Skylanders: Spyro's Adventure krijgt vervolg genaamd Skylanders: Giants Nieuws | 07 februari 2012 19:36 | Auteur: Quint | Bron: Activision

Activision kondigt vandaag officieel het vervolg op Skylanders: Spyro's Adventure aan.

Skylanders: Spyro's Adventure is een gigantisch succes. Het spelprincipe combineert daadwerkelijke action figures met de spelwereld van een game en dat blijkt verrassend goed te werken. Zo scoorde het Wii-deel bij ons een 8.5 in de review en het Nintendo 3DS-deel een 8.0.

Dat Activision met een vervolg komt, is daarom geen verrassing. Vandaag kondigde het bedrijf dan ook Skylanders: Giants aan voor de herfst van dit jaar. De game brengt ook zestien nieuwe action figures, waarvan acht Giants. Dit zijn grotere personages en daarmee grotere action figures die een grote rol zullen spelen in de game. Action figures die aangeschaft zijn bij Skylanders: Spyro's Adventure zullen ook werken in het spel. Verder belooft ontwikkelaar Toys for Bob grotere werelden dan zijn voorganger.

De platformen waar het spel op uit zal komen, zijn vooralsnog onbekend, maar gezien zowel de Nintendo 3DS als de Wii al over een portaal beschikken om de action figures tot leven te wekken, is de kans zeer groot dat dit vervolg daar ook op zal verschijnen.

Het officiële persbericht en de eerste beelden vind je hieronder:

Breng je speelgoed tot leven. Dit vernieuwende concept maakt een reuzensprong met de wereldwijde onthulling van Skylanders Giants, het vervolg op de succesvolste nieuwe intellectuele eigendom (IE) voor kinderen van vorig jaar.¹ Activision Publishing, Inc., een volle dochtermaatschappij van Activision Blizzard, Inc. (Nasdaq: ATVI), toont het vervolg voor het eerst in stand 3151 en 3152 op de North American International Toy Fair, die van 12-15 februari plaatsvindt in het Javits Center in New York.

Door de unieke combinatie van echte, verzamelbare poppetjes en een epische virtuele spelwereld creëerde Skylanders Spyro’s Adventure een nieuw platform voor samenspel dat door ouders en kinderen wereldwijd werd omarmd. Volgens The NPD Group, Charttrack en GfK was Skylanders Spyro’s Adventure in 2011 de best verkochte franchise voor kinderen en de best verkopende nieuwe IE in Noord-Amerika.

¹Volgens The NPD Group, Charttrack en Gfk

Skylanders Spyro’s Adventure behoorde volgens The NPD Group in 2011 tot de tien best verkochte games (software en accessoires) in dollars en genereerde de hoogste omzet (software en accessoires) in één jaar van alle nieuwe IE’s voor kinderen in Noord-Amerika sinds de NPD deze categorie bijhoudt.

Skylanders Giants borduurt voort op het baanbrekende concept van zijn voorganger: het samensmelten van de echte en de virtuele wereld met een vernieuwende lijn van speelgoedpoppetjes met een ‘brein’ die geschikt zijn voor meerdere systemen en op magische wijze tot leven kunnen worden gebracht in de wereld van Skylands. Deze nieuwe game in de franchise bevat een verscheidenheid aan nieuwe personages, nieuwe uitdagingen, een avontuur met een spannend verhaal en geavanceerde integratie tussen console, draagbare spelcomputer, mobiel en online:

• Een maatje meer: Skylanders Giants introduceert acht nieuwe, uiterst verzamelbare poppetjes die zowel fysiek als virtueel ruim twee keer zo groot zijn als de hoofdrolspelers van Skylanders. Hun krachten en vaardigheden in de game vormen een afspiegeling van hun gigantische omvang.

• Levenslicht: het tot leven brengen van speelgoed wordt nu nog magischer doordat een aantal speelgoedpoppetjes van Skylanders Giants is voorzien van spectaculaire lichttechnologie. Hierdoor licht het poppetje op als het zich bij of op de Portal of Power™ bevindt. Deze personages hebben ook andere voordelen in het spel. Batterijen zijn niet nodig.

• Splinternieuwe Skylanders: acht nieuwe Skylanders van normaal formaat, elk met hun eigen krachten, vaardigheden en persoonlijkheid, gaan met de Giants mee op avontuur.

• Voorwaartse compatibiliteit: alle geliefde personages uit Skylanders Spyro’s Adventure zijn 100 procent compatibel met Skylanders Giants, waarbij de voortgang en aanpassingen van de speler behouden blijven.

• Grotere werelden: er zijn nieuwe arena’s en meer spelopties in het speltype Strijd voor spannende man-tegen-mangevechten, verbeterde elementgebieden, nieuwe heldenuitdagingen en andere kenmerken die de speler stimuleren om alle personages te verzamelen en hun niveau te verhogen.

Skylanders Giants kent ook een betere integratie met Skylanders Spyro’s Universe™, de enorme onlinewereld waarin Poortmeesters wereldwijd hun Skylanders-ervaring nog verder kunnen uitbreiden.

“Het succes van Skylanders Spyro’s Adventure in 2011 gaf bestaansrecht aan een opwindend idee; dat we met de juiste technologie en het creatieve talent om deze te ondersteunen met een boeiende cast en verhaallijn een nieuwe manier van spelen konden creëren voor kinderen', zegt Eric Hirshberg, president-directeur van Activision Publishing. “Skylanders Giants is de evolutie van dit concept. We hebben gigantische figuren, waanzinnige nieuwe personages die bijna magisch licht geven en meer manieren dan ooit om te spelen en Skylands te verkennen. We zijn verheugd om de game aan te kondigen tijdens Toy Fair 2012 en kunnen niet wachten tot de fans er deze herfst mee aan de slag gaan.'

Toys’R’Us heeft zich opnieuw verbonden aan Activision en de Skylanders-franchise en blijft een belangrijke partner in de detailhandel voor de lancering van Skylanders Giants. “Tijdens de ontwikkeling zagen we al dat Skylanders de potentie had om een hit te worden bij onze klanten door de unieke samensmelting van fysiek en virtueel spelen', zegt Jerry Storch, voorzitter en president-directeur van Toys’R’Us, Inc. “De game was vorig jaar een daverend succes tijdens het inkoopseizoen voor de feestdagen en we kunnen nauwelijks aan de vraag naar de poppetjes voldoen. We zijn verheugd om onze enthousiaste ondersteuning van Skylanders voort te zetten met een omvangrijke, wereldwijde marketingcampagne die Giants onder de aandacht moet brengen van onze klanten.'

Skylanders Giants is ontwikkeld door Toys For Bob, een studio van Activision in Novato, Californië. De game is nog niet geclassificeerd door PEGI.
Skylanders-20Giants-20-20Tree-20Rex

Skylanders-20Giants-20-20Tree-20Rex-20and-20Flynn

Skylanders-20Giants-20-20Alchemist-20transformed

Skylanders-20Giants-20-20Alchemist-20roar

Skylanders-20Giansts-20-20Tree-20Rex-20throwing-20missile-20at-20canon
Next articleJapanse verkoopcijfers 30/1 - 5/1 2012: Resident Evil: Revelations... Previous articleMewtwo voor beperkte tijd verkrijgbaar in Pokémon Black/White

Reacties van gebruikers

Avatar
NintendoJeroen | 07 februari 2012 20:29 | #206545
Ik moet eigenlijk Skylanders nog 'ns kopen voor de 3DS :<
Avatar
Cheesychu | 07 februari 2012 22:52 | #206547
Zo dat is geld verdienen zeg^^
Avatar
jochem | 07 februari 2012 23:02 | #206549
Lijkt me wel een heel leuk spel net als skylanders, maar wat mij betreft te prijzig...
Avatar
fock1999 | 08 februari 2012 08:22 | #206551
collapse
dit spel was kort hoop dat ik niet weer een nieuw portaal moet kopen
Avatar
Snader | 08 februari 2012 11:16 | #206552
Reactie op post #206551 van fock1999
Reken er maar op dat het spel speelbaar is met het portaal dat bij deel 1 zat.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Skylanders: Giants

Platform: Wii
Genre: Adventure
Ontwikkelaar: Toys For Bob
Uitgever: Activision Blizzard
Aantal spelers lokaal: Onbekend
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 19 oktober 2012

Skylanders: Giants

Platform: Nintendo 3DS
Genre: Avontuur
Ontwikkelaar: n-Space
Uitgever: Activision Blizzard
Aantal spelers lokaal: Onbekend
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 19 oktober 2012