Pilotwings Resort Preview | 28 januari 2011 22:54 | Auteur: Marcel

In 2010 bracht Nintendo Wii Sports Resort uit. Een leuk onderdeel van de game was het evenement waarbij je met een vliegtuigje over Wuhu Island kon vliegen. De fans van de Pilotwings-serie maakten direct een link tussen de klassieke franchise en Wii Sports Resort en hoopten op een vervolg.

Nintendo heeft de wensen van de fans gehoord en komt met Pilotwings Resort op de proppen. Het was één van de demo’s die voor de pers klaar stond op het Nintendo 3DS event. In het begin van de game was er een keuze uit een aantal modes en challenges en het gebrek aan meerdere gebieden buiten Wuhu Island viel direct op.

3DS_Pilotwings_US03scrn03_Ev_dis

Het vliegen met de Circle Pad werkt als een trein, maar vliegen is anno 2011 geen interessante gameplay-beleving meer. Het vliegen met de Wii MotionPlus in Wii Sports Resort is daarnaast veel spannender. Het feit dat je nu kon kiezen uit een vliegtuigje, delta-vlieger en jetpack voegde gelukkig iets toe aan de beleving. Het vliegtuigje is het eenvoudigst te besturen. Je gebruikt de motor om vooruit te komen en stuurt met de Circle Pad. Met de delta-vlieger zul je moeten vertrouwen op de wind en andere natuurlijke krachten. Het meest uitdagende van de drie was de jetpack. Je moet met beleid gas geven, omdat je benzine op kan raken. Daarnaast kun je niet zomaar naar voren vliegen, maar slechts hoogte maken door je jetpack te gebruiken. Je moet vervolgens net zoals bij de delta-vlieger de gesimuleerde natuur en zwaartekracht de rest van het werk laten doen.

I believe I can fly
Wuhu Island was een rustige locatie voor Wii Sports Resort en Wii Fit Plus, maar biedt geen variatie in de achtergrond. De 3D-effecten van de Nintendo 3DS zorgen ervoor dat het contrast tussen je vliegmachine en de spelwereld groter is. Daarnaast krijgt de speler een overtuigend gevoel van de hoogte. De visuals zijn helaas blokkerig, waardoor het spel enigszins statisch oogt. Je vliegt door een paar ringen, schiet op wat balonnen of kiest voor de free flight om binnen een tijdslimiet over het eiland te vliegen en meer heeft Pilotwings Resort niet te bieden. Toegegeven, de elementen zijn wel voorzien van de extra aandacht die Nintendo aan zijn titels schenkt. Zo kreeg je in deze demo een kort filmpje te zien van de route van je vlucht en bovendien heeft men functies toegevoegd om je scores bij te houden. Tenslotte is het mogelijk om met je eigen Mii het luchtruim te betreden en speciale diorama’s te ontgrendelen.

Desondanks is Pilotwings Resort in de huidige vorm te karig. Nintendo is tot nu toe van plan om slechts één gebied in het spel te verwerken. In Pilotwings 64 kon de speler over meerdere fictieve continenten vliegen. De game was niet lang, maar had in 1996 meer te bieden dan Pilotwings Resort nu. Pilotwings Resort kan prima uitgegeven worden als downloadbare titel binnen de toekomstige Nintendo 3DS eShop, maar valt als dure retail-game buiten de boot. Zo deed de demo van het spel niets met de gyro-sensor of multiplayer- en StreetPass functies van de Nintendo 3DS. Sterker nog, het spel is sinds de vorige speelbare versie die Nintendo in de zomer van 2010 beschikbaar stelde op de E3 en andere evenementen, nauwelijks veranderd. Enkel de menu’s en interface zijn op den duur verbeterd.

3DS_Pilotwings_US04scrn04_Ev_dis

Voorlopige conclusie
Pilotwings Resort weet vooralsnog niet te overtuigen, aangezien de game vooral qua inhoud achterblijft op andere soortgelijke casual Nintendo games. Zo ben je gelimiteerd tot één eiland en zijn er in de huidige versie slechts drie vliegmachines beschikbaar. De uitdagingen komen niet verder dan schieten op ballonnen of vliegen door ringen. De Wii MotionPlus-besturing uit Wii Sports Resort is daarbij ingeruild voor de Circle Pad die de beleving een stuk saaier maakt. Het spel lijkt verder niets te gaan doen met de features van de Nintendo 3DS zoals de StreetPass, gyro-sensor en multiplayer. Het 3D-effect zorgt wel voor een beter gevoel van hoogte en je kunt met je Mii achter het stuur van één van de vliegmachines kruipen. De game lijkt echter meer geschikt als downloadbare titel voor een schappelijke prijs en is in de huidige vorm nog geen volledige titel.
Next articleFace Raiders Previous articleNintendo-president Satoru Iwata reageert op de PSP2 / NGP

Reacties van gebruikers

Avatar
vitom10 | 28 januari 2011 23:30 | #195435
dus deze game word niet bestuurd door de motion beweging? Weird
stom zeg dat maakt het toch veel leuker
Avatar
Bas | 29 januari 2011 00:00 | #195436
en WEER een timer, bedankt nintendo, waar is de free flight zonder tijdslimiet? Weird
Avatar
Metal Electric | 29 januari 2011 09:12 | #195438
Hopelijk is dit echt nog een demo en verandert Nintendo er nog een hoop aan, zodat het die 45 euro ook echt waard is. Dan zou ik hem zeker willen kopen.
Avatar
Matthiman | 29 januari 2011 18:17 | #195461
Ik vind het eigenlijk gewoon leuk om een beetje te vliegen rond Wuhu Island op de Wii, dus deze komt in mijn kast!
Avatar
Gatygun | 31 januari 2011 02:35 | #195486
Mooie preview, ik ben wat teleurgesteld maar toch niet verbaast enigszins.

Ik hoopte dat het spel een visueel genot zou zijn, zoals ik het in de n64 tijd beleefde, de plaatjes zien er dan ook erg mooi uit. Echter als het er blokkering uit ziet, dan valt het voor mij al enig sinds door de mand.

Dat er weinig te doen is, vindt ik ook maar appart. Ik vroeg mij namelijk af hoe ze het spel uitdagend konden maken leuk en innovatief. Maar veel verder dan een saaie tech demo met 3D lijkt het dus niet te gaan.

Jammer, mooie preview nogmaals.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Pilotwings Resort

Platform: Nintendo 3DS
Genre: Action Flight
Ontwikkelaar: Monster Games
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 25 maart 2011

Screenshots