"Aliens: Colonial Marines draait op Wii U en je kunt erg toffe dingen doen" Nieuws | 27 juni 2011 16:06 | Auteur: Quint | Bron: Videogamer

We krijgen opnieuw een kijkje in de keuken van een ontwikkelaar die bezig is met het ontwikkelen van een game voor de Wii U.

Eén van de eerste third party-games die werd aangekondigd voor de Wii U was Aliens: Colonial Marines van Gearbox. De game werd tijdens de E3 allereerst gepresenteerd als mogelijkheid, maar later meldde ontwikkelaar Gearbox en uitgever SEGA dat het zo goed als zeker is dat de game naast een Xbox 360 en een PS3-release ook een Wii U-release zal kennen. Randy Pitchford, CEO van Gearbox, ging eerder al los met ideeën voor de Wii U-versie van de game.

In een interview met de website Videogamer vertelt Aliens: Colonial Marines-producer Brian Burleson het één en ander over de huidige stand van zaken van de ontwikkeling van het spel (vertaald):

"We kregen de hardware van de Wii U slechts enkele maanden voor de E3, maar we hebben er sindsdien mee gewerkt. Het is vrij gemakkelijk om mee te werken, dus dat maakt het in zijn geheel een stuk gemakkelijker. Wanneer je al iets hebt draaien, zeker op de Unreal Engine, is het vrij standaard recht toe recht aan vanaf dat punt. De Unreal Engine maakt dat een stuk gemakkelijker, absoluut. Het is te vroeg om te praten over de specifieke dingen die de Wii U-versie zal krijgen, want we hebben de dingen pas net werkend gekregen. We zullen meer vertellen over wat dat zal zijn en wat er staat te gebeuren in de toekomst. Maar ons doel is om een game altijd gelijkwaardig te maken voor elk platform. Het zuigt echt om een game ondergeschikt te hebben op het ene platform of om het een feature te laten missen op het ene platform. Dus ons doel is altijd om een fully-featured game te maken en dat alle versies dezelfde ervaring kennen. Aliens: Colonial Marines draait op de Wii U en je kunt er hele toffe dingen mee doen. We zullen daar meer over praten in de toekomst, maar denk maar alvast na over de mogelijkheden."


Aliens: Colonial Marines is een first-personshooter die zich na ALIENS afspeelt. Het spel is een nieuw hoofdstuk in het universum van Aliens. Spelers banen zich knallend een weg door hordes Xenomorphs op de USS Sulaco, het oppervlak van LV-426 en Hadley’s Hope met wapens die zijn geïnspireerd door de filmserie.
Next articleXenoblade Chronicles Limited Edition en releasedatum onthuld Previous articleMiyamoto: "Nintendo wil niet het beste online-gaming bedrijf...

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Aliens: Colonial Marines

Platform: Wii U
Genre: First Person Shooter
Ontwikkelaar: Gearbox Software
Uitgever: SEGA
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 4
Releasedatum: Onbekend

Screenshots