Bigben's geschiedenis, samenwerking en prijsvraag Prijsvraag | 20 november 2010 00:11 | Auteur: Quint

Bigben Interactive's geschiedenis en samenwerking
De elfde dag van ons 10-jarig bestaan, zaterdag 20 november 2010, staat in het teken van de uitgever Bigben Interactive. Wederom is dit terug te zien in de achtergrond, een geschiedenis-artikel, een samenwerkings-stukje en een spetterende prijsvraag!

Geschiedenis van Bigben Interactive (geschreven door: Benjamin en Quint)
Wat is de gamesindustrie zonder accessoires? Naast de traditionele uitgevers die ons plezieren met verschillende games, zijn er ook uitgevers die zich meer richten op hetgeen we in onze handen hebben en waar we onze handheld mee verpakken: randapparatuur en accessoires. De grootste speler in deze markt is Bigben Interactive.

bigbeninteractivelogo
Het 'oude' Bigben Interactive-logo


Bigben Interactive begon niet zoals alle andere bedrijven in de entertainment-industrie. De oorsprong van het bedrijf begon in 1981 in het noorden van Frankrijk door Alain Falc, tevens de huidige CEO. Alain Falc was gespecialiseerd in de verkoop van horloges. Later schakelde hij over op belangrijkere elektronische spullen, die zich allemaal focusten op de tijd. In 1993 is het bedrijf over gestapt op consumentenelektronica. Later heeft Bigben Interactive verschillende deals gesloten met verscheidene videogame uitgevers. Hun ervaring met het maken van consumentenelektronica wordt vandaag de dag ingezet voor het produceren van allerlei accessoires: van memorycards en controllers tot hoesjes voor je handheld. Daarmee is Bigben Interactive uitgegroeid tot de grootste third party-leverancier op het gebied van randapparatuur en accessoires voor verschillende spelcomputers in Europa.

Qua games zit Bigben Interactive echter ook niet stil. Zo is het bedrijf verantwoordelijk voor de distributie van verschillende games voor de Wii al dan niet gebundeld met een accessoire. De bekendste serie is de Cocoto-serie. In deze games speelt het rode draakje de hoofdrol in verschillende genres, zoals kart- en partygames. Een andere grote game uit de stal van Bigben Interactive is Ferrari Challenge, die geleverd wordt met een stuurtje. Recentelijk verscheen Western Heroes, een arcade-shooter voor het hele gezin, welke geleverd wordt met een shotgun-replica voor je Wii Remote. Een titel die in Nederland een groot succes is, is de Cyberbike voor de Wii. Dit is software gebundeld met een heuse fiets. Op deze manier wordt sporten binnenhuis een stuk vermakelijker gemaakt door het van fietsen in spelvorm. Voor de Nintendo DS is Bigben Interactive zelf qua games wat minder actief: Barnyard Blast: Swine of the Night, een Arcade-compilatie, Maestro! Jump in Music en Dance Floor zijn hier op terug te vinden, maar veel verder komt Bigben Interactive niet.

kingdomheartsrecodedboxeu


Wat Bigben Interactive in de Benelux als extraatje heeft, is dat het bedrijf sinds kort de volledige distributie op zich neemt van Square Enix-spellen. Square Enix is een Japans bedrijf dat nooit een eigen distributie-centrum heeft gehad in de Benelux. Het bedrijf heeft even onderdak gevonden via Ubisoft, is voor sommige titels nog even bij Nintendo terecht gekomen, maar zit nu sinds enige tijd vast bij Bigben Interactive. Dit heeft als resultaat dat Bigben Interactive onder andere verantwoordelijk is voor de distributie van de Nintendo DS-titel Final Fantasy: The 4 Heroes of Light en het binnenkort uitkomende Kingdom Hearts: Re:Coded.

Wat betreft de toekomst is het voorlopig gissen. Wel kan met enige zekerheid gezegd worden dat Bigben Interactive bij de launch van de Nintendo 3DS een hoop verschillende accessoires klaar zal hebben liggen.

De samenwerking tussen Bigben Interactive en N1ntendo.nl (geschreven door: Quint)
De samenwerking tussen Bigben Interactive en N1ntendo.nl is pas zeer recentelijk tot stand gekomen. Bij onze inschrijving voor de E3 van dit jaar zijn we opgenomen in het algemene persdatabestand. Op deze wijze ontvingen we algemene persberichten van allerlei internationale uitgevers, waaronder Bigben Interactive. Uit het eerste Bigben Interactive-persbericht bleek dat het accessoires-bedrijf een eigen afdeling had in Europa. Voor de tijd dat we deze berichten direct van Bigben Interactive ontvingen, hadden we contact met verschillende mensen die af en toe eens een hoesje opstuurden voor de Nintendo DS onder de naam van Bigben Interactive. Echter, vaak waren dit kleine Bigben Interactive distributie-deals die vielen onder verschillende PR-bureaus.

Als reactie op het Bigben Interactive-persbericht gaf ik aan bij Isabelle Houzet, International PR & Marketing Coordinator van Bigben Interactive Europe, dat ik interesse had in een afspraak op de E3 om de nieuwste producten van Bigben Interactive te bekijken. Zo gezegd, zo gedaan en een aantal weken later schudde ik in een klein kamertje in Los Angeles de hand van Isabelle. We hebben hier ook even gepraat over de samenwerking, één die er eigenlijk zo goed als niet was, en kregen vanuit hier twee contactpersonen toegewezen vanuit België die ieder verantwoordelijk waren voor Square Enix-producten en Bigben Interactive-producten in de Benelux. Isabelle zou er hoogstpersoonlijk voor zorgen dat we voortaan goed contact zouden hebben.

DSC01926
Cyberbike-presentatie op de E3


Vlak na de E3 werden er van ons uit diverse mailtjes gestuurd naar de Belgische heren, maar een antwoord bleef uit. Om polshoogte te nemen, werd wederom contact opgenomen met Isabelle. Waarschijnlijk hadden de Belgische heren het te druk met de gehele Benelux-coverage, want vlak na mijn mailtje aan Isabelle kreeg ik een berichtje van Wiebe van der Werk: Product & Marketing Manager Bigben Interactive Nederland. Nadat Wiebe zo rond juli van dit jaar verantwoordelijk is geworden voor alle Bigben Interactive-producten - en daarmee ook Square Enix - in Nederland, is ons contact met het bedrijf aanzienlijk verbeterd. De mailtjes en persberichten komen regelmatig binnen en ook recensie-games komen binnen. Op deze manier hebben we een unieke samenwerking aangeboord, want Bigben Interactive-games voor de Wii en Nintendo DS staan niet altijd in de picture bij de gemiddelde bezoeker. Aan ons de taak om, samen met de accessoires, dit in de nabije toekomst zo goed mogelijk te veranderen. We hebben er in ieder geval het volste vertrouwen in dat dat met dit nieuw verworven contact meer dan goed gaat lukken!
Next articleTwee maal Donkey Kong Country Returns Previous articleNintendo Downloads - week 46

Reacties van gebruikers

Avatar
Paul | 20 november 2010 00:13 | #192853
Heey, tof dat Bigben er ook bij zit! Die had ik even niet verwacht! Smile

Avatar
Vikman | 20 november 2010 08:22 | #192854
Bigben heeft wel het meest speciale prijzenpakket tot heden!
Avatar
Gohma | 20 november 2010 08:41 | #192855
leuke prijzen
Avatar
WiiGamer1 | 20 november 2010 10:14 | #192856
Dikke strikvraag als je het mij vraagt,daar gaan mijn 3 extra stylussen.
Avatar
wiijordends | 20 november 2010 10:28 | #192857
Bigben spullen komen altimd goed van pas. Ik had echt niet gedacht dat ze zulke spullen gingen weggeven! Met de Bigben Wii remote heb ik een goede ervaring maar met de gamecube controller zat ik er even naast.
Avatar
aprvdb | 20 november 2010 11:30 | #192860
Ik heb zelf een bigben gamecube controller. Maar die viel inderdaad enorm tegen. Verder heb ik niks meer gehaald van hun volgensmij. Wel leuk stuk Smile
Avatar
Zapp-x | 20 november 2010 11:32 | #192861
Leuke prijzen! Jammer dat die cyberbike er niet bij zit Wink
Avatar
Watcher | 20 november 2010 12:04 | #192862
Leuke prijsvraag weer.
Avatar
Ruben | 20 november 2010 13:22 | #192866
collapse
Ik wil zo'n roze glitter case voor mijn DS Very Happy Nee, serieus, geef maar zo'n 'charger' ding Smile
Avatar
wiijordends | 20 november 2010 13:27 | #192869
Reactie op post #192866 van Ruben
Voor mij ook de Wii Charger ding en als second place: de screen protectors want ik heb toch zo mooi scherm he Rubenlink!
Avatar
wiijordends | 20 november 2010 13:30 | #192870
Het zou natuurlijk handig geweest zijn dat ze hun wii remote+ niet in de prijzenpot gestopt hebben, zo'n ding komt altijd goed van pas.In de (dure) Bart Smith kost hij 40 euro
Avatar
dw4 | 20 november 2010 16:23 | #192877
leuk artikel en leuke prijsvraag Wink
Avatar
B-8 | 21 november 2010 11:58 | #192894
Dat zijn mooie pakketen.
Ook leuk om eens over Bigben te lezen, wat ik vaak tegenkom maar waar ik eigenlijk niks vanaf wist.
Avatar
hamtaro | 23 november 2010 10:05 | #192967
nice
Avatar
kyura | 23 november 2010 10:36 | #192970
lol

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.