Pokemon in zomer 2003 op de GC Nieuws | 04 januari 2003 06:20 | Auteur: Onbekend

Zomer 2003, Japan zal dan Pokemon voor de GC mogen aanschouwen, volgens de Japanse krant Nikkei. Maar er zijn wat aanpassingen aan de reeks gedaan. Zo zal het spel alleen maar te spelen zijn met de GBA, dus linken is verplicht. Verder wordt de advies prijs evenveel als een GBA titel.

Dus wil je Pokemon op je GC spelen, dan moet je dus ook in het bezit zijn van of Pokemon Ruby of Pokemon Sapphire. Alleen met de disc spelen is dus niet mogelijk.
En dat de prijs maar evenduur wordt als die van een GBA game klinkt leuk in de oren, maar is het zeker niet. Je wordt dan verplicht tot aanschaf van een GBA en een pokemon game. Dus de kassa van Nintendo blijft ringen.

Naar alle waarschijnlijkheid zal alle data van het spel worden opgeslagen op het GBA spel. Misschien kunnen gamers van Ruby of Sapphire wel gewoon de game op hun GBA spelen en als ze thuis zijn verder spelen op de GC, maar dan in 3D.

Nog steeds is de Pokemon serie zeer populair, kijk maar naar de Japanse charts, waar beide GBA games nog altijd aan kop staan, en het meest verkochten in heel 2002 op elke console.

Toen C&VG contact op nam met Nintendo of Europe voor verduidelijking, zei Hoofd PR Shelly Friend
"We can confirm that [this announcement] is correct, however we have made no
specific announcement regarding our plans in Europe."

Begin volgende week is er waarschijnlijk een persbijeenkomst van Nintendo of Europe, waarin waarschijnlijk ook een nieuwe GBA met backlight wordt geshowed.

Bron : CVG
Next articleEindelijk weer wat nieuws omtrend de SD card... Previous articleMario Party 4

Plaats een reactie

De reacties bij dit bericht zijn gesloten.