Resident Evil: Revelations Preview | 21 augustus 2011 11:57 | Auteur: Marcel

Het duurt nog een paar maanden voordat Resident Evil: Revelations in de Europese winkels ligt, maar de door ons geteste demo geeft nieuwe inzichten over één van de meest veelbelovende Nintendo 3DS-titels van 2012. Met Resident Evil: Revelations hoopt Capcom de actie van Resident Evil 4 en Resident Evil 5 te combineren met de horror en puzzels uit de klassieke delen.

TV-serie
Na een korte introductie mag Jill Valentine voor de zoveelste keer op pad om zombie’s, mutanten en ander gespuis uit te moorden. In Resident Evil: Revelations wordt BSAA-agent Chris Redfield vermist en reist Valentine de hele wereld over om hem terug te vinden. Het spel is opgedeeld in meerdere hoofdstukken en heeft volgens Capcom de structuur van een spannende TV-serie. Ieder chapter heeft daarmee een eigen verhaal dat aansluit op een groter geheel. Het is volgens hen de ultieme manier om een console-ervaring als Resident Evil: Revelations naar de Nintendo 3DS te brengen. Doordat de game is opgedeeld in kleinere hapklare brokken, is hij ook geschikt voor onderweg.

ResidentEvilRE37

Taai
Er mag geen twijfel over bestaan dat Resident Evil: Revelations geïnspireerd is door Resident Evil 4. Je kijkt over de schouder van Jill en de camera staat erg dicht op de actie. Met de Circle Pad dirigeer je de BSAA-agente door een cruiseschip dat is overmeesterd door bio-terroristen en verschrikkelijke monsters. Afhankelijk van de gekozen setting kun je in first- of third-person richten en schieten. Het touchscreen wordt gebruikt om diverse puzzels op te lossen, want ook dat is een onderdeel van de klassieke Resident Evil-ervaring.

Capcom is er goed in geslaagd om de snelle actie te combineren met de meeslepende horror-, verhaal- en puzzel-elementen. In de demo loop je in eerste instantie door een aantal kamers op zoek naar munitie en andere items. Pas als je een doosje kogels gevonden hebt en je je met de quick-turn omdraait om de volgende kamer te onderzoeken, staat er een griezel achter je. De mutant die een levende huid lijkt te hebben kan aardig wat schoten overleven. De vijanden zijn in Resident Evil: Revelations behoorlijk taai en de munitie is schaars. Je zult er soms voor moeten kiezen om confrontaties uit de weg te gaan, omdat je niet genoeg wapens en andere items op zak hebt. Het geeft het spel een zeer spannende sfeer.

ResidentEvilRE33

Graphics & geluid
Grafisch gezien blaast Resident Evil: Revelations andere Nintendo 3DS-games van de kaart. Het schip was ontzettend gedetailleerd met patrijspoorten, machines en ramen waar licht door sijpelt. Bovendien zijn de personages inclusief Jill Valentine zeer mooi vormgegeven. De verschillende materialen en texturen van haar strakke uitrusting reageerden en reflecteerden allemaal verschillend op de belichting. Voeg daar de special-effects zoals mist, regen, maar ook water en opspattend bloed aan toe en je begrijpt dat Resident Evil: Revelations technisch van alle markten thuis is. Het 3D-effect van de Nintendo 3DS was in de demo-versie nog niet nadrukkelijk aanwezig en beperkte zich tot een aantal objecten en monsters.

Het geluid was in de demo moeilijk te beoordelen, omdat er nog vrijwel geen muziek in het spel verwerkt was. De achtergrondgeluiden, zoals gegrom en de woeste golven, klonken overtuigend en de mutanten en zombies slaakten de meest vreselijke kreten. De enkele dialogen uit de demo waren qua voice-acting goed uitgevoerd. De geluidseffecten van de wapens verschilden nog niet veel van Resident Evil 4 en 5, maar dat kan in de toekomst nog veranderen.

ResidentEvilRE39

Voorlopige conclusie
Resident Evil: Revelations lijkt zowaar de verwachtingen waar te gaan maken. De combinatie van actie en horror werkt naar behoren en de game is grafisch gezien de meest imposante Nintendo 3DS-titel tot op heden. Capcom heeft nog ruim de tijd om te sleutelen aan de 3D-effecten en de geluidseffecten, want die waren in deze demo nog niet volledig uitgewerkt. We zullen in 2012 zien of het de titel 'topper in spe' zal verzilveren of niet.
Next articleFrogger 3D gameplay en interview met Tak Fuji Previous articleNintendo Downloads - week 33: 3D Classics Urban Champion en...

Reacties van gebruikers

Avatar
wasp | 21 augustus 2011 19:13 | #201192
Ik wil deze game Razz

Ben overtuigd inmiddels...
Avatar
Notor!ousG | 21 augustus 2011 19:32 | #201195
Ga hem bestellen via Amazon UK, zal van dag 1 in mn bus steken Smile
Avatar
hsBoy | 22 augustus 2011 18:04 | #201207
deze gaat um zeker worden!
Avatar
offensive | 24 augustus 2011 16:45 | #201345
HEBBUH!!!!! Deze RE lijkt me heel erg tof en grafische mooi worden, hopelijk speelt hij lekker weg. Komt wel goed als ik dat zo allemaal lees.
Avatar
Kilcore | 25 augustus 2011 15:29 | #201375
Zeer mooi dit word echt een topper.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Resident Evil Revelations

Platform: Nintendo 3DS
Genre: Action
Ontwikkelaar: Capcom
Uitgever: Capcom
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 2
Releasedatum: 27 januari 2012

Screenshots