Two Tribes wil Toki Tori 2 uitbrengen voor de Wii U Nieuws | 09 februari 2012 19:52 | Auteur: Benjamin | Bron: Two Tribes

De Nederlandse ontwikkelaar Two Tribes geeft een update omtrent de release van Toki Tori 2 voor Nintendo-platformen.

Two Tribes, de Nederlandse ontwikkelaar van de nieuwe Toki Tori-game, heeft vandaag laten weten wat haar plannen zijn voor de release van de game op Nintendo-platformen. Naast de gewone release voor Steam zal Toki Tori 2 zeer waarschijnlijk ook verschijnen als download game voor de Wii U. Als reden geven ze dat ze grote fans zijn van Nintendo-platformen en dat de download winkels aanzienlijk verbeterd zijn ten opzichte van die voor Wii en Nintendo DSi. Ze zeggen daar het volgende over (vertaald):

"Je vraagt je misschien af waarom we dit nu besloten hebben [om Toki Tori 2 naar de Wii U te brengen]. Onlangs heeft Nintendo informatie gedeeld over hun online strategie, welke een stuk robuuster klinkt dan voorheen. De Nintendo eShop van de Nintendo 3DS is een grote stap in de goede richting in vergelijking tot de Wii- en Nintendo DSi-shops. Het zou raar zijn als de Wii U online shop qua functionaliteiten niet op z'n minst gelijk is met die van de Nintendo 3DS. Omdat Toki Tori 2 ontwikkeld is als download-game, spelen deze dingen een belangrijke rol bij de keuze voor de platforms."


Ook laten ze weten welke ideeën ze al hebben voor de Wii U-versie van Toki Tori 2 (vertaald):

"We zullen ongetwijfeld het direct spelen via de Wii U-controller toevoegen waarbij je geen tv nodig hebt. Toki Tori 2 is zo gemaakt zodat de game minimaal gebruik maakt van graphical user interface, waardoor de game prima speelbaar moet zijn op het kleinere breedbeeldscherm. Wat betreft motion controls denken we dat Toki Tori 2 deze niet zal gebruiken omdat het toevoegen van deze besturing niet veel nut heeft voor de game.

Wat heel interessant zou zijn, en waar al heel veel om gevraagd is door fans, is het toevoegen van een level editor die gebruik maakt van de Wii U-controller. Dit betekent dat het spel op de tv draait terwijl je real-time aanpassingen aan je eigen gemaakte level kan maken met het touchscreen van de Wii U-controller. We denken dat dat erg goed zal werken!'


website_tokitori2_update18-373x246


Toki Tori 2 voor Wii U klinkt als een ambitieus project van eigen bodem. Two Tribes laat echter wel weten dat het vooralsnog speculatie is, maar de sterke wil om het tot een realiteit te maken is in ieder geval aanwezig.
Next articleIs THQ het Griekenland van de game-industrie? Previous articleNegentien nieuwe screenshots van Tekken 3D: Prime Edition

Reacties van gebruikers

Avatar
Elm | 09 februari 2012 21:30 | #206567
Als ik dit zo lees zie ik er ook wel wat in, ben benieuwd hoe het uitpakt. Dit gedeelte bedoel ik:

Dit betekent dat het spel op de tv draait terwijl je real-time aanpassingen aan je eigen gemaakte level kan maken met het touchscreen van de Wii U-controller.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Toki Tori 2+

Platform: Wii U eShop
Prijs: €14,99
Genre: Platform
Ontwikkelaar: Two Tribes
Uitgever: Two Tribes
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 04 april 2013

Screenshots