Biohazard 4 Preview | 22 februari 2004 13:34 | Auteur: Randy1

Een Remake, 2 poorts en een nieuwe game verder zijn we nog maar één poort verwijderd van een game waar bergen survivors al jaren naar uitkijken. Ik neem u mee voor een blikje op pure horror...ik neem u mee naar Biohazard 4.

Kiddy 'Cube
viewerscreen Na duizenden columns van andere websites en magazines, komt het me tegewoordig echt de strot uit, dat ''kiddy'' imago dat Nintendo zou hebben, en erger nog, het tegen gelul van iedereen die de kans krijgt zijn mening erover te uiten. Mensen, wat heeft het voor nut om een woordje te gaan tegenspreken dat alleen nog gebruikt wordt door fanboys van andere consoles? Het is als keihard met je hoofd naar voren gericht jezelf in een stenen muur rammen. Nutteloos dus, want jij vangt de klap, en de muur staat ijzersterk overeind. Wat boeit die muur het, dat jij erdoorheen wil?

Dus je laat die muur staan. Een muur kan namelijk niet bewegen, en zal dus ook nooit opzij voor je gaan. Fanboys die Nintendo kiddy noemen zullen nooit hersens krijgen of met je instemmen, aangezien ze te dom zijn. Waarom zou je ze dus de waarheid vertellen? Laat ze gewoon staan, en binnenkort vegen ze je straat en halen ze elke Dinsdag je grof vuil op. Het is duidelijk onzin, en eigelijk hoef je het nieteens te onderbouwen.

Want wie licenseert alle games voor de 'Cube? Juist, Nintendo. Als ze kiddy waren, hadden ze nooit Eternal Darkness uitgebracht, en dan ga ik nieteens beginnen over de bier-zuip-en-tieten-watch Guy Game die deze zomer moet verschijnen, waaronder weer netjes ''licensed by Nintendo'' staat. Nintendo had in de tijd van de Nintendo 64 duidelijk problemen met games voor ouderen. Zie Conker's Bad Fur Day, die Rare zelf moest uitbrengen. Dezer dagen is dat wel anders, en dat Nintendo de meest griezelige game aller tijden exclusief binnen heeft gesleept, duidt het maar aan; things have changed.

Eat Your Heart Out
viewerscreen Elk beetje Nintendo fan actief in 2002 zal het wel gehoord hebben; de Biohazard aka Resident Evil serie is exclusief verkrijgbaar op de GameCube. Na een remake van het origineel, 2 poorts en een ''gloednieuwe'' pre-quel in de vorm van Resident Evil Zero moet in 2005 dan eindelijk het langverwachte vierde deel in de Europese winkels liggen. Mensen die vragen om een ''volwassen'' game op de 'Cube...een waarschuwing; ''eat your heart out''.

En dat bedoel ik niet letterlijk. Resident Evil 4 zal namelijk genoeg zombies en ander gespuis bevatten om het kloppende lichaamsdeel uit je borstkas te lepelen. Ik bedoel ermee te zeggen, dat mensen die de 'Cube verafschuwen vanwege het gebrek aan volwassen shooters en dergelijken met elke maand dichterbij de release komend de onzichtbare gulp op hun mond een stukje meer moeten gaan sluiten. Ik ben namelijk benieuwd of die gulp het openklappen van je mond kan tegenhouden, wat zeker zal gaan gebeuren bij het aanschouwen van de graphics van Resident Evil 4.

Want welke game gaat de visuele kracht van deze horror/survival game verslaan? Is het Halo 2, Bungie's vervolg op de beste Xbox game tot nu toe? Textures in die screens knikken nee. Is het misschien Metal Gear Solid 3 voor Sony's console? Of Sony iets tegen Resident Evil 4 in kan brengen lijkt me sterk. En welke games in de line-up van de 'Cube maken een kans? Metroid Prime 2 misschien? Als het op graphics aankomt staat Capcom al extreem hoog met Resident Evil Zero, en als we de developer bij de woorden mogen geloven zal Resident Evil 4 uitgroeien tot de mooiste game ooit, en ik durf ze niet te gaan tegenspreken.

Whole New Horror
viewerscreen Bij de aankondiging van Resident Evil 4 werd er verteld dat de hele gameplay werd aangepast. Geen stroef lopende characters meer, die langzaam hun pistool trekken en stil moeten staan om te schieten. De achtergronden in de omgevingen zijn ook niet meer 2D-style, maar zijn geheel 3D en tegenstanders kunnen zich in de hele omgeving bevinden. Alles is overzichtelijk, want je loopt niet meer om hoekjes heen terwijl langzaam de volgende omgeving naar je scherm geladen wordt.

Andere irritaties, zoals het extreem langzame filmpje van hoe een deur zich opent als je de klink overhaalt zijn ook weggehaald. Eigelijk moet je de game nu gaan zien als een game met de standaard besturing in action games, en in Resident Evil's geval is dat dus een geheel nieuwe ervaring. Je staat niet meer stil om te schieten zei ik zojuist al, aangezien je al rennend van locatie naar locatie je pistool trekt en je tegenstanders neerschiet. Waar schiet je ze neer? In het hoofd, zodat de kop eraf knalt als de kurk van een fles champage, of in het been, omdat je geen tijd hebt en dus alleen zorgt dat je niet achtervolgt zal worden?

Ook zie je nu je statistieken op het scherm terwijl je speelt. Je hoeft dus niet langer je inventory te gaan checken om erachter te komen hoeveel kogels je nog in je blaffer hebt. Je zult al begrijpen dat dit niet zonder reden is. De tegenstanders komen in Resident Evil 4 niet meer met 2 tegelijk, want met al deze handige nieuwe features tot je beschikking en met het feit dat alles nu in overzichtelijk oogsbereik is, kun je het gemakkelijk opnemen tegen een massaleger zombies, nietwaar?

Hersenloos met een hoog IQ
viewerscreen Think again. Zombies zijn veel en veel slimmer dan voorheen. Naast observeren maken ze nu namelijk ook gebruik van de handige functies die de neus en oren hebben, want ze ruiken en horen je aankomen. Naast deze gigantische toename van de AI, wordt het alleen maar erger. Als een zombie in z'n eentje is, en jij schiet vanaf een afstand op 'em, dan zal 'ie de benen nemen in de hoop dat jij 'em achterna komt, zodat hij en z'n vriendjes je om de hoek in elkaar kunnen rammen. Dit is slechts één van de vele vuile onmenselijke menselijke truukjes die deze monsters kennen.

Alhoewel zombies tot nu toe altijd de standaard tegenstanders zijn geweest in Resident Evil games, ligt dat deze keer heel anders. Fans van de serie zullen wel weten dat bepaalde proefen en testen van Umbrella ervoor hadden gezorgt dat bepaalde steden (zoals Racoon City) geinfecteerd waren geraakt met een bepaald virus, wat dus tot gevolg had dat mensen veranderden in zombies. De naam Umbrella zul je in Resident Evil 4 nergens tegenkomen. Leon S. Kennedy heeft namelijk een opdracht gekregen van de Amerikaanse President om zijn dochtertje te beschermen. Het dochtertje wordt echter ontvoerd en meegenomen naar Zuid Amerika. Leon achtervolgt de kidnappers en komt in een stad terecht waar monsters en ander gespuis hem achtervolgen en stalken als in z'n dromen, en vanaf daar zit je met vragen. Waarom zijn deze wezens hier, en hoe zijn ze ontstaan?

Het vreemde is echter dat zombies zich in de eerdere delen aan alles wat mens was vergrepen. Vaak redde je iemand uit de klauwen van de wezens, of stierf iemand tussen de tanden van deze monsters in de poging jou te beschermen. In Resident Evil 4 neem je het niet alleen op tegen zombies en monsters, maar ook tegen mensen die aan de zijde van deze zombies strijden alsof ze zelf onmenselijk zijn.

Nachtrust
viewerscreen We zitten allemaal nog met vragen over Resident Evil 4, en Capcom is slim om hun mond niet al te veel te openen. Stiekem zijn we allemaal denk ik toch een beetje bang, en dan bedoel ik niet voor de game zelf. We zijn bang dat Capcom een fout begaat door van de oorspronkelijke style af te springen in een geheel nieuw avontuur. Menig developer heeft geprobeerd een serie een nieuwe draai te geven, maar vaak was deze draai niets meer dan een ordinaire draai om de oren, en soms zelfs een draai die uitliep op een gebroken nek.

Maar zoals elke Resident Evil lover weet, zijn angsten er om overwonnen te worden, en Capcom doet eindelijk wat ze ons al die jaren al vertellen te doen. Ze lopen die hoek om, alhoewel ze toch een beetje rillerig zijn, want wat brengt het? Brengt het de schrik van hun leven, of vals alarm? De dood, of juist leven? Ze halen diep adem, en lopen pas bij pas verder, nieuwsgierig voor wat komen gaat, tot op een bepaald punt...
Ze weten zeker waar ze aan toe zijn, en brengen die game uit, of geven een release date vrij. Voor ons staat die datum op begin 2005, nog heel wat nachtjes slapen dus. Alhoewel het een teleurstelling kan zijn, kun je het ook zien als de laatste nachten totdat je nachtrust weggenomen wordt door angstaanjagende ontwikkelingen in een game waar stiekem iedereen wel nieuwsgierig naar is, Resident Evil 4. Verwacht meer over de game in de komende maanden op GameQube.nl.
Next articleJapanse GBA covers. Previous articlePandora Tomorrow

Reacties van de crew

Avatar
Randy1 | 22 februari 2004 14:17 | #191511
Dank aan Gila Chiela aka Michiel voor het highlight plaatje Razz

Reacties van gebruikers

Avatar
Cube17 | 22 februari 2004 14:28 | #20844
mooi man:d
Avatar
Gebruiker 2651 | 22 februari 2004 14:31 | #20845
I'm a very big fan of the RE-series dus ik ga m zeker kopen. Het kan moeilijk zijn dat deze game zal uitdraaien tot een megaflop. Dit is de game die metroid prime en de windwaker gaat verslaan. Oh dis iz heaven!
Avatar
Gebruiker 2584 | 22 februari 2004 14:41 | #20848
Vet,...ik heb nu al een hekel aan de zombies.
Avatar
Gebruiker 1379 | 22 februari 2004 14:55 | #20850
Nou dat lange wachten zal wel beloont gaan worden begin 2005 denk ik. Very Happy
Avatar
ChaoZ-dRoNe | 22 februari 2004 14:56 | #20851
Goede preview, maarweet nog niet zeker of ik hem aan ga schaffen. Qua horror/survival reeks speel ik liever Silent Hll, en vooral aangezien RE1 mij al enorm heeft teleurgesteld, heb ik zowiezo geen goed gevoel bij deze game (persoonlijk) Maar het kan natuurlijk helemaal anders uit gaan pakken. Maar ik wacht zowiezo de eerste reviews van RE4 af voordat ik hem ga kopen...
Avatar
Bazzie | 22 februari 2004 14:58 | #20852
Coole Prev Randier!
Avatar
The_Gamer | 22 februari 2004 15:07 | #20858
Graphics liegen iig niet om.
Avatar
Gebruiker 2466 | 22 februari 2004 15:23 | #20861
is Biohazard de Japanse naam ofzo?
Avatar
Randy1 | 22 februari 2004 15:23 | #20863
Japz. Clown
Avatar
Gebruiker 2677 | 22 februari 2004 16:13 | #20871
oehhhhh Razz Very Happy Smile
Avatar
Guybrush | 22 februari 2004 16:48 | #20876
mooie preview.............
Avatar
NielsvS2 | 22 februari 2004 16:55 | #20878
kewle preview!
Avatar
Dolfhin | 22 februari 2004 17:10 | #20881
Goede preview Randy Very Happy Damm man na het lezen van deze preview heb ik op eens enorme zin om wat horor films te gaan bekijken
Avatar
Johan | 22 februari 2004 17:42 | #20884
Vette preview, al een tijdje niet meer zo'n goede gelezen!! .o.

Zelf weet ik niet of ik dit spel ga halen. De andere RE spellen vond ik kut. Door het stilstaand schieten, wat ook nog eens tergend langzaam gaat. De camerastandpunten en voorgerenderde levels. En het langzaam van level naar level gaan dmv die sloom opengaande deuren. Dit wordt allemaal weg gewerkt in RE4, wat, als ik het zo lees, goed voor mij is. Alleen omdat ik helemaal niet into RE ben, denk ik niet dat ik hem haal, want is het ook voor de nieuwkomers interessant om te spelen, zonder de voorgaande 5 delen te hebben gedaan?!
Avatar
Zwennes | 22 februari 2004 21:00 | #20898
Worship
Avatar
aXXis | 23 februari 2004 00:22 | #20913
De ownage
Avatar
addison | 23 februari 2004 00:26 | #20914
ik ga niet kopen
ik krijg nachtmeries ervan Razz

BTW : Vette preview Worship
Avatar
Gebruiker 2647 | 23 februari 2004 00:36 | #20915
@Johan

ik denk dat het niet erg is dat je de eerste RE speLLetjes niet gespeeLd hebt. Ze spreken van een ander verhaaL dan die UmbreLLa corp. of hoe noemt het ook. Ik ken zeLf ook niks van die RE reeks. Ik had vroeger eens de eerste twee deLen gehuurd op de pLaystation, maar ik vond het niet zo Leuk. (ook omwiLLe van genoemde minpunten in preview)
Maar dit ziet er toch heeL goed uit moet ik zeggen.
Avatar
Jasper | 23 februari 2004 01:22 | #20916
deze lijkt me vetter dan deel -, kopen dan maar?
Avatar
Bazzie | 23 februari 2004 03:03 | #20920
Door Johan op Zondag 22 februari 2004 15:42

Vette preview, al een tijdje niet meer zo'n goede gelezen!! .o.


Shake J. wannabe Clown
Avatar
Randy1 | 23 februari 2004 20:17 | #21003
En wtf bedoel je daarmee? :nico:
Avatar
Twanos | 23 februari 2004 22:36 | #21028
Vette Prev. Randy Omnomnom
Avatar
Jeffrey1 | 01 april 2004 17:55 | #25509
Die leon gast is GAY:O
Avatar
Gebruiker 3142 | 28 april 2004 02:11 | #29172
WOW!!!
Resident Evil Rules!
en als ik op de trailer moet oordelen wordt dit een van de beste en mooiste games ooit!
Avatar
Gebruiker 3450 | 13 mei 2004 17:09 | #33907
misschien kotm agatha uit deel 2 wel terug Very Happy

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Resident Evil 4

Platform: Nintendo GameCube
Genre: Horror
Ontwikkelaar: Capcom
Uitgever: Electronic Arts
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 2004

Screenshots