N1ntendo.nl zoekt nieuwe redactieleden! Special | 11 september 2011 21:55 | Auteur: Quint

We zijn als N1ntendo.nl-redactie zijnde op zoek naar versterking en hopelijk ben jij iemand die daar wel oor naar heeft!

Ben jij een (fanatiek) Nintendo-gamer, bezit je een Wii en/of Nintendo 3DS, heb je wat vrije tijd over en lijkt het je leuk om Nintendo-nieuwtjes mede te delen? Zo ja, dan zijn wij op zoek naar jou!

N1ntendo.nl zoekt nieuwsposters!
Bovenstaande titel zegt het al: we zijn op zoek naar nieuwsposters om ons huidige team te versterken. Op dit moment bestaat de N1ntendo.nl-redactie uit zeven actieve redactieleden, te weten: Marcel, Benjamin, Theun, Tristan, Daan, Evelien en Quint. Mocht je meer willen weten over deze personen en/of de rolverdeling binnen de redactie, neem dan eens een kijkje op onze redactie-pagina.

Op dit moment zijn wij op zoek naar actieve nieuwsposters. Echter, deze nieuwsposters kunnen uiteindelijk ook 'doorstromen' naar de functie van artikelschrijver, maar de focus zal voorlopig vooral op het posten van nieuws liggen.

Waarom is het interessant om juist bij N1ntendo.nl redactie te worden?
Een paar redenen op een rijtje:

• N1ntendo.nl mag zich met recht de grootste, onafhankelijke Nintendo-website van de Benelux noemen. Dit heeft tot gevolg dat jouw artikelen en nieuwsberichten door duizenden mensen zullen worden gelezen. Bij wie staat dit nu niet goed op zijn of haar CV?
• Game-uitgevers erkennen ons als de grootste, onafhankelijke Nintendo-website van de Benelux. Dit heeft tot gevolg dat we vrijwel elke Wii-game en vrijwel elke Nintendo (3)DS-game krijgen toegestuurd om te recenseren! Redactieleden krijgen zo gratis games thuisgestuurd met als enige tegenprestatie een recensie over de desbetreffende game.
• We krijgen regelmatig een uitnodiging voor een perstrip. Dit varieert van een exclusieve hands-on met een game in Parijs tot aan het interviewen van bekende game-ontwikkelaars zoals Warren Spector, Jason VandenBerghe en Yuji Naka. Ook tripjes naar de E3 in Los Angeles en de GamesCom in Keulen behoren tot het arsenaal. Vaak bevatten deze tripjes een zeer exclusieve lading en zo kan het voorkomen dat je de eerste van de Benelux of zelfs de eerste van de wereld bent die een bepaalde game kan zien of spelen!
• Gezien ons contact met uitgevers over het algemeen zeer goed is, is het goed mogelijk dat de desbetreffende personen jouw nieuwste vriendjes zullen worden. Altijd al de game-business in willen rollen? Redactielid zijn bij N1ntendo.nl kan zo maar eens een grote opstap voor je zijn!
• De redactie binnen N1ntendo.nl kent een hele gezellige sfeer. Achter de schermen zijn diverse oud-redactieleden blijven hangen, puur en alleen voor de ambiance. Ook worden er zo nu en dan meetings gehouden om de interne relaties op peil te houden
• De huidige redactieleden draaien inmiddels al een paar jaar mee in het vak en zijn de kwaadste niet. Iedereen is altijd bereid te helpen en we staan altijd voor je klaar. Verwacht dus onder andere opbouwende feedback op je artikelen, zodat je als persoon ook kunt groeien wat betreft je schrijftechnieken.
• N1ntendo.nl bestaat al ruim tien jaar (voorheen stonden we bekend als GameQube.nl en Wii-DS.nl). We zijn daarom niet bepaald een eendagsvlieg: het is ons streven om nog vele jaren door te gaan en je bent welkom daar een deel van uit te maken.

Onze voorkeuren
Klinkt je dit goed in de oren? We hopen van wel! Indien dat ook zo is, vragen we je een kijkje te nemen naar de volgende punten, die aangeven wat wij graag terug zouden willen zien in een toekomstig redactielid:

• Je bent in het bezit van een Nintendo (3)DS en/of Wii en bent doorgaans een fervent Nintendo-fan.
• Je kunt ongeveer één í twee nieuwsposts per dag maken, maar over het algemeen geldt: hoe meer, hoe beter!
• Je hebt enige ervaring op het gebied van schrijven en je vindt het leuk om te doen.
• Je beschikt over een goede beheersing van zowel de Engelse als de Nederlandse taal.
• Je kunt goed opschieten met mensen van 21 jaar en ouder (de huidige redactieleden zijn allemaal 21 jaar of ouder). Er is echter geen minimale leeftijd.
• Je hebt een basiskennis van Adobe Photoshop.

Nogmaals: dit zijn richtlijnen die je eventueel een grotere kans geven om aangenomen te worden. Mocht je nu niet aan één (of meerdere) van bovenstaande punten (kunnen) voldoen, dan kun je het alsnog gewoon proberen. Wanneer jij ons op een andere wijze kunt overtuigen van jouw capaciteiten, zien we dat alleen maar graag!

De sollicitatiebrief
Laat ons weten waarom jij, als man of vrouw, vindt dat je deel uit moet maken van de N1ntendo.nl-redactie. Dit kan in de vorm van een sollicitatiebrief. We zien graag de volgende dingen terug in de sollicitatie:

• Een kort verhaaltje over jezelf (naam, geslacht, leeftijd, opleiding/werk, hobby’s), waarbij je ook eventuele relevante ervaring op het gebied van schrijven en/of games noemt.
• Een motivatie waarom je graag bij N1ntendo.nl (in het bijzonder) zou willen schrijven en wat je precies in de redactie wil en kunt gaan doen.
• Een voorbeeld van een nieuwsitem zoals jij deze op N1ntendo zou schrijven, toegevoegd als bijlage, om aan ons te bewijzen dat je beschikt over degelijke schrijfkwaliteiten. We vragen je dit voorbeeld-item te baseren op dit nieuwsbericht.

Mocht je het de moeite waard vinden om het te proberen, dan kun je de punten die zojuist zijn aangehaald verwerken in de vorm van een sollicitatiebrief met als onderwerp “N1ntendo.nl-sollicitatie' en sturen naar Quintemailjuiste. Wij zullen dan via de mail zo spoedig mogelijk bij je terugkomen met feedback. We geven iedereen antwoord, ook als de keuze niet op jou is gevallen.

Hopelijk hebben we je interesse gewekt en wellicht verwelkomen we jou binnenkort binnen de N1ntendo.nl-redactie! Succes!
Next articleMonster Hunter 3-Tri G zes keer onder de scanner Previous articleXenoblade Chronicles

Reacties van gebruikers

Avatar
christian | 23 september 2011 18:19 | #202457
ik wil wel, maar ik ben wel 14 (tot 8 november, dan wordt ik 15). ik heb een wii en een 3ds, ben zeer goed in engels, heb al een keer een recensie geschreven voor rabbids 3d (voor de lol, niet echt mijn best gedaan) en n1 is mijn startpagina. ik heb al een e-mail gestuurd.
Avatar
christian | 10 oktober 2011 16:05 | #202884
al iemand gevonden? weet: ik blijf beschikbaar (ik heb toch niets beters te doen)

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.