Mario Tennis Open Review | 01 juni 2012 18:54 | Auteur: Quint

Mario Tennis is een gamereeks die al sinds 1995 bestaat. Met eerdere releases op de Virtual Boy, Nintendo 64, GameCube, Game Boy Color, Game Boy Advance en Wii zijn we nu alweer toe aan het zevende deel in de serie en wel op de Nintendo 3DS. Gezien de Mario Kart-trend had Mario Tennis 7 niet misstaan, maar toch is gekozen voor de naam Mario Tennis Open. Betreft het hier een ace, een netbal of een dubbele fout?

69845_ctrp_aga_illu01_ad_kopie


Een snelle overview
Mario Tennis Open gooit je gelijk in het diepe bij het opstarten van de game. Er is geen raar verhaal om je tennisavontuur te rechtvaardigen, je begint gelijk in het menu. Het Nederlandstalige menu welteverstaan, want het spel is volledig in het Nederlands speelbaar. Dit is uitstekend gedaan en is vooral voor de jongere spelers ideaal, zeker gezien ook de ingame tennislessen nu perfect te begrijpen zijn.

Wanneer je voor de één speler-optie uit de vijf aanwezige opties in het hoofdmenu kiest, krijg je de welbekende Toernooi- en Wedstrijd-opties voorgeschoteld die je respectievelijk in zes verschillende toernooitjes van ieder drie wedstrijden laat spelen en snel een balletje laat slaan tegen een zelfgeselecteerde tegenstander. Als derde optie vind je de Minigames terug, waar het spel je vier keuzes biedt: Ringschieten, Ruimterally, Piranha Plant-partij en Super Mario Tennis. Er is echter in het hoofdmenu ook nog een drietal Multiplayer-opties te vinden: lokaal, online en StreetPass. Als laatste is er de Kleedkamer, waar je de instellingen kunt veranderen, je gewonnen prijzen kunt bekijken en je Mii kunt aanpassen.

Normale en speciale schoten
De Toernooi-optie is een goede start om als beginnende speler de gameplay onder de knie te krijgen dankzij de opbouwende moeilijkheidsgraad. Je kunt dan kiezen voor een enkelspel of voor een dubbelspel, zoals dat bij vrijwel alle tennisgames mogelijk is. Eenmaal op één van de elf tennisvelden in acht verschillende thema’s merk je al gauw dat een goed balletje slaan erg gemakkelijk is. Je loopt met de analoge stick, met de Y-knop sla je de bal op vlakke wijze, met de B-knop geef je er een draaierig effect aan en met de A-knop sla je wat harder. Door de betreffende knop iets eerder en langer in te drukken, zal je slag krachtiger zijn en kun je met de analoge stick ook nog richting meegeven. Je kunt hierbij zelf in de instellingen aangeven of je personage linkshandig of rechtshandig is. Een combinatie van de A- en B-knop leidt tot een lob of een dropshot, afhankelijk van welke knop je eerder indrukte. Mocht je geen zin hebben om deze knoppencombinaties te leren of toe te passen, dan kun je ook het touchscreen inzetten door op het bijbehorende vlak te tikken. Dit werkt goed, maar het voelt wat onwennig om voor een lange tijd met je vinger op het touchscreen te drukken om zo genoeg kracht mee te geven aan je slag. Het touchscreen biedt hiermee een goede, alternatieve optie, maar het vergt enige gewenning.

i_33558


Naast de A-, B- en Y-knop is er ook nog de X-knop. Deze wordt ingezet om een context-gevoelige combo uit te voeren. Deze speciale combo’s zijn compleet nieuw in Mario Tennis Open en zijn gelijk het grote gameplay-element waar het spel op leunt. Er zijn niet langer bijzonder krachtige powermoves zoals in Mario Power Tennis en daarom hebben de makers iets anders bedacht om toch een leuke twist te geven aan het ‘normale’ potje tennis. Wanneer je een bal niet perfect weet terug te slaan, omdat je bijvoorbeeld net verkeerd stond of omdat je de gewenste slagkop net niet lang genoeg ingedrukt hield, verschijnt er een rondje op het veld aan de kant van de tegenstander. Afhankelijk van de kleur en het logo van het rondje, zul je een speciale slag kunnen lanceren met de X-knop wanneer je op tijd in het rondje weet te staan. Zo leidt een grijs rondje tot een extreme dropshot, een geel rondje tot een zeer krachtige lob, een rood rondje tot een vlammende vuurbal, een blauw rondje tot een zeer draaierige zwabberslag en een paars rondje tot een knallende smash. Wanneer je deze slagen ongetraind voor je kiezen krijgt, lijkt het alsof ze onmogelijk te raken zijn. Echter, na wat oefenen zie je in dat ook deze slagen terug te slaan zijn en pas dan kun je deze toevoeging zeer waarderen. De R-knop biedt hier vaak uitkomst: dit is je laatste redmiddel wanneer je een bal niet denkt te kunnen halen. Met een druk op deze knop schiet je personage vooruit waarna de bal op zwakke wijze vaak toch nog over het net komt. Door deze toepassingen ontpopt Mario Tennis Open zich beetje bij beetje tot een zeer geavanceerd en vermakelijk potje tennis wat helemaal niet lastig is om te begrijpen en tegelijkertijd niet ten prooi valt aan de beruchte geluksfactor. Door het ogenschijnlijke lage instapniveau laat de game zich al gauw vertalen naar de ultieme partygame: iedereen kan er binnen een rendabel aantal minuten goed in worden. Het zit hem hierdoor in de perfectie van de timing en het ultiem begrijpen van de eigenschappen van jouw personage die de doorslag zullen geven om als winnaar uit de bus te komen. Hierdoor zullen ook de meer ervaren spelers aan hun trekken komen.

i_33549


Customizen en achievements halen
Wanneer je het spelen een beetje onder de knie krijgt, is het goed mogelijk dat je zou willen dat je personage net wat meer balspin had, wat meer slagkracht wist te produceren, sneller over het veld zou kunnen bewegen of een combinatie hiervan had. Deze eigenschappen verschillen per Nintendo-character, maar dankzij de toevoeging van je eigen Mii-personage in het speelbare personage-arsenaal, kun je een character maken dat perfect bij jouw wensen past. Terwijl je de singleplayer doorspeelt, speel je in totaal meer dan 190 items vrij die je met je verzamelde muntjes kunt kopen in de Kleedkamer. Deze muntjes krijg je door de vier Minigames te spelen. De items variëren van zweetbandjes en tennisrackets tot aan T-shirts en schoenen. Ieder item staat voor een andere combinatie van de drie eerder genoemde kwaliteiten, waardoor het puzzelen is geblazen om voor jou de goede samenstelling te vinden.

Mocht je geen zin hebben om telkens vier verschillende items te kiezen, dan kun je ook in één keer één outfit kiezen. Deze outfits zijn niets anders dan een omhulsel van Nintendo-personages waar je je Mii in rond kunt laten lopen. Op deze wijze breidt het spel in feite het character roster aanzienlijk uit, want het is op deze wijze net alsof je met bijvoorbeeld Shy Guy, Birdo of Petey Piranha speelt. De outfits zijn hiermee een creatieve oplossing om toch een goede set aan vaardigheden paraat te hebben en ze zien er ook nog eens bijzonder grappig uit. Het grote addertje onder het gras zit hem echter in de manier waarop deze outfits te verkrijgen zijn: er zit een heus achievement-systeem achter. Je kunt van tevoren zien waar je aan moet voldoen om een nog onbekende outfit vrij te spelen waarna je zelf bepaalt of je hier zin in hebt of niet. Deze achievements variëren van het winnen van 100 online wedstrijden tot aan het behalen van een bepaald aantal punten in een multiplayer minigame. Ook het winnen van 20 StreetPass-wedstrijden, het uitspelen van de enkelspel en dubbelspel Toernooi-modi, het verzamelen van 50000 muntjes en het kopen van 100 items behoren tot de achievements. Ze zijn stuk voor stuk uitdagend en bijzonder verslavend om te behalen, omdat de beloning zeer bevredigend werkt. Deze uitstekende extra zorgt ervoor dat je alles uit Mario Tennis Open zult en wil halen.

i_33550


Minigames
Ze zijn al een aantal keer genoemd, maar ze verdienen zeker hun eigen plek in deze review: de Minigames. In Ringschieten vinden we een minigame terug die we al eerder hebben gezien. Op het speelveld verschijnen op willekeurige plekken een aantal ringen en je zult hier met de bal doorheen moeten slaan, waarna een computergestuurd personage de bal weer terugslaat. Hoe kleiner de ringen en hoe meer je er tegelijk pakt in één schot, hoe meer punten je zult verdienen. Het werkt zeer verslavend en het is een goede oefening om je balpositionering te verbeteren. Zeker wanneer je de Recordjacht vrijspeelt en je zoveel mogelijk punten moet zien te halen in drie minuten, zul je zien dat het een hele kunst is om goed te presteren.

i_33554


In Ruimterally is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk ballen heen en weer slaat met het personage Luma. Het veld van Luma is hierbij opgedeeld in vier vakken waarvan er telkens een aantal vakken verdwijnt. Hierdoor zul je goed op moeten letten wat je toepast: een linker- of rechterdropshot of toch een normale linker- of rechterslag? De minigame wordt lastiger naar mate er meer vakjes verdwijnen, maar het wordt nooit echt moeilijk. Zelfs wanneer er maar één vakje over is, heb je als ervaren speler weinig moeite met het behalen van een hoge score. Ruimterally is hiermee enkel leuk voor even.

mario_tennis_3ds-19


In Piranha Plant-partij moet je proberen zogeheten returnwinners te slaan. Aan de overkant zijn achter het veld drie Piranha Planten opgesteld die om de beurt een bal uit spuwen alsof het een service is. Op het veld staat tevens een computergestuurde tegenstander opgesteld en het is aan jou om de bal terug te slaan zonder dat deze tegenstander de bal kan raken. Dit klinkt gemakkelijker dan het is, want de planten maken het je uiterst moeilijk met dropshots, lobjes en olieschoten die je moet raken, omdat anders je scherm bevuild raakt en je vrijwel niets meer ziet. Het is echter jammer dat de vrijgespeelde Recordjacht in dit onderdeel bestaat uit het terugslaan van 50 ballen en geen ‘sla returnwinners tot je een keer mist’-optie kent. Hierdoor heb je alles gezien wanneer je de 50 ballen terug hebt weten te slaan zonder fouten en dat is jammer.

i_33557


Super Mario Tennis spant de kroon in het rijtje van Minigames. Hier komt de ware Nintendo-magie bovendrijven die je ongetwijfeld een glimlach op je gezicht zal toveren. In Super Mario Tennis worden in totaal vier verschillende levels gepresenteerd uit de originele Super Mario van de NES. Een level wordt van rechts naar links weergegeven op een muur waar je vervolgens met een bal tegenaan slaat. Je kunt op deze manier vijanden zoals Goomba’s en Koopa’s raken en diverse blokken vernietigen. Het is zelfs mogelijk je bal groter te maken met een paddenstoel of om hem vuur te laten schieten nadat je een vuurbloem hebt verkregen. Ook de 1UP en de ster maken hun opwachting, net als de geheime routes in de groene pijpen. De afsluiter in het vierde level met het originele Bowser-gevecht maakt de Mario-ervaring compleet. Super Mario Tennis is bijzonder leuk om te spelen en tegelijkertijd zeer uitdagend. Het is erg belangrijk om je schoten goed te plaatsen, zodat je precies teweeg brengt wat je ook daadwerkelijk wil veroorzaken. Het is daarbij belangrijk dat je rekening houdt met hoe hard de bal terugkomt, zodat je altijd goed kunt anticiperen op de situatie.

i_33555


Download Play en Local Play
Het moge duidelijk zijn dat Mario Tennis Open enorm veel plezier biedt in de singleplayer, maar de ware aard van het beestje is pas te zien in de multiplayer. Zoals gezegd is het spel gemakkelijk om te begrijpen en daarmee ideaal als partygame. Iedereen kan binnen een half uur een goed balletje slaan en daarmee zijn de wedstrijden gelijk spannend. Het mooie hierbij is dat je vrienden niet eens hoeven te beschikken over Mario Tennis Open: het spel ondersteunt Download Play tot vier spelers en kent zelfs dan nog een ongekende hoeveelheid content. Zo kun je de uitdaging aangaan tegen elkaar in een enkelspel of een dubbelspel. Je kunt er echter ook voor kiezen om samen te spelen in een dubbelspel en zo de computer een kopje kleiner te maken. Dat is echter niet alles: ook de Minigames Ringschieten en Super Mario Bros. worden ondersteund en in het geval van Super Mario Bros. komen zelfs vier compleet nieuwe levels tot je beschikking. Je schiet dan niet langer tegen een muur, maar je schiet door het level heen op een scherm. Aan de andere kant staat dan je medespeler die de bal op eenzelfde wijze terugslaat, waarbij de impact op het scherm invloed uitoefent op het level. Dit zorgt voor een compleet andere dynamiek dat een opzichzelfstaand spel had kunnen zijn. In Ringschieten neemt je medespeler de functie over van de computer en moet je zo op elkaar inspelen om de bal op de juiste plekken op het veld te krijgen. Ook dit werkt bijzonder verslavend.

Hetgeen waar je op inlevert in de Download Play is het aantal speelbare tennisvelden, maar dit is geen groot gemis. Ook is het niet mogelijk je vrijgespeelde personages over te nemen en je items in te zetten, maar je kunt wel met je eigen Mii spelen. Degene die over de Mario Tennis Open-cartridge beschikt zal wel gewoon beloond worden met nieuwe items, muntjes en het behalen van achievements, wat een zeer positief gegeven is. Mochten je medespelers het spel wel hebben, dan vallen deze beperkingen weg en worden de beloningen voor iedereen erbij geteld. Het enige wat jammer is, is dat je niet met iemand naast je online kunt spelen in een dubbelspel tegen twee andere spelers, of je nu in Local Play of Download Play zit.

mario_tennis_3ds-16


Online multiplayer
Mario Tennis Open gaat met zijn tijd mee en biedt een volwaardige online multiplayer. Je kunt je volledige cast en je gecustomizede Mii inzetten om zo de show te stelen op het online tennisveld in twee games of in een tiebreak. Je krijgt bij een gewonnen wedstrijd een aantal punten en stijgt zo in de wereldwijde ranglijst die wordt bijgehouden. Je verdient tevens een medaille met daarop het Mii-personage van degene die je verslagen hebt. Op deze manier kun je in je Prijzenkamer altijd terugzien wie je online een poepje hebt laten ruiken. De mogelijkheid om online te spelen, geeft je de perfecte gelegenheid om je vaardigheden te testen en je nieuwe samengestelde outfit uit te proberen. De wedstrijden verlopen doorgaans soepel, maar zijn ook regelmatig gevoelig voor een vertraging. Nintendo lijkt niet goed te filteren op mensen met een trage internetconnectie, want het komt meer dan eens voor dat je jezelf zit te ergeren aan het trage verloop van het potje. Dit is jammer, want andere potjes laten zien dat je ook geheel probleemloos online kunt spelen.

Het online spelen kent daarbovenop een aantal beperkingen. Zo ontbreekt de mogelijkheid om in een Toernooi te spelen of om simpelweg meer te spelen dan één tiebreak of twee games. Je kunt ook niet alleen deelnemen in dubbelspellen of zelf het tennisveld selecteren: dit kan beide alleen met vrienden uit je vriendenlijst. Je hebt echter niet de mogelijkheid om verslagen tegenstanders toe te voegen aan je ingame vriendenlijst om zo vaker tegen elkaar te spelen, wat dan weer een jammerlijk gemis is. Toch blijft hetgeen dat nu wel mogelijk is, staan als een huis, maar het had vele malen beter gekund.

mario_tennis_3ds-15


StreetPass en QR-codes
Alsof dit allemaal niet genoeg is, biedt Mario Tennis Open ook StreetPass-functionaliteiten. Wanneer je iemand tegenkomt die ook Mario Tennis Open heeft en jullie beide voor de game StreetPass aan hebben gezet, worden elkaars Mii-personages uitgewisseld. Je kunt op deze manier zien wat voor items deze persoon gebruikt en vervolgens de statistieken vergelijken. De computer zal dan dit Mii-personage overnemen waarna je een wedstrijd kunt spelen of deel kunt nemen aan de minigame Ringschieten. Ook hier gelden de achievements, zodat het ook daadwerkelijk een doel heeft naast het hebben van het plezier dat het biedt. De StreetPass-toepassing is hiermee een zeer leuke extra.

Als laatste biedt Mario Tennis Open de mogelijkheid om QR-codes in te scannen door in het gamefile-menu ‘boven’ van de vierpuntdruktoets in te houden waarna je op de Start-knop drukt. Deze speciale QR-codes unlocken nieuwe Yoshi’s: een witte, zwarte, rode, blauwe, lichtblauwe en roze. Elke Yoshi kent zijn eigen set aan vaardigheden en is daarmee een uniek speelbaar personage. Op dit moment zijn enkel de zwarte en de witte Yoshi in te scannen, welke je beide kunt vinden in de screenshot-sectie in het gameprofiel van Mario Tennis Open. De andere QR-codes volgen later. De toevoeging van deze optie is een leuke bijkomstigheid, zeker gezien het geen hoogstaande, nieuwe personages betreft. Wil je die kunnen bemachtigen, dan zul je daadwerkelijk een ingame prestatie moeten leveren.

i_33551


Graphics en geluid
Op het niveau van graphics zet Mario Tennis Open een goede prestatie neer. Alles ziet er kleurrijk en voldoende gedetailleerd uit, waardoor de charme van het Mushroom Kingdom prima behouden blijft. Het overzicht op het veld blijft daarbij goed behouden, ondanks dat het Nintendo 3DS-scherm een stuk kleiner is dan de gemiddelde tv. Dit geldt echter wel alleen wanneer je de gyrosensor uitzet. Indien deze aanstaat en je de Nintendo 3DS rechtop houdt, zal de camera achter de speler geplaatst worden en is het overzicht volledig weg. Vooral als je een dubbelspel wedstrijd speelt en jij voorin staat, heb je geen idee wat de speler achter jou doet of hoe de bal daar terecht komt, ondanks de toevoeging van het kleine kaartje linksboven in beeld. Waarom deze optie dan ook is toegevoegd, is een raadsel: het levert gameplaytechnisch dusdanig veel in, dat het de daadwerkelijke tenniservaring niet meer ten goede komt. Daarbij valt de mogelijkheid om het 3D-beeld aan te zetten dan weg, wat gedaan is omdat deze toch niet meer functioneert wanneer de Nintendo 3DS wordt bewogen. Dit is echter geen gemis, want het 3D-beeld biedt in het gehele spel geen waardevolle toevoeging. Het enige wat op de normale tennisvelden naar voren komt, is de score, de snelheid van je service en het net, maar daar heb je verder weinig aan. Het is de extra moeite voor je ogen niet waard. Waar het 3D-beeld wel meer tot zijn recht komt, is in de zogeheten Galaxy Arena, omdat de hier twee speelbaren tennisvelden transparant zijn en je ook van alles onder het veld kunt zien. Deze velden kennen echter dusdanig veel grafische attributen dat het al gauw afleidend wordt en je de bal niet meer goed kunt zien. Met het 3D-effect aan heb je hier wat minder last van, maar het blijft verre van optimaal.

mario_tennis_open-13


Qua geluid is Mario Tennis Open prima. De meeste stemmen en geluidseffecten komen regelrecht uit Mario Power Tennis en dat is alles behalve storend. Ook de liedjes doen hun ding en brengen de sfeer goed over. Het enige dat vervelend kan werken, is dat een nummer opnieuw begint of verandert wanneer je een setpunt maakt of op match/gamepoint komt. Hier heb je niet altijd behoefte aan, ook al past het dan ingezette nummer beter bij de sfeer. De Nederlandse commentator klinkt tevens naar behoren, maar is niet altijd even duidelijk te verstaan. Ietwat betere kwaliteit had niet misstaan.

Conclusie
Mario Tennis Open is een zeer compleet pakket en een meer dan geslaagd tennisspel. De nieuwe toevoeging van de speciale comboslagen werkt goed en biedt in combinatie met de solide basis van de reeks genoeg uitdaging en vernieuwing. Desondanks is het spel zeer gemakkelijk te leren en is iedereen binnen een half uur daadwerkelijk goed. De te verzamelen items en outfits voor je Mii samen met de achievements zijn een zeer leuke bijkomstigheid en zorgen ervoor dat je alles uit het spel wil halen. Tegelijkertijd is het voor de meer gevorderde spelers een mogelijkheid om hun manier van spelen op een dusdanige manier samen te stellen dat ze het verschil in positieve zin weten te maken op het tennisveld. De Minigames zijn tevens erg leuk om te spelen en zetten een dikke streep onder de creatieve Nintendo-magie. Op het gebied van de multiplayer doet het spel ongekende dingen in de Download Play-functie: na Mario Party DS heb je nog nooit zoveel dingen kunnen doen met maar één gamecartridge. Ook met lokaal, online en met StreetPass staat het spel zijn mannetje, maar je hebt online wel te maken met wat kleine, jammerlijke beperkingen. Op het gebied van graphics en geluid valt weinig tot niets aan te merken, behalve dat een tweetal banen net iets te chaotisch is in de uitwerking, het 3D-effect doorgaans niets toevoegt en het geluid soms kan irriteren door herhaaldelijke veranderingen. Buiten dat doet de game niets fout en is het daarmee een verrassend goede en leuke game geworden. Mario Tennis Open is een godsgeschenk voor de Nintendo 3DS. Mario Kart 7, move over!
9,3
N1-score
 • + Volledig Nederlandstalig
 • + Speciale comboslagen bieden genoeg uitdaging en vernieuwing
 • + Gemakkelijk te begrijpen, lastig te overmeesteren
 • + Weinig tot geen geluksfactor
 • + Items verzamelen en toepassen voor je Mii is erg leuk
 • + Achievement-systeem voor outfits werkt uitstekend
 • + Zeer geslaagde Minigames
 • + Ongekende hoeveelheid content in Download Play
 • - Jammerlijke beperkingen in online multiplayer
 • - Tweetal banen op grafisch gebied te chaotisch
 • - 3D-effect voegt weinig tot niets toe
 • - Muziek verandert soms te abuis en Nederlands commentaar kon duidelijker
Next articleTeaser trailer van Castlevania: Lords of Shadow - Mirror of... Previous articleJapanse verkoopcijfers 21/5 - 27/5 2012: Mario Tennis Open-lancering

Reacties van gebruikers

Avatar
Randy1 | 01 juni 2012 21:03 | #208867
Mooie review en goede score. Las in andere reviews dat het spel teveel op geluk draait door de chance shots, maar das bullshit. De meeste kun je gewoon terugslaan als je een beetje vaardig bent. Vindt de random online matches ook fijn, weinig poes pas en snelle potjes. Weer een mooi 3DS spelleke!
Avatar
offensive | 01 juni 2012 22:13 | #208870
collapse
Vind de score nogal aan de hoge kant. Online kan het toch best wel oneerlijk zijn als iemand met de gyroscoop speelt hoeft hij zelf niet te lopen alleen maar slaan en richting geven dat zijn niet echt skillz.

Wat ik ook jammer vind is dat de personage's niet hun eigen speciale slag hebben iedereen heeft de zelfde slagen.
Avatar
Quint | 02 juni 2012 02:53 | #208875
Reactie op post #208870 van offensive
collapse
Het is simpelweg niet waar dat mensen die met de gyroscoop spelen niet hoeven te lopen. Het spel helpt je een beetje mee door het personage de goede richting in te laten lopen om zo te compenseren voor de tekortkoming aan overzicht. Het haalt het echter bij lange na niet bij het 'normale', handmatige lopen.
Avatar
offensive | 02 juni 2012 08:02 | #208877
Reactie op post #208875 van Quint
collapse
Mijn vriendin speelt deze game ook. Zij speelt alleen met de gyroscoop ze heeft eigenlijk geen idee wat ze aan het doen is en heeft in de single player toch al met gemak 5 toernooien gehaald.
Avatar
Quint | 02 juni 2012 12:47 | #208881
Reactie op post #208877 van offensive
collapse
De eerste vijf stellen dan ook niks voor Smile . Pas in de laatste cup wordt het echt lastig. In mijn eerste playthrough verloor ik mijn eerste game pas in de zevende cup, dus kijk eens hoe het dan gaat zou ik zeggen.

Daarbij lijk je nu te zeggen dat je denkt dat je vriendin jou zou verslaan op deze manier...? Heb je al tegen haar gespeeld? Ik garandeer je dat je gemakkelijk wint als jij 'normaal' speelt en zij met de gyrosensor ^^!
Avatar
offensive | 02 juni 2012 16:16 | #208887
Reactie op post #208881 van Quint
Als jij me nog een 3DS schenkt, wil ik best een potje tegen haar proberen en laat ik het je spoedig weten wie gewonnen heeft. ;-P
Avatar
Yosher2 | 01 juni 2012 22:57 | #208871
Score is inderdaad een beetje aan de hoge kant. Het is een leuks spel, maar totaal geen 9 waard. Daar is het gewoon niet gebalanceerd genoeg voor. Een Mii met de juiste outfit verslaat elk Mario karakter met gemak, wat volgens mij niet echt de bedoeling is in een MARIO game. Hierdoor zie je online bijna constant Mii karakters en dat is heel, heel, HEEL erg irritant. Ik speel Mario games om met Mario karakters te spelen. Mii op z'n tijd is leuk, maar ze moeten niet de overhand krijgen...

Daarnaast heb je inderdaat ook het probleem dat spelers de Gyro sensor kunnen gebruiken, wat ze vaak Ace-reflexen geeft en dus een groot voordeel hebben. Dat is gewoon erg jammer.

Door deze twee punten alleen al geef ik het punt op z'n hoogst een 8. Het is een zeer vermakelijk spel en ik amuseer me er prima mee, maar een 9? Dat is toch ietsje te veel.

.. maar goed, reviews zijn niet voor niets meningen. =P
Avatar
JoeyvanAwesome | 03 juni 2012 19:14 | #208930
collapse
Deze recensie is toch al niet meer serieus te nemen als je "volledig Nederlandstalig" een pluspunt noemt? Ik bedoel... kom op!
Avatar
Quint | 03 juni 2012 19:17 | #208931
Reactie op post #208930 van JoeyvanAwesome
Hij is ook in het Engels speelbaar als je je systeemtaal daar op hebt staan.

En sorry om je mogelijk teleur te stellen, maar Mario-spellen worden ook door 'kinderen' gespeeld die nog geen Engels kunnen ;]. Daar is het pluspunt dan ook voor bedoeld: je ziet het niet vaak terug, maar de laatste tijd gelukkig steeds meer.
Avatar
JoeyvanAwesome | 03 juni 2012 19:26 | #208932
Dat weet ik. En ik heb mijn systeemtaal daar speciaal voor veranderd, want die Nederlandse taal in al die games is echt om te huilen. Als het een optie binnen de game is, hoor je me niet. Maar ik had mijn systeem liever op Nederlands gehouden en de game zelf in het Engels, maar dat is nu dus gewoon niet mogelijk. Lekker pluspunt... Daarnaast ben ik (en jij zeer waarschijnlijk ook) ook een kind geweest en heb ik nooit moeite gehad met de Engelse teksten. Ik ben er juist meer door ontwikkeld. Nu krijgen kinderen op steeds jongere leeftijd Engelse les, maar 'betuttelen' dit soort rare vertalingsacties de boel. Ik vind het maar niks.
Avatar
Forestcount | 10 juli 2012 21:58 | #210579
Dit spel is de 93 voor mij niet waard Razz .

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Mario Tennis Open

Platform: Nintendo 3DS
Genre: Sports
Ontwikkelaar: Camelot
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 4
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 4
Releasedatum: 25 mei 2012

Screenshots