Bad Boys II Preview | 17 februari 2004 17:12 | Auteur: Randy1

Bad Boys, Bad Boys, What you gonna do? Iedereen kent deze quote wel, en binnenkort mag iedereen er nog eens gebruik van maken, want wat ga jij doen als deze game in de winkels ligt?

Born to Zeik
Alhoewel films, games, cd's, boeken en bordspelletjes eigelijk allemaal gemaakt zijn voor één standaard punt (vermaak), wordt alles zoals hoort bij deze tijd opgeblazen en uitgebreid. Games krijgen reclames, de meest potentiele tracks, oftewel singles van cd's draaien in schitterende, soms gemaakt met een budget van miljoenen dollars, videoclips en iedereen die ook maar iets heeft meegemaakt schrijft een boek. Er miste maar één klein dingetje aan dit geheel, want met zoveel om over te jubelen...wie gaat er dan opstaan om te zeiken op dit commerciele vermaak?!

Op een dag moet er eens een man of vrouw opgestaan hebben, en het zal me niets verbazen als dit wezen kaal en lelijk was geweest, maar dat terzijde, die toen heeft geroepen; ''jeetje, wat is dit een flutzooi!''. Pats, boem, tjingelingling, het begrip critici was geboren. Sinds deze dag hebben er wat veranderingen plaats gevonden, zoals verjonging onder deze ''journalisten'', wat dus tot gevolg heeft gehad dat jullie nu de mening lezen van een 17-jarig Haagse jongen die net z'n MAVO heeft afgemaakt.

viewerscreen
Dat wordt weer vegen morgen, voor de reinigingsdienst.


Nu heb ik heel weinig kennis van zowat alles van vrije tijds vermaak op games en muziek na. Ik ben ook helemaal geen filmexpert, en mijn lijstje van films die ik nog nooit heb gezien reikt van American History X tot Lord of the Rings. Nu komt er dan eindelijk een game aan van een film (reeks) die ik wel heb gezien, genaamd Bad Boys. Bad Boys was een alom geprezen zeer succesvolle film en zoals het altijd gaat met sequels, krijgt het 2de deel een vlaag van kritiek over zich heen. ''Het miste de humor die deel 1 had''. ''Je hoort veel te veel gelul over die Columbianen''. Nu zag ik persoonlijk helemaal geen slecht iets aan Bad Boys II. Ik vond het toffe actie hebben en ik digte de humor wel degelijk. Waar zeiken we over mensen?

De Standaard Filmgame
Moet een perfecte titel zijn die niet puur is gemaakt voor commercieel succes, zeg maar een game als Goldeneye op de Nintendo 64. Persoonlijk vind ik dit echt een domme uitspraak. Games zijn altijd voor commercieel succes gemaakt, want zonder commercieel succes red je het als bedrijf niet in deze wereld. Het is dan ook nietzo vreemd dat menig review van games gebaseerd op films tegenwoordig eindigt op ''het is een leuke game die de film goed volgt en de fan zal aanspreken''. Hoppa, jullie snappen het! Een game hoeft niet perfect te zijn. Persoonlijk vind ik het zelfs best wel leuk dat je toppers hebt, en gewoon ''leuke spelletjes''.

Bad Boys II: The Game is commercieel succes tot op het bot. Dat de game gaat verkopen is duidelijk, want met het vlammende logo, de titeltrack ''Shake Ya Tail Feather'' en de hele gangster-feel die door je aders loopt bij het horen van de Bad Boys-quote snap je al dat er heel wat in throw-back Jersey gehulde gamers naar de winkels rennen om zelf ''de film'' te kunnen na-spelen. Alles wat Bad Boys II nodig heeft is alles wat elke leuke game heeft.

Het jezelf moeilijk maken
Bad Boys II wordt ontwikkeld door Blitz Games, de developer van een hele reeks sportgames voor Acclaim, waaronder de redelijk populaire ''Blitz'' titels, die je kunt zien als NBA Street-style games, maar dan met American Football en Ice Hockey als thema. Blitz gaat al een tijdje mee, maar heeft op het gebied van third-person shooters nog weinig tot niets klaar gespeelt. Je kunt je afvragen of publisher Empire Interactive wel de goede developer heeft aangewezen.

viewerscreen
Alles werd uit de kast gehaald bij de contest om wie het hoogste bommetje kon maken.


Third-Person shooter? Juist, third-person shooter, maar tegenwoordig is dat niet voldoende meer en is dat genre dus gesplit in een aantal sub-genres, waaronder ''Modern TPS''. Voorbeelden van andere games in dit genre zijn Atari's Enter The Matrix en Koei's Rogue Ops. Het is grotendeels een third-person shooter, maar dit gaat gecombineert met bijvoorbeeld kleine snufjes stealth om een twist aan het geheel te geven. Nu zijn Enter The Matrix en Rogue Ops niet de beste games om het maar zacht uit te drukken (alhoewel ze wel ''leuk'' zijn), dus is het wel een goede keuze om deze third-person shooter in moderne vorm te maken?

Gangste...erhm...Gameplay
Je speelt, moge het duidelijk zijn, Will Smith en Martin Lawrence, oftewel Mike Lowrey en Marcus Burnett. Je bent ''strapped'' oftewel bewapend en met je ''wheels'' oftewel wagen rij je rond door mooie met oranje-zonsondergang bedekte straten in Miami, totdat je ineens opgeroepen wordt door Captain Howard (Joe Pantoliano), je gefrustreerde ''baas'', want stiekem ben je een bad cop die lak heeft aan alles en net ietsje teveel opblaast dan de autoriteiten willen. Ergens na deze oproep scheur je in je wagen de eerste missie door, want een van de features in Bad Boys II die de game tot ''Modern TPS'' maken, zijn de rij-missies, waarbij je simpelweg mensen achtervolgt in je wagen en je moet oppassen voor stenen muren en slapende Snorlax'en die je auto weleens zo'n klap kunnen verkopen dat 'ie niet meer verder gaat.

Deze missie wordt opgevolgt door een laadscherm, een filmpje, en weer een missie. Het is dus een game waarin je gewoon, simpeltjes, van missie tot missie loopt en raced en verder doe je niets. Krijg van het woord ''gangstergame'' dus geen True Crime-achtige ideeën. De game is minder uitgebreid, want vrijheid blijheid? Dan is Bad Boys II geen blijheid.

Naast de rij-missies is Bad Boys II dus een shooter, en wat doe je in shooters? Hersenloos mensen neerknallen terwijl je zelf rondhuppelt als een konijn dat een orga...pardon. Schieten en ontwijken dus. De game kent een aardig assortiment aan wapens en alhoewel ik wel heel interessant kan gaan beschrijven hoe je heel sneaky je tegenstander besluipt en hem vervolgens een kogel door z'n kanis levert, is het echt te beschrijven in 1 zinnetje, en dat zinnetje luid; ''je loopt naar voren, ziet een tegenstander, klikt een paar keer R en alsof Klaas Vaak 'em over het hoofd sloeg met een zak slaapzand legt 'ie het loodje. Simpel dus, want wie kun je tegenwoordig nog missen. Elke pixel-gun heeft een autotarget mode.

viewerscreen
''Hey het is Martin! Wil je voor onze zonen deze 9mm's signeren?!''


Dan zijn er ook nog stealth elementen, die je op de screens al wel gezien zult hebben. Ook hiervan hoef je weinig te verwachten. Het is een Bad Boys game, en zoals echte Bad Boys altijd zeggen; ''I rather die a man, then live a coward''. Ik ga er niet vanuit dat de stealth aspecten in de game erg diepreikend zullen zijn, want wie is Blitz om de hele Bad Boys trent te verkloten. Antwoord: een developer die ooit een schaakgame heeft ontwikkeld. 'Nuff said.

Het jezelf moeilijk maken, Part II
Alhoewel je al een soort van negatieve feel tegenover Bad Boys II in mijn manier van schrijven moet hebben opgemerkt, is de game nieteens een game die ik nu al flut vind. Ik vond de film tof, en dat telt altijd al mee voor een licentie game, want eerlijk of oneerlijk, een game is altijd leuker als je iets herkenbaars uit een andere vorm van entertainment of het leven terug ziet. De game zal zeker een ''leuke'' game gaan worden, en zo stukje bij stukje dichterbij de release komend lijkt het toch wel een beetje op True Crime te gaan lijken. Een leuke game met een gangster smaakje, zonder al teveel poespas.

Then again...licentie game. Op de titel na, heeft de game eigelijk niets van de Bad Boys licentie. 'Tuurlijk, de characters lijken ook echt op de acteurs die de rollen in de film vertolken en de game volgt het verhaal van de film goed, maar Blitz heeft de stemmen van de acteurs niet. Moet jij er al aan denken dat de game start met ''Bad Boys, Bad Boys'', maar dan ingesproken door 2 ingehuurde wannabe's? Ik hoop voor Blitz dat ze de game ook echt kunnen maken op een manier zodat wannabe Bad Boys als ik en zo nog vele (zwarte) gamers blij zijn met het eind resultaat. Misschien maakt Blitz de ontwikkeling van de game met de vele weinig-poespas-bevattende poespas wel te moeilijk.

Chill man
De game verschijnt ergens in Maart in de States en moet een maandje (of 2, 3, 4) later in Europa uitkomen. Dat Bad Boys II een succes gaat worden lijkt me gegarandeerd, want een filmtitel die een hit is, heeft tot nu toe nog geen geflopte game gekent...als we Ubi Soft's Charlie's Angels even vergeten natuurlijk (maar wie wist dat die game bestond?). Of Bad Boys II een goede game gaat worden? Lijkt het best wel op ja...door de ogen van een Bad Boys fan gezien tenminste.

viewerscreen
Sinds Will de rol van Parkingson patient Mohammed Ali heeft gespeelt kan ook hij trappen niet meer normaal afkomen.


Om terug te komen op mijn eerdere punt van perfecte games enzo...ik zal het nog een keer uitleggen. Bad Boys II heeft ''Miami heat'', oftewel een mix tussen gangstersh*t, p*ssy's en simpele gameplay waarbij je ''dough'' kan ''smoken'', zonder ritme in het gamen kwijt te raken. Kortom, een game die gewoon...chill...relaxt, en leuk zal gaan worden voor gamers die weinig van een game vragen. En voor Bad Boys fans dus. Verwacht meer over de game rond de release, waaronder het antwoord op die ene vraag die je nu wel kent.
Next articleNieuwe ELSPA charts Previous articleJapanse Sales - Famicom SP doet het goed!

Reacties van de crew

Avatar
Randy1 | 17 februari 2004 17:15 | #191502
Hoop dat jullie ervan genoten hebben. Dank aan RutgerK voor het Highlight Plaatje Smile

Reacties van gebruikers

Avatar
wouter_vandijk2 | 17 februari 2004 17:22 | #20318
okidoki Very Happy
Avatar
Gebruiker 2358 | 17 februari 2004 17:37 | #20319
"want wat ga jij doen als deze game in de winkels ligt? " Niets, vond de film kut dus deze game ook ^_^
Avatar
RutgerK | 17 februari 2004 17:41 | #20320
Ik vond de film geweldig, maar ga de game niet halen. Lijkt me een prutsgame met als enige verkoop boost het succes van de film...
Avatar
Zwennes | 17 februari 2004 17:43 | #20321
geen succes, de hype rond bad boys 2 is allang voorbij. spellen zoals enter the matrix en lotr verkopen beter omdat zij tegelijk met de films worden gereleased. In iedergeval hoeven de makers het niet af te haasten, dus wie weet.........
Avatar
Gebruiker 2308 | 17 februari 2004 17:54 | #20325
Wat ik ga doen als ie in de winkel ligt? ik laat hem daar lekker liggen slapen.
Avatar
Erich | 17 februari 2004 18:20 | #20327
Dit word waarschijnlijk weer een flutspel. Soms ben ik echt blij dat ik nintendo fan ben en dat ik alleen maar goeie rotzooi koop.
Avatar
aXXis | 17 februari 2004 18:48 | #20330
Deze moet ik hebben
Avatar
Gebruiker 2817 | 17 februari 2004 19:00 | #20334
k vind hem niet zo moooi en ik heb al niet zon goeie ervaring met games afkomstig van films (behalve pokemon)
Avatar
Jay. | 17 februari 2004 19:19 | #20335
Deze gaat ongelooflijk zuigen denk ik hoor Wink
Avatar
Gebruiker 2584 | 17 februari 2004 19:28 | #20339
dope..eh..film. Vind plaatje 1 wel cool, maar dat is omdat ie op raven lijkt. Voor de rest lijkt het mij geen goeie game.
Avatar
DarkShadow | 17 februari 2004 21:17 | #20357
Hmm, hij kan best onverwachts nog erg leuk worden ¬_¬
Avatar
Gebruiker 2817 | 17 februari 2004 22:27 | #20361
Razz Very Happy Omnomnom :F :G
Avatar
Gebruiker 2647 | 18 februari 2004 00:35 | #20376
ik heb ook aL een preview op tv gezien, en ze zeiden daar ook dat dit best een goed speL kan worden.
En het zag er inderdaad weL Leuk uit. Maar verwacht natuurLijk niet dat je hier een maand mee zoet zaL zijn.
Maar ik had het gevoeL bij het zien van die preview dat het mikken wat vreemd verLoopt, en de AI is ook geen Einstein.
Avatar
Zapp-x | 18 februari 2004 02:15 | #20397
nice preview Smile Maar als ik de game zo op het 1e gezicht beoordeel, gaat hij net zo zuigen als Enter The Matrix dat doet Mad
Avatar
Jay. | 18 februari 2004 15:24 | #20404
Nog meer denk ik Wink
Avatar
Timo | 18 februari 2004 17:03 | #20416
kutfilm, kutgame met kutbesturing, ik bedoel echt niet normaal :r
Avatar
Gebruiker 2911 | 28 februari 2004 14:05 | #21546
Volgens mij is de game een stuk minder leuk als de film van de Bad Boys ll. :|
Avatar
Gebruiker 1965 | 20 maart 2004 20:40 | #24097
Hij is toch al uit voor de PS2? wnat ik ken iemand die hem al heeft..... ik vind het zuigen, ik ga hem dan ook zeker neit halen....
Avatar
gamecubers | 20 maart 2004 23:17 | #24109
lelijk deze game lijkt me echt kut echt hadstikke kut
Avatar
Gebruiker 3294 | 26 april 2004 19:03 | #28915
ja dit is heel kut.
Avatar
Gebruiker 3294 | 26 april 2004 19:03 | #28917
:@

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Bad Boys 2

Platform: Nintendo GameCube
Genre: Action
Ontwikkelaar: Blitz Games
Uitgever: Empire Interactive
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 2004

Screenshots