Tristan en Daan @ E3 2012 – Dag 1: L.A., EA en Ubisoft Column | 05 juni 2012 06:08 | Auteur: Tristan

Tristan en Daan @ E3 2012 – Dag 1: L.A., EA en Ubisoft

Een geslaagde vlucht van Amsterdam, via Detroit, bracht ons, Daan en Tristan van de N1ntendo-crew, afgelopen vrijdag naar Los Angeles. Een vloekende taxichauffeur, met bijbehorende discussie over het te betalen tarief, was meteen een mooie eerste kennismaking met “een Amerikaan'. De knipperende beelden van Hollywood schenen ons tegemoet in de nacht. Een nachtelijke verkeersopstopping, schreeuwende mensen, toeterende auto's. Talloze nationaliteiten, door elkaar gemixt in een smeltkroes van toerisme en exhibitionisme. Het was al snel duidelijk: Los Angeles is geen stad van “doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg'. De komende dagen zal blijken of Nintendo deze trend ook volgt en alles uit de kast zal halen om zich optimaal te profileren. We zullen de komende dagen direct vanaf de beursvloer de nieuwste ontwikkelingen op de voet volgen: een kinderdroom die voor onze ogen tot leven komt. Van het zien van de ingang van het beroemde beursgebouw tot de gedachte dat je Mario-bedenker Shigeru Miyamoto, Nintendo-baas Satoru Iwata of Reggie hier zomaar tegen het lijf kunt lopen. Het belooft een spannende week te worden!

P1000545_1728x1296
Links: Tristan, rechts: Daan


Vandaag stond de persconferentie van EA en Ubisoft op het programma. Vooral van Ubisoft viel veel te verwachten na de de bekendmaking dat zij veel Wii U-games in ontwikkeling hebben, waaronder Assassin's Creed 3 en Rayman Legends. EA liet vorig jaar tijdens de E3-persconferentie van Nintendo al van zich horen door krachtig haar support uit te spreken voor Nintendo's Wii U. Vol goede verwachtingen togen we dan ook naar het Orpheum Theatre op Broadway Los Angeles. We werden verwelkomd in een prachtig theater met een prima entourage om geweldige games te laten zien. De show was overweldigend met knallende muziek en als hoogtepunt een spetterende gameplay demo van Dead Space 3. Een jammerlijke constatering bij de conferentie was de afwezigheid van de Wii U. Er waren geen games met het Wii U-logo te vinden en het is dus nog maar de vraag of de grote jongens uit de stal van EA zoals Dead Space 3, Need for Speed: Most Wanted en Medal of Honor: Warfighter wel op de nieuwe console van Nintendo te vinden zullen zijn. De kans dat dit gaat gebeuren lijkt klein.

P1000574_1728x1296


Bij Ubisoft kon de echte Nintendo-gamer beter aan zijn trekken komen. De conferentie, die plaatsvond in het al even imposante LA Theatre, ruimde veel tijd in voor de nieuwe Wii U-games waaronder de exclusieve titels in de vorm van Rayman Legends en ZombiU. Vooral de demo van Rayman Legends zag er indrukwekkend uit en het gebruik van de Wii U GamePad in multiplayer-settings belooft een boel spektakel op te gaan leveren! Een kleine zure noot was dat de meest indrukwekkende titel van de show zeer waarschijnlijk niet op de Wii U zal verschijnen: Watch Dogs wist het publiek op de banken te krijgen en liet ook mij niet onberoerd. Helaas lijken Nintendo-gamers toch weer langs de zijlijn te worden geparkeerd bij een reusachtige toptitel in wording. Ook in het tijdperk van de Wii U zullen we het met dit soort teleurstellingen moeten doen. Hopelijk bedenkt Ubisoft zich nog!

P1000579_1728x1296


In de avond werd er door Tristan heerlijk gerelaxed op een zonovergoten dakterras met Jesse Zuurmond (van [N]Gamer), terwijl Daan de contacten onderhield met Indie developer Nnooo tijdens een heus diner bij het Marriot Hotel. Terwijl de avond valt over Los Angeles gaan de gedachten richting het samenstellen van de video-items die we spoedig voor jullie in petto hebben en naar de Nintendo-conferentie die voor ons in LA morgen plaatsvindt en voor jullie vandaag om 18:00. Hopelijk gaan we daar meer zien over de support vanuit third party-uitgevers en blaast Nintendo ons uit onze stoel. Na de conferentie van vorig jaar is het te verwachten dat EA daar alsnog zijn beloftes zal inlossen door met mooie games voor de Wii U te komen, maar Nintendo zal ongetwijfeld zelf de show stelen. De dag van morgen zal het leren! Voor nu een zonnige groet vanuit L.A.!

P1000564_1728x1296
Next articleStijlvolle Castlevania: Lords of Shadow - Mirror of Fate E3-trailer Previous article[UPD] Nintendo kondigt extra Nintendo 3DS-conferentie aan

Reacties van gebruikers

Avatar
Joost | 05 juni 2012 10:34 | #209084
Lekker hoor boys. Veel plezier @ Nintendo's conferentie. Smile
Avatar
Elm | 05 juni 2012 10:48 | #209086
Geluksvogels! Ben jaloers Very Happy Veel plezier daar
Avatar
marcom1 | 05 juni 2012 16:53 | #209103
OHH
Avatar
Michiel | 05 juni 2012 17:52 | #209107
Lekker reisje hoor. Ik ben benieuwd naar de bewegende beelden! Smile

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.