De Geschiedenis Part 1... Special | 07 januari 2003 00:40 | Auteur: Michiel

De Gameboy kent een rijke Geschiedenis. Het begon allemaal in 1989 toen de Gameboy Classic uit werd gebracht. Sindsdien zijn er verschillende handhelds verschenen van Nintendo. Eerst kende de Gameboy slechts een kleur, later werd dit uitgebreid tot 5 kleuren. In 1996 werd de Gameboy enigszinds vernieuwd door hem kleiner te maken. In 1998 kwam dan eindelijk een radicale verandering van Nintendo. De Gameboy Color. In 2002 kwam daar dan de Gameboy Advance. Nintendo maakte hiermee de stap naar 32-bit.

1989, Nintendo’s eerste stap op Handheld gebied.

Het is het jaar 1989. Nintendo is al erg succesvol met de N.E.S en probeert het in dit jaar met de Gameboy. Eigenlijk was de Gameboy op het moment dat ie uitkwam al verouderd. Hij was voorzien van een 8bit processor en een Zwart-wit scherm. Dit stelde niet erg veel voor in vergelijking met de GameGear van Sega die destijds van een kleurenscherm was voorzien. Toch won de Gameboy de strijd van Sega vanwege een goed line-up van titels.

Super Mario Land:

In 1989 bracht Nintendo een Mario Game uit op de Gameboy Classic. De game had de originele naam Super Mario Land en hoewel het een goede Mario was, moest het echte succes nog komen. Pas 3 jaar later, in 1992, kwam het echte succes van Mario op de Gameboy. Super Mario Land 2: Six Golden Coins kwam op de markt en het was een fantastische game.

/>
Next articleUnited Game Artists bezig met nieuwe game Previous articleGratis Sega Genesis spellen!

Plaats een reactie

De reacties bij dit bericht zijn gesloten.