De Top & Flop 10 van 2010 - Wii en Nintendo DS Special | 31 december 2010 15:40 | Auteur: Benjamin

Top 10 van 2010 - Wii
Het einde van het jaar is weer aangebroken, dus het is tijd om eens de balans op te maken. In dit overzicht vind je de games die volgens ons het beste waren in 2010 en de zeker de moeite waard zijn om aan te schaffen. De games zijn gerangschikt op de score van onze recensies, zodoende vind je hier de tien hoogst behaalde scores per console, waardoor het mogelijk is dat twee of meer games op een gelijke plaats geëindigd zijn. Het jaar 2010 bracht ons op het gebied van de Wii vele verschillende franchises en vervolgdelen. Zo kwam Nintendo al snel met een vervolg op de Nintendo 64 cult-hit Sin & Punishment en verscheen aan het einde van de lente een vervolg op Super Mario Galaxy. Daarnaast kwamen ook verschillende third party-bedrijven met een hoop vervolgtitels en originele games, zoals DJ Hero 2 en Ivy the Kiwi?. We gaan direct snel van start met ons jaarlijkse lijstje, met een zeer aparte basketbalgame op de tiende plaats!

10. NBA Jam - 7,9
NBA Jam kenmerkt zich door de originele look van het spel en de feestvreugde die het teweeg brengt. Het zijn hierdoor de presentatie en de multiplayer-opties die de game goed gedaan hebben en hem deze tiende positie opgeleverd hebben.

-. Endless Ocean 2: Een zee vol avontuur - 7,9
Een compleet andere game dan zijn plaatsgenoot, maar desalniettemin ook erg vermakelijk en vooral heel ontspannend. Duik in het diepe, ontmoet allerlei verschillende zeedieren en ontdek de geheimen van de zee, dit keer met gevaar op de loer.

EO26


9. Lord of the Rings: Aragorn’s Quest - 8,0
De Lord of the Rings is terug met een kindvriendelijkere versie in de vorm van Aragorn’s Quest. Voor deze doelgroep biedt de game een spannend avontuur en een vermakelijke besturing, maar de doorgewinterde gamer zal hier hoogstwaarschijnlijk niet zoveel heil in kunnen vinden

-. Wii Party - 8,0
Nintendo’s officieuze vervolg op de bekende Mario Party-serie. Ren met je Mii-personages over een groot eiland, speel minigames en speel modern verstoppertje met je vrienden. Vooral de spellen waarbij de Wii-afstandsbediening op een verrassende en originele manier gebruikt wordt, zijn zeker de moeite waard.

-. Trackmania Wii - 8,0
In Trackmania Wii race je niet alleen tegen de klok over de vele banen die al in de game aanwezig zijn, je kunt ook nog je eigen parcours ontwerpen. Vooral de verslavingsfactor zorgt ervoor dat je nog regelmatig naar de game zult terugkeren. Tel daar de online-opties bij op en je hebt een zeer originele en vermakelijke racegame te pakken.

TrackmaniaWii_ss1


-. LEGO Harry Potter: Jaren 1-4 - 8,0
De twee bekende series, LEGO en Harry Potter, bleken uiterst goed bij elkaar te passen en het kwam allemaal mooi bij elkaar in deze vermakelijke game. Hoewel er zeker wat minpuntjes zijn, biedt LEGO Harry Potter: Jaren 1-4 veel plezier en vermaak, vooral voor de echte Harry Potter- en LEGO-fans.

-. The Sky Crawlers: Innocent Aces - 8,0
In The Sky Crawlers: Innocent Aces vlieg je met antieke vliegtuigjes door het luchtruim om zo allerlei gevarieerde opdrachten uit te voeren en om je tegenstander uit te schakelen. de presentatie is uiterst goed verzorgd, wat er onder andere voor gezorgd heeft dat de game bij ons op plaats negen te vinden is.

8. No More Heroes 2: Desperate Struggle - 8,2
Het vervolg op de exentrieke game No More Heroes van de minstens zo creatieve ontwikkelaar Suda 51. Ook in dit deel ga je met Travis Touchdown met zijn vreemde wapen op pad om alles wat hij tegenkomt te verpletteren. Vooral meer van hetzelfde, maar dat is in dit geval niet zo negatief.

NMH2_ss43


-. Sonic & SEGA: All-Stars Racing - 8,2
De eerste Sonic-game in ons lijstje vinden we op de achtste plaats. Deze kartracer kenmerkt zich door gevarieerde banen en een hoop verschillende Sonic- en SEGA-personages. Bovendien bevat de game een hoop leuke missies en een online mode.

7. Rock Band 3 - 8,4
Het derde deel in de Rock Band-serie zorgt weer voor een hoop speelplezier. Vooral het feit dat het dit keer echt om de muziek gaat, viel bij ons in de smaak. Tevens zijn er voor de echte instrumentenspelers onder ons speciale Pro-modi met echte gitaren en andere instrumenten en heeft de ontwikkelaar er nog een nieuw instrument aan toegevoegd: de keyboard. Bovendien bevat de game een zeer gevarieerde soundtrack en een zeer uitgebreide Music Store waar je nog ruim 1500 liedjes kunt downloaden.

6. NBA 2K11 - 8,5
De tweede sport- en tevens basketbalgame in ons lijstje. Toch verschilt deze game heel erg van NBA Jam, omdat het hier vooral gaat om de serieuze en realistische aanpak. Bovendien zijn er in NBA 2K11 enorm veel speelmogelijkheden en kan de game behoorlijk complex zijn. Een meer dan waardig deel in deze serie en een verdiende zesde plaats.

nba2k113


-. Donkey Kong Country Returns - 8,5
Donkey Kong is eindelijk terug met een echte nieuwe platform game van Retro Studios. Vooral de variatie zorgt ervoor dat de game zich duidelijk onderscheidt van andere platform titels die we in het verleden al voorbij hebben zien komen. Bovendien is de game behoorlijk pittig en ziet hij er prima uit. We zijn blij dat je weer terug bent, Donkey Kong.

-. Ivy the Kiwi? - 8,5
Van de maker en bedenker van Sonic the Hedgehog is nu een nieuwe game verschenen met een kiwi-vogeltje in de hoofdrol genaamd Ivy. In Ivy the Kiwi? is het de bedoeling om Ivy op weg te helpen naar het einde van het level door met je Wii-afstandsbediening lianen te tekenen. De game is erg uitdagend en door zijn artistieke stijl ook nog eens mooi om naar te kijken.

-. Pro Evolution Soccer 2011 - 8,5
Pro Evolution Soccer 2011 blijft zich voor de Wii elk jaar maar weer verbeteren en ook dit jaar weet de game een plaats te veroveren in onze lijst. De unieke besturingsmethode uit de eerdere delen is verder geperfectioneerd en er is genoeg te beleven om lang van de game te genieten. Voor de echte voetbalfans zeker een aanrader.

proevowii3


5. Silent Hill: Shattered Memories - 8,7
Silent Hill is een echte thriller-game zoals wij die graag zien. Een beklemmende sfeer, mooie presentatie en spannende momenten gecombineerd met een sfeervolle soundtrack. Bovendien is de game voor Wii prima speelbaar door de goede implementering van de unieke Wii-besturing.

4. GoldenEye 007 - 8,8
De Nintendo 64-klassieker is terug, maar met een nieuwe James Bond. De ontwikkelaars hebben het zich er niet gemakkelijk vanaf gebracht, want de game bevat genoeg nieuwe elementen en levels om ook de doorgewinterde GoldenEye-speler te plezieren. Ook is er een online multiplayer-mode toegevoegd en is de vertrouwde offline multiplayer-mode aanwezig. GoldenEye staat ook op de Wii zeker zijn mannetje.

3. Sonic Colours - 9,0
Sonic is eindelijk terug met een volwaardige en razendsnelle platformgame zoals we dat van de blauwe egel gewend zijn. Het is de ontwikkelaars na jaren van mislukkingen en slechte pogingen eindelijk gelukt om Sonic op een juiste en speelbare manier in 3D over te zetten en dat konden wij zeer waarderen. de nieuwe Wisp-figuurtjes zijn een leuke toevoeging die voor genoeg nieuwe gameplay elementen zorgen. De game is snel, vermakelijk, vernieuwend en ook nog herkenbaar: dat is precies zoals wij Sonic graag zien!

SonicColours_ss1


-. Harvest Moon: Animal Parade - 9,0
Harvest Moon: Animal Parade is de meest uitgebreide Harvest Moon tot op heden en kent een kleurrijke en gedetailleerde wereld. Je hebt nog nooit zoveel mogelijkheden gehad als boer, waarvan het bevrienden van exotische dieren als huisdieren één van de vele nieuwigheden is. Daarnaast kun je de handelingen uitvoeren op een tempo dat je vrijwel helemaal naar je eigen hand kunt zetten. Meer waar voor je geld zul je niet snel vinden.

-. Metroid: Other M - 9,0
Een compleet nieuwe Metroid-ervaring die tot stand is gekomen door een samenwerking tussen Nintendo’s Metroid-team en Team Ninja, vooral bekend van de Ninja Gaiden-serie. Het verhaal komt met mooie tussenfilmpjes goed tot zijn recht met oude en nieuwe personages. Na vele jaren tasten in het duister, kregen we meer inzicht in de persoon Samus Aran. Daarnaast is de game qua gameplay enorm actievol en zijn de bossfights erg intens. Hoewel de game behoorlijk anders is dan de Metroid Prime-serie, heeft Other M zeker zijn charmes en is de game voor de Metroid-liefhebber niet te missen.

-. Sin & Punishment: Successor of the Skies - 9,0
Sin & Punishment: Successor of the Skies is een zeer apart maar razendsnel on-rails schietspel dat ook nog eens behoorlijk pittig is. Hoewel de game behoorlijk Japans aanvoelt en oogt, is het zeker de moeite waard de game eens te proberen. Desondanks is het een game waar je echt van moet houden. Daarbij moet je tegen een stootje kunnen, want je zult geregeld sommige levels opnieuw moeten doen...

-. Tatsunoko vs. Capcom: Ultimate All-Stars - 9,0
De eerste topper voor de Wii kwam al snel in het jaar 2010 uit en hij staat dan ook verdiend hoog in ons lijstje. Tatsunoko vs. Capcom is een echte Japanse old-school fighting-game met een zeer groot en gevarieerd aanbod aan personages. Hoewel de meeste personages voor veel mensen onbekend zijn, zorgt de verslavende gameplay ervoor dat je de game vaak op zult pakken. Bovendien ziet het spel er verbluffend uit.

vsCapcom39


2. DJ Hero 2 - 9,2
Hoewel het genre muziekgames langzaamaan steeds minder populair wordt, vinden we op de tweede plaatst een zeer vermakelijk game binnen dit genre. DJ Hero 2 pakt de sterke basis van het eerste deel en heeft waar nodig een aantal zeer goede aanpassingen verricht. de tracklist is voor zowel de echte DJ-fans als de wat meer pop-achtige liefhebbers weer erg uitgebreid en verrassend,. Ook met de sfeer zit het top in deze titel.

-. Monster Hunter 3-Tri - 9,2
Alweer een serie die in Japan razend populair is: Monster Hunter. In dit derde deel valt een hele hoop te doen: van in je eentje het uitgebreide land verkennen tot het spelen van de online multiplayer mode om missies te voltooien. De mooie graphics en het prima geluid zorgen voor een zeer goede sfeer in een game waar je meer dan honderden uren van kunt blijven genieten. Een unieke game voor een Nintendo-systeem waar de hardcore-spelers veel plezier aan zullen beleven.

-. Red Steel 2 - 9,2
Red Steel 2 is één van de betere vervolgdelen ooit. Waar het eerste deel tijdens de Wii-lancering de plank mis sloeg, daar is deel twee juist erg vermakelijk. Door de toevoeging van het Wii MotionPlus-accessoire is het zwaardvechten nauwkeuriger dan ooit en daarbij ziet de game er ook nog eens zeer strak uit. Ook het schieten is verbeterd en werkt perfect. Het ontwikkelteam heeft er alles aan gedaan om de game op allerlei punten te verbeteren en dat is ze dan ook meer dan gelukt. Hulde daarvoor.

Wii-game van het jaar 2010
SuperMarioGalaxy2_ss81

1. Super Mario Galaxy 2 - 9,8
Super Mario Galaxy 2 heeft ons op alle punten overtuigd: de game is adembenemend mooi, pittiger en kent nog veel meer variatie dan het eerste deel. Ons oordeel dat Nintendo één van de beste games ooit gemaakt heeft was unaniem. De game barst van de creativiteit, puur en alleen voor ons plezier. Bovendien was het een verademing om te zien dat Yoshi ook eindelijk mee kon reizen door de ruimte met de bijbehorende power-ups. Super Mario Galaxy 2 is zonder twijfel en discussie de beste game die Nintendo in de afgelopen jaren uitgegeven heeft en daarom meer dan terecht de Wii-game van het jaar 2010.
Next articleTerugblik op 2010 met wist-je-datjes Previous articleGerucht: Spoedig Dragon Quest X onthulling

Reacties van gebruikers

Avatar
Ruben | 31 december 2010 16:35 | #194363
Leuk om eens een overzichtje te krijgen van het afgelopen jaar! Aan iedereen een gelukkig 2011!
Avatar
aprvdb | 31 december 2010 20:37 | #194366
Niet helemaal eens met de lijst maar grotendeels wel! Netjes gedaan dit jaar! Prettige jaarwisseling en prettig 2011 toegewenst iedereen!!
Avatar
Coldman | 04 januari 2011 05:50 | #194458
Weet iemand waar ik King of Pool kan kopen....? ziet eruit als een cool spel. Smile
Avatar
Jasper | 04 januari 2011 12:42 | #194462
Jullie hebben een te close band met de makers van Red Steel om het cijfer serieus te nemen

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.