[UPD] Assassin's Creed III kent ook 31 oktober als releasedatum voor Wii U Nieuws | 02 april 2012 10:05 | Auteur: Quint | Bron: Ubisoft

Ubisoft Nederland stuurt een interessant persbericht uit.

Zojuist verscheen er een marketing-persbericht van Ubisoft Nederland met daarin de trotse mededeling dat Assassin's Creed III een bijzonder relatief pre-order record heeft verbroken: vanaf het moment dat de game is aangekondigd is de game tien keer meer gepre-ordered dan Assassin’s Creed Revelations in dezelfde periode. Op het eerste oog een nietszeggende publicatie-visser, maar in de laatste zin zien we opeens het bericht terug dat de Wii U-versie van de game al vanaf 31 oktober 2012 beschikbaar is.

Het is voor nu nog niet bekend of het hier gaat om een typefout of om een onbedoelde, foutieve interpretatie van Ubisoft Nederland. In vorige persberichten meldde het bedrijf immers dat de releasedatum van het Wii U-deel nog niet bekend was.

Indien het persbericht volledig zou kloppen, zou dit betekenen dat de Wii U in ieder geval op of zelfs voor 31 oktober 2012 beschikbaar zou zijn, hetgeen groot nieuws is. We hebben Ubisoft Nederland gevraagd naar een meer gedetailleerde verklaring en zullen het bericht updaten zodra we meer weten.

Ubisoft® maakt vandaag bekend dat Assassin's Creed® III goed op weg is om het record te breken van de game met de meeste pre-orders in de geschiedenis van Ubisoft Noord-Amerika.

In de drie weken dat Assassin’s Creed III beschikbaar is als pre-order, heeft de game al geschiedenis geschreven. De game heeft nu al meer pre-orders dan alle voorafgaande delen uit de Assassin’s Creed reeks. Zo heeft Assassin’s Creed III nu zelfs al 10 keer meer pre-orders in de Verenigde Staten dan Assassin’s Creed Revelations in dezelfde periode. Daarnaast heeft hij al meer pre-orders dan Assassin’s Creed Brotherhood in de complete periode waarin de game te pre-orderen was. Als de pre-orders voor Assassin’s Creed III zo doorgaan, zal rond de E3 in juni het huidige pre-order record van Assassin’s Creed Brotherhood gebroken worden.

“Ook in de Benelux zien wij in dit vroege stadium dat de fans hun pre-orders al plaatsen. En dit terwijl de pre-order campagne volgende week pas goed van start gaat!', aldus Marcel Keij, Marketing Directeur Ubisoft Benelux.

In Nederland is de pre-order deze week van start gegaan en ook hier lijkt het er op
dat records zullen worden gebroken.

Assassin's Creed III is vanaf 31 oktober a.s. beschikbaar op Xbox 360®, PlayStation® 3, Wii U™ en PC. Het spel wordt ontwikkeld door het zeer ervaren Assassin’s Creed team van Ubisoft Montreal met de steun van andere Ubisoft studio's.


*UPDATE 02-04-2012 10:05*

Ubisoft Nederland laat middels een reactie weten dat bovenstaand persbericht niet klopt met betrekking tot de Wii U-release van Assassin's Creed III. 31 oktober 2012 is daarmee (voorlopig) van de baan wat betreft de releasedatum voor het Wii U-deel.
Next articleNieuwe trailer Tom Clancy's Ghost Recon: Online Previous articleWiiWare-demo's terug in Wii-winkelkanaal

Reacties van gebruikers

Avatar
marcel2552 | 30 maart 2012 15:33 | #207361
Zal wel het meest gunstige zijn voor nintendo en ubi, gamers hebben geen geduld en als ze m op de zelfde dag kunnen oppikken als de andere versies dan is de keuze voor veel (nintendo) fans niet moeilijk. En geen extra marketing campagne nodig voor de wiiU versie.
Avatar
offensive | 30 maart 2012 15:38 | #207363
Moet ik nog opgaan schieten met sparen ook zeg :-). Nou ja binnekort ook nog vakantiegeld. Ben benieuwd wat Ubi te melden heeft.
Avatar
ThanosReXXX | 31 maart 2012 15:50 | #207380
Ach ja, beter keuze hebben uit een aantal goede games, dan weer maanden moeten doen met een demo discje...

Weet zelf ook nog niet wat ik er als eerste bij zou kopen.
Eerst maar eens zien welke titels er daadwerkelijk op launch day uitkomen...


Maar eerst dit:
http://www.timeanddate.com/counters/fullscreen.html?mode=m&year=2012&month=06&day=05&hour=11&min=00&sec=00&p0=137


Zet maar in je favorieten, dit is de officiële site:
http://www.e3expo.com/
Avatar
MrNintendoDutch | 02 april 2012 10:21 | #207397
Ah wat jammer dat hij niet op 31 oktober uitkomt maar dat zal zeker komen omdat de Wii U dan nog niet uit is!
Avatar
marcel2552 | 02 april 2012 13:05 | #207398
dit is natuurlijk pure damage control. Tuurlijk weet ubi al een launch periode, en uiteraard weet nintendo dit ook al. Ze kunnen niet van de een of andere dag de wiiU in de winkels leggen, daar gaat gewoon een groot traject aan te pas (maken wiiU, shipping ect ect ect.)

En uiteraard krabbelt ubi terug, alsof ze uberhoubt iets mogen zeggen over een evt release window.
Avatar
NintendoJeroen | 02 april 2012 16:21 | #207399
Marcel heeft gelijk. Natuurlijk is de releasedatum van AC WiiU ook gewoon 31 oktober, alleen Ubisoft heeft op z'n dak gekregen van Nintendo dat ze dit gezegd hebben en daarom trekken ze zich terug.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Assassin's Creed III

Platform: Wii U
Genre: Action Adventure
Ontwikkelaar: Ubisoft Montreal
Uitgever: Ubisoft
Aantal spelers lokaal: 4
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 0
Releasedatum: 30 november 2012

Screenshots