Maar de nieuwe vijanden vragen om gewenning. Nog zo iets heel doms een medewerker van Nintendo zegt dat de animals terugkomen en jij noemt dat onbetrouwbaar onvoorstelbaar. Verder oordeel pas over een besturing als je de andere variant ook gespeelt heb. En dat verzamelen zat ook al in deel 2 deel 3 als je er niet van houd moet dat niet noteren als een minpunt. Ik hoop echt dat je wat wat gaat verbeteren op andere hands on want voorlopig kraam je in deze hands on alleen maaar een heel hoop onzin uit en ben je zeer onschikt voor dit vak.


gauw je post veranderd zie ik. nu bevat hij nog meer onzin. die sites hoor je er niet over, omdat ten eerste die hands-ons van hun totaal niet uitgebreid zijn en ten tweede, omdat ze waarschijnlijk niet verder hebben gekeken dan hun neus lang is. ook al zouden ze dat wel hebben gedaan: MENINGEN VERSCHILLEN.

daarnaast lees ik niks over een Nintendo-medewerker. het ging om een instructrice. die dames worden vaak ingehuurd bij een modellen-bureau, net als die meisjes die met de 3ds aan kwamen zetten. die weten vaak niks van de game zelf af. leer lezen.

verder oordeelt Quint niet over de algemene besturing, nogmaals, het is een hands-on over de e3-demo en daar oordeelt Quint over. leer lezen.

verzamelen van puzzelstukjes zat helemaal niet in deel 2 en 3, dus waar heb je het over. leer lezen.

verder vind ik je nieuwe afsluitende zinnen nog steeds ban-waardig. ga weg.[/quote]

Maar wel bonus munten in dkc 3 en 2 die moest vinden om de secret world te halen. En die puzzelstukken hoef je niet zoeken het is een optie. Deze hands on is een zeer uitgebreide maar op veel punten niet kloppend,
Avatar
Volvagia | 26 juni 2010 02:14 | #188112
ok, je hebt zojuist bevestigd dat je inderdaad te dom bent. een hands-on is gebaseerd op een MENING en niet op feiten.

einde discussie. frank, ga maar weer terug naar je moeder.
Avatar
Frank23 | 26 juni 2010 02:30 | #188113
ok, je hebt zojuist bevestigd dat je inderdaad te dom bent. een hands-on is gebaseerd op een MENING en niet op feiten.

einde discussie. frank, ga maar weer terug naar je moeder.


Ten eerste ben jij te dom om je netjes te gedragen je laat iedere week zien dat je of uit je vel spettert of je niet kan beheersen ga naar een cursus daar leer je zoiets af.

Bijvoorbeeld ik speel een hands on van Bioshock ik brand de game helemaal af omdat het mijn mening is maar de rest is zeer positief, dat kan niet als iets niet werkt moet je dat feitelijk kunnen bewijzen en niet omdat Quint de besturing niet onder controlle heeft af gaan zitten geven op de besturing, Want ik zie in de hands on videos niemand moeite hebben met de besturing toch erg vreemd vind je ook niet. En daarom vind ik Quint met deze hands on door het ijs zakken
Avatar
Adje | 26 juni 2010 02:33 | #188114
Ook al vind ik de wijze waarop Volvagia het duidelijk maakt wellicht niet helemaal gepast, ik moet wel zeggen dat ik het volledig met hem eens ben.

Frank23, hetgeen je zegt slaat werkelijk waar nergens op. Dit soort artikelen zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en je leest ze om verschillende invalshoeken te krijgen op een game. Je bent gewoon iemand die geen kritiek kan hebben op de Donkey Kong Country-reeks. Dit viel al te blijken voorafgaande aan de E3, toen je elk nieuwsbericht volspamde met de hoop op een nieuwe Donkey Kong.

Hoe dan ook, ik vind het een zeer goed geschreven artikel. Ik vind de aangehaalde argumenten ook erg sterk en ook ik had al zo'n voorgevoel. Hopelijk was dit nog een early build en zal er het één en ander aangepast worden in de final version.

Ook hoop ik dat de Wii-DS-redactie zich niets aantrekt van de harde opmerkingen die Frank23 maakt. Gewoon lekker doorgaan jongens, jullie leveren topwerk af Smile .
Avatar
J@pestaartje | 26 juni 2010 06:06 | #188115
Ik geloof niet dat Nintendo een game ten onder laat gaan onder gameplaykwalen...je kan zeggen wat je wil maar Nintendo licentie games zijn altijd spot-on gameplay perfect....ok Starwing kon beter ;-)
Avatar
Phazon13 | 26 juni 2010 08:58 | #188116
Retro was met het laatste level bezig en ik denk dat ze dan serieus wat gaan sleutelen aan de game.
Avatar
Pink Rabbit | 26 juni 2010 09:33 | #188117
gaat lekker hier geloof ik.

ik ga de game toch wel halen en ik zal er bijzonder van genieten Smile
Avatar
Jerone | 26 juni 2010 09:51 | #188118


fijn dat je je gewonnen geeft. je gaat dus totaal niet inhoudelijk in op mijn reactie, maar blaat maar wat elitair. treurig.

ik heb je reacties heel goed gelezen en reageer daar inhoudelijk juist op. hetgeen je loopt te roepen is namelijk in tegenstrijd met een hoop dingen. eerst wijst marcel je hier op en nu wijs ik je erop met het Tanabe-interview. hier trek je je echter niks van aan en je blijft gewoon eigenwijs doorpraten op een wijze waarbij je net doet alsof je boven me staat. grapjas.

ik kraak inderdaad mensen zoals jou en frank23 af. mensen die denken dat ze ergens verstand van hebben en mensen als de wii-ds-redactie tegenspreken met argumenten die gewoon niet kloppen. daar kan ik niet tegen. dan hoeft een reactie niet op mij te zijn gericht om op te reageren.

Kerel, hou je nou eens rustig. Als dat zijn mening is, so be it. Je hoeft jouw mening (en ik snap dat jij vindt dat jouw mening de juiste is) niet aan iemand anders op te dwingen. Als hij vindt dat er geen flow in zit, dan is dat voor hem niet zo. En dat kun jij niet, Quint niet, en Tanabe ook niet veranderen.
Avatar
YoshiNL | 26 juni 2010 10:58 | #188119
Haha, Rustig maar allemaal.
Volgens mij gaat dit gewoon een geweldige game worden. Als de besturing echt niet lekker werkt, zoals Quint zegt, zal Nintendo dit heus wel aanpassen. Ze willen zo'n oude bekende franchise toch niet laten verpesten door de besturing.
Misschien hebben jullie gewoon iets te hoge verwachtingen/warme herinneringen aan de vorige delen om het een geweldige game te vinden.
Avatar
Frank23 | 26 juni 2010 10:59 | #188120
Hij komt met dingen die er niet toedoen. bijvoorbeeld dat het vervelend is voor verzamelaars om niet door te kunnen rushen dat doen verzamelaars namelijk nooit. En de vijanden dat is het enige punt waar je gelijk in kan hebben maar is gewenning. Ik blijf erbij dat quint een zeer slecht artikel geleverd heeft en jullie blijven erbij van niet.Maar vetrouw een Gamespot of ign meer dan Quint
Avatar
Joshua101 | 26 juni 2010 12:07 | #188121
Nounou mensen, waar maken we ons druk om?
Frank23 en Volvagia hebben een meningsverschil, al moet ik wel zeggen dat ik vind dat Frank kwats praat. Maar deze reacties gaan al lang niet meer over het hoofdonderwerp, dus laten we maar weer daar over praten.

Mooie Hands-On Quint!
Avatar
Frank23 | 26 juni 2010 12:38 | #188122
het gaat over het feit dat deze preview enkele minpunten geeft die werkelijk niemand zijn opgevallen erg vreemd lijkt me toch. Vol mij hij gewoon deze serie wil afkraken.
Avatar
peyj | 26 juni 2010 13:17 | #188124
Can't we all just get along? Crying
Commentaar op deze preview is nog langer dat het stuk zelf Razz .

DKC had me toch al weinig geboeid, hoewel ik het idd wel leuk vond dat je een level lekker snel en soepel kan afronden en zo even je vrienden stil maakt met je skills. Weer vrij wel zeker dat ik deze game oversla, maar wie weet. Misschien dat de review mij nog kan overhalen Wink
Avatar
Pink Rabbit | 26 juni 2010 13:20 | #188125
euhm.. het is maar een spelletje mensen.

ik vind het leuk om impressies van anderen te lezen maar vetrouw vooral op mijn eigen oordeel Smile

deze game komt in de collectie
Avatar
Hans | 26 juni 2010 13:53 | #188126
Ik heb heel die hands-on niet gelezen. De reacties zijn me veel te leuk.
Avatar
Volvagia | 26 juni 2010 14:09 | #188127
@Jerone het is geen meningsverschil, dit is een feitenverschil. Rare zegt dat er een speciale flow in de originele games zit en Tanabe zegt dat hij die nu wat verminderd heeft. dat zijn de twee ontwikkelaars. hoe kun je daar nu tegenin gaan? dat is als zeggen dat je vindt dat Obama geen donkere huidskleur heeft, ook al zegt hij zelf van wel.

@Frank23 ja, Quint wil graag de serie afkraken, terwijl hij een grote fan is van de serie. daarom zegt hij ook dat het hem pijn doet om dit te moeten zeggen. Doe ff normaal.

waarom ben ik de enige die me ergert aan Frank23 die enkel onzin uitkraam? hij kan het niet hebben dat 'zijn donkey kong country', die hij niet eens heeft gespeeld, op een goede manier met sterke argumenten bekritiseerd wordt. het enige wat hij nu doet is hier enorm vervelend doen. hij zegt ook allemaal dingen die TOTAAL nergens op slaan.

1) er staat nergens in de hands-on dat de besturing niet werkt. er staat enkel dat er een vertraging in het springen zit.
2) Frank23 blijft zeggen dat het een slecht artikel is, puur en alleen op basis van de inhoud. dat kun je toch niet zeggen?!
3) Frank23 zegt dat dit artikel dingen noemt die niemand anders op zijn gevallen en hij daarom slecht is. ZUCHT. daarom lees je ook verschillende artikelen, omdat de 1 beter oplet dan de ander. tsjonge jonge zeg. moet alles en iedereen maar met elkaar meelopen? als dat zo was, kon er net zo goed maar 1 website bestaan. denk eens na ofzo. de één ziet dingen gewoon beter dan de ander. misschien heeft Quint wel meer gespeeld dan die andere websites. misschien heeft hij een kritischer ook op de serie omdat hij ook de eerste drie delen heeft uitgespeeld. hoe je het ook wendt of keert, deze hands-on is veel uitgebreider dan welke hands-on dan ook, dus dit moet je gewoon serieus nemen. positief of negatief.
Avatar
Phazon13 | 26 juni 2010 14:31 | #188128
het gaat over het feit dat deze preview enkele minpunten geeft die werkelijk niemand zijn opgevallen erg vreemd lijkt me toch. Vol mij hij gewoon deze serie wil afkraken.


Geef ons 1 fatsoenlijke reden waarom hij dat zou doen. Volgens mij keek ie er zelf erg naar uit.
Avatar
Frank23 | 26 juni 2010 14:41 | #188129
@Jerone het is geen meningsverschil, dit is een feitenverschil. Rare zegt dat er een speciale flow in de originele games zit en Tanabe zegt dat hij die nu wat verminderd heeft. dat zijn de twee ontwikkelaars. hoe kun je daar nu tegenin gaan? dat is als zeggen dat je vindt dat Obama geen donkere huidskleur heeft, ook al zegt hij zelf van wel.

@Frank23 ja, Quint wil graag de serie afkraken, terwijl hij een grote fan is van de serie. daarom zegt hij ook dat het hem pijn doet om dit te moeten zeggen. Doe ff normaal.

waarom ben ik de enige die me ergert aan Frank23 die enkel onzin uitkraam? hij kan het niet hebben dat 'zijn donkey kong country', die hij niet eens heeft gespeeld, op een goede manier met sterke argumenten bekritiseerd wordt. het enige wat hij nu doet is hier enorm vervelend doen. hij zegt ook allemaal dingen die TOTAAL nergens op slaan.

1) er staat nergens in de hands-on dat de besturing niet werkt. er staat enkel dat er een vertraging in het springen zit.
2) Frank23 blijft zeggen dat het een slecht artikel is, puur en alleen op basis van de inhoud. dat kun je toch niet zeggen?!
3) Frank23 zegt dat dit artikel dingen noemt die niemand anders op zijn gevallen en hij daarom slecht is. ZUCHT. daarom lees je ook verschillende artikelen, omdat de 1 beter oplet dan de ander. tsjonge jonge zeg. moet alles en iedereen maar met elkaar meelopen? als dat zo was, kon er net zo goed maar 1 website bestaan. denk eens na ofzo. de één ziet dingen gewoon beter dan de ander. misschien heeft Quint wel meer gespeeld dan die andere websites. misschien heeft hij een kritischer ook op de serie omdat hij ook de eerste drie delen heeft uitgespeeld. hoe je het ook wendt of keert, deze hands-on is veel uitgebreider dan welke hands-on dan ook, dus dit moet je gewoon serieus nemen. positief of negatief.


1 Als dat echt zo is dan hadden andere mensen dat wel opgevallen ik hoor het niemand roepen, wacht op de andere besturing en zal beter zijn.

2 Waarom niet ik vind de inhoud op veel punten niet kloppen dan heb ik er kritiek op.

3 Als het echt minpunten zijn dan moet het iedereen echt wel opvallen. Dus ik blijf het een waardeloos artikel vinden. Of
Avatar
Volvagia | 26 juni 2010 14:46 | #188130
@Jerone het is geen meningsverschil, dit is een feitenverschil. Rare zegt dat er een speciale flow in de originele games zit en Tanabe zegt dat hij die nu wat verminderd heeft. dat zijn de twee ontwikkelaars. hoe kun je daar nu tegenin gaan? dat is als zeggen dat je vindt dat Obama geen donkere huidskleur heeft, ook al zegt hij zelf van wel.

@Frank23 ja, Quint wil graag de serie afkraken, terwijl hij een grote fan is van de serie. daarom zegt hij ook dat het hem pijn doet om dit te moeten zeggen. Doe ff normaal.

waarom ben ik de enige die me ergert aan Frank23 die enkel onzin uitkraam? hij kan het niet hebben dat 'zijn donkey kong country', die hij niet eens heeft gespeeld, op een goede manier met sterke argumenten bekritiseerd wordt. het enige wat hij nu doet is hier enorm vervelend doen. hij zegt ook allemaal dingen die TOTAAL nergens op slaan.

1) er staat nergens in de hands-on dat de besturing niet werkt. er staat enkel dat er een vertraging in het springen zit.
2) Frank23 blijft zeggen dat het een slecht artikel is, puur en alleen op basis van de inhoud. dat kun je toch niet zeggen?!
3) Frank23 zegt dat dit artikel dingen noemt die niemand anders op zijn gevallen en hij daarom slecht is. ZUCHT. daarom lees je ook verschillende artikelen, omdat de 1 beter oplet dan de ander. tsjonge jonge zeg. moet alles en iedereen maar met elkaar meelopen? als dat zo was, kon er net zo goed maar 1 website bestaan. denk eens na ofzo. de één ziet dingen gewoon beter dan de ander. misschien heeft Quint wel meer gespeeld dan die andere websites. misschien heeft hij een kritischer ook op de serie omdat hij ook de eerste drie delen heeft uitgespeeld. hoe je het ook wendt of keert, deze hands-on is veel uitgebreider dan welke hands-on dan ook, dus dit moet je gewoon serieus nemen. positief of negatief.


1 Als dat echt zo is dan hadden andere mensen dat wel opgevallen ik hoor het niemand roepen, wacht op de andere besturing en zal beter zijn.

2 Waarom niet ik vind de inhoud op veel punten niet kloppen dan heb ik er kritiek op.

3 Als het echt minpunten zijn dan moet het iedereen echt wel opvallen. Dus ik blijf het een waardeloos artikel vinden. Of


1 LEES nu eens een keer. Het is niet de BESTURING, het is de vertraging in het SPRINGEN. hoe gaat een andere besturing dit veranderen?!?! dit is een gameplay-principe, dit heeft niks met de besturing te maken. echt...gast...
2 je noemt een artikel slecht als het slecht is geschreven en dat is deze allerminst. de inhoud klopt verder volledig naar ZIJN mening, want HIJ heeft het spel gespeeld. jij niet. jij hebt dus totaal geen recht van spreken wat betreft de inhoud en dat moet je inzien.
3 dit is een hands-on van een ander persoon. mensen verschillen. dit is wii-ds, Quint schrijft niet voor gamespot of ign. sowieso bestaan de hands-ons daar over 10 zinnen. nogal logisch dat je dan niks gedetailleerd leest. als je het hier waardeloos vindt, ga dan weg. good riddance.

echt, je bent zon irritante fanboy, ik kan het gewoon niet geloven.
Avatar
Arno | 26 juni 2010 14:49 | #188131
Waarom is het nou nooit zo gezellig op het forum?
Avatar
Frank23 | 26 juni 2010 15:19 | #188133
@Jerone het is geen meningsverschil, dit is een feitenverschil. Rare zegt dat er een speciale flow in de originele games zit en Tanabe zegt dat hij die nu wat verminderd heeft. dat zijn de twee ontwikkelaars. hoe kun je daar nu tegenin gaan? dat is als zeggen dat je vindt dat Obama geen donkere huidskleur heeft, ook al zegt hij zelf van wel.

@Frank23 ja, Quint wil graag de serie afkraken, terwijl hij een grote fan is van de serie. daarom zegt hij ook dat het hem pijn doet om dit te moeten zeggen. Doe ff normaal.

waarom ben ik de enige die me ergert aan Frank23 die enkel onzin uitkraam? hij kan het niet hebben dat 'zijn donkey kong country', die hij niet eens heeft gespeeld, op een goede manier met sterke argumenten bekritiseerd wordt. het enige wat hij nu doet is hier enorm vervelend doen. hij zegt ook allemaal dingen die TOTAAL nergens op slaan.

1) er staat nergens in de hands-on dat de besturing niet werkt. er staat enkel dat er een vertraging in het springen zit.
2) Frank23 blijft zeggen dat het een slecht artikel is, puur en alleen op basis van de inhoud. dat kun je toch niet zeggen?!
3) Frank23 zegt dat dit artikel dingen noemt die niemand anders op zijn gevallen en hij daarom slecht is. ZUCHT. daarom lees je ook verschillende artikelen, omdat de 1 beter oplet dan de ander. tsjonge jonge zeg. moet alles en iedereen maar met elkaar meelopen? als dat zo was, kon er net zo goed maar 1 website bestaan. denk eens na ofzo. de één ziet dingen gewoon beter dan de ander. misschien heeft Quint wel meer gespeeld dan die andere websites. misschien heeft hij een kritischer ook op de serie omdat hij ook de eerste drie delen heeft uitgespeeld. hoe je het ook wendt of keert, deze hands-on is veel uitgebreider dan welke hands-on dan ook, dus dit moet je gewoon serieus nemen. positief of negatief.


1 Als dat echt zo is dan hadden andere mensen dat wel opgevallen ik hoor het niemand roepen, wacht op de andere besturing en zal beter zijn.

2 Waarom niet ik vind de inhoud op veel punten niet kloppen dan heb ik er kritiek op.

3 Als het echt minpunten zijn dan moet het iedereen echt wel opvallen. Dus ik blijf het een waardeloos artikel vinden. Of


1 LEES nu eens een keer. Het is niet de BESTURING, het is de vertraging in het SPRINGEN. hoe gaat een andere besturing dit veranderen?!?! dit is een gameplay-principe, dit heeft niks met de besturing te maken. echt...gast...
2 je noemt een artikel slecht als het slecht is geschreven en dat is deze allerminst. de inhoud klopt verder volledig naar ZIJN mening, want HIJ heeft het spel gespeeld. jij niet. jij hebt dus totaal geen recht van spreken wat betreft de inhoud en dat moet je inzien.
3 dit is een hands-on van een ander persoon. mensen verschillen. dit is wii-ds, Quint schrijft niet voor gamespot of ign. sowieso bestaan de hands-ons daar over 10 zinnen. nogal logisch dat je dan niks gedetailleerd leest. als je het hier waardeloos vindt, ga dan weg. good riddance.

echt, je bent zon irritante fanboy, ik kan het gewoon niet geloven.


En opnieuw bewijs je toe te zijn aan curcus hoe beheers ik mijn agressie onvoorstelbaar. 1 Gamespot hands was zeer uitgebreid maar als die vertraging er echt zijn. merken andere mensen dat ook wel op en hadden hun dat ook wel geschreven iets niet gebeurd dus dat valt wel mee.

Dat hij hiervoor werkt prima maar je moet wel geloofwaardig blijven en niet alleen je mening opschrijven maar ook kijken hoe het echt werkt bijvorbeeld

Deze laatste twee toepassingen zijn doorgaans niet nodig om het level uit te spelen, maar vragen wel om aandacht indien je een nieuw gameplay-principe wil voltooien: het verzamelen van puzzelstukjes. Naast de letters K, O, N en G, die op de vertrouwde opvallende wijze in de levels te vinden zijn, kun je nu in ieder level ook een bepaald aantal puzzelstukjes vinden. Deze zitten doorgaans goed verstopt en zijn in grote aantallen aanwezig. Zo bevatte het eerste level negen puzzelstukjes en ieder stukje zat goed verstopt. Hierbij kun je denken aan een plek hoog op een boom, waar je enkel kunt komen door een stuk terug te lopen in het level na het bereiken van een hoger gelegen platform. Andere puzzelstukjes zitten verstopt in planten of in rotsblokken, die je enkel zichtbaar kunt maken door te trommelen. Dit werkt simpelweg vervelend. Waar je dit keer als verzamelaarliefhebber verplicht wordt te stoppen bij een plant of een rotsblok om te kijken wat er in zit, daar had je in vorige delen meer het echte exploratie-gevoel door geheime doorgangen te vinden. Het is niet alleen vervelend om te moeten slingeren met je armen tijdens het spelen van een platformer van dit kaliber, het tackelt ook de gameplay qua soepele vooruitgang.

Bijvoorbeeld dit is ook zo onzinnig punt verzamelaars rushen de game niet dus als hij zich daar aan stoort dan verzameld hij niks en rusht hij wel door de game geen enkel probleem toch en er staan zoveel zinloze minpunten in.

En verder ga jij eerst na een cursus beheersing en als je die voldaan hebt kom je terug want je schreeuwt scheld alleen maar en dat is goed voor je hart Als je dat elke keer doet als iemand het met je oneens is zul je het zwaar krijgen
Avatar
Volvagia | 26 juni 2010 15:19 | #188134
@Jerone het is geen meningsverschil, dit is een feitenverschil. Rare zegt dat er een speciale flow in de originele games zit en Tanabe zegt dat hij die nu wat verminderd heeft. dat zijn de twee ontwikkelaars. hoe kun je daar nu tegenin gaan? dat is als zeggen dat je vindt dat Obama geen donkere huidskleur heeft, ook al zegt hij zelf van wel.

@Frank23 ja, Quint wil graag de serie afkraken, terwijl hij een grote fan is van de serie. daarom zegt hij ook dat het hem pijn doet om dit te moeten zeggen. Doe ff normaal.

waarom ben ik de enige die me ergert aan Frank23 die enkel onzin uitkraam? hij kan het niet hebben dat 'zijn donkey kong country', die hij niet eens heeft gespeeld, op een goede manier met sterke argumenten bekritiseerd wordt. het enige wat hij nu doet is hier enorm vervelend doen. hij zegt ook allemaal dingen die TOTAAL nergens op slaan.

1) er staat nergens in de hands-on dat de besturing niet werkt. er staat enkel dat er een vertraging in het springen zit.
2) Frank23 blijft zeggen dat het een slecht artikel is, puur en alleen op basis van de inhoud. dat kun je toch niet zeggen?!
3) Frank23 zegt dat dit artikel dingen noemt die niemand anders op zijn gevallen en hij daarom slecht is. ZUCHT. daarom lees je ook verschillende artikelen, omdat de 1 beter oplet dan de ander. tsjonge jonge zeg. moet alles en iedereen maar met elkaar meelopen? als dat zo was, kon er net zo goed maar 1 website bestaan. denk eens na ofzo. de één ziet dingen gewoon beter dan de ander. misschien heeft Quint wel meer gespeeld dan die andere websites. misschien heeft hij een kritischer ook op de serie omdat hij ook de eerste drie delen heeft uitgespeeld. hoe je het ook wendt of keert, deze hands-on is veel uitgebreider dan welke hands-on dan ook, dus dit moet je gewoon serieus nemen. positief of negatief.


1 Als dat echt zo is dan hadden andere mensen dat wel opgevallen ik hoor het niemand roepen, wacht op de andere besturing en zal beter zijn.

2 Waarom niet ik vind de inhoud op veel punten niet kloppen dan heb ik er kritiek op.

3 Als het echt minpunten zijn dan moet het iedereen echt wel opvallen. Dus ik blijf het een waardeloos artikel vinden. Of


1 LEES nu eens een keer. Het is niet de BESTURING, het is de vertraging in het SPRINGEN. hoe gaat een andere besturing dit veranderen?!?! dit is een gameplay-principe, dit heeft niks met de besturing te maken. echt...gast...
2 je noemt een artikel slecht als het slecht is geschreven en dat is deze allerminst. de inhoud klopt verder volledig naar ZIJN mening, want HIJ heeft het spel gespeeld. jij niet. jij hebt dus totaal geen recht van spreken wat betreft de inhoud en dat moet je inzien.
3 dit is een hands-on van een ander persoon. mensen verschillen. dit is wii-ds, Quint schrijft niet voor gamespot of ign. sowieso bestaan de hands-ons daar over 10 zinnen. nogal logisch dat je dan niks gedetailleerd leest. als je het hier waardeloos vindt, ga dan weg. good riddance.

echt, je bent zon irritante fanboy, ik kan het gewoon niet geloven.


En opnieuw bewijs je toe te zijn aan curcus hoe beheers ik mijn agressie onvoorstelbaar. 1 Gamespot hands was zeer uitgebreid maar als die vertraging er echt zijn. merken andere mensen dat ook wel op en hadden hun dat ook wel geschreven iets niet gebeurd dus dat valt wel mee.

Dat hij hiervoor werkt prima maar je moet wel geloofwaardig blijven en niet alleen je mening opschrijven maar ook kijken hoe het echt werkt bijvorbeeld

Deze laatste twee toepassingen zijn doorgaans niet nodig om het level uit te spelen, maar vragen wel om aandacht indien je een nieuw gameplay-principe wil voltooien: het verzamelen van puzzelstukjes. Naast de letters K, O, N en G, die op de vertrouwde opvallende wijze in de levels te vinden zijn, kun je nu in ieder level ook een bepaald aantal puzzelstukjes vinden. Deze zitten doorgaans goed verstopt en zijn in grote aantallen aanwezig. Zo bevatte het eerste level negen puzzelstukjes en ieder stukje zat goed verstopt. Hierbij kun je denken aan een plek hoog op een boom, waar je enkel kunt komen door een stuk terug te lopen in het level na het bereiken van een hoger gelegen platform. Andere puzzelstukjes zitten verstopt in planten of in rotsblokken, die je enkel zichtbaar kunt maken door te trommelen. Dit werkt simpelweg vervelend. Dit werkt simpelweg vervelend. Waar je dit keer als verzamelaarliefhebber verplicht wordt te stoppen bij een plant of een rotsblok om te kijken wat er in zit, daar had je in vorige delen meer het echte exploratie-gevoel door geheime doorgangen te vinden. Het is niet alleen vervelend om te moeten slingeren met je armen tijdens het spelen van een platformer van dit kaliber, het tackelt ook de gameplay qua soepele vooruitgang.

Bijvoorbeeld dit is ook zo onzinnig punt verzamelaars rushen de game niet dus als hij zich daar aan stoort dan verzameld hij niks en rusht hij wel door de game geen enkel probleem toch en er staan zoveel zinloze minpunten in.

En verder ga jij eerst na een cursus beheersing en als je die voldaan hebt kom je terug want je schreeuwt scheld alleen maar en dat is goed voor je hart Als je dat elke keer doet als iemand het met je oneens is zul je het zwaar krijgen


doe jij maar eerst een cursus begrijpend lezen en haal je diploma 'poepen' maar eerst, want je bent echt te dom om te schijten.

met dat verzamelen wordt klaarblijkelijk gedoeld op bijvoorbeeld een verzamelaar zoals in mario. alle muntjes verzamelen terwijl je door het level springt. of gewoon de KONG letters zoals in donkey kong country. die kon je gewoon pakken, daar hoefde je niet helemaal voor om te lopen of wat dan ook. soms een geheime kamer in, maar dat wordt juist als positief punt genoemd in deze hands-on, dus dat is niet van toepassing. dat jij dat niet inziet, is een tekortkoming van jou. en, als je goed had gelezen, had je door gehad dat het niet alleen het verzamelen het punt is dat je niet kunt rushen. het zijn vooral de opzettelijke obstakels in de game die zorgen voor pauze-momenten en DAT is het hoofdkritiekpunt.

zie je nu? je leest gewoon niet. je leest enkel op een manier die voor jou goed uitkomt in je belachelijke argumenten.

ga weg.
Avatar
Arno | 26 juni 2010 15:05 | #188135
@ Frank

Die grote sites kijken alles door de vingers, sites als deze zijn juist objectief. Check alleen Xlife bv al. Hoevaak worden bepaalde games wel niet afgekraakt terwijl Richard ze wel vet en gewoon echt zn eigen mening durft te geven. Dus als Quint het springen ruk vind waarom niet? IGN, Gamespot doen ff spelen om zo snel mogelijk hun shit online te gooien want ze moeten wel de eerste zijn natuurlijk! En niet te vergeten dat bepaalde redacteurs daaro aardig vriendjes zijn met dergelijke developers.

Daarnaast heb jij het hele fockin spel niet gespeeld dus waar bazel je over, you don't know jack shit! En feit blijft, een hands-on is een mening van een persoon!
Avatar
Lu!gi | 26 juni 2010 15:05 | #188136
@ Volvagia: Een laatste poging dan. Daarna stop ik echt met reageren op jou. Je plaatst mijn comments in een verkeerd daglicht en zoomt enorm in op één aspect.

Ik spreek de twee ontwikkelaars niet tegen, ik onderstreep hun uitspraken juist (zie vorige comments). Dankzij Marcel (en de filmpjes die hij linkte) zie ik nu ook in wat er bedoelt wordt met die 'flow'.

Er zijn twee mogelijkheden om door de levels te gaan in DKC. 1) Je verzamelt alle muntjes, alle extra's, alle letters enz; of 2) Je raast er doorheen op een heerlijke manier, onderhand beter bekend als de 'flow', waar alle dingen in een level prachtig op elkaar zijn afgestemd, maar waar je je niet richt op al die extra's.

Quint zegt exact hetzelfde als de twee developers. Ook ik sta daarachter. Maar Quint heeft het in zijn hands-on over de eerste optie (waar alle extra's gehaald worden), en baalt ervan dat dat zo traag gaat. Alle handelingen die je moet doen om die extra's te halen zorgen ervoor dat de 'flow' onderbroken wordt (hij wil eigenlijk spelen zoals in optie twee). Die handelingen zijn echter optioneel (munten halen, backtracken, ground pound uitvoeren etc.) om het level uit te spelen (op die 'pauzes' na, maar daar staat dit los van).

De reden dat ik die 'flow' niet erken, is omdat ik vind dat de DKC serie bekend staat om hun sublieme leveldesign, niet om die 'flow', omdat er genoeg levels en voorbeelden zijn waar dat niet mogelijk is (zie vorige comments), maar er nog steeds sprake is van een doordacht design. Daarnaast vind ik dat je pas over een 'flow' kan spreken als je én alle extra's kan halen én het level vlot door kan lopen (Sonic is een perfect voorbeeld). M.a.w. ik zet vraagtekens bij de mening dat dit een gemis is in DKC Returns.

Om de discussie rond de 'flow' toch maar af te ronden, een quote van Salem: "DKC was misschien niet altijd even snel, maar het was wel altijd vloeiend.". Ik denk dat iedereen met deze uitspraak kan leven!?

That's all. Jij maakt er een ontiegelijk groot punt van. Voor mij part hadden we al bij Marcels reactie kunnen stoppen.
Ik baal daarom ook flink van je attitude in je reacties Volvagia. Ik wijs je even op deze pagina; met name het kopje 'Flamen': http://www.wiids.nl/article.php?id=1563
Avatar
Martijn | 26 juni 2010 15:05 | #188137
Ondertussen ben ik soundtracks van de eerste 3 games gaan luisteren op youtube Very Happy ! Eigenlijk is die muziek wel ERG sterk voor de Super Nintendo. De sfeer, de stijl... Dat wordt NOOIT overtroffen.

Maar dat wil niet zeggen dat de nieuwe "Donkey Kong Country" minder wordt. Ik hou er alleen rekening mee dat hij heel anders wordt dan de eerdere. Ander bedrijf en 14 jaar na DKC3!

Met veranderingen zullen we rekening moeten houden. Alle discussies hier hebben voorlopig dus weinig zin, want het spel zal hoe dan ook een andere richting opgaan, terwijl het elementen van de oude delen behoudt. We zullen zien in welke mate de overeenkomsten er zijn. Ook is het spel nog lang niet voltooid. Er kan nog vanalles gebeuren.

Maar intussen heb ik wel interesse in deze nieuwe titel gekregen Smile ! Ik verwacht alleen geen "Donkey Kong Country 4". Ik hoop wel op een echte "Donkey Kong Country", zoals ik eerder al beschreef. Maar het zal erom spannen of dat gehaald wordt. We zullen het zien, tegen de tijd dat deze in winkels te vinden gaat zijn.

Tot die tijd... De SNES-delen blijven super! Dus ik ga nog even verder met soundtracks luisteren en wie weet...Prop ik later nog even een "Donkey Kong Country" in mijn Super Nintendo, terugdenkend aan ooit Smile .

Avatar
Frank23 | 26 juni 2010 15:09 | #188138
@ Frank

Die grote sites kijken alles door de vingers, sites als deze zijn juist objectief. Check alleen Xlife bv al. Hoevaak worden bepaalde games wel niet afgekraakt terwijl Richard ze wel vet en gewoon echt zn eigen mening durft te geven. Dus als Quint het springen ruk vind waarom niet? IGN, Gamespot doen ff spelen om zo snel mogelijk hun shit online te gooien want ze moeten wel de eerste zijn natuurlijk! En niet te vergeten dat bepaalde redacteurs daaro aardig vriendjes zijn met dergelijke developers.

Daarnaast heb jij het hele fockin spel niet gespeeld dus waar bazel je over, you don't know jack shit! En feit blijft, een hands-on is een mening van een persoon!


Ik heb ook red steel 2 review gelezen die jullie een 9,2 geven dat is ook passend cijfer voor de rest zijn die mensen al zeer lang aan het werkt en komt Quint pas kwijt de enigste die hier mij begrijpt is luigi
Avatar
Adje | 26 juni 2010 15:14 | #188139
@ Frank

Die grote sites kijken alles door de vingers, sites als deze zijn juist objectief. Check alleen Xlife bv al. Hoevaak worden bepaalde games wel niet afgekraakt terwijl Richard ze wel vet en gewoon echt zn eigen mening durft te geven. Dus als Quint het springen ruk vind waarom niet? IGN, Gamespot doen ff spelen om zo snel mogelijk hun shit online te gooien want ze moeten wel de eerste zijn natuurlijk! En niet te vergeten dat bepaalde redacteurs daaro aardig vriendjes zijn met dergelijke developers.

Daarnaast heb jij het hele fockin spel niet gespeeld dus waar bazel je over, you don't know jack shit! En feit blijft, een hands-on is een mening van een persoon!


Ik heb ook red steel 2 review gelezen die jullie een 9,2 geven dat is ook passend cijfer voor de rest zijn die mensen al zeer lang aan het werkt en komt Quint pas kwijt de enigste die hier mij begrijpt is luigi


Kan aan mij liggen, maar volgens mij schrijft Quint al jaren hier en het lijkt me stug dat hij hiervoor niet ergens anders schreef. Quint, kun je hier anders geen antwoord op geven?

Frank, ik ben bang dat je je als nieuwkomer beter kunt inhouden Smile .
Avatar
Volvagia | 26 juni 2010 15:16 | #188140
@ Volvagia: Een laatste poging dan. Daarna stop ik echt met reageren op jou. Je plaatst mijn comments in een verkeerd daglicht en zoomt enorm in op één aspect.

Ik spreek de twee ontwikkelaars niet tegen, ik onderstreep hun uitspraken juist (zie vorige comments). Dankzij Marcel (en de filmpjes die hij linkte) zie ik nu ook in wat er bedoelt wordt met die 'flow'.

Er zijn twee mogelijkheden om door de levels te gaan in DKC. 1) Je verzamelt alle muntjes, alle extra's, alle letters enz; of 2) Je raast er doorheen op een heerlijke manier, onderhand beter bekend als de 'flow', waar alle dingen in een level prachtig op elkaar zijn afgestemd, maar waar je je niet richt op al die extra's.

Quint zegt exact hetzelfde als de twee developers. Ook ik sta daarachter. Maar Quint heeft het in zijn hands-on over de eerste optie (waar alle extra's gehaald worden), en baalt ervan dat dat zo traag gaat. Alle handelingen die je moet doen om die extra's te halen zorgen ervoor dat de 'flow' onderbroken wordt (hij wil eigenlijk spelen zoals in optie twee). Die handelingen zijn echter optioneel (munten halen, backtracken, ground pound uitvoeren etc.) om het level uit te spelen (op die 'pauzes' na, maar daar staat dit los van).

De reden dat ik die 'flow' niet erken, is omdat ik vind dat de DKC serie bekend staat om hun sublieme leveldesign, niet om die 'flow', omdat er genoeg levels en voorbeelden zijn waar dat niet mogelijk is (zie vorige comments), maar er nog steeds sprake is van een doordacht design. Daarnaast vind ik dat je pas over een 'flow' kan spreken als je én alle extra's kan halen én het level vlot door kan lopen (Sonic is een perfect voorbeeld). M.a.w. ik zet vraagtekens bij de mening dat dit een gemis is in DKC Returns.

Om de discussie rond de 'flow' toch maar af te ronden, een quote van Salem: "DKC was misschien niet altijd even snel, maar het was wel altijd vloeiend.". Ik denk dat iedereen met deze uitspraak kan leven!?

That's all. Jij maakt er een ontiegelijk groot punt van. Voor mij part hadden we al bij Marcels reactie kunnen stoppen.
Ik baal daarom ook flink van je attitude in je reacties Volvagia. Ik wijs je even op deze pagina; met name het kopje 'Flamen': http://www.wiids.nl/article.php?id=1563


de enige trolls hier zijn jij en frank23. frank23 doet niets anders dan irritatie uitlokken en jij doet vrijwel hetzelfde met je elitaire posts.

nogmaals, dat verzamelen zoals jij dat noemt, slaat niet op hetgeen dat hier gezegd wordt. je kon inderdaad teruglopen en dat kan hier ook, maar zo staat het helemaal niet in de hands-on beschreven. er staat enkel irritatie wat betreft het trommelen. niks meer, niks minder. Quint vindt het trommelen vervelend en vindt DAT de gameplay tacklen.

moeilijk he, lezen?
Avatar
Frank23 | 26 juni 2010 15:20 | #188141
@ Volvagia: Een laatste poging dan. Daarna stop ik echt met reageren op jou. Je plaatst mijn comments in een verkeerd daglicht en zoomt enorm in op één aspect.

Ik spreek de twee ontwikkelaars niet tegen, ik onderstreep hun uitspraken juist (zie vorige comments). Dankzij Marcel (en de filmpjes die hij linkte) zie ik nu ook in wat er bedoelt wordt met die 'flow'.

Er zijn twee mogelijkheden om door de levels te gaan in DKC. 1) Je verzamelt alle muntjes, alle extra's, alle letters enz; of 2) Je raast er doorheen op een heerlijke manier, onderhand beter bekend als de 'flow', waar alle dingen in een level prachtig op elkaar zijn afgestemd, maar waar je je niet richt op al die extra's.

Quint zegt exact hetzelfde als de twee developers. Ook ik sta daarachter. Maar Quint heeft het in zijn hands-on over de eerste optie (waar alle extra's gehaald worden), en baalt ervan dat dat zo traag gaat. Alle handelingen die je moet doen om die extra's te halen zorgen ervoor dat de 'flow' onderbroken wordt (hij wil eigenlijk spelen zoals in optie twee). Die handelingen zijn echter optioneel (munten halen, backtracken, ground pound uitvoeren etc.) om het level uit te spelen (op die 'pauzes' na, maar daar staat dit los van).

De reden dat ik die 'flow' niet erken, is omdat ik vind dat de DKC serie bekend staat om hun sublieme leveldesign, niet om die 'flow', omdat er genoeg levels en voorbeelden zijn waar dat niet mogelijk is (zie vorige comments), maar er nog steeds sprake is van een doordacht design. Daarnaast vind ik dat je pas over een 'flow' kan spreken als je én alle extra's kan halen én het level vlot door kan lopen (Sonic is een perfect voorbeeld). M.a.w. ik zet vraagtekens bij de mening dat dit een gemis is in DKC Returns.

Om de discussie rond de 'flow' toch maar af te ronden, een quote van Salem: "DKC was misschien niet altijd even snel, maar het was wel altijd vloeiend.". Ik denk dat iedereen met deze uitspraak kan leven!?

That's all. Jij maakt er een ontiegelijk groot punt van. Voor mij part hadden we al bij Marcels reactie kunnen stoppen.
Ik baal daarom ook flink van je attitude in je reacties Volvagia. Ik wijs je even op deze pagina; met name het kopje 'Flamen': http://www.wiids.nl/article.php?id=1563


de enige trolls hier zijn jij en frank23. frank23 doet niets anders dan irritatie uitlokken en jij doet vrijwel hetzelfde met je elitaire posts.

nogmaals, dat verzamelen zoals jij dat noemt, slaat niet op hetgeen dat hier gezegd wordt. je kon inderdaad teruglopen en dat kan hier ook, maar zo staat het helemaal niet in de hands-on beschreven. er staat enkel irritatie wat betreft het trommelen. niks meer, niks minder. Quint vindt het trommelen vervelend en vindt DAT de gameplay tacklen.

moeilijk he, lezen?


Moeilijk he je te beheersen. het trommelen gebruik je alleen heel veel om alles te verzamelen en heel af en toe om een puzzel op te lossen. Zolang het goed werkt is het voor mij geen minpunt. Verder Adje ik heb niks tegen quint maar ik ben het niet eens met zijn hands on simpel.
Avatar
Jerone | 26 juni 2010 15:21 | #188142
Geweldig dit Hahaha .
Avatar
Adje | 26 juni 2010 15:22 | #188143
@ Volvagia: Een laatste poging dan. Daarna stop ik echt met reageren op jou. Je plaatst mijn comments in een verkeerd daglicht en zoomt enorm in op één aspect.

Ik spreek de twee ontwikkelaars niet tegen, ik onderstreep hun uitspraken juist (zie vorige comments). Dankzij Marcel (en de filmpjes die hij linkte) zie ik nu ook in wat er bedoelt wordt met die 'flow'.

Er zijn twee mogelijkheden om door de levels te gaan in DKC. 1) Je verzamelt alle muntjes, alle extra's, alle letters enz; of 2) Je raast er doorheen op een heerlijke manier, onderhand beter bekend als de 'flow', waar alle dingen in een level prachtig op elkaar zijn afgestemd, maar waar je je niet richt op al die extra's.

Quint zegt exact hetzelfde als de twee developers. Ook ik sta daarachter. Maar Quint heeft het in zijn hands-on over de eerste optie (waar alle extra's gehaald worden), en baalt ervan dat dat zo traag gaat. Alle handelingen die je moet doen om die extra's te halen zorgen ervoor dat de 'flow' onderbroken wordt (hij wil eigenlijk spelen zoals in optie twee). Die handelingen zijn echter optioneel (munten halen, backtracken, ground pound uitvoeren etc.) om het level uit te spelen (op die 'pauzes' na, maar daar staat dit los van).

De reden dat ik die 'flow' niet erken, is omdat ik vind dat de DKC serie bekend staat om hun sublieme leveldesign, niet om die 'flow', omdat er genoeg levels en voorbeelden zijn waar dat niet mogelijk is (zie vorige comments), maar er nog steeds sprake is van een doordacht design. Daarnaast vind ik dat je pas over een 'flow' kan spreken als je én alle extra's kan halen én het level vlot door kan lopen (Sonic is een perfect voorbeeld). M.a.w. ik zet vraagtekens bij de mening dat dit een gemis is in DKC Returns.

Om de discussie rond de 'flow' toch maar af te ronden, een quote van Salem: "DKC was misschien niet altijd even snel, maar het was wel altijd vloeiend.". Ik denk dat iedereen met deze uitspraak kan leven!?

That's all. Jij maakt er een ontiegelijk groot punt van. Voor mij part hadden we al bij Marcels reactie kunnen stoppen.
Ik baal daarom ook flink van je attitude in je reacties Volvagia. Ik wijs je even op deze pagina; met name het kopje 'Flamen': http://www.wiids.nl/article.php?id=1563


de enige trolls hier zijn jij en frank23. frank23 doet niets anders dan irritatie uitlokken en jij doet vrijwel hetzelfde met je elitaire posts.

nogmaals, dat verzamelen zoals jij dat noemt, slaat niet op hetgeen dat hier gezegd wordt. je kon inderdaad teruglopen en dat kan hier ook, maar zo staat het helemaal niet in de hands-on beschreven. er staat enkel irritatie wat betreft het trommelen. niks meer, niks minder. Quint vindt het trommelen vervelend en vindt DAT de gameplay tacklen.

moeilijk he, lezen?


Moeilijk he je te beheersen. het trommelen gebruik je alleen heel veel om alles te verzamelen en heel af en toe om een puzzel op te lossen. Zolang het goed werkt is het voor mij geen minpunt. Verder Adje ik heb niks tegen quint maar ik ben het niet eens met zijn hands on simpel.


Waarom zeg je dan dat Quint 'pas komt kijken'? Je hebt er kennelijk geen flauw benul van.

Persoonlijk zou ik dit nogal beledigend vinden, als ik Quint was.
Avatar
Lu!gi | 26 juni 2010 15:25 | #188144
@ Volvagia: Jij hebt daar volgens mij idd. moeite mee, want het staat wel in de hands-on. Onder het kopje 'flow-afbreuk'. Daar gaat het o.a. over die letters verzamelen e.d.

Het verschil tussen jou en Frank23 is iets genuanceerder. Het is bekend dat Frank een fan is van o.a. Donkey Kong Country. Ook ik zie zijn reacties bij elk nieuwsbericht. Het verschil tussen jou en mij is dat jij jezelf er aan ergert en dat duidelijk maakt door te schelden. Als ik zijn reacties lees lach ik. Ik vind het leuk om te zien hoe iemand zo'n passie heeft voor een game. Jij daarentegen loopt structureel in je comments (bij ieder nieuwsbericht) boze reacties uit te lokken bij anderen, wat uiteindelijk overgaat in haat en schelden. Dus jezelf een beetje in de hand houden a.u.b. en letten op je taalgebruik en woordkeuze.
Avatar
Frank23 | 26 juni 2010 15:25 | #188145
Hij is 20 jaar dan zit je nog heel veel jaar in de game industrie zoals bijvoorbeeld een JJ of een Skate boris enz van gamekings dat zit. Dat is niet beledigend dat is een feit. of zit hij al 10 jaar in de industrie lijkt me niet he,
Avatar
Phazon13 | 26 juni 2010 15:28 | #188146
Zolang hier niet meer fatsoenlijk gereageerd wordt denk ik da ge ook nix meer van reactie van hem moogt verwachten btw:p

edit: of toch wel:p
Avatar
Quint | 26 juni 2010 15:32 | #188147
Omdat er om gevraagd werd:

Ik zit op dit moment acht jaar in de game-industrie. Ik had mijn eerste game-website toen ik 12 was en daar werkte ik samen met huidige redacteuren van de [N]Gamer. Op Wii-DS ben ik nu bijna 4 jaar hoofdredacteur.
Avatar
Adje | 26 juni 2010 15:31 | #188148
Hij is 20 jaar dan zit je nog heel veel jaar in de game industrie zoals bijvoorbeeld een JJ of een Skate boris enz van gamekings dat zit. Dat is niet beledigend dat is een feit. of zit hij al 10 jaar in de industrie lijkt me niet he,


Wacht even...probeer je Quint nu zwart te maken met de mensen van Gamekings? Je gaat me toch niet vertellen dat je die mensen betrouwbaarder/beter vindt recenseren/praten over games? Dus jij bent meer van de 'deze shit is lauw omdat er fucking veel bloed in zit' en 'dit spel is dope omdat er boobs in zitten' dan van de goede argumenten? Hmm...

EDIT: Ah, kijk, Quint heeft gereageerd Smile . 8 jaar...not bad. In ieder geval is het tegendeel bewezen, Frank23 Smile .
Avatar
Volvagia | 26 juni 2010 15:34 | #188149
@ Volvagia: Jij hebt daar volgens mij idd. moeite mee, want het staat wel in de hands-on. Onder het kopje 'flow-afbreuk'. Daar gaat het o.a. over die letters verzamelen e.d.

Het verschil tussen jou en Frank23 is iets genuanceerder. Het is bekend dat Frank een fan is van o.a. Donkey Kong Country. Ook ik zie zijn reacties bij elk nieuwsbericht. Het verschil tussen jou en mij is dat jij jezelf er aan ergert en dat duidelijk maakt door te schelden. Als ik zijn reacties lees lach ik. Ik vind het leuk om te zien hoe iemand zo'n passie heeft voor een game. Jij daarentegen loopt structureel in je comments (bij ieder nieuwsbericht) boze reacties uit te lokken bij anderen, wat uiteindelijk overgaat in haat en schelden. Dus jezelf een beetje in de hand houden a.u.b. en letten op je taalgebruik en woordkeuze.


ik citeer:

"Andere puzzelstukjes zitten verstopt in planten of in rotsblokken, die je enkel zichtbaar kunt maken door te trommelen. Dit werkt simpelweg vervelend. Waar je dit keer als verzamelaarliefhebber verplicht wordt te stoppen bij een plant of een rotsblok om te kijken wat er in zit, daar had je in vorige delen meer het echte exploratie-gevoel door geheime doorgangen te vinden. Het is niet alleen vervelend om te moeten slingeren met je armen tijdens het spelen van een platformer van dit kaliber, het tackelt ook de gameplay qua soepele vooruitgang."

waar staat het dan? juist, nergens.

verder scheld ik niet. zeggen dat iemand te dom is om te schijten is een uitdrukking. daarnaast is het in dit geval gewoon een feit.
Avatar
Frank23 | 26 juni 2010 15:37 | #188150
Hij is 20 jaar dan zit je nog heel veel jaar in de game industrie zoals bijvoorbeeld een JJ of een Skate boris enz van gamekings dat zit. Dat is niet beledigend dat is een feit. of zit hij al 10 jaar in de industrie lijkt me niet he,


Wacht even...probeer je Quint nu zwart te maken met de mensen van Gamekings? Je gaat me toch niet vertellen dat je die mensen betrouwbaarder/beter vindt recenseren/praten over games? Dus jij bent meer van de 'deze shit is lauw omdat er fucking veel bloed in zit' en 'dit spel is dope omdat er boobs in zitten' dan van de goede argumenten? Hmm...

EDIT: Ah, kijk, Quint heeft gereageerd Smile . 8 jaar...not bad. In ieder geval is het tegendeel bewezen, Frank23 Smile .


Als je de goede items zal kijken dan heb ik het over de E3 journaals. Waar Melle JJ Boris en Skate altijd hele zinnige discussie hadden over de E3 En Quint maar dan ben je goed bezig. Mensen ik vind deze hands on inhoudelijk niet kloppen jullie wel ieder zijn zin.
Avatar
Frank23 | 26 juni 2010 15:40 | #188151
@ Volvagia: Jij hebt daar volgens mij idd. moeite mee, want het staat wel in de hands-on. Onder het kopje 'flow-afbreuk'. Daar gaat het o.a. over die letters verzamelen e.d.

Het verschil tussen jou en Frank23 is iets genuanceerder. Het is bekend dat Frank een fan is van o.a. Donkey Kong Country. Ook ik zie zijn reacties bij elk nieuwsbericht. Het verschil tussen jou en mij is dat jij jezelf er aan ergert en dat duidelijk maakt door te schelden. Als ik zijn reacties lees lach ik. Ik vind het leuk om te zien hoe iemand zo'n passie heeft voor een game. Jij daarentegen loopt structureel in je comments (bij ieder nieuwsbericht) boze reacties uit te lokken bij anderen, wat uiteindelijk overgaat in haat en schelden. Dus jezelf een beetje in de hand houden a.u.b. en letten op je taalgebruik en woordkeuze.


ik citeer:

"Andere puzzelstukjes zitten verstopt in planten of in rotsblokken, die je enkel zichtbaar kunt maken door te trommelen. Dit werkt simpelweg vervelend. Waar je dit keer als verzamelaarliefhebber verplicht wordt te stoppen bij een plant of een rotsblok om te kijken wat er in zit, daar had je in vorige delen meer het echte exploratie-gevoel door geheime doorgangen te vinden. Het is niet alleen vervelend om te moeten slingeren met je armen tijdens het spelen van een platformer van dit kaliber, het tackelt ook de gameplay qua soepele vooruitgang."

waar staat het dan? juist, nergens.

verder scheld ik niet. zeggen dat iemand te dom is om te schijten is een uitdrukking. daarnaast is het in dit geval gewoon een feit.


Dat vind jij normaal ik vind dat een vrij onbeschofte opmerking. En het bewijst opnieuw dat je jezelf niet onder controlle hebt. Om zoiets te roepen om een verschil van mening word tijd dat ze jou eens bannen voor onodig beledigen van mensen. Want vol jou leven moet iedereen het met jou eens en duld je geen tegenspraak iets wat in het leven niet werkt,.
Avatar
Lu!gi | 26 juni 2010 15:42 | #188152
@ Volvagia: Ben je nou echt zo kippig? Je citeert een stukje zelf! Je ziet toch staan dat je móet trommelen om een puzzelstukje (een extra) te vinden. Doe je dat niet, dan ga je gewoon verder in de 'flow', en speel je het level uit à la speedrun. En zo staan er nog wat stukjes in. Het is dus optioneel. Net zoals dat was in de oude DKC spellen.

Maar nu doe je het weer hé: Inzoomen op één dingetje en daar een groot probleem van maken. En je opmerkingen zijn op zijn minst als kwetsend op te vatten. Dus nogmaals: let op je woordkeuze en taalgebruik.
Avatar
Volvagia | 26 juni 2010 15:44 | #188153
@frank23 jij moet gewoon je mond houden frank23. jij zit hier doodleuk te beweren dat dit artikel op wii-ds zuigt en dat gamekings (!) zo geweldig is.

nogmaals: ga gewoon weg.

@lu!gi nee, dat staat er helemaal niet. sowieso staat er niet dat je MOET trommelen voor de puzzelstukjes. ervoor staat een stukje dat je ook moet backtracken om een puzzelstukje te pakken. klopt dus al niet wat je zegt. daarnaast was mijn punt dat Quint het trommelen vervelend vindt en dat je daarbij moet stilstaan. niet dat je niet kunt rushen tijdens het verzamelen, dat staat nergens vermeld. dat haal jij aan als argument en dat klopt gewoon niet. Quint zegt ook dat het optioneel is, maar BINNEN dat optionele vindt hij het trommelen niet tof. hij vergelijkt het zelfs nog met vorige delen om het duidelijker te maken.

zie je, je leest gewoon net.
Avatar
Lu!gi | 26 juni 2010 15:50 | #188154
@ Volvagia: Volgens mij doe je het er nu gewoon om hoor Razz
Dit is wat er staat:

"puzzelstukjes zitten verstopt in planten of in rotsblokken, die je enkel zichtbaar kunt maken door te trommelen."

Hoe moet ik het anders opvatten dan!? Je staat even stil om te trommelen, pakt het puzzelstukje, en vertrekt weer. That's it. Dat kost idd. tijd.
Hetzelfde geldt voor munten halen in de oude DKC reeks. Je maakt bijv. met die spin een trapje omhoog, pakt het muntje, en vertrekt weer. Ook dat kost even tijd. In beide gevallen is het optioneel. Je kan er ook voor kiezen om het gewoon niet te doen en verder gaan in de 'flow'.
Avatar
Volvagia | 26 juni 2010 15:55 | #188155
@ Volvagia: Volgens mij doe je het er nu gewoon om hoor Razz
Dit is wat er staat:

"puzzelstukjes zitten verstopt in planten of in rotsblokken, die je enkel zichtbaar kunt maken door te trommelen."

Hoe moet ik het anders opvatten dan!? Je staat even stil om te trommelen, pakt het puzzelstukje, en vertrekt weer. That's it. Dat kost idd. tijd.
Hetzelfde geldt voor munten halen in de oude DKC reeks. Je maakt bijv. met die spin een trapje omhoog, pakt het muntje, en vertrekt weer. Ook dat kost even tijd. In beide gevallen is het optioneel. Je kan er ook voor kiezen om het gewoon niet te doen en verder gaan in de 'flow'.


ok, jij had zeker een 4 voor begrijpend lezen op de basisschool of niet?

nog een keer:

hij noemt het vervelend BINNEN het optionele. dus bij het verzamelen vindt hij het vervelend om stil te staan en te trommelen, omdat je in vorige DKC-games echt dingen moest ontdekken. en je hoeft niet alleen te trommelen voor puzzelstukjes. er staat ook dit (ik haal de quote er wel bij voor je, want kennelijk kon je hem zelf niet vinden):

"Zo bevatte het eerste level negen puzzelstukjes en ieder stukje zat goed verstopt. Hierbij kun je denken aan een plek hoog op een boom, waar je enkel kunt komen door een stuk terug te lopen in het level na het bereiken van een hoger gelegen platform."

nu nog niet duidelijk?

BUITEN dit optionele (dus het NIET verzamelen van puzzelstukjes) kun je ook NIET meegaan met de flow zoals eerst door obstakels zoals ophaalbruggen en het wisselen tussen de voorgrond en de achtergrond. dat is ook een kritiekpunt dat genoemd wordt.

nog niet duidelijk? ik kan het echt niet makkelijker maken dan dit. het lijkt alsof je me expres negeert.
Avatar
Phazon13 | 26 juni 2010 15:57 | #188156
Volgens mij hebben meerdere mensen hier een weekban nodig om wat tot bedaren te komen. Dit is niet goed voor wiids denk ik.
Avatar
Lu!gi | 26 juni 2010 16:09 | #188157
@ Volvagia: Ja ik snap het wel. Verrassend genoeg liep ik op de basisschool juist vóór op de andere kinderen op het gebied van begrijpend lezen.

Anyway: Als je sowieso gaat backtracken (als voorbeeld), dan zit je dus al niet meer in die veelbesproken 'flow'. Dit doe je echter alleen om een extra te halen (een puzzelstukje in dit geval). Dat Quint het trommelen niet fijn vindt werken (een mening) staat los van waar wij het over hebben. Ik heb het daar iig niet over. Als Quint dat vindt, dan vertrouw ik hem er op dit moment maar op. Ik zeg alleen dat je kan kiezen óf je raast door het level óf je verzamelt alles. Een combinatie werkt niet (zoals is aangehaald door de members en bewezen is door Quint).

Maar nogmaals, dit is niet het punt hé. Je probeert me nu gewoon een hoekje in te duwen. Het enige waar ik mijn vraagtekens bij zet is of het ontbreken van een 'flow' een gemis is in DKC Returns, aangezien ik niet de mening deel dat er sprake is van een 'flow' binnen de serie, maar juist van een doordacht level design.
Avatar
Volvagia | 26 juni 2010 16:12 | #188158
@ Volvagia: Ja ik snap het wel. Verrassend genoeg liep ik op de basisschool juist vóór op de andere kinderen op het gebied van begrijpend lezen.

Anyway: Als je sowieso gaat backtracken (als voorbeeld), dan zit je dus al niet meer in die veelbesproken 'flow'. Dit doe je echter alleen om een extra te halen (een puzzelstukje in dit geval). Dat Quint het trommelen niet fijn vindt werken (een mening) staat los van waar wij het over hebben. Ik heb het daar iig niet over. Als Quint dat vindt, dan vertrouw ik hem er op dit moment maar op. Ik zeg alleen dat je kan kiezen óf je raast door het level óf je verzamelt alles. Een combinatie werkt niet (zoals is aangehaald door de members en bewezen is door Quint).

Maar nogmaals, dit is niet het punt hé. Je probeert me nu gewoon een hoekje in te duwen. Het enige waar ik mijn vraagtekens bij zet is of het ontbreken van een 'flow' een gemis is in DKC Returns, aangezien ik niet de mening deel dat er sprake is van een 'flow' binnen de serie, maar juist van een doordacht level design.


dan hebben we het dus over totaal iets anders. echter, hetgeen je nu in twijfel stelt is in strijd met de eerder genoemde ontwikkelaars. jij erkent die flow niet, terwijl Rare die expliciet noemt. dat vind ik nogal vreemd.

overigens zegt Quint niet dat het trommelen niet werkt, hij zegt gewoon dat hij het niet leuk vindt om te doen.
Avatar
Lu!gi | 26 juni 2010 16:15 | #188159
^ Sigh... Ik zeg niet dat het niet werkt, ik zeg dat hij het niet fijn vindt werken! (lezen...)

Over het eerdere punt van wel of geen 'flow' verwijs ik je naar bovenstaande comments. Die discussie was al lang afgelopen...

Over en uit!
Avatar
dw4 | 26 juni 2010 16:25 | #188160
wat een discussie Razz
lijkt mij iig een tof spel, kan niet wachten om hem volledig te spelen Smile
Avatar
Mink | 26 juni 2010 16:53 | #188161
Leveloos...
Avatar
Martijn | 26 juni 2010 16:56 | #188162
Kunnen we na 75 posts (!!!) misschien ophouden met elkaar allemaal dingen toe te roepen, die er morgen toch niet meer toe doen? Ik dacht dat het daarstraks al wel ver klaar was, maar het gaat maar door Razz .

Het is een spel over 2 springende aapjes. Moet dat in dit stadium al worden doodgediscusseerd, terwijl er nog amper wat van het spel is getoond en er nog een jaar ontwikkeling aankomt?

Ik ben zelf ook een grote fan van de SNES-delen en het bevalt me op een aantal punten nu al niet welke kant het spel opgaat. Heb net nog op de SNES "Donkey Kong Country 2" gespeeld. Die games worden niet overtroffen. Het wordt waarschijnlijk allemaal anders. Maar anders is niet zozeer slechter.

Toch denk ik dat het uiteindelijk een goede game gaat worden. In welke mate die nog "Donkey Kong Country" is, zoals we het van eerder kennen, zien we later wel als er meer over het spel wordt vrijgegeven.

Maar om me daar nu al zo druk over te maken: nee... Dan speel ik intussen liever de oude games of luister de soundtracks nog eens Smile .
Avatar
peyj | 26 juni 2010 17:33 | #188164
idd wtf... straks gaat dit bij ieder artikel zo :O

Trouwens wel altijd dezelfde(n) die erbij zit(ten) Wink
Avatar
Pink Rabbit | 26 juni 2010 18:00 | #188166
de tering...
je moet je energie mar willen verspillen met zulke (naar mijn idee nutteloze) discussies.

ik zeg ga de game gewoon zelf uitproberen en zie of je het eens bent met Quint of niet.
Avatar
Mink | 26 juni 2010 18:18 | #188167
de tering...
je moet je energie mar willen verspillen met zulke (naar mijn idee nutteloze) discussies.

ik zeg ga de game gewoon zelf uitproberen en zie of je het eens bent met Quint of niet.

Yeah Pink Rabbit has returns
Avatar
Jerone | 26 juni 2010 18:50 | #188168
de tering...
je moet je energie mar willen verspillen met zulke (naar mijn idee nutteloze) discussies.

ik zeg ga de game gewoon zelf uitproberen en zie of je het eens bent met Quint of niet.

Yeah Pink Rabbit has returns

Has.. returns? Yummy
Avatar
Snader | 26 juni 2010 22:37 | #188169
Frank23 staat al veel langer bekend als een vervelend mannetje. Op een andere nintendo-site konden ze hem op een gegeven moment ook niet meer duchten en (ik weet niet of het kwam door een ban of omdat hij gewoon is wegepest) op een gegeven moment was hij weg. Blijkbaar is hij hierheen gevlucht.
Sowieso kun je iemand, wiens reacties volstaan met spelfouten en waarin geen gebruik gemaakt wordt van interpunctie, niet serieus nemen.

@Volvagia: je argumenten en schrijfstijl zorgen iig wel dat je serieus genomen kan worden (alleen hoofdletters, bitte), maar je komt wel cru over als je geïrriteerd raakt (wat ik goed kan begrijpen als je met Frank23 hebt te maken).

@Luigi: jouw definitie van flow is verkeerd, waardoor discussies langs elkaar af gaan. Grappig is wel dat je dan dit zegt en quote:

"Om de discussie rond de 'flow' toch maar af te ronden, een quote van Salem: "DKC was misschien niet altijd even snel, maar het was wel altijd vloeiend.". Ik denk dat iedereen met deze uitspraak kan leven!?"

aangezien flow het engelse woord is voor vloeien, dus je wil een compromis sluiten met het argument wat de anderen al de hele tijd gebruiken. Het punt is alleen dat de nieuwe Donkey Kong Country volgens Quint door Tanabe niet meer vloeiend is, wat juist het sterke punt was van de eerdere delen.

En dan uiteindelijk @Quint: ook ik ben door jouw hands-on benieuwd of de tekortkomingen, die jij hebt ervaren nog verbeterd gaan worden. Misschien had jij toevallig een andere build demo gespeeld dan de redacteurs van andere sites, waardoor zij de vertraging in springen niet ervaarden.
Inhoudelijk op je hands-on: onder het kopje "indrukwekkend" heb je deze zin "...waarbij de nodige kanonnen op je worden afgevoerd". Dat moet natuurlijk afgevuurd zijn, lijkt me.
Avatar
Quint | 26 juni 2010 19:01 | #188170
Ik kan je verzekeren dat de speelbare E3-demo van Donkey Kong Country Returns voor iedereen hetzelfde was Wink . Ik heb hem zelfs op meerdere pods gespeeld.

Verder: aangepast, thanks!
Avatar
SM64DS | 26 juni 2010 19:02 | #188171
krijg een leven, stop deze discussie en w8 op de review-.-
wel leuk stukje trouwens Smile
Avatar
Jerone | 26 juni 2010 19:50 | #188172
Ik ben niet bang voor die vertraging hoor, ik ben er van overtuigd dat ze die kleine foutjes er toch nog uit zullen halen.
Avatar
Phazon13 | 26 juni 2010 20:00 | #188173
Ik verwacht dezelfde discussies bij metroid other m, kirby en kid icarus. Zucht....:p
Avatar
SM64DS | 26 juni 2010 20:02 | #188174
^nee hoor want daar doet frank waarschijnlijk niet aan mee en dan doet volvagia ook niets Razz
Avatar
Marcel | 26 juni 2010 21:04 | #188177
De discussie bestaat, omdat Nintendo de game Donkey Kong Country Returns heeft genoemd. Had men gekozen voor Donkey Kong Jungle Adventure o.i.d. dan was er geen 'probleem' geweest. Mensen gaan de games nu vergelijken en aangezien Donkey Kong Country 2 één van de beste platform-games uit het 16-bit tijdperk is, wordt het haast onmogelijk om dat niveau te evenaren. Om nog maar niet te beginnen over het feit dat de Metroid Prime-games van Retro Studios ook veel trager zijn dan bijvoorbeeld Super Metroid of Metroid Fusion.
Avatar
Joost | 26 juni 2010 22:36 | #188180
Volvagia zit tot in zijn vagina vol van Frank23...
Avatar
Quint | 26 juni 2010 22:38 | #188181
Joost, die slechte grap heb je al eens eerder gemaakt. Volvagia is gewoon de naam van de draken-baas uit Ocarina of Time Yummy .
Avatar
Captain Obvious | 26 juni 2010 22:44 | #188182
Nette hands-on met sterke argumenten Smile . Jammer dat Donkey Kong Country Returns niet de game lijkt te worden waar iedereen op hoopt. Hopelijk doet Retro Studios nog wat met de feedback.
Avatar
Joost | 26 juni 2010 22:46 | #188183
@Quint
Haha, nu ja, ik was in de veronderstelling dat ik hem in een ietwat andere vorm goot. Om hem vers te houden zogezegd.

Draken-bazen van OoT en gebrek aan originaliteit ten spijt, nemen niet weg dat ik er in elk geval zelf hartelijk om moet lachen, en daar gaat het toch maar net even om!

EDIT:
Draken-bazen-namen van OoT nemen natuurlijk ook niet weg dat Volvagia klinkt als Volle vagina...
Avatar
Arno | 26 juni 2010 23:20 | #188186
Epic nieuwsbericht haha, dit word er één voor het boekje!
Avatar
Jerone | 26 juni 2010 23:21 | #188187
Frank, geef je je gewonnen?
Avatar
Pink Rabbit | 26 juni 2010 23:24 | #188188
Nette hands-on met sterke argumenten Smile . Jammer dat Donkey Kong Country Returns niet de game lijkt te worden waar iedereen op hoopt.


bijna iedereen Smile
Avatar
Captain Obvious | 26 juni 2010 23:28 | #188189
Nette hands-on met sterke argumenten Smile . Jammer dat Donkey Kong Country Returns niet de game lijkt te worden waar iedereen op hoopt.


bijna iedereen Smile


Jij wil niet dat de game lijkt op de eerdere Donkey Kong Country-titels?
Avatar
Pink Rabbit | 26 juni 2010 23:33 | #188191
Yeah Pink Rabbit has returns


Damn right bitches Very Happy
Avatar
Frank23 | 27 juni 2010 00:03 | #188194
Ik geef een hint lees previews van gamespot en IGN die weten wel wat kwaliteit is en die geen minpunten uit hun duim zuigt
Avatar
Pink Rabbit | 27 juni 2010 00:12 | #188196
Jij wil niet dat de game lijkt op de eerdere Donkey Kong Country-titels?


ik doelde op het feit dat er mensen zijn voor wie de game wel is wat ze hopen.

maar of de game nu op country lijkt of niet, als het een vermakelijke game is ben ik tevreden. ik meng me niet in deze waanzin die hierboven als bijna 100 posts gaande is Wink
Avatar
Volvagia | 27 juni 2010 00:15 | #188197
Ik geef een hint lees previews van gamespot en IGN die weten wel wat kwaliteit is en die geen minpunten uit hun duim zuigt


dit lijkt me de druppel. zeggen dat wii-ds geen kwaliteit kent en dan nog zeggen dat Quint dingen uit zijn duim zuigt terwijl hij de game gewoon heeft gespeeld.

mag frank23 een ban please? hij verziekt de sfeer hier echt enorm. ik weet dat ik snel geïrriteerd raak, maar dit slaat echt alles.
Avatar
Adje | 27 juni 2010 00:23 | #188200
En dat is nummertje 100!

Verder ben ik het met Volvagia eens. Frank23 mag van mij ook wel een ban, want wat hij hier uitkraamt is echt ontzettend respectloos. Niet alleen tegenover de site, maar ook tegenover de redactie. Dat Volvagia het totaal niet subtiel verwoordt, is dan weer een beetje jammer, maar Frank23 slaat echt alles. Die is hier de gehele site en redactie belachelijk aan het maken, terwijl zij vrijwillig al deze dingen voor ons doen. Je hoeft hier niet te komen, maar als je dat wel doet, dan moet je respect tonen.

Ik hoop dat dit door de redactie gelezen wordt en dat er iets mee gedaan wordt.
Avatar
Martijn | 27 juni 2010 01:58 | #188203
Nummer 101 !!! Weird

Post 101 Weird !! Kom op mensen! Wat laten sommigen zich kennen zeg! Wie had verwacht dat dit bericht 101 reacties zou opleveren?! En misschien nog wel meer.

Waarom maken sommige mensen zich zo druk over de mening die een ander geeft over een onvoltooid spel? Omdat het afbreuk zou doen aan de verwachtingen? Ja, je WILT dat het goed wordt, maar dat kun je niet garanderen, hoe grote fan je ook bent. Bij games gaat het er uiteindelijk om, wat je er zelf van denkt.

Het is juist heel goed dat iedereen zijn eigen mening geeft, maar daar hoeft niet zo zwaar tegenin te worden gegaan als op deze pagina. Zeker niet door mensen die het spel nog niet zelf hebben gespeeld en alles geloven wat ze op andere websites aan informatie tegenkomen. Mensen beginnen elkaar al zware verwijten te maken!

Dus ik hoop dat Donkey Kong niet teveel emoties gaat losmaken, totdat ie in de winkel ligt. Ik vindt zelf de eerste drie "Donkey Kong Country" ook geweldig en ik kan alleen hopen dat de nieuwe daarbij in de buurt komt. Als dat niet zo is, vindt ik dat natuurlijk erg jammer, maar ik denk dat de game anders gaat zijn. Niet zozeer slechter, maar anders. En daar kun je beter rekening mee houden. Je kunt dan wel je favoriet verdedigen, maar anders wordt het toch. En dat houdt je niet tegen.

Wat Quint dus beschrijft in deze hands-on is ZIJN mening. Hij heeft het spel gespeeld op de E3 en zegt erover wat hij vindt (tot nu toe). Vond het een duidelijk en verhelderend stukje. Het geeft een beeld welke kant de game opgaat en waar we op moeten rekenen bij "Donkey Kong Country Returns". Hoef je het niet mee eens te zijn, maar ga ervan uit dat dit geen RareWare "Donkey Kong Country" wordt.

Geen "Donkey Kong Country 4", hopelijk wel een waardig "Donkey Kong Country"-vervolg, zei ik eerder. En dat lijkt me een mooie conclusie voor deze discussie? Smile
Avatar
Snader | 27 juni 2010 02:33 | #188205
Ikzelf voel alleen nostalgie bij deel 1 en toen ik dan ook later deel 2 speelde, vond ik die minder. Als Marcel zegt, dat deel 2 de beste is van de 3, dan geloof ik hem op zijn woord, aangezien ik geen onbeoordeelde mening kan geven.
En zo gaat dat straks precies hetzelfde zijn bij de nieuwe: het spel kan straks nóg zo goed zijn, het geeft je waarschijnlijk niet hetzelfde gevoel als de oude en valt hij dus tegen.
@Marcel: het is oneerlijk om super en fusion te vergelijken met prime, omdat ze van genre zijn gewisseld. In een 2D sidescrolling platformer heb je meer overzicht dan in een 3D fps. Ik stond toentertijd perplex hoe goed de overzetting was gelukt qua sfeer en ziel van het spel.
Dat de nieuwe DKC nu trager is, is niet hun fout, maar van Tanabe, zoals uit Quint zijn hands-on blijkt.
Avatar
Quint | 27 juni 2010 10:55 | #188207
Voor degenen die zich afvragen waarom Frank23 opeens zo stil is (en stil zal blijven): hij heeft een permanente ban gekregen voor o.a. persoonlijke doodswensen via de mail. I kid you not :')...
Avatar
Pink Rabbit | 27 juni 2010 11:09 | #188208
......
wat?

alleen maar omdat je kritisch bent over een game...
je vraagt je af wat zijn thuis situatie is..
Avatar
Marcel | 27 juni 2010 11:12 | #188209

@Marcel: het is oneerlijk om super en fusion te vergelijken met prime, omdat ze van genre zijn gewisseld. In een 2D sidescrolling platformer heb je meer overzicht dan in een 3D fps. Ik stond toentertijd perplex hoe goed de overzetting was gelukt qua sfeer en ziel van het spel.
Dat de nieuwe DKC nu trager is, is niet hun fout, maar van Tanabe, zoals uit Quint zijn hands-on blijkt.

True, het is niet een hele sterke vergelijking, maar het gaat erom dat Retro Studios heel ander soort spellen maakt dan Rare destijds deed. Of het echt beter is of slechter kan ik nu nog niet over oordelen, maar het is wel duidelijk dat DKCR een andere opzet heeft gekregen dan de klassieke games.

Jammer dat Frank23 nu gebanned is Crying
Ik wilde nog een feature typen over de 'flow' van Donkey Kong Country (2) en een Virtual Console review van DKC 1+2+3 om meer Oil Drum Alley op het vuur te gooien.
Avatar
Pink Rabbit | 27 juni 2010 11:46 | #188210
laat ons allen gewoon lief voor elkander zijn

Smile
Avatar
Phazon13 | 27 juni 2010 12:04 | #188212
Voor degenen die zich afvragen waarom Frank23 opeens zo stil is (en stil zal blijven): hij heeft een permanente ban gekregen voor o.a. persoonlijke doodswensen via de mail. I kid you not :')...


Euhm...ok:p

Fanatiek en gestoord liggen blijkbaar zeer dicht bij elkaar.

@ pink rabbit:
2nd that Smile
Avatar
Lu!gi | 27 juni 2010 12:24 | #188217
Jammer Weird maar wel terecht I guess.
Avatar
Snader | 27 juni 2010 14:51 | #188223
@Marcel: Je kunt die feature nog voor Lu!gi schrijven :p

Ik vraag me trouwens wel af op welke Nederlandse site Frank23 (of lilfvd, zoals hij op een andere Nintendo-site bekend stond) nu weer op zal duiken. Als iemand hem tegen komt, kun je me dan pm'en? Ik vind zijn geratel altijd wel grappig Wink
Avatar
Pink Rabbit | 27 juni 2010 14:51 | #188224
Ik vraag me trouwens wel af op welke Nederlandse site Frank23 (of lilfvd, zoals hij op een andere Nintendo-site bekend stond) nu weer op zal duiken. Als iemand hem tegen komt, kun je me dan pm'en? Ik vind zijn geratel altijd wel grappig Wink


a! lilvd! daar heb ik ook eens een verbale oorlog mee mogen voeren!
dat ie überhaupt nog op het internet mag!
Avatar
Lu!gi | 27 juni 2010 14:51 | #188226
@ Snader: Ah lilfvd, dat is dus dezelfde Razz Ik heb hem gevonden voor je! Hij zit hier onder de naam lilfvd. Het grappige is dat hij daar exact dezelfde discussie heeft over DKC Returns met die lui daar. Sterker nog hij knipt-plakt hele lappen tekst van hier naar daar. Ik geloof niet dat het echt gewaardeerd wordt door de members daarzo Razz
Avatar
Phazon13 | 27 juni 2010 15:47 | #188232
Dus eigenlijk zit ie wiids (quint) nu gewoon op andere fora te bekritiseren...

Ooit zullen zijn opties wel opgeraken en kan ie enkel op chinese fora :p
Avatar
Quint | 27 juni 2010 22:24 | #188253
Denied! Een reactie die puur en alleen is om een vijandelijke reactie uit te lokken, kunnen we nu niet gebruiken. Het bevatte geen enkele vorm van on-topic + het bevatte scheldwoorden. Vandaar dat je reactie verwijderd is, "Opblaas".
Avatar
Pink Rabbit | 27 juni 2010 22:01 | #188254
er is er weer 1 verwijderd zie ik?
Avatar
Gebruiker 20666 | 27 juni 2010 22:23 | #188258
Hopelijk heeft hij het wel gelezen Wink
Avatar
SM64DS | 27 juni 2010 18:58 | #188260
ow jeej ik voel weer een discussie aankomen...
Avatar
Pink Rabbit | 27 juni 2010 19:29 | #188262
...

jammer hoor, here we go again
Avatar
JayKwon | 27 juni 2010 23:30 | #188267
Het was voor mij al weer een tijdje geleden dat ik een fanboy in het heetst van de strijd heb mogen meemaken. Daarvoor bedankt!

@ Hans, nuja ik heb het artikel gelezen als achtergrondinformatie, ik wou er wel even goed voor gaan zitten.
Avatar
Jack the Flipperkast | 28 juni 2010 11:20 | #188281
omg ik zag dat er zeer veel reacties waren op de handson dus ik denk kijk eens even. Zeer amusant allemaal die mensen met een plank voor hun kop, jammer alleen van die bedriegingen.
Avatar
Gebruiker 20666 | 28 juni 2010 12:47 | #188286
@Quint

Ja maar sorry hoor, bij de meeste artikels die ik lees zie ik weer gezeik reacties van die Volvagia, word een beetje misselijk van die gast.
Avatar
Quint | 28 juni 2010 12:52 | #188287
Ik begrijp je frustratie, Volvagia heeft ook een waarschuwing via PM gekregen. Iets wat Frank23 ook kreeg, maar helaas kon die daar niet fatsoenlijk mee omgaan.

Ik roep u allen lieflijk op om weer on-topic te reageren Blush .
Avatar
Volvagia | 28 juni 2010 12:53 | #188288
nu de grootste ****** van wii-ds af is zul je mij een stuk minder horen hoor, no worries :p. good riddance!

on-topic:

dat nieuwe nieuwtje over geen waterlevels vind ik wel jammer. nog iets wat je hier aan had kunnen kaarten als minpunt, maar waarschijnlijk wist je het nog niet Mad .
Avatar
Coldman | 29 juni 2010 01:43 | #188317
"Ook zitten er 'pauzes' in de vorm van obstakels in de levels die ervoor zorgen dat je onmogelijk aan een speedrun kunt doen. Het doet afbreuk aan de bekende ‘flow’ uit de originele Donkey Kong Country-titels en dat doet me als fan van de serie pijn."

Ik verheug me al gelijk niet meer op dit spel hoe ik dit lees.

En dat waterlevels er niet inzitten vind ik een pluspunt. Ik haatte die levels altijd.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Donkey Kong Country Returns

Platform: Wii
Genre: Platform
Ontwikkelaar: Retro Studio's
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 03 december 2010

Screenshots