"Dragon Quest X is bijna af" Nieuws | 01 april 2011 15:18 | Auteur: Quint | Bron: NeoGAF

Eindelijk is daar weer eens wat informatie over Dragon Quest X voor de Wii.

Er werd al in 2008 gesproken over Dragon Quest X, maar een officiële aankondiging bleef uit. Pas tegen het einde van 2010 volgde een officiële aankondiging van producer Yuji Horii, maar enige informatie of beeldmateriaal bleef uit. De game staat sinds deze officiële aankondiging steevast op nummer 1 in de 'Famitsu's Most Wanted'-lijst waarin Japanners aangeven naar welke game ze het meest uitkijken. Dat de RPG-serie Dragon Quest populair is in Japan bleek wel uit de verkoopaantallen van Dragon Quest IX: Sentinels of the Starry Skies voor de Nintendo DS die daar meer dan vier miljoen keer is verkocht.

De stilte rondom Dragon Quest X werd onderhand een gewoonte totdat producer Yuji Horii in de laatste editie van het Amerikaanse blad Nintendo Power toch het één en ander mededeelde (vertaald):

"De volgende Dragon Quest-game, Dragon Quest X, zal uitgebracht worden op de Wii. Ik heb het idee dat sommige gebruikers Dragon Quest op een groot scherm willen spelen, wat de reden is dat we hem uitbrengen op de Wii. Natuurlijk, in de toekomst is het goed mogelijk dat we weer voor handhelds gaan ontwikkelen, dus het is echt afhankelijk per game. Het hangt er volledig van af wat de consument wil op een bepaald moment. Iets anders wat we horen is dat spelers een nieuwe Dragon Quest willen die hetzelfde systeem volgt als Dragon Quest VIII, dus dat is iets anders wat we in gedachte houden terwijl we een Dragon Quest maken voor de Wii. Het enige wat we kunnen zeggen is dat de ontwikkeling goed gaat en we bezig zijn met de laatste onderdelen van het spel. We kunnen niet echt meer informatie vrijgeven op dit moment, maar tegen het einde van dit jaar zouden we in staat moeten zijn iets aan te kunnen kondigen met betrekking tot de game."
Next articleKung Fu Panda 2 naar de Wii met uDraw en naar de Nintendo DS Previous article"Fantastisch nieuwe Wii-ervaringen zijn onderweg"

Reacties van gebruikers

Avatar
maaslander | 01 april 2011 15:26 | #197029
als het bijna af is waarom kunnen ze dan niks vrijgeven, en waarom komt ie dit jaar niet al uit.
Avatar
Wessel | 01 april 2011 16:52 | #197032
Lol @ Powerrangers pose bij de screenshots
Avatar
Fing3r | 01 april 2011 19:57 | #197041
Dragon quest is vet! Kan niet wachten, maar tot deze er is vermaak ik mij straks wel met zelda ^^
Avatar
Vaati | 01 april 2011 23:35 | #197044
op 1 of andere reden hou ik niet zo van die hardcore rpg's op een groot scherm, terwijl ik het fantastisch vind op een handheld. Maar goed, wellicht wordt het anders met DQ X

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Dragon Quest X

Platform: Wii
Genre: MMORPG
Ontwikkelaar: Square Enix
Uitgever: Square Enix
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 0
Releasedatum: Onbekend

Screenshots